עבור לתוכן

מעבד+קירור למעבד+לוח+ספק ב1491 ש"ח

Featured Replies

פורסם

טוב השאלה הזאת נשאלה פה כבר לפני 3 ימים בערך אבל ננעלה אז אני פותח אותה שוב כמו שצריך,עם תקציב בכותרת.זה הולך להיות ארוך ומפורט אז תתכוננו(כל זה רק אמור לעשות את זה קל יותר בשבילכם להבין את מה שאני רוצה בדיוק...):

טוב אז ככה אני ממש לפני קניית מחשב חדש ולאחר התייעצויות רבות פה ואחרי שחפרתי לכם לא מעט הגעתי למפרט הזה(על המקומות החסרים יפורט בהמשך) - אין מה להתעכב על המפרט הזה שפה,עליו אני סגור:

שם חלק: סוג

מעבד

לוח אם

מארז NZXT Apollo No PSU Black

קירור למעבד

ספק כוח

קירור למארז Glacialtech 120mm Case Fan Entering Bearing 18dba 36CFM

זיכרון Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5

דיסק קשיח WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS

כרטיס מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail

צורב LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black

כמו שאתם רואים במפרט הזה חסרים מעבד+קירור למעבד+לוח אם+ספק,ולאלה יש לי 3 אפשרויות.2 האפשרויות הראשונות לא לOC,השלישית תעבור OC בTMS:

אפשרות ראשונה

שם חלק סוג מחיר חלק

מעבד AMD 5000 603

קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro 1170

לוח Gigabyte M61P-S3 AM2 GM61PS3 414

ספק Enermax noisetaker 420W 357

אפשרות שנייה

שם חלק סוג מחיר חלק

מעבד Intel Core 2 Duo E4500 2.2Ghz Conroe BOX E4500B 699

קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 64 Pro 117

לוח אם Gigabyte GA-P31-DS3L Conroe Support 452

ספק כוח FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC 216

*במפרט הזה יש לי עודף של 45 ש"ח,אז אם אתם חשים שחלק כלשהוא פה יכול להיות משודרג ע"י 45 ש"ח,אנא ציינו זאת

אפשרות שלישית - יעבור אובר קלוקינג

שם חלק סוג מחיר חלק

מעבד Pentium E (C2D Technology) E2160 1.8Ghz 1MB FSB800 OEM 399

קרור למעבד Sunbeam Tuniq Tower 120mm 260

לוח אם Gigabyte GA-P31-S3L Conroe Support GP31S3L 435

ספק Enermax Liberty 400W 30A @ 12V 393

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין האפשרות הראשונה לשלישית.

אני מבין שהE2160 הוא חית OC שאפשר להגיע איתו ל3GHZ+ בקלות,אבל מצד שני הוא מעבד ישן יחסית לעומת הAMD 5000 שהוא מעבד חדש יותר,בא עם סטוק של 2.6GHZ ואני בטוח שעל הקירור ששמתי שם גם יוכל להגיע בלי יותר מדי בעיה ל2.8-2.9GHZ וכמו כן הוא מנצל את הCACHE שלו יותר טוב וזה בא לידי ביטוי במשחקים.

הערה חשובה ומהותית:

אני לא מחפש רק איזה מעבד "ייקח" ישר בהתחלה,אלא יש עוד פרמטרים רבים שיש להכניס לשיקול כדוגמת:

1.רעש מעבד רגיל ללא OC לעומת אחד שעבר OC רציני(המארז הולך להיות בחדר די ליד הראש שלי)

2.יציבות

3.אורך חיים

כשאתם מכניסים לשקלול את כל התכונות האלה,באיזה אפשרות הייתם בוחרים?

המון תודה לכל מי שבכלל הגיע עד לפה,ולכל מי שעונה אז בכלל...*סגידה* :lol:

לילה טוב

נ.ב - אני לא ממש מחפש וריאציות(הרכבים..) אחרים של מעבד+קירור+לוח אם+ספק אבל למי שממש חושק בכך,התקציב שלי 1491 ש"ח בדיוק,יש לקחת את החלקים מTMS.

פורסם

תיקח את המפרט האחרון עם P35.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול אולי להסביר למה עדיף הP35?ראיתי גם בפורום לוחות שהוא יותר טוב לOC,אבל למה?

לפי ההשוואה הזאת:

http://www.gigabyte.co.nz/Products/Motherboard/Products_ComparisonSheet.aspx?ProductID=2615,2616,2597

(מצטער שזה לא לחיץ לא יודע איך עושים פה לחיץ ובעריכה אי אפשר לעשות אוטומטי=/עריכה:.....מסתבר שזה עושה לחיץ לבד חחחxD)

אני רואה שיתרונות היחידים הם עוד יציאות(כגון SATA וUSB2) ותמיכה בRAID,מה שאני לא מתכוון לעשות.

איזה יתרון משמעותי הוא מספק מעל הP31 כך ששווה לשלם עליו 100 שקל יותר?

פורסם

אחי הוא יותר מתקדם הציפסט איכותי יותר..

עזוב כדאי..תקח את זה אוברקלוק תעשה גדול או דרך tms בחינם עם אחרויות ובכיף יש לך איזה מעבד e6750

..

לא יהיה רועש..

אל תדאג

פורסם

מצטרף לקודמי אפשרות שלישית עם לוח P35.

תבקש OC מTMS ויש לך מחשב מעולה!!

פורסם
  • מחבר

אם יעשו OC למפרט של הAMD,לא יקבלו בכיף 2.9-3GHZ?

אחרי הכל הAMD מתחיל מ2.6 וגם באפשרות של AMD יש קירור סבבה שמאפשר בהחלט קצת OC,הArctic Cooling Freezer 64 Pro.

הסיבה היחידה שאני מתעקש פה היא מכיוון שהE2160 ישן מאוד יחסית לAMD,גם כמה שפחות OC אבל אותה תוצאה במהירות שעון אז יותר טוב וגם מכיוון שאני פוחד שהCACHE הנמוך(אמנם גם לAMD יש 1MB אבל הוא מנצל אותו טוב יותר) של הE2160 יגביל אותי בעתיד.

פורסם

כך או כך, ה-Intel Pentium Dual-Core 1.8GHz E2160 שוחרר לפני פחות משנה - ובהחלט איננו "ישן" או "מיושן".

הוא אולי קצת פחות מהיר מאחיו הגדולים, אך בתמורה גם (הרבה) יותר זול - ויותר ניתן להמהרה (OC).

פורסם
  • מחבר

ולפי דעתכם הוא יוכל להחזיק על OC שלוש שנים ככה לפחות?כול הזמן הזה לפעול יציב על מהירות השעון שניתנה לו בOC?

כי פחות מ3 שנים למעבד נראה לי בעייתי...מה שגם אני לא מעוניין לקנות אחד חדש תוך פחות מ3 חחח

פורסם

אתה לא מתכנן לקנות מחשב לפי מה שהבנתי לשלוש שנים הקרובות.

אז למה את משקיע רק 1500 שקל?

עדיף לך להשקיע עכשיו סכום גדול ואז להנות עם המחשב לכמה שנים הקרובות. ולא להתחיל לראות אחרי שנה שהוא מתחיל לא לסחוב משחקים חדשים..

פורסם
  • מחבר

מה זה "רק 1500 שקל"?

לאנשים מסויימים,אם לא ידוע לך,יש הגבלה של כסף כמה הם יכולים להשקיע במחשב.לי הייתה הגבלה,ועברתי אותה כבר.עכשיו אני ממש מותח.

זה לא שאני יכול לזרוק עכשיו עוד איזה 1000 שקל למחשב ולקנות Q6600 רק לא בא לי פשוט.

אני בטוח שמעבד כמו AMD 5000 בלי אובר קלוקינג יחזיק לי 3 שנים לפחות,כי זה זמן סביר למעבד.אני בטוח שהוא יחזיק לי משחקים גם עוד שנתיים+.

אם הE2160 לא הולך להחזיק טוב משהו כמו 3 שנים לפחות ואם הוא הולך להקשות עליי בהרצת משחקים עוד שנה+ למרות ה8800GT,אבקש ממכם שתציינו לי זאת עכשיו ואם זה כך אני פשוט אלך על הAMD,כי לא אכפת לי כמה אני אשיג עם הE2160 בOC אם אחרי שנה וחצי הוא לא יהיה שווה כלום למרות הOC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים