עבור לתוכן

בעיה עם רשת חדשה בעזרת Edimax 6204

Featured Replies

פורסם

שוב אלוהא לכולם,

בעצת כמה אנשים כאן קניתי את הנתב הנ"ל. ההתקנה עברה חצי-חלק, אבל יש לי מספיק תושיה (וסבלנות לקרוא כאן ת'רדים ישנים) כדי להתגבר על כל הבעיות.

אמה-מה? בעיה אחת לא נפתרה. אסביר:

שני מחשבים מחוברים לנתב Edimax 6204 אלחוטי. המחשב הנייח מחובר ללא שום הגדרת IP סטטי, על אוטומאט לחלוטין (זה קרה תוך שניות מרגע החיבור) עם כבל. המחשב הנישא החדש מחובר באלחוטי. הנתב עצמו מחובר למודם Aztec של בזק שמקונפג כראוטר בעצמו - כך שאני לא משתמש בחייגן.

הבעיה היא שהנתב לא מקצה לנייד כתובת IP לבדו. לא ברור לי למה. ה-DHCP כמובן פועל. ניסיתי גם להגדיר לנתב להקצות IP לפי MAC address וזה לא הצליח. בכל מקרה, כדי לגלוש דרך הנתב ללא צרות אני צריך להגדיר לכרטיס האלחוטי במחשב הנייד את כל הגדרות הרשת - מאיזה שער לצאת, איזה IP יש לו ואפילו עם איזה DNSים לגלוש.

כמובן, הרשת מאובטחת לפי ההמלצות שיש בת'רד הגדרת הרשת האלחוטית כאן - ואין בעיות עם זה.

על פניו אין בעיה - השאלה מה יקרה אם אוציא את המחשב מהבית. הוא צריך לעבוד ב-hot spots של האוניברסיטה ואני לא בטוח שהוא יסתדר עם זה. מכיוון ששביתה (ורק הגדרתי את הרשת היום) עוד לא יצא לבדוק את העניין. יש סיכוי שהוא לא יקבל IP משרתים אחרים? מה לעשות במקרה הזה? ובנוסף, האם זה סביר לעבוד כך ברשת הביתית (שהראוטר לא מחלק כתובות לאלחוטי כמו שהוא צריך)?

בנוסף, יש לי בעיה שאני לא יודע אם היא קשורה לפורום הזה, אבל כל פעם שהנייד עובד עם הסוללה ונכנס ל-stand by - הוא מנתק את הרשת האלחוטית. ניסיתי להגדיר בהגדרות צריכת החשמל של הכרטיס האלחוטי ש-WIN לא יכולה לכבות אותו וזה לא שינה כלום. גם כאן זו בעיה: אם המחשב יכנס למצב המתנה בין שיעורים באונ' הוא יתנתק. למה זה? יש אפשרות אחרת לשנות?

אשמח לכל פיסת מידע ועזרה, הו גרייט נטוורק גו?רו?ס,

תודה מראש!

פורסם

באופן אישי,

הייתי מאפס את הaztec חזרה למודם ומגדיר את הנתב שידאג לחיבור.

כך גם לגבי אפשרות הDHCP שיש בנתב (מפעיל אותה) ואז הנייד שלך אמור לקבל מהנתב כתובת מהטווח שהגדרת (192.168.2.100-200 כברירת מחדל אם אני לא טועה) וגם את הDNS.

הכתובת של הנתב 192.168.2.1

בהצלחה...

פורסם

שני מחשבים מחוברים לנתב Edimax 6204 אלחוטי. המחשב הנייח מחובר ללא שום הגדרת IP סטטי, על אוטומאט לחלוטין (זה קרה תוך שניות מרגע החיבור) עם כבל. המחשב הנישא החדש מחובר באלחוטי. הנתב עצמו מחובר למודם Aztec של בזק שמקונפג כראוטר בעצמו - כך שאני לא משתמש בחייגן.

אז באיזו כניסה של הראוטר נכנס המודם? WAN או LAN? כלומר האם נתב ה-EDIMAX פועל כנתב או כמתג בלבד?

הבעיה היא שהנתב לא מקצה לנייד כתובת IP לבדו. לא ברור לי למה. ה-DHCP כמובן פועל. ניסיתי גם להגדיר לנתב להקצות IP לפי MAC address וזה לא הצליח. בכל מקרה, כדי לגלוש דרך הנתב ללא צרות אני צריך להגדיר לכרטיס האלחוטי במחשב הנייד את כל הגדרות הרשת - מאיזה שער לצאת, איזה IP יש לו ואפילו עם איזה DNSים לגלוש.

כמובן, הרשת מאובטחת לפי ההמלצות שיש בת'רד הגדרת הרשת האלחוטית כאן - ואין בעיות עם זה.

האם ה-DHCP פועל גם בנתב וגם במודם של בזק? אם כן, זה יכול בהחלט לבלבל את המחשב.

אני מצטרף למה שאמר psyco - עדיף להעביר את המודם לתצורת מודם ולהשתמש ב-EDIMAX כנתב נורמלי עם חייגן PPPOE. אין סיבה להעמיס סיבוכים.

על פניו אין בעיה - השאלה מה יקרה אם אוציא את המחשב מהבית. הוא צריך לעבוד ב-hot spots של האוניברסיטה ואני לא בטוח שהוא יסתדר עם זה. מכיוון ששביתה (ורק הגדרתי את הרשת היום) עוד לא יצא לבדוק את העניין. יש סיכוי שהוא לא יקבל IP משרתים אחרים? מה לעשות במקרה הזה? ובנוסף, האם זה סביר לעבוד כך ברשת הביתית (שהראוטר לא מחלק כתובות לאלחוטי כמו שהוא צריך)?

מן הסתם, אם מוגדר לו IP סטטי הוא לא יקבל כתובות IP משרתים אחרים.

מה שאפשר לעשות זה להגדיר את ה-IP הסטטי כ-ALTERNATE CONFIGURATION שייכנס לתוקף רק אם DHCP נכשל. אך לפני שהייתי עושה את זה, הייתי מנסה את ההצעה למעלה.

בנוסף, יש לי בעיה שאני לא יודע אם היא קשורה לפורום הזה, אבל כל פעם שהנייד עובד עם הסוללה ונכנס ל-stand by - הוא מנתק את הרשת האלחוטית. ניסיתי להגדיר בהגדרות צריכת החשמל של הכרטיס האלחוטי ש-WIN לא יכולה לכבות אותו וזה לא שינה כלום. גם כאן זו בעיה: אם המחשב יכנס למצב המתנה בין שיעורים באונ' הוא יתנתק. למה זה? יש אפשרות אחרת לשנות?

אז מה אם הוא מתנתק? האם כשאתה מעיר אותו יש לו בעיה להתחבר? בכל מקרה, אם אתה לא רוצה מצב כזה, הגדר את המחשב שלא ייכנס לעולם ל-STANDBY (מספיק שיכבה את המסך כדי לחסוך את רוב צריכת החשמל שלו).

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות, כולם.

לגבי השאלות שנשאלו: המודם מחובר לכניסת ה-WAN של הנתב. ה-DHCP עובד בשניהם אם אני זוכר נכון, אז אני אראה אם משתנה משהו כשהוא מכובה במודם.

אני אעביר את האצטק למצב מודם מחר ונראה אם זה אכן יפתור את הבעיה.

לגבי ה-Alternate Config, אז הגדרתי שם את ההגדרות. האם המחשב יעבור לבד אליהן אם ההגדרות הראשוניות לא יחברו אותו, או שצריך להפעיל את זה ידנית איכשהו (לעבור לטאב הספציפי הזה, לסמן אפשרות כלשהי)?

ותודה גם על העצה לגבי ה-Standby וכיבוי המסך!

פורסם

לגבי השאלות שנשאלו: המודם מחובר לכניסת ה-WAN של הנתב. ה-DHCP עובד בשניהם אם אני זוכר נכון, אז אני אראה אם משתנה משהו כשהוא מכובה במודם.

אני אעביר את האצטק למצב מודם מחר ונראה אם זה אכן יפתור את הבעיה.

אם המודם מחובר ל-WAN, שרת ה-DHCP שלו לא אמור להפריע. אתה יכול בכל זאת להפעיל אותו כמודם ולראות מה קורה.

ייתכן שהבעיה היא בדרייבר של כרטיס הרשת האלחוטי או בהגדרות שלו. ניסית לעשות REPAIR לחיבור האלחוטי?

סתם בשביל הקטע - תפעיל services.msc משורת הפקודה ותוודא ששירות ה-DHCP CLIENT פעיל.

לגבי ה-Alternate Config, אז הגדרתי שם את ההגדרות. האם המחשב יעבור לבד אליהן אם ההגדרות הראשוניות לא יחברו אותו, או שצריך להפעיל את זה ידנית איכשהו (לעבור לטאב הספציפי הזה, לסמן אפשרות כלשהי)?

יעבור לבד, אחרי שיתייאש לחפש שרת DHCP ברשת. בד"כ פרק זמן ההתייאשות הוא 60-30 שניות.

פורסם
  • מחבר

אם המודם מחובר ל-WAN, שרת ה-DHCP שלו לא אמור להפריע. אתה יכול בכל זאת להפעיל אותו כמודם ולראות מה קורה.

ייתכן שהבעיה היא בדרייבר של כרטיס הרשת האלחוטי או בהגדרות שלו. ניסית לעשות REPAIR לחיבור האלחוטי?

סתם בשביל הקטע - תפעיל services.msc משורת הפקודה ותוודא ששירות ה-DHCP CLIENT פעיל.

יעבור לבד, אחרי שיתייאש לחפש שרת DHCP ברשת. בד"כ פרק זמן ההתייאשות הוא 60-30 שניות.

אז ככה, הפכתי את המודם למודם רגיל ואפילו כיביתי את ה-DHCP שלו. המחשב השולחני התחבר תוך רגע וחצי, הלפטופ לא. הוא עדיין לא מקבל כתובת אוטומטית, ואני חייב להשתמש בהגדרות אלטרנטיביות בשביל שהוא יתחבר.

עשיתי repair ואפילו התקנתי מחדש את כרטיס הרשת. ב-services.msc ה-DHCP פעיל. אין סיגר.

יש עוד רעיונות?

פורסם

תנסה לאפס את הראוטר להגדרות המפעל ולהגדיר את החייגן מהתחלה.

פורסם
  • מחבר

תנסה לאפס את הראוטר להגדרות המפעל ולהגדיר את החייגן מהתחלה.

אוקי, ניסיתי אבל זה לא שינה כלום. חברה שלי לוקחת את המחשב היום לעבודה שלה, שם יש רשת אלחוטית חינמית. אם זה יתחבר שם ואז שוב בבית בלי שום בעיות אז.. וול... אני אספר לכם על ההתקדמות. אם לא אז אני גם אספר. :)

פורסם
  • מחבר

אוקי, ניסיתי אבל זה לא שינה כלום. חברה שלי לוקחת את המחשב היום לעבודה שלה, שם יש רשת אלחוטית חינמית. אם זה יתחבר שם ואז שוב בבית בלי שום בעיות אז.. וול... אני אספר לכם על ההתקדמות. אם לא אז אני גם אספר. :)

עדכוניישן: המחשב היה באוניברסיטת ת"א, ובזמן שכל הלפטופים האחרים הצליחו להתחבר שם לאינטרנט בלי שום בעיה ולשחות כמו דגנים בחלב, הלפטופ של חברה שלי לא הצליח להתחבר. המחשב כן התחבר חזרה בבית (יש לו Alternate config. מוגדרים בכרטיס רשת). מה אני עוד יכול לעשות?

פורסם

הנייד עם ויסטה במקרה? האם הורדת והתקנת את הדרייבר המעודכן ביותר לכרטיס הרשת האלחוטי שלו מאתר היצרן?

אם יש על הנייד פירוול תוכנתי כלשהו, נסה לנטרל או להסיר אותו לחלוטין, לבדוק האם אתה מושך IP.

במידה והנייד עם XP, נסה בו גם את התהליך הבא:

נסה את זה

כנס לחיבורי הרשת

תן קליק ימני על כל אחד מממשקי הרשת שלך ותעשה להם DISABLE ("בטל")

(ממשקי רשת - Local area connection , בלוטות'ים ו-1394 למיניהם...)

אם יש עוד חייגנים, או עוד חיבורי רשת כלשהם, מחק ובטל אותם בהתאם.

כנס להתחל-הפעלה

רשום את הפקודה

netsh int ip reset netshlog.txt

תן אישור, חכה שהחלון השחור ייפתח וייסגר

עכשיו באותה דרך הרץ את הפקודה

netsh winsock reset

הפעלה מחדש למחשב (זה חשוב)

שים לב, זה קריטי למחוק את החייגנים לפני זה, ולנטרל את ממשקי הרשת, כמו שאמרתי.

ואז (אחרי ההפעלה מחדש למחשב)

להפעיל מחדש את ה LAC/WLAC של כ.הרשת שלך, ולראות אם הוא מושך אייפי עכשיו.

פורסם
  • מחבר

אבן כליה - הנייד עם XP. בכל מקרה, יש עדכון לוהט מהשטח - כנראה שהבעיה באונ' היתה פשוט מפתח לא נכון ולכן אי אפשר היה להתחבר. לעומת זאת, בבית הוריה של חברתי הלפטופ הצליח לזהות ולהתחבר תוך שניות לרשת (לא מאובטחת ושל השכנים, כנראה) אלחוטית.

אז הבעיה כנראה לא נמצאת בלפטופ. אני מניח שאם הוא מצליח להתבר לרשת אחרת בלי בעיות (ננסה פעם הבאה באונ' עם הקודים הנכונים) ועם הגדרות מדוייקות של הרשת בבית גם אין לו בעיות - אז כל הסיפור לא יפריע לעבודה שוטפת. זה כן נשמע לי קצת צולע שאי אפשר להתחבר לרשת שלנו בצורה אלחוטית, כי מה יקרה אם יבואו חברים למסיבת רשת גזעית? ;D

פורסם

אני הייתי מנסה לעדכן קושחה לנתב בשלב הזה, לקושחה העדכנית ביותר שקיימת באתר היצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים