עבור לתוכן

האם NVIDIA מייצרת כרטיסים או רק את הציפים

Featured Replies

פורסם

שאלה קצת טפשית אבל בכל זאת אני מסוקרן

הייתי באתר של החברה וראיתי תמונות של הכרטיסי GT החדשים אבל של אנוידיה עצמה השאלה האם אפשר לקנות כרטיסי 8800GT של אנוידיה או רק של

חברות צד שלישי כמו המותגים שאנו מכירים.אסוס גיגבייט לידטק וכו.

http://www.nvidia.com/object/geforce_8800gt.html

שימו לב שיש את הלוגו של אנוידיה על המאוורר ולא של יצרן אחר !!!.

או שכל זה רק יחצנות.אגב הכרטיס של גיגבייט ניראה אחד לאחד ככה ;)

אשמח לקבל תשובות - תודה

פורסם

סליחה אבל אני חייב להגיד שזו שאלה משעשעת הבורות שבה, בלי לפגוע חלילה, פשוט גם אני שאלתי את עצמי אותה שאלה לפני שנתיים שלוש....

NVIDIA מייצרת אך ורק את השבבים בכרטיסי מסך היא לא מייצרת את הכרטיס עצמו, הכרטיס נראה כמו הכרטיס של GIGABYTE מהסיבה הפשוטה שהוא אכן של ג'יגה בייט...

פורסם
  • מחבר

טוב....תיראה....תישמע.... ;D ;D ;D ;D

ואני חשבתי לתומי שזה כרטיס חדש של אנוידיה.ויותר מזה חשבתי שהן מעתיקות אחת מהשניה.אבל של אנוידיה יותר יפה משל גיגבייט.יש את הלוגו על המאוורר.

ככה אני חושב לפחות..

פורסם

nvidia מתכננת את כל הכרטיס אבל מאפשרת ליצרנים אחרים לבחור נגיד בקירור או סוג קבלים או דברים כאילו שלא שייכים אליה..

בגדול היא זו שמתכננת גם את הכרטיס וגם את הליבה.

פורסם

ליתר דיוק:

נווידיה מתכננת ומייצרת את הליבה הגראפית. כל הכרטיסים הגראפיים של נווידיה מכילים ליבות גראפיות שיוצרו ע"י נווידיה (על מנת להיות עוד יותר מדויקים, מפעל יצור הצ'יפים הוא גוף שלישי שמייצר את הצ'יפים עבור נווידיה).

לגבי הכרטיס: נווידיה משחררת ספסיפיקציות של הכרטיס וכן גרסה שנקראית reference design שזהו מוצר שלם הבנוי לפי הספסיפיקציות ומקל מאד על מלאכת התכנון והייצור של חברות הייצור. הן יכולות לבחור אם להעתיק את ההתכנון של נווידיה או להעתיק רק חלקים ממנו או לתכנן מוצר חדש לגמרי. במקרה של תכנון מוצר חדש, חברת הייצור צריכה לקבל אישור על התכנון מנווידיה.

לדוגמא, בתקופת Geforce 2/3/4 הרקולס הוציאה שורה ארוכה של כרטיסים שהיו בתכנון שלה והכילו פיצ'רים יחודיים בתחומי הוידיאו.

הזכרונות נקנים מחברת צד שלישי, דוגמת סמסונג. ייתכן שמרכיבים נוספים גם הם יירכשו מצד שלישי (לדוגמא הנגדים)

פורסם

הרוב המוחלט של הכרטיסים זהה ל-Reference Design, מקסימום מומהר קצת (לא שווה את הכסף - אפשר להמהיר לבד). בחלק מהמקרים משתמשים בקירור שונה.

היפותטית יצרנית יכולה להחליף את הרכיבים מהרפרנס באיכותיים יותר/פחות (בשביל אוברקלוקינג/מחיר), בפועל זה קורה לעתים נדירות.

לאחרונה הופיעו מספר כרטיסים עם כפתור "טורבו" להמהרה (כן, בדיוק כמו בימי ה-XT העליזים). מדובר ב"הדבקה" על העיצוב הקיים.

שינוים בעיצוב הכרטיס עצמו (עיצוב המעגלים, לא הצבע והעפיצות) הם נדירים ביותר. הפעם האחרונה שראיתי דבר כזה היתה כרטיס של אסוס מדור NV7 בו כל הצ'יפים והנגדים הועברו לצידו האחורי של הכרטיס, כך שכשהוא מורכב במארז הם פונים כלפי מעלה והאויר שמתחמם מגוף הקירור (הפאסיבי) בורח ביתר קלות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים