עבור לתוכן

מספר שאלות של מתחיל בנוגע להבדליםבין לוחות אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

במסגרת החיפושים שלי אחר חלקים למחשב חדש נתקלתי במושגים שעוד לא יצא לי להכיר (עבר זמן מאז השרוג הקודם...)

המעבד שאני אקנה הוא Intel Core 2 Duo 6750 וזכרון 2gb 800mhz cl5 ואני מחפש לוח אם עבורו

הבנתי שאני צריך P35 ולא 775 או 995 שהם מיושנים.

ראיתי שיש P31 וP35 וגם Q35 - מה היתרון של P35 על פני P31 למי שלא עושה שום אוברקלוק ?

מה ההבדל בין Q35 לP35?

באחת מהצעות המחיר שקיבלתי היה רשום

intel q-35/33 775 c2d 1333

אין לי אפשרות לברר בקרוב למה התכוונו שם - מה זה c2d ? זה נראה כמו סתם שורה שאומרת "בוא ניתן לו משהו גנרי שמתאים לאינטל"...

אשמח להמלצות והכוונות לאן לכוון כשהרעיון הוא "כללי" + סרטים + עיבוד תצלומים ביתי (לא מקצועי) ללא משחקים (ולכן גם ללא אוברקלוק)

תודה מראש

אופיר

פורסם

בוא נעשה לך סדר במושגים.

775 זה הסוקט, החיבור של המעבד על הלוח אם , כמו שאתה מבין מעבד בסוקט מסויים חייב להתאים ללוח עם אותו סוקט.

C2D זה קיצור של Core 2 Duo .

P35, G33 , P31 ,G31 זה הצ'יפסט, הצ'יפ שנמצא על הלוח שמחבר בין הריכיבים , הצ'יפסט (והסוקט) הוא זה שקובע איזה מעבדים יכולים לעבוד על הלוח.

הצ'יפסטים הישנים יותר זה 945, 965 975 שעדין מתאימים למעבדי C2D. חלק גם במעבדים בעלי FSB של 1333 לא כולם אבל..

אם אין צורך בכרטיס מסך למשחקים ניתן לקנות לוח אם עם צ'יפסט G31\G33.

ללא OC, אוברקלוק (המהרה), אין צורך בזיכרונות 800, 667 יספיקו בהחלט.

במחשב לשימושים כמו שלך אין צורך בכזה מעבד חזק ויקר, ניתן לקחת E4500 במחיר נמוך משמעותית והוא עדיין יהיה מספיק חזק לשימושים "משרדיים".

יש לך תקציב מסויים? אתה רוצה המלצה ?

יש איזה חנות שאתה מעדיף לקנות בה?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה הזריזה והמפורטת

אני מוגבל לחנות ספציפית (עסקת חליפין עם מישהו) כך שהצעות מחיר ראיתי במקומות אחרים ואני פשוט משווה לראות שאני מקבל משהו בשווי סביר.

אני לא בטוח כמה השימוש שלי הוא משרדי - כל העיסוקים סטנדרטיים, אבל עיבוד תמונה יהיה עם פוטושופ CS3 ו Lightroom , על קבצים של 12 מגה (RAW של קנון 40D) - אני לא צריך מחשב שעשה את זה בלי להתאמץ בכלל, אבל גם לא משהו שאני אחכה שניות לכל רענון של חישבו בלייטרום (יותר איטי מפוטושופ ממה שראיתי).

בהנחה שאני לא מתכוון לשדרג לפחות 4 שנים - האם עדיין מומלץ E4500 עם זכרונות 667 ? אין לי בעיה להשקיע עוד כמה מאות שקלים אם זה יחזיק לי עוד שנה-שנתיים קדימה בצורה סבירה (כלומר להשאר עם 6750 +800 ולא לחסוך מאות שקלים)

לוח אם עם כרטיס מסך (G31/33) - האם יש כאלה עם יציאה לטלוויזיה בתקציב סביר (או שכולם כאלה) ?

התקציב הוא 3500 שח כשכבר יש לי עכשיו מחשב (כלומר צריך רק לוח אם, מעבד, זכרון, כרטיס מסך , הרדדיסק SATA וכנראה גם מארז)

זה מה שהרכבתי בסקייPC (מחירים דומים לחנות שממנה אני אקנה)

מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box

לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L

זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL5

כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1650Pro 256MB PCIe

מארז ללא ספק HEC 6A19B

ספק כח Enermax Liberty 400W

כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB

אשמח להכוונה נוספת בנושא :)

תודה

אופיר

פורסם

אין סיבה לקחת זיכרונות 800 אם לא עושים OC, ההבדל בביצועים זניח ביותר...

אם אתה מתעקש לקחת E6750 אז קח איתו P31-DS3L ולא P35, יחסוך לך 100 ש"ח... שניהם תומכים באותם דברים ומהירויות בדיוק.. (אולי לא במעבדי אקסטרים..אבל למי אכפת...)

לגבי הכרטיס מסך, עדיף לקחת כרטיסי מסך מסדרת ה 2400\2600 של ATI, הם חדשים יותר ואם תראה סרטים בהבחנה גבוהה (HD) הם עוזרים למעבד בפתיחה של קבצים כאלה...

זיכרון, קח זיכרון 667 בנפח של 2G, קח שני סטיקים של 1G - חפש את הזיכרון הזול ביותר - עם האחריות הארוכה ביותר (עדיפות לאחריות לכל החיים) ושלא יהיה מאיזה חברה עלומת שם....

אתה יכול לחסוך עוד כמה שקלים על מארז וספק אם תיקח מארז שמגיע עם ספק, אבל בשביל זה יש פורום "ספקים ומארזים" אני לא כל כך יכול לעזור לך לגבי זה.. :-\

אההף אופס שכחתי, כן יש לוחות אם עם כרטיסי מסך שכוללים יציאה לטלויזיה - לדוגמה ה Abit Fatality F-I90 HD....

והוא אפילו עם יציאת HDMI... אבל הוא מגיע עם תמיכה בFSB של עד 1066 לא 1333...

איתו לדוגמה הייתי לוקח את ה E4500 ויוצר מערכת סופר זולה שעדיין תיתן ביצועים מאוד יפים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים