עבור לתוכן

DELL XPS M1330 מבקש עצה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אחרי מחשבה רבה והתלבטות קשה הגעתי להחלטה לקנות את הדגם xps m1330 של דל.

לפני 2 אפשרויות

משותף לשתיהן:

2 GB של ראם

סוללה 9 תאים

כרטיס מסך nvidia 8400GS

מערכת הפעלה ויסטה ביזנס

דיסק 160 גיגה 5400 סל"ד

ושלט רחוק

שונה:

הצעה 1:

מעבד T7300 2 GHZ

מסך WXGA TRUE LIFE

ב 8420 ש"ח

הצעה 2:

מעבד T7500 2.2 GHZ

מסך LIGHT LED

קורא תביעות אצבע

ב 9400 ש"ח

המחשב ישמש לעבודה, לבית ולכל מיני דברים שאמצע אותם לנכון - אני מתכוון שהוא יהיה מחשב ראשי.

בהתחשב בעובדה שקורא תביעות אצבע לא מעניין אותי, ושראיתי באתר של דל בארה"ב שה לייט לד הזה הוא תוספת (שם) של 300 $ אני שואל:

1. מה דעתכם באופן כללי על המחשב.

2. מה דעתכם על המחיר, והאם ניתן למצוא במחיר כזה משהו טוב יותר.

3. מה זה בכלל ה לייט לד ולמה לוקחים עליו כל כך הרבה כסף?

4. כל הערה או הארה תבורך

קודם כל מה דעתכם על הדגם?

פורסם

דבר ראשון הוא מדהים :xyxthumbs:

קח בחשבון שלמרות מפרטו החזק הוא איננו מחשב עבודה ואם תעמיס עליו הוא יתחמם :jump:

בתור מחשב ראשי מה שנקרא תחליף לשולחני לא הייתי ממליץ בכלל :nono: ( למרות שהוא מדהים ביופי והעיצוב שלו ).

יותר מומלץ לקחת מחשב שיש לו אפשרות להתחבר לתחנת עגינה כך שתוכל לבנות לעצמך עמדה נוחה לעבודה בבית או במשרד .....

ההמלצה שלי היא :

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-nvidia.htm

או אם אתה רוצה ממש להשתולל :

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m2300.htm

המלצתי לך על DELL מכיוון שראיתי שהתעניינת ב 1330 אם אתה פתוח הצעות של חברות נוספות רק תגיד : )

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה,

דבר שני, אני בהחלט פתוח להצעות.

כאשר הנקודות העיקריות הן שיהיה חזק וטוב (יש צורך להריץ ישומים רבים ולעיתים גם אוטוקד) כרטיס מסך חזק יחסית , קטן יחסים (אבל לא מידי - 13.3 - 14.1) וקל כי אני אצטרך לסוע איתו יום יום (ברכבת באוטובוס באוטו באופניים ובמטוס).

לגבי תקציב, ראית זה בסביבות 8-9 K

אגב, למה ה M2300 זה להשתגע? הוא הרי באותו מחיר כמו ה 1330 . . . אני חשבתי שהוא חלש יותר ולכן לא הסתכלתי עליו (וכך גם על ה 630)

עומר

פורסם

לאוטוקד כדאי לך לקחת נייד עם מסך איכותי עם רזולוציה גבוה יותר מ-1280 * 800

למשל מהסידרה Precision עם כרטיס מסך NVIDIA Quadro FX 360M

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m4300.htm

מסך רחב 15.4 15.4'' Wide-Aspect UltraSharp display 1920X1200

כרטיס מסך NVIDIA Quadro FX 360M, 256MB Turbo Cache memory 128MB dedicated + 128MB Shared

פורסם
  • מחבר

לאוטוקד כדאי לך לקחת נייד עם מסך איכותי עם רזולוציה גבוה יותר מ-1280 * 800

למשל מהסידרה Precision עם כרטיס מסך NVIDIA Quadro FX 360M

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-m4300.htm

מסך רחב 15.4 15.4'' Wide-Aspect UltraSharp display 1920X1200

כרטיס מסך NVIDIA Quadro FX 360M, 256MB Turbo Cache memory 128MB dedicated + 128MB Shared

אוטוקד מידי פעם, וגם זה יהיה לרוב במשרד שם אחובר למסך אחר (גדול ויותר נורמאלי) . וגם 15.4" זה גדול וכבד מידי

משהו אחר?

פורסם
וגם 15.4" זה גדול וכבד מידי משהו אחר?

אז אולי אתה צריך נייד קומפקטי עם 14'' ?

למשל R405 ?

חזק , קומפקתי , עיצוב מדהים , משקל 2.3 ק''ג

פורסם
  • מחבר

אז אולי אתה צריך נייד קומפקטי עם 14'' ?

למשל R405 ?

חזק , קומפקתי , עיצוב מדהים , משקל 2.3 ק''ג

כן, זאת הכוונה. הרעיון הראשון היה xps 1330 שהוא 13.3 אינצ'.

R405 זה LG ?

פורסם

אוקיי, באיזה מובן הוא עולה על הדל XPS M1330 ?

ברור ש-XPS M1330 יותר טוב מכל הבחינות אבל לדעתי LG הרבה יותר משתלם מבחינת מחיר\ביצועים .(LG זול יותר ב-3000 ש''ח בערך)

פורסם
  • מחבר

ברור ש-XPS M1330 יותר טוב מכל הבחינות אבל לדעתי LG הרבה יותר משתלם מבחינת מחיר\ביצועים .(LG זול יותר ב-3000 ש''ח בערך)

האמת, יש לי קצת רתיעה מ LG...

יש לחברה שלי LG ולאחותי LG (לאחותי יש דגם 12.1" יקר ומשוכלל), ושניהם מתפרקים, מיתחממים, מיתקלקלים, איטיים ממה שהם אמורים להיות, והמסכים שלהם לא משהו.

והסכום הוא כאמרו, 7000-9500 ש"ח.

המחשב הזה אמור לשרת אותי כמה שנים טובות ככה שאני שלם עם ההוצאה הכספית, אבל לא רוצה לקנות זבל.

פורסם

האמת, יש לי קצת רתיעה מ LG...

יש לחברה שלי LG ולאחותי LG (לאחותי יש דגם 12.1" יקר ומשוכלל), ושניהם מתפרקים, מיתחממים, מיתקלקלים, איטיים ממה שהם אמורים להיות, והמסכים שלהם לא משהו.

והסכום הוא כאמרו, 7000-9500 ש"ח.

המחשב הזה אמור לשרת אותי כמה שנים טובות ככה שאני שלם עם ההוצאה הכספית, אבל לא רוצה לקנות זבל.

אולי אתה צודק . אם אתה מוכן להשקיע על הנייד 7000-9500 ש"ח ויותר חשוב לך העיצוב , משקל קטן ומימדים אז XPS M1330 היא בחירה מצויינת

אם אתה רוצה ללכת על המחשב חזק יותר מבחינת הביצועים , מסך איכותי , כרטיס גרפי מקצועי לתוכנות טלט -מימד (כמו CAD , SOLID וכו') אז

עדיף לך לקנות תנייד מסדרת Precision

פורסם

סוליד וקאד ירוצו היטב באפליקציה בסיסית עד בינונית גם על כרטיסי מסך ניידים חלשים למדי (מניסיון - סטודנט בהנדסת מכונות לשעבר), מה גם שהכרטיסים האלו לא עד כדי כך יותר חזקים מאחיהם המיועדים למשחקים והפופולארים להרבה יותר דברים.

עיצוב ומשקל הם 2 דברים קריטים לנייד.

אני לא יודע כמה אתה מתנייד איתו - אבל בתור אחד שהמחשב הנייד שלו משמש אותו הרבה ונילקח איתו לעבודה / לימודים / בית - משקל ועיצוב נוח הם פרטים קריטים (ולכן שקלתי את הדל הזה לא ממזמן , אך הוחלט בסוף על המקבוק)

אני לא יודע מה אתם רוצים , אבל בתור נייד אמיתי אישי - הוא נשמע לי בול מה שהבחור מחפש ולדעתי הוא אחד הניידים הטובים בקטגוריה הזו של מי שמוכן להשקיע עוד קצת ומבין את המשמעות של מה זה משקולת + גודל של 15.4"

קח בחשבון דבר אחד:

הדגם עם ה7500 - הזמנה מיוחדת , הדגם עם ה7300 - קיים במיידי (מבדיקה שלי , למרות שהם טענו להספקה של שבועיים - חודש - פניה לניופאן תניב לך מחשב תוך יום יומיים)

המסך והעובי עדיפים בדגם היקר יותר.

ליביו

פורסם
  • מחבר

סוליד וקאד ירוצו היטב באפליקציה בסיסית עד בינונית גם על כרטיסי מסך ניידים חלשים למדי (מניסיון - סטודנט בהנדסת מכונות לשעבר), מה גם שהכרטיסים האלו לא עד כדי כך יותר חזקים מאחיהם המיועדים למשחקים והפופולארים להרבה יותר דברים.

עיצוב ומשקל הם 2 דברים קריטים לנייד.

אני לא יודע כמה אתה מתנייד איתו - אבל בתור אחד שהמחשב הנייד שלו משמש אותו הרבה ונילקח איתו לעבודה / לימודים / בית - משקל ועיצוב נוח הם פרטים קריטים (ולכן שקלתי את הדל הזה לא ממזמן , אך הוחלט בסוף על המקבוק)

אני לא יודע מה אתם רוצים , אבל בתור נייד אמיתי אישי - הוא נשמע לי בול מה שהבחור מחפש ולדעתי הוא אחד הניידים הטובים בקטגוריה הזו של מי שמוכן להשקיע עוד קצת ומבין את המשמעות של מה זה משקולת + גודל של 15.4"

קח בחשבון דבר אחד:

הדגם עם ה7500 - הזמנה מיוחדת , הדגם עם ה7300 - קיים במיידי (מבדיקה שלי , למרות שהם טענו להספקה של שבועיים - חודש - פניה לניופאן תניב לך מחשב תוך יום יומיים)

המסך והעובי עדיפים בדגם היקר יותר.

ליביו

המון תודה ליביו,

כדי לסדר את הראש, אני סטודנט שנה אחרונה בהנדסה אזרחית במסלול מים.

הנייד ישמש אותי לעבודה במשרד תכנון בו אני עובד עכשיו ואמשיך לעבוד לאחר הלימודים, וניקנה על ידיהם. (אני רק אומר מה לקנות)

אני צריך חוזק ל SOLID / CAD כדי לעבוד ב 3D עם צנרות ואביזרים, וקבצי CAD כבדים לתוכניות גדולות יותר.

העיצוב עצמו פחות חשוב לי, חשוב לי שהמחשב יהיה חזק כדי שיהיה מסוגל לעבוד עם CAD + אופיס + תוכנת ניהול פנימית + נט ביחד.

אני אקח את המחשב מהבית לעבודה ולאתר כל יום, לכן הוא יהיה נייד בהחלט. (בעיקר ברכבת בהתחלה אני מניח)

אם אקנה את הדל הנ"ל אקנה את הגרסה החזקה יותר (7500), אבל, מה היתרונות של המקבוק?

עומר

פורסם

היתרונות של המקבוק:

א. עיצוב וארגונומיה טיפה יותר מוצלחים

ב. מחיר (הדגם שלי הוא השחור , עם הגדלת זיכרון ל2 גיגה עלה לי כ3000 ש"ח פחות בארה"ב)

ג. MAC OS X

ד. חיי סוללה ארוכים יותר (לעומת המקורית , לא המוגדלת בדל שמעלה את המשקל ובולטת)

חסרונות:

א. 8400 GS חזק יותר מהכרטיס של המקבוק (X3100 - כמו בחלק מהדגמים של הדל)

ב. הזמינות בארץ - כרגע היבואן לא מיבא את הדגמים החדשים (כנראה מחכה למכור את הישנים ולא להפסיד )

ג. כבד טיפה יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים