עבור לתוכן

יצירת מחיצה בדיסק קשיח SATA (משהו מוזר)

Featured Replies

פורסם

שלום! :hi:

חיברתי למחשב דיסק קשיח SATA II חדש.

כאשר ניגשתי ל-Computer Management, הופיע לי Wizard שביקש ממני לאתחל את הכונן החדש, אז אמרתי לו בסדר (אי-אפשר היה ליצור מחיצה חדשה בלי אתחול).

עכשיו, אני לוחץ עליו עם הלחצן הימני של העכבר ובוחר ביצירת מחיצה חדשה. מופיע לי חלון New Volume Wizard שמאפשר לי ליצור מחיצה חדשה בתור Simple.

מה זה Simple Partition?

למה אני לא יכול ליצור מחיצה חדשה בתור Primary Partition כמו הדיסקים הקשיחים האחרים שיש לי במחשב?

פורסם

אני מנחש וחושב ולא בטוח אבל יכול להיות שזה קשור לbooting ככה שיש רק one primary וממנו יעשה הבוט

אני חוזר שוב אני לא בוטח בכלל

מה כן מצאתי לך מקור מידע שקשור לנושא

http://en.wikipedia.org/wiki/Partition_(computing)#Primary_.28or_Logical.29

פורסם

כנראה שאיתחלת את הדיסק באשף בטעות אמרת לחלונות שהוא יהפוך את הדיסק לדיסק דינאמי, שם העסק שונה מדיסקים רגילים... אם אתה רוצה את ה primary וכל זה, נסה לאתחל את הדיסק שוב בתור דיסק רגיל ולא דינאמי.

פורסם
  • מחבר

exercise אני חושב שאתה צודק.

הרצתי Paragon Disk Expert, והיה כתוב שם שבדיסק יש Dynamic Partition, אז המרתי אותה ל-Standard, ויצרתי Primary Partition.

דרך אגב, מה זה בדיוק דיסק דינאמי? מה ההבדל?

פורסם

דיסקים דינאמים יכולים לשנות את הגודל של המחיצות שבהם באופן ישיר מתוך חלונות, אפשר גם ליצור איתם מחיצות שבפועל נמצאות על יותר מדיסק פיזי אחד.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. בגלל זה הייתה שם אופציה של RAID.

דיסק דינאמי אני יכול להוציא מהמחשב, ולהעביר למחשב אחר מבלי שיהיו לי בעיות תאימות, ובלי שאני אצטרך להגדיר שום דבר מיוחד?

מה לגבי תאימות ללינוקס?

שאלה נוספת: איך אני מבטל ב-Windows דיסק דינאמי, והופך אותו בחזרה לרגיל בלי Paragon?

פורסם

לגבי תאימות אני מציע שתחפש באתר של מיקרוסופט, אני מניח שהוא יעבוד במחשבים עם חלונות אחרים, לגבי לינוקס המצב בטח לא מזהיר...

כאשר אתה מוחק את כל המחיצות על הדיסק, יש אופציה להעביר אותו חזרה לדיסק בסיסי.

אני מניח שיהיו בעיות גם עם כל מני תוכניות שחזור מידע / טיפול בדסיקים במידת הצורך.

פורסם
  • מחבר

כאשר הוא היה דינאמי, יצרתי מחיצה ואח"כ מחקתי אותה, אבל לא ראיתי שום אפשרות להפוך את הדיסק בחזרה לבסיסי.

עכשיו יצרתי בדיסק Primary Partition והכנסתי בו קבצים, כך שאני לא רוצה להרוס אותו. אבל, להבא איפה בדיוק האפשרות הזאת נמצאת ב-Windows XP?

פורסם

אמור להיות בכפתור ימני על הדיסק כולו ורק לאחר שכל המחיצות ריקות, למידע נוסף, התיעוד של מיקרוסופט.

פורסם
  • מחבר

לא היה שום דבר. היה רק יצירת מחיצה, ואחרי שיצרתי מחיצה, היה מחיקת מחיצה. זה הכל. בגלל זה השתמשתי ב-Paragon (ב-Partition Magic גם כן לא מצאתי).

פורסם
  • מחבר

צריך ללחוץ עם הלחצן הימני של העכבר על המרובע שכתוב עליו Disc 0, Disc 1 ולא על המלבן שעליו יש את המחיצות בדיסק הקשיח.

תודה!

פורסם

זה מה שעוד אמרתי לפני כן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים