עבור לתוכן

מפרט לסטונדט ב 5K (כולל מסך) - האם עובדים עלי?

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים טובים,

חבר טוב שלי קונה מחשב, לצערי הוא חייב לבצע את העסקה בחנות מאוד מסויימת (עקב אילוצים שלא תלויים בו).

המפרט מיועד לסטודנט, והוא צריך לכלול מסך.

הבעיה היא, שבעל החנות עד עכשיו לא הסכים לתת לנו רשימת מלאי, כדי שנרכיב מתוכה מפרט לרוחנו

אלא אמר לנו לתת לו מפרט, והוא ייתן את המענה הטוב ביותר שהוא יכול לתת למפרט שאנחנו נספק

זו ההצעה שקיבלנו ממנו בסופו של דבר, והמחשב הגיע בפועל עם כמה הבדלים מהמפרט הזה (מסומנים באדום)

מפרט מחשב

מעבד:

Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore ¤765

בפועל הגיע מעבד 5000 ולא 5200, מכיוון שבחנות טוענים שאין ייבוא רשמי יותר ל 5200

מחר בבוקר נדע האם יש לו 5600 או לא.

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ¤340

זה הלוח שהגיע באמת בפועל, האם הלוח הזה סביר? האם יש דגמים מומלצים יותר שאנחנו יכולים לבקש?

זכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424

בפועל, הגיע עם זכרון CL4 של חברה שנקראת elite team

http://www.teamgroup.com.tw/index.php?option=com_content&task=view&id=273&Itemid=490

עדיין אפשרי לקבל את הקינגסטונים שצויינו בהתחלה, האם הם עדיפים?

אני מבין ש AM2 תומך רק ב DDR2, האם יש טעם לקחת 800MHZ או משהו אחר, או שה- 667MHZ זה בסדר?

כרטיס מסך:

GIGABYTE PCI-EX RADEON HD2400PRO 256MB GDDR2 - GV-RX24P256H - DX10 - BULK ¤315

הגיע הכרטיס שצויין, יש לו TV-OUT, ו-DVI, שזה מה שהיה חשוב לחבר שלי, על מנת שיוכל לנגן סרטים וגם תכני HD.

דיסק קשיח:

Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II ¤350

בפועל הגיע דיסק קשיח ATA (איזה חוצפנים..) אבל הוא יוחלף לפי בקשתנו ל SATA.

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189

הגיע ה 42 במקום ה 62 (מחובר ב ATA ולא ב SATA) - כנראה גם יוחלף (יש טעם להתעקש על זה?)

מארז:

COOLERMASTER CENTURION 532 REV1.3 : RC-532-SKR1 + 380W CM PSU ¤437

הגיע מארז לא ידוע, כנראה ג'נרי, אני אישית לא ראיתי אותו בעצמי, אני אשתדל להביא לכאן תמונה שלו

על הספק שבתוכו רשום G-PRO 500WATT

המארז לא הכי חשוב לנו, אבל רק לוודא שלא משלמים סכום גדול מדי על מארז שעולה בתכלס 200 ש"ח במציאות.

מסך:

VIEWSONIC 19" VP930 8ms PIVOT DVI ¤1611

הלוואי וזה היה המסך שמגיע, במקומו הגיע היצור הזה:

http://www.mabat2005.com/store/viewItem.asp?idProduct=4082

זה משהו שכמובן לא יעבור בשתיקה, ועוד היום בבוקר נדרוש הסברים והחלפה.

(הבהרה: החנות שבלינק היא לא החנות המדוברת בדיון הזה, הלינק הובא כדי שתראו איזה מסך הגיע)

ציוד היקפי - לא קריטי, הגיע מה שצויין:

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000 ¤175

הרכבת מחשב:

Assembly - New Computer up to 4000nis ¤60

מדפסת:

Brother HL2030 ¤380

סה"כ: ¤5046

מצורפות כאן תמונות מתוך CPUZ מהמחשב שהגיע, שאילצתי את חבר שלי לצלם, על מנת שלא יעבדו עליו (ככה גילינו את עניין המעבד)

(שימו לב בבקשה לתזמונים של הזכרונות, האם זה תקין? האם עדיף ללכת על הקינגסטונים שהוצעו במקור?)

38373591ht3.th.jpg73891896qz8.th.jpg56053387rw2.th.jpg

85800856tq8.th.jpg29190893vj1.th.jpg60816281al3.th.jpg

עכשיו, אשמח מאוד לקבל את חוות דעתכם באופן כללי על המפרט, במיוחד ללוח ולזכרונות

ואיפה לשים לב לפרטים חשובים, על מנת שלא יוכלו "לעבוד עלינו"

אני אשתדל מאוד להשיג רשימת מלאי של החנות (זו חנות שלא עוסקת במכירה לאנשים פרטיים בד"כ)

על מנת שנוכל לבחור ממנה בצורה מושכלת, בניגוד למחשב הזה, שנדמה כי זרקו אותו עלינו על מנת להפטר ממלאים ישנים.

תודה רבה.

פורסם

לא משהו.

פורסם

הבעיה היא, שבעל החנות עד עכשיו לא הסכים לתת לנו רשימת מלאי, כדי שנרכיב מתוכה מפרט לרוחנו

אלא אמר לנו לתת לו מפרט, והוא ייתן את המענה הטוב ביותר שהוא יכול לתת למפרט שאנחנו נספק

אני אשתדל מאוד להשיג רשימת מלאי של החנות (זו חנות שלא עוסקת במכירה לאנשים פרטיים בד"כ)

על מנת שנוכל לבחור ממנה בצורה מושכלת, בניגוד למחשב הזה, שנדמה כי זרקו אותו עלינו על מנת להפטר ממלאים ישנים.

תשלח מישהו לחנות שיחזה ללקוח פוטנציאלי ויבקש הצעת מחיר למפרט עם החלקים שהחבר שלך רוצה וככה תדע האם יש אותם במלאי.

אבל מנסיון עם חנויות שלא מוכרות לאנשים פרטיים - את רוב הדברים אין להם - הם עובדים עם רכיבים מאוד ספציפיים כך שיכול להיות שבאמת אין להם את מה שהחבר שלך רצה.

פורסם

המחשב הזה לא שווה 3.

יש איזה אלף שקל הבדל רק על המארז והמסך.

פורסם

החוצפה הגדולה פה כמובן זה המסך - בשום אופן ובאף תנאי אל תתפשרו על מסך אחר (אלא אם יציעו לכם את ה-DELL 2007FP המעולה ;)).

מעבד: בתקציב הזה ולשימושים שלו היה עדיף ללכת על מפרט אינטל לדעתי. 2X5600 כבר עולה קרוב ל-E6550 שעדיף, שקט וקריר יותר.

לוח אם מצויין ומשתלם - בהנחה שלוקחים כרטיס מסך נפרד. ה-GIGABYTE GA-M68SM-S2 עדיף עליו במעט וכן ה-ASUS-M2A-VM שעולים מחיר די דומה.

זכרונות - יקרים מאוד! אפשר למצוא היום 2X1G של חברה טובה בסביבות 260-300 ש"ח. בכל מקרה קח לפחות את המקוריים. אין כל טעם ב-CL4 או 800MHZ אז חבל על הכסף.

כרטיס מסך: מצויין ומשתלם אבל לא מומלץ להצגת HD מלא (1080P). עם 720P ו-X264 הוא מסתדר מצויין. אם יש כסף ל-HD2600PRO - עדיף לתכני HD בלבד.

דיסק קשיח - כמובן להחליף ל-SATA2 דחוף.

צורב - כדאי מאוד SATA אבל לא מאוד קריטי.

מארז/ספק - חוצפה רבתי! במקום מארז שקט ואיכותי עם ספק סביר קיבלת מן הסתם זבל גנרי ב-100 ש"ח. :bash:

אל תתפשר פה בשום מחיר! אם לא חשוב לך שקט כלל אתה יכול להתפשר במארז אבל אל תתפשר בספק. ספק גנרי עלול "לגמור" לך את המפרט כולו בגלל כל קפיצת מתח קטנה. כמינימום אולימפי קח HEC 300W או FSP 350W למשל.

מסך: :screwy::s07::bash::nono::pissed::nixweiss::kopfpatsch::jump:

בלי שבויים פה - תן להם בראש על החוצפה הזו!

ציוד היקפי - בסדר, אם כי הייתי לוקח סט חוטי בתקציבים האלה.

מדפסת - לא מכיר אבל הפירמה שנואה עלי מניסיון מר לפני כמה שנים ובמחיר הזה אין הרבה למה לצפות. לך על HP או CANON במקום.

כדי שנוכל לעזור לך טוב יותר, אנא ציין מה יהיו השימושים בפועל (סטודנט למה? ספרות או הנדסה?) והאם יש העדפות מיוחדות.

קרא לדוגמה פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

מפרט חליפי מבוסס אינטל:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤911

לוח אם:

GIGABYTE GA-P31-S3L ¤448

מסך:

VIEWSONIC 19" VP930 8ms PIVOT DVI ¤1697

כרטיס מסך:

PALIT PCI-EX RADEON HD2600PRO SONIC 256MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤474

דיסק קשיח:

SAMSUNG 160GB 8MB SATA2 7200 RPM - HD160JJ ¤265

זיכרון:

CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤315

מארז:

COMPUCASE 6C28 ATX MIDI TOWER CASE + HEC 300AR-TF ¤263

סט מקלדת ועכבר:

MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD-PS2+MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE-PS2/USB ¤117

קרור למארז:

GLACIALTECH 120mm CASE FAN - HYDRODINAMIC BEARING 18dBA - BLACK - GT12252BDL ¤36

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤117

מחיר סופי: ¤4643

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

1. מעבד עדיף בהרבה - חזק, שקט וחסכוני יותר.

2. כרטיס מסך עדיף בהרבה - גם ל-HD מלא וגם יצלח למשחקים לא כבדים (אבל עם קירור אקטיבי).

אם חשוב השקט כדאי לקחת 8500GT עם קירור פאסיבי במחיר דומה למשל.

3. מארז/ספק מצויינים אך המארז לא שקט ואיכותי ברמה של ה-Centurion. הספק דווקא עדיף על זה של ה-Centurion. אם חשוב השקט

הייתי מתעקש על המארז ומנסה להחליף את הספק (לא קריטי).

4. ירדתי לדיסק של 160GB עם 8M באפר. קצת פחות "ביצועיסט" אבל זה לא קריטי.

5. עכבר/מקלדת מצויינים - אני עבדתי איתם כמה שנים והם מומלצים מאוד למחירם.

6. פוטנציאל OC אדיר אם יהיה לכך צורך - גם על רכיבי סטוק (+~30% בקלות).

ונשאר לך כסף למדפסת לא רעה כמו:

זו http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1539

או זו http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1383

פורסם

עובדים עליך זו הגדרה קצת עדינה... :s07:

אני בטוח שגולשים בפורום היו שמחים לדעת איזו חנות זו, כדי לא להתקרב לרמאים האלה בחיים.

אתה יכול להגיש תביעה ולהרוויח הרבה כסף.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם על התשובות.

לצערי לא יצא לנו לתקשר היום עם בעל החנות, נדחה את זה למחר.

לפי עצותיכם, נבדוק לעומק את עניין המארז+ספק,

את הזכרון נחליף חזרה לקינגסטון (CL5) , עניין היוקרה שלו לעומת מותגים אחרים לא כ"כ משנה לנו

מכיוון שהדיל הזה הוא "קומפלט" עסקה של 5K (קשה להסביר למען האמת)

המסך כמובן עדיין בגדר "חייב להיות מוחלף!"

לגבי כרטיס מסך, גם יישקל הכרטיס שהוצע

(שהרי אם זה דיל של 5K בכל מקרה, עדיף לקחת באמת רכיבים ששווים את זה

ולא רכיבים ב 3K ולחשוב שקיבלנו מחשב בשווי 5K, הרי זו עבודה בעיניים :) )

אני גם טוען שמפרט של אינטל היה יוצא משתלם יותר לדיל של 5K שכזה,

אבל בעקבות דיון המפרט המקורי, החבר החליט לקחת מבוסס AMD, והוא אומר שאין אפשרות להחליף פלטפורמה לאינטל עכשיו.

(אגב, tmpusr, אני עכשיו רואה, שבדיון המקורי נתת מפרט מבוסס AMD - ?)

דגיש, אם אתה קורא את זה -

אני גם אומר, תעשה את מירב המאמצים כן להחליף לאינטל, גם אם זה כאב ראש,

הם חייבים לך מאמצים כאלה על נסיונות העשיקה האלה

ואתה חייב את זה לעצמך, כי אסור להתפשר על דברים כאלה!)

תשלח מישהו לחנות שיחזה ללקוח פוטנציאלי

למען האמת זה הדבר הראשון שחשבתי עליו, אני הייתי אמור להיות ה"מתחזה"

(להתקשר ולהתחזות לסיסאדמין שאמור להרכיב מפרטים לרכישה של בית עסק וצריך רשימת מלאי כדי לבחור)

אבל עבדתי עד 8 בבוקר וקמתי רק עכשיו :) אז זה נדחה ליום אחר.

למי ששאל על איזה חנות מדובר - זה לא רלוונטי, מכיוון שהם לא מוכרים לאנשים פרטיים בד"כ.

פורסם

נתתי אז מפרט AMD כיוון שהשארתי הרבה יותר כסף למדפסת, לקחתי מארז שקט ואיכותי יותר ואז עוד לא נתקלתי בלוח ה-P31 המשתלם שמאפשר לקחת מפרט אינטל פה. גם מחירי הזכרונות ירדו פלאים והתווסף היצע מצויין ומשתלם של כרטיסי HD2600PRO

שוק החומרה הוא שוק דינאמי ונכון לעכשיו ניתן להתבסס על מפרט אינטל עדיף בהרבה.

המארז אמנם אינו שקט כמו ה-532 אבל קירור הסטוק של אינטל שקט בהרבה מזה של ה-AMD כך שבסה"כ נראה לי שתקבל מפרט שקט יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה רבה על ההבהרה,

אגב, לשאלתך, ששכחתי לענות עליה קודם - מדובר בסטודנט למדעי המחשב (AKA הנדסה)

השימושים אני מאמין יהיו תכנות (והיום כבר לומדים בתואר לתכנת גם למרובי ליבות) , אופיס ואינטרנט, סרטים ומעט משחקים.

שוב, תודה רבה לכולם על כל ה INPUT שלכם בעניין - :xyxthumbs:

אנחנו נדבר עם החנות בהזדמנות הראשונה שתהיה, ונעדכן כאן מה נסגר.

פורסם

אוקי, תודה רבה על ההבהרה,

אגב, לשאלתך, ששכחתי לענות עליה קודם - מדובר בסטודנט למדעי המחשב (AKA הנדסה)

השימושים אני מאמין יהיו תכנות (והיום כבר לומדים בתואר לתכנת גם למרובי ליבות) , אופיס ואינטרנט, סרטים ומעט משחקים.

שוב, תודה רבה לכולם על כל ה INPUT שלכם בעניין - :xyxthumbs:

אנחנו נדבר עם החנות בהזדמנות הראשונה שתהיה, ונעדכן כאן מה נסגר.

אם כך, עשה כל מאמץ לקחת את מפרט ה-INTEL שהצעתי - זה יהיה שווה כל שקל!

רק תברר את עניין המדפסת - אני לא מתמצא בתחום במיוחד... יש לי רק ניסיון מצויין עם מדפסות HP מדגמים שונים (אבל יקרים יותר).

פורסם

ב 5000 ש"ח יכלת לקחת מחשב יותר טוב או לחילופין, בגלל שזה מחשב לסטודנט, היית יכול לקבל מחשב סביר גם בפחות כסף.

לפי מה שאתה כותב פה זאת חנות לא רצינית בכלל - או שיש להם בעיות עם הספקים ולכן שמו חלקים אחרים, או שהם שלחו לך מחשב מהזמנה של מישהו אחר (בהתחשב בעובדה שרוב הציוד שהגיע לא תואם למה שהזמנת, זאת נראית אפשרות סבירה), או שפשוט החליטו לדפוק אותך ולמכור לך ציוד זול במחיר יקר, מתוך הנחה שלא תבין מה אתה קונה. בכל מקרה - נדפקת.

בכל מקרה:

הזמנת מעבד X2 5200, תתעקש על המעבד הזה. אגב, המעבד הזה לא שווה 765 ש"ח, אלא יותר בסביבות ה 700 ש"ח. אם אתה נשאר עם ה X2 5000, תתעקש על החזר כספי.

הלוח - סביר.

זיכרון - 2GB של Kingston בתדר 667MHz שווים כ 300 ש"ח. לא צריך יותר מזה. אגב, ל Kingston אחריות לכל החיים על הזיכרון, אני לא יודע מה המדיניות של Elite team. זיכרונות של 800MHz לא ממש יעזרו לך אם אתה לא מתכנן OC - זה סתם ביזבוז כסף. כאן נדפקת, ובגדול.

כרטיס מסך - סביר.

דיסק קשיח - הזמנת SATA, תתעקש על SATA.

צורב - לא קריטי (הביצועים פחות או יותר אותו דבר), אבל כמו עם הדיסק הקשיח - הזמנת SATA, תתעקש על SATA.

מארז - כמו שכבר כתבו פה - דפקו אותך, ובגדול. תוריד מהמחיר 200-250 ש"ח אם אתה נשאר עם מארז ג'נרי.

המסך - כל מילה מיותרת. לי יש את ה VP930 ואני מאד מרוצה ממנו. לך הוא לא רק שהוא לא נתן את המסך הזה, אלא מסך קטן של "17 ולא "19, ושל חברה בשם Bluesonic. כנראה הם חשבו שאתה גם לא יודע לקרוא אנגלית. אם אתה נשאר עם המסך שקיבלת - תוריד 700-1000 ש"ח מהמחיר.

הציוד ההקפי - אתה אומר שקיבלת את מה שהזמנת, אז אין בעיה.

לפני כחצי שנה אני קניתי מחשב ב 5500 ש"ח (ראה מפרט בצד), שלדעתי הוא יותר טוב ממה שאתה קיבלת. אני שילמתי על ה VP930 כ 2000 ש"ח, ואתה כ 400 ש"ח פחות, תוסיף לזה את השינוי במחירים עם הזמן, ותבין כמה נדפקת.

תנסה לעשות את הדברים הבאים:

1. תבדוק אם אתה יכול להחזיר את כל המחשב ולקחת את הכסף, ואז לקנות מחשב חדש בחנות "נורמלית".

2. אם אי אפשר, תנסה לקבל את כל החלקים המקוריים שהזמנת, ואז לדרוש לקבל החזר על המחירים המוגזמים ששילמת (בעיקר המעבד והזיכרון).

3. אם אי אפשר, ואתה חייב להישאר עם מה שקיבלת - תדרוש כ 1500-2000 ש"ח החזר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים