עבור לתוכן

שאלה על התקנת מערכת הפעלה בנייד

Featured Replies

פורסם

אני מתלבטת בין שני הדגמים הבאים:

‎Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1807‎

4970 ש"ח

‎Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1810‎

5090 ש"ח

שני המחשבים הללו זהים במפרט מלבד העובדה שהראשון מגיע ללא מערכת הפעלה והשני מגיע עם VISTA basic.

ייתכן שלאחר ניסיון קצר עם ה VISTA ארצה להתקין XP, אך המוכר בחנות אמר לי שבדגם שאיתו מגיע ה VISTA מותקנים דרייברים לVISTA ואי אפשר להתקין XP, ולעומת זאת המחשב שבא ללא מערכת הפעלה מגיע עם דרייברים שמתאימים ל XP וגם עם דרייברים שמתאימים ל VISTA ורק שם אוכל להתקין מה שארצה.

האם יש אמת בדבריו?

האם אוכל לקנות את הדגם של VISTA ובכל זאת להתקין עליו XP בעתיד?

פורסם

כל דרייבר שנמצא על המחשב נמצא גם באינטרנט.

הבעיה מתחילה כשמדובר על מישהו שקצת מתקשה בתפעול עניינים שכאלה,אין ספק שכיום מאוד קשה להתקין XP על ניידים בגלל קושי בזיהוי דרייברים וגם באי-מציאתם.

יש כמה אפשרויות - לקחת מחשב עם ויסטה ולהתקין במקביל XP ולעבוד בDUAL BOOT.יש מספיק מדריכים בעניין.

לקחת מחשב בלי XP ולהתקין XP במידה שיש כמובן.

להשאר עם ויסטה,מה שכן את לא תהני מהיתרונות שלה(למרות שהם מעטים) בגלל שהבייסיק היא גרסא "מסורסת" של ויסטה,אין בה את ממשק הAERO,מדייה סנטר ועוד כמה דברים קטנים.

פורסם
  • מחבר

http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=5147&catcode=130&AdCat=&parentid=

אילו "דברים קטנים" אני מפסידה בוויסטה בייסיק? ממשק הארו - הכוונה לא יעבוד לי בתלת מימד?

לדעתכם הויסטה תעבוד לי חלק על המחשב הנ"ל?

אני יכולה, בתוספת קטנה לקבל מחשב עם ה XP מותקן ועם דרייברים גם לויסטה למקרה שארצה לשדרג. אבל במקרה כזה יוצא שאני רוכשת שתי מערכות הפעלה.

אם תוך שנה בלבד יהיה הכרח לשדרג לויסטה, אקח את הדגם כולל מערכת הפעלה. לכן השאלה, תוך כמה זמן זה יקרה לדעתכם?

ושאלה נוספת, האם נכון שה"בייסיק" פחות תכביד לי כל המחשב?

פורסם

יעבוד מצויין - 2 ג'יגה זכרון נותן פוש רציני.....

אם את מוכנה להוסיף את "התוספת הקטנה"(650 שקל זה לא מעט) ולקבל מחשב מותקן עם XP בלי כאבי ראש שיגרמו לך בהתרוצצות אחרי דרייברים - אז לכי על זה.

כרגע ויסטה לא מראה סימני שיפור משמעותיים בהמתנה לSP1 המדוברת שלה,לעומת שיפורים משמעותיים שהתגלו בXP עם הSP3 שלה.

לגבי השאלה שלך על הויסטה בייסיק.תסתכלי בלינק הבא ותראי את ההבדלים בין הגרסאות,מוזמנת לשאול לאחר מכן.

http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/editions/choose.mspx?wt_svl=10033VH_OS_Vista1&mg_id=10033VHb1

שיקול דעת שלי שעמדתי בו לפני קניית הנייד - עדיף לקנות ויסטה עם רשיון לפחות לגרסת הפרמיום ומקסימום בעתיד להתקין אותה לאחר התקנה של XP וכך יהיה לך רשיון לפחות לעתיד לאחר שיתוקנו הבאגים בויסטה....XP עם רשיון יש כמעט לכל אחד שמכירים,תמיד אפשר לקחת אם אין שימוש במערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים