עבור לתוכן

מחפש HDD אמין שיוכל לעמוד בעומסים גבוהים 24/7, מינימום 250GB

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז כמו בכותרת אני מעוניין לקנות HDD חדש. הדרישות שלי ממנו הוא הן שיהיה הכי אמין שאפשר, ושיהיה סוס עבודה - הוא יהיה צריך לעמוד בעומסים גבוהים ביותר (כתיבה אינטנסיבית למשל), 24/7, בלי שזה יפגע באמינותו, בביצועיו ומצבו הכללי... 250ג''ב מינימום. אני משתמש ביתי לחלוטין והוא יכנס למחשבי האישי. לא עסק, שרת או משרד.

ועוד שתי שאלות חשובות:

1) נגיד ובחרתי חברה מסוימת, האם כדאי ללכת על HDD שמיועד לשרתים או כזה שמיועד למשתמש ביתי? (כל חברה מחלקת את המוצרים שלה לפי היעד. אני מניח שדיסקים לשרתים אמינים יותר, חיים יותר ומסוגלים לטפל בעומסים גבוהים, לא? השאלה אם הם מתאימים לסביבה ביתית שהיא לא RAID וכו'...)

2) נמאס לי לקנות בארץ HDD ולקבל אותו בשקית אנטי-סטטית קרועה שלא יודע מה עבר עליה. האם יש דרך לקנות HDD בארץ בתוך קופסא אמיתית ומרופדת, כפי שהוא יצא מהמפעל?

תודה!!!

פורסם

Western Digital מסוגלים לזה ללא ספק. גם כמעט כל כונן אחר אני מאמין . מקסטור וכו'

[אני עובד עם כונן של WD כ-5 שנים, ומעולם הוא לא עשה לי בעיות]

פורסם

באמינות לכוננים עם עבודה מרובה אני ממליץ רק על 2 חברות:

SEAGATE ו SAMSUNG. שתיהם אמינות מאוד. יש דגמים של SEAGATE תיתן לך אחריות ל 5 שנים. זה חשוב, השנה הרביעית והחמישית יכולות להיות קריטיות במקרה של עבודה אינטנסיבית.

תתחדש. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה..

נגיד והחלטתי לדוגמה ללכת Western Digital (נגיד, כי עדיין לא החלטתי), האם ללכת על HDD מליין ה- RE2 (לשרתים - Enterprise), או על HDD מליין Caviar SE16 (למשתמשים ביתיים רגילים, כמוני)?

ואין אני מוודא שאני אקבל את ה HDD בקופסתו המקורית כפי שנארז במפעל? ולא באיזו שקית...

שוב תודה

פורסם

סדרת הRE2 אמורה להיות יותר אמינה לכאורה וגם כוללת 5 שנות אחריות

בניגוד ל3 בסדרה הרגילה אבל הדיסקים קשיחים האלה מיועדים לעבוד ברייד

ולא כיחיד ,אפשרי שאם תשתמש בו כיחיד תהיה השחתת קבצים

אז לדעתי עדיף הסדרה הרגילה (כלומר דגמי הAAKS/SE16)

בכל אופן לידעתך יש שני סדרות של AAKS אחת אם כיסוי שחור ואחת

אם כיסוי כסוף,זאת אם הכיסוי הכסוף דיי רועשת אז אם אתה אוהב שקט

אל תקח את ההימור וקח של סמסונג

באשר לקופסה ,כל הדיסקים קשיחים כיום באים כOEM (כלומר בשקית)

פורסם

רק כדי שתבין - דיסקים באים בקרטון של 10 חתיכות או יותר - בתוך הקרטון יש ספוג שבתוכו סלוטים לדיסקים - כל דיסק

ארוז בשקית סטטית אטומה

כשאתה קונה בחנות - אתה אמור לקבל שקית אטומה. אם החנות רוצה להדביק מדבקת אחריות - תתעקש לראות את השקית לפני שפותחים אותה - ושישימו את המדבקה לפניך.

לא מזמן קניתי AAKS והחנות לא פתחה את השקית בכלל, הכונן שחור והדיסק חדש - וזו חנות שבד"כ מושמצת - איבורי

פורסם
  • מחבר

השקט לא חשוב לי כלל רק האמינות, אך אם סמסונג יותר טובה בקטע הזה אני אלך עליה בלי לחשוב פעמיים....

אז אין דרך לקנות HDD בצורת BOX? אפילו לא בחו''ל? כי אני לא יודע אלו טלטלות ופגיעות עברו על ה- HDD (עקב העמסה לא מתחשבת וכו'...), ופגיעות אפילו לפני ההרצה הראשונית פוגעות משמעותית באמינות ובאריכות החיים של ה- HDD לפי מה שהבנתי.

עוד דבר, מה אתם אומרים על המוצרים של Hitachi?

מבין החברות הבאות, איזו לדעתכם הכי אמינה:

Western Digital

Hitachi

Samsung

Seagate

(חמש שנות אחריות לסיגייט, מאוד מפתה ומראה שהם בוטחים במוצריהם ובודקים אותם היטב)

כי די נדלקתי על הליין החדש Spinpoint F1 החדש של סמסונג... פשוט מדהים:

http://www.samsung.com/global/business/hdd/productmodel.do?group=72&type=61&subtype=63&model_cd=238&ppmi=1155

הארדיסק של 320 ג'יגה, פלטה אחת! זה מבטיח שקט, טמפרטורה וביצועים עילאיים! השאלה אם זה עוזר לאמינות. זה בטוח לא מזיק.

המודל 1TB (רק 3 פלטות!) כבר בארץ, אני מחכה ל- 320 או ל- 640...

בחירה טובה? סמסנונג חברה טובה עם מוניטין של אמינות? העובדה שהיא מייצרת הכל מהכל קצת חשודה...

ולבסוף, האם ללכת על מוצר שמיועד לעבוד בסביבת RAID/שרתים, או בסביבה ביתית?

תודה!!!

פורסם

סמסונג חברה אמינה כמו גם השאר שציינת.כמובן שאם יש רק פלטה אחת זה מקטין את הסיכוי לתקלה.היטצי בסדר אך בד"כ לא מצטינת בהשוואת ביצועים.אם זאת הכל תלוי בדגם וכמעט ואין משמעות לחברה.

פורסם

לפותח הת'רד - הדגם שציינת (HD322HJ) לא נמכר בארץ לפי מה שאני ראיתי...

פורסם
  • מחבר

כן, ציינתי שאני מחכה לו... הטרהבייט כבר בארץ והוא אפילו לא כזה יקר, לפחות לא בהשוואה לאחרים. הוא יצא רק באירופה וצריך לחכות לביקורות מ- AnandTech ו- XbitLabs. לגבי השאלה אם דגם לשרתים או דגם ביתי, ה- Spinpoint F1 זהה במפרט גם לשרתים וגם לבית, לפי מה שהבנתי מהאתר המאוד לא נוח של סמסונג.

פורסם

...

בניגוד ל3 בסדרה הרגילה אבל הדיסקים קשיחים האלה מיועדים לעבוד ברייד

ולא כיחיד ,אפשרי שאם תשתמש בו כיחיד תהיה השחתת קבצים

...

אם מבטלים את תכונת השחזור האוטמטי (TLR) כול 7 שניות, הסכנה עדיין קיימת?

פורסם

נראה לי שזו לא הבעיה, הבעיה שלוגיקת תיקון השגיעות בדיסקים האלו מסתמכת על זה שהבקר RAID יטפל בזה במקום שהדיסק עצמו. לגבי אמינות, אומנם אחריות ארוכה יותר מראה שהחברה מאמינה במוצר יותר, אבל עדיין סטטיסטית הדיסק יכול להתרסק גם תוך שנתיים ואז הלך המידע. לכן עדיף לקנות דיסקים שעובדים בשיטה החדשה של הקלטה אנכית. גם לגבי המעבר מחו"ל, הדיסקים אמורים להיות עם ראש מוחנה בזמן שהם לא פועלים ועל כן אמורים להיות עמידים ביותר לכל הזהה / הפלה סבירה שלהם. גם אפשר כשמפעילים את הדיסק בפעם הראשונה לדעת מה עבר עליו (האם הוא היה בשימוש או לא).

פורסם
  • מחבר

לכן עדיף לקנות דיסקים שעובדים בשיטה החדשה של הקלטה אנכית.

אתה מתכוון ל- PMR?

גם לגבי המעבר מחו"ל, הדיסקים אמורים להיות עם ראש מוחנה בזמן שהם לא פועלים ועל כן אמורים להיות עמידים ביותר לכל הזהה / הפלה סבירה שלהם. גם אפשר כשמפעילים את הדיסק בפעם הראשונה לדעת מה עבר עליו (האם הוא היה בשימוש או לא).

שמעתי שגם כשהדיסקים כבויים זעזועים ונפילות יכולים לפגוע בהם קשות. ואיך אפשר לדעת מה עבר עליהם בהרצה ראשונה? הם לא היו בשימוש, זה בטוח, אני תמיד קונה יד ראשונה בקטע הזה.

אני הייתי הולך על סדרת ה-YS(סיומת YS) של WD, היא באה לטפל בדיוק בזה ומתאימה לדרישות(המוזרות) שלך

לטפל במה? ולמה דרישותיי מוזרות?

(למעשה המלצת לי על סדרת השרתים הישנה... עדיף כבר את החדשה)

תודה

פורסם

כן, PMR.

אכן אם תזרוק אותם מהאטומספרה לריצפה הם יהרסו, אבל בשביל הובלות רגילות, כל עוד לא ממש מתעללים בהם הם אמורים לא להינזק בכלל. אפשר להריץ בדיקת SMART על ההתחלה שאומרת אם השתמשו בדיסק וכו'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים