עבור לתוכן

ASUS P5K SE - הכבשה השחורה - בעיית "לא מצליח לעשות BOOT"

Featured Replies

פורסם

ההודעה הזו מהווה אקט של יאוש

אני פשוט לא מצליח לעשות ריבוט למערכת. המחשב כבה ואז מסרב להידלק. הוא אפילו לא מדליק את המסך.

הסימפטומים:

1) לא קשור לOC. גם לפני שעשיתי אוברקלוקינג הבעיה הייתה שם. גם עכשיו החזרתי את הביוס להגדרות המקור (וגם כרטיס מסך).

2) לרוב מה שקורה זה שהמחשב נדלק (מאווררים והכל), מדליק פעם אחת את האורות על המקלדת וזהו, נשאר ככה. הדרך היחידה לכבות חזרה היא ע"י לחיצה ממושכת על כפתור הפאוור. כאשר יש הדלקה תקינה האורות על המקלדת מהבהבים פעם אחת, לאחר מכן עוד פעם ואז המסך נדלק.

3) לפעמים המחשב נדלק, מיד כבה בחזרה ואז נדלק שוב (וכמובן, נתקע עוד לפני שהוא מפעיל את המסך).

4) אין לי מושג מה אני עושה, כל פעם זה משהו אחר, אבל בסופו של דבר אני מצליח להדליק את המחשב. ואז הוא מגיע להודעת הoverclocking failed הידועה לשימצה. משם אני בד"כ לוחץ אף 2 לשיחזור הגדרות המקור וממשיך להפעלה תקינה של ווינדוז. אבל בכל דרך שבה אנסה לשחזר את הגדרות ברירת המחדל - הבעיה חוזרת. כל פעם שאני מכבה את המחשב אין לי מושג אם הוא יידלק בשנית.

5) יש שני סוגים של ריסטארט: ריסטארט שבו המחשב מכבה את עצמו עד לרמת כיבוי מאווררים, וריסטארט שבו הוא לא מכבה את המאווררים (את המסך דווקא כן) - אני יודע, הגדרה קצת צולעת, אבל זו האינדיקציה הכי טובה להבדלים בין שני הסוגים. בכל מקרה - כשזה לא עושה ריסטארט "מלא" - אין בעיה של אתחול.

6) מחיטוט בפורומי התמיכה של אסוס עולה שאני לא היחיד שסובל מהבעיה הזאת, בוריאציה כזו או אחרת. עדכתי את הביוס כדי לפתור את זה וזה עדיין לא עוזר. המון מתלוננים יש - אפס פתרונות. מישהו נתקל בבעיה שכזאת? מישהו מצא פיתרון?

מחזיק אצבעות ומקווה לטוב....

פורסם

זאת בעיה מאוד מפורטת... :silly:

מה שהייתי ממליץ לך זה לפתוח את המארז ולבדוק שכל הג'ימפורים במקומות שצריך הPOWER ה-REST וכל השאר תבדוק שחיבורי כח לא רופפים תרים את סוללת הCMOS תחכה תדליק את המחשב ותראה מה הלאה זאת בעיה עם המון בעיות קטנות בתוכה אני ממליץ לך אחרי הדברים שתעשה ובמידה וזה לא יעזור פשוט לך ישירות לחנות ומקסימום תחליף לדגם אחר שמגביל לדגם שלך

פורסם
  • מחבר

אני אשמח לקבל המלצות על לוח אם באותה רמה ועם אותן יכולות (ובערך בתקציב של 800 שקל), במיוחד של החברות Gigabyte ו-Abit.

באשר לדברים שאני אמור לבדוק - אני אשמח ליותר פירוט, איזה ג'מפרים בדיוק, איזה חיבורים אני צריך לבדוק?

הסיבה שכתבתי את הפוסט הזה היא בגלל שראיתי בפורומי התמיכה של אסוס שהרבה אנשים נתקלו בבעיה הזאת ואפ'חד לא התגבר עליה. אני מנסה לברר אם יש כאן מישהו שמכיר את התופעה, ואולי גם מצא לה פיתרון או לפחות גורם.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום!

גם לי יש את הבעיה הזאת הרבה זמן וראיתי שהמון אנשים בעולם כתבו בפורומים שנתקלו בזה, האם הסתדרת? ואולי יש לך פיתרון מה עושים?

תודה רבה!

פורסם

אני הייתי ממליץ להוציא את הסוללה של CMOS ולבדוק את הספק כוח ..

איזה ספק יש לך ?

תבדוק האם כל בסדר בביוס , כל הכוננים מופיעים בביוס ..?

פורסם

איזה גירסת ביוס יש ברשותך? והאם אחרי העידכון בוצע Load Setup Defaults?

בעידכון

BIOS update file for P5K SE (Version 0401)

Patch some boot up failure issue

והגירסא הכי חדשה היא 1008.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים