עבור לתוכן

האם הירחקנו לכת?

Featured Replies

פורסם

טוב, במשך 24 שעות, כמעט, אני משתמש במחשב המשני שבניתי עם הלוח שקיבלתי מהאחריות של אקסלנט.

לא היית לי שום חתיכת זכרון בבית של PC133, רק אחת של PC100 64MB. לא רציתי "לסכן" את זכרון 256 PC133 של מיקרון שיש לי, ולכן החלטתי להתקין על הלוח את חתיכת ה64MB שהתפלאתי שהיא בכלל עובדת עם הלוח הזה. המפרט:

DURON 800

PC100 64MB SDRAM

כ.מסך Geforce 2MX200, של חברה לא ידועה.

כ.קשיח 10.1GB

לוח אם ABIT KT7A-RAID

לגבי גלישה באינטרנט, אני לא מרגיש שום "האטה" לעומת מחשב עם זכרון 256 ומעבד יותר מהיר(המעבד כיום לא משנה כל עוד הוא 800 ומעלה, כל שזה לא העניין). אני עובד עם לפחות 15 חלונות של אקספלורר 6 פתוחים ואין שום האטה, הכל ממשיך לעבוד חלק.

לגבי משחקים, אני מצליח לשחק משחקים ב800X600 ב32 ביט, בFPS של משהו כמו 50-60. אני מדבר על Quake 3 Arena, ו Midtown Madness 2. אני לא הצלחתי למדוד את הFPS של בלק אנד וייט, אבל זה משהו שנתן לשחק בו ואין בו האטות.

הסיבה היחידה, שאני רואה שמאפשר את הדבר היא מערכת ההפעלה חלונות 98, שכן אם הייתי מנסה להתקין על המחשב הזה חלונות 2000 או XP אני בטוח שהייתי מרגיש האטה רצינית מאוד(אני בכל מקרה הולך לבדוק את העניין). בכל מקרה, אני הולך להתקין כאן חלונות 2000, ועדיין קניית 256 מגה למערכת הזאתי נראה לי כזריקת כסף, בעיקר כשמדובר בSDRAM(אני יכול לשמור את הכסף לשדרוג שאני אערוך בעוד שנה וחצי, אבל עד אז אלוהים גדול) ולשימושים שאני הולך לעשות זה.

המסקנה שלי מהשימוש הממושך הוא שיכול להיות שישנם אנשים שזכרון 128 יספיק להם מאוד אם הם לא מתכוונים לעבור לחלונות XP. יכול להיות שעדיין לא הרגשתי בהאטה, כי עדיין לא התקנתי תוכנות והמערכת היא לא בשימוש אינטנסיבי ממושך כמו המערכת השנייה. על כל פנים, הממצאים האלו מעלים בי את המחשבה אם אנשים לא הגזימו קצת בכמות הזכרון שהם קונים.

פורסם

512 מגה בייט ? מוגזם...

256 מגה בייט ? מה שצריך היום בהתחשב בזה שכן מתקינים אקס פי או וינדוס 2000...

וכאשר תתחיל להתקין תוכנות שגם יתחילו לרוץ לך ברקע תחזור ותעדכן אותנו...

פורסם

אנשים קונים כל כך הרבה זכרון, מכיוון שהם חושבים לטווח הארוך, כידוע לך לפני שנתיים שלוש,64 MB של זכרון היו מספיקים בהחלט, אך ככל שהזמן עבר, דרישת התוכנות והמשחקים לזיכרון גדלו בהתמדה, ומגמה זו תמשך בעתיד.

לכן כדאי לקנות "כל כך" הרבה זכרון מכיוון שהדרישות רק יגדלו...

פורסם

אנשים קונים כל כך הרבה זכרון, מכיוון שהם חושבים לטווח הארוך, כידוע לך לפני שנתיים שלוש,64 MB של זכרון היו מספיקים בהחלט, אך ככל שהזמן עבר, דרישת התוכנות והמשחקים לזיכרון גדלו בהתמדה, ומגמה זו תמשך בעתיד.

לכן כדאי לקנות "כל כך" הרבה זכרון מכיוון שהדרישות רק יגדלו...

רק העניין כמה זכרון, כי בד"כ קונים כמות גדולה של זכרון, שגם כך עד השידרוג הבא נאלצים להחליף אותה.

לדוגמא, כשהיה לי מחשב משני של אינטל זה הלך כך: היה לי פנטיום 350 כמחשב מרכזי עם 128 מגה-> אחרי שנתיים קניתי DURON 800 עם 128 מגה של קינגסטון, ואחרי איזה חודשיים קניתי עוד 128 מגה, כי זה היה ממש זול. בנתיים, לקחתי את הלוח BX ופנטיום 350(את האחרון מכרתי) בכסף קניתי סלרון 633 סלוקט ושמתי אותו על 950, עם אותה חתיכת 128 מגה וVOODOO 3 3500 והדבר הריץ חלונות 2000 כמו קסם והכל רץ נפלא.

אחרי כמה זמן החלפתי את הזכרון קינגסטון שהיה מסריח ורקוב ועשה צרות מכאן עד טוקיו(כשניסיתי לשים אותו עם 4K Interleave), בחתיכה אחת מהירה של מיקרון, וכל הזכרון עבר לסלרון, שמכרתי לפני כמה זמן כי חשבתי שאני מתגייס. בנתיים החלפתי למחשב המרכזי את הדורון למשהו מהיר יותר, והדורון ישב לו בדד עד שהלך פייפן הלוח של אקסלנט, ואז הגיעה ההחלפה ואני עובד על החולירא עם זכרון 64 ואין שום בעיות.

עכשיו כבר מותקנות תוכנות שעובדות ברקע(NAV2002 דרייברים וכו'), ועדיין אני לא סובל משום האטה.

אני עדיין חושב ש256 זה מה שצריך לקנות הוים למחשב חדש, ובמידה וזה לא מספיק אז אפשר לקנות עוד חתיכה, זהה, ולעבור ל512 אחרי כמה זמן אם רואים שזה לא מספיק. המסקנה שאני רוצה שאנשים יסיקו פה, זה שלא צריך לפוצץ מחשב בכמויות אדירות של זכרון, שיכול מאוד להיות שבכלל לא צריך.

פורסם

ראיתי בפורום כלשהו מישהו שמכר 2X256 מה שהשאיר אותו עם עוד 2X256

(היה לו במקור כפול 4 שזה 1024)

פורסם

כמות כזו של זיכרון זו באמת הגזמה, אבל תאמין לי-בסופו של דבר אתה תגיע למצב שתצטרך כל כך הרבה...

פורסם

כמות כזו של זיכרון זו באמת הגזמה, אבל תאמין לי-בסופו של דבר אתה תגיע למצב שתצטרך כל כך הרבה...

כן, כשחושבים על זה. אני זוכר שאנשים אמרו ש1024K RAM במחשב ענתיקה שהיה לי זה המון.

פורסם

אצלנו כתבו בבית ספר משפטים מצחיקים של אנשים מפורסמים

וגם ביל גייטס חדש שיותר 700\0 קיי זכרון אף אחד לא יצטרך לעולם

אבל הוא מוביל את הדרישות

פורסם

חחח...הזכרתם לי שבמחשב הראשון שלי היה לי 1MB זיכרון (אפילו שהדוס לא היה יודע לנצל כלום מעם 640K)

וכשהייתי בא לביה"ס והיו שואלים אתך שתי שאלות:

1.איזה מחשב יש לך XT או AT (בהנחה שיש לך בכלל מחשב)? ואם התשובה היתה AT אז כולם היו תופסים ממך והיו לך פתאום 50 מיליון חברים

2. כמה זכרון? אם התשובה היתה 640 אז זה בסדר (סבבה, ביי) ואם התשובה היתה 1MB אז כולם היו תופסים ממך והיו לך פתאום עוד  50 מיליון חברים

פורסם

כמה (חברים) ?

פורסם

חמישים מליון!!!!!!!!!!!!

1024K זה 1 MB של זכרון, אני הייתי הילד הראשון בכיתה עם מחשב AT, ולא XT וכ.מסך Super VGA, ולא VGA ולא EGA, אני זוכר שזה היה מאוד יקר בזמנו. חבל שהיום ההורים לא קונים לי מחשב כמו שהיה לפני כמה שנים...

היום הם היו צריכים לקנות לי חלקים ולא מחשבים.

פורסם

חמישים מליון!!!!!!!!!!!!

זה לא כסף זה מספר טלפון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פורסם

בתאריך 12/15/01 ב 19:01:47, athlon כתב:

--------------------------------------------------------------------------------

חמישים מליון!!!!!!!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

קרא הודעה מקורית

זה לא כסף זה מספר טלפון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

פורסם

אני בטוח שאם תוסיף 256 מגה המחשב יעבוד יותר טוב!!!

וחוץ מזה אתה לא מסכן את הזיכרון אם יש לו אחריות לכל החיים!!! :xyxthumbs:

פורסם

אני בטוח שאם תוסיף 256 מגה המחשב יעבוד יותר טוב!!!

וחוץ מזה אתה לא מסכן את הזיכרון אם יש לו אחריות לכל החיים!!! :xyxthumbs:

מן הסתם אני לא הולך להתקע עם 64 מגה לנצח במחשב הזה, היום, יום ראשון, אני הולך לקנות לי לפחות 128 מגה של זכרון למחשב הזה, כי אני רוצה להתקין כאן חלונות 2000 ומשחקים כמו Giants ומאקס פיין מתחילים לסבול ממכאובים כשמדובר בגרפיקה קצת מסובכת... למרות שנראה לי לMX200 הקרוב הזה יש גם סיבה לכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים