עבור לתוכן

מבקש עזרה בקשר למעבד והזכרונות הקיימים

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה אני שם לב שהמחשב הוא לא מה שהיה פעם (הוא בן 4-3 להערכתי),

המעבד הוא אינטל 1.6 סוקט 478, לוח אם של ASUS יחסית חדש (בן שנה ומשהו) ו2 סטיקים של 256 מ"ב.

עכשיו ניסיתי להוסיף עוד זכרונות, והבנתי שהבעיה היא לא בזכרון כי לא רואים או חשים בהבדל רציני בביצועי המחשב.

לוקח לו לטעון את הדפדפן, או תוכנה כלשהי יותר מדי זמן, מה שגורם לכך שהמחשב נתקע לכמה שניות לעיתים,

ומה שגורם לי כנראה להזיק לאמץ את המעבד/זכרונות/דיסק קשיח יותר מדי.

השאלה שלי היא כזו, אם אני רוצה להחליף את המעבד למעבד טוב יותר, חזק יותר, אילו אפשרויות יש לי?

לקנות מערכת חדשה שזה אומר מעבד בסוקט חדש, לוח אם חדש וזכרונות חדשים?

לקנות מעבד יד שנייה סוקט 478 וזהו?

אשמח לכל יעוץ שהוא.

תודה רבה,

אופיר

פורסם

יש לך אולי איזשהו תקציב מסויים שאתה מוכן להשקיע?

אפשר היום לקנות מחשב שלם מבוסס מעבדים כפולי ליבה בסכומים מאוד נמוכים..

אם אתה לא "גיימר" אפשר אפילו לנסות להוציא מערכת שלמה במחיר של 1500-1800 ש"ח.

איזה לוח אם יש לך שם? דגם מדויק?

פורסם

אם הבעיות שלך הם לאחרונה כפי שאתה מתאר והבעיות שאתה חש הם בדפדפן, אז יכול להיות שהבעייה היא במערכת ההפעלה שמסתאבת עם הזמן

או וירוסים ורוגלות , ויכול להיות שמערכת ההפעלה זקוקה לניקוי רציני או אפילו פירמוט והתקנה מחדש

פורסם
  • מחבר

מצטער שלא הייתי ספציפי מספיק..

דגם לוח האם שברשותי הוא ASUS P4P800 SE

אני ממש לא גיימר, ואם כבר נכנסו לזה, גם אני צריך לוח אם שיתאים לכרטיס המסך שלי - 9600XT עם חיבור AGP

תקציב, מה שאמרת, עד ה1500, ואם אפשר למצוא רכיבים שיש בKSP אז עוד יותר טוב (החנות נגישה לי מאוד).

בקשר לפירמוט והניקיון של מערכת ההפעלה, זה נלקח בחשבון, אני כרגע מגבה את החומר שיש לי ואני מעריך שהפירמוט לא יהיה קשור לשדרוג המערכת (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה).

אני יכול לפרמט נגיד בעוד שלושה שבועות בעוד שאת המעבד ואת לוח האם אני מרכיב בעוד כמה ימים?

תודה רבה,

אופיר

פורסם

אם הבעיה במחשב שלך זה רגולה אז פירמוט והתקנה מחדש של המערכת אולי תחזיר לך את הביצועים האבודים.

בוא קודם נעשה את זה , אם זה לא יפותר את בעיית הביצועים נבדוק למה ואז נראה מה אפשרי לעשות.

פורסם
  • מחבר

אם הבעיה במחשב שלך זה רגולה אז...

רגולה? כלומר תוכנות ריגול וכל מיני זבל כזה?

עכשיו עוד דבר, יש איזשהו מאמר או כתבה כלשהי על פירמוט מחשב - איך עושים? או משהו בסגנון?

אשמח לקבל קישור או הסבר כלשהו על הנ"ל.

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים