עבור לתוכן

OC נופל עם E6420

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

פורסם

תן פירוט לגבי פרטי הOC.(תדרים, מתחים וכדו')

פורסם
  • מחבר

תן פירוט לגבי פרטי הOC.(תדרים, מתחים וכדו')

אני ממש הודה לך אם תוכל לעזור לי...פשוט יש לי את הבעיה הזו כבר די הרבה זמן...

עשיתי OC לפי המדריך בפורום הבא:

http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=27&t=1

בפורום מדובר על ציוד פחות או יותר כמו שלי...למרות ששם הספק ג'נרי והמעבד 6400...

אפילו ניסיתי להוריד את התדר כמו שמפורט שםל2.91GHz ועדיין כל פעם לאחר ביצוע הOC ,עבודה במאמץ של מספר ימים ואיתחול של המחשב הוא חוזר להגדרות המקור של הלוח...

אני ממש לא מבין מה לא בסדר...

הציוד שלי סביר ביותר לOC...ועדיין...לא מחזיק...

אולי תוכל לייעץ...

המון תודה מראש.

פורסם

מה שאתה אומר זה שהOC מתאפס בכל פעם שאתה מפעיל את המחשב מחדש?

בדקת יציבות של הOC?

פורסם
  • מחבר

מה שאתה אומר זה שהOC מתאפס בכל פעם שאתה מפעיל את המחשב מחדש?

בדקת יציבות של הOC?

כן בדיוק....הוא מתאפס רק אחרי שאני מאמץ אותו ע"י איזה משחק ,ורק לאחר ריסטרט שלי.

בדקתי יציבות עם PRIME95 וMEMTEST...

פורסם

למשך כמה זמן הרצת את הפריים?

פורסם
  • מחבר

למשך כמה זמן הרצת את הפריים?

משך לילה....8 שעות

פורסם

איזו גרסת ביוס יש לך? על איזה באס המעבד בOC (שינית מכפלה או השארת אותה על 8 ) ? מה הטמפ' במנוחה ובמאמץ?

דבר ראשון תוריד את הOC לזיכרון! טעות שלי, לא שמתי לב למעבד

דבר שני, תן +0.15 לFSB.

דבר שלישי, תעלה על השאלות הראשונות :cool2:

פורסם
  • מחבר

איזו גרסת ביוס יש לך? על איזה באס המעבד בOC (שינית מכפלה או השארת אותה על 8 ) ? מה הטמפ' במנוחה ובמאמץ?

דבר ראשון תוריד את הOC לזיכרון!

דבר שני, תן +0.15 לFSB.

דבר שלישי, תעלה על השאלות הראשונות :cool2:

יש לי גירסת F12 לביוס...

לגבי שאר ההגדרות עבדתי לפי ההוראות בפורום ממש....בלינק שצירפתי מקודם...

עכשיו, מה אני אמור לעשות בדיוק?

פורסם

תעלה מתח לFSB ב0.15

אגב, אף אחד לא יכול להבטיח לך שהזכרונות יחזיקו OC ב752 (תבדוק עם MEMTEST). בכל אופן, תעלה מתח לFSB כמו שרשמתי.

פורסם
  • מחבר

תעלה מתח לFSB ב0.15

אגב, אף אחד לא יכול להבטיח לך שהזכרונות יחזיקו OC ב752 (תבדוק עם MEMTEST). בכל אופן, תעלה מתח לFSB כמו שרשמתי.

אתה יכול להגיד לי איזו בדיוק הגדרה להעלות בלוח?

אגב, להשאיר את כל השאר כמו שמצויין בפורום?

פורסם

ראשית, כשאתה נכנס לביוס, לחץ CTRL+F1 לתפריטים מתקדמים (רלוונטי בלוחות של GIGABYTE ).

שנית, את הדברים האלה לא לבטל:

CPU Enhanced Halt (C1E)

CPU Thermal Monitor 2(TM2)

CPU EIST Function

שאר הדברים בסדר אך לא מצוין שם מתחים לכלום אז אני מניח שלא העלת מתחים?

אם לא, כמו שאמרתי, בMIT, למטה, תן 1.385 למעבד ו+0.15 לFSB (כבר מגיעה לי גלידה, זו פעם שלישית שאני רושם את זה ואתה לא מבין)

פורסם
  • מחבר

ראשית, כשאתה נכנס לביוס, לחץ CTRL+F1 לתפריטים מתקדמים (רלוונטי בלוחות של GIGABYTE ).

שנית, את הדברים האלה לא לבטל:

CPU Enhanced Halt (C1E)

CPU Thermal Monitor 2(TM2)

CPU EIST Function

שאר הדברים בסדר אך לא מצוין שם מתחים לכלום אז אני מניח שלא העלת מתחים?

אם לא, כמו שאמרתי, בMIT, למטה, תן 1.385 למעבד ו+0.15 לFSB (כבר מגיעה לי גלידה, זו פעם שלישית שאני רושם את זה ואתה לא מבין)

חחח....מגיעה לך הרבה יותר מגלידה :)

בכל מקרה אני עוד כמה דקות אריץ ניסוי וOC שלך ונראה ממצאים...

אני אעדכן...

אגב, רשום לבטל את השלושה שרשמת...אתה בטוח שזה בסדר להשאיר אותם על ENABLED?

פורסם

אם אתה מכבה את הCPU Thermal Monitor 2 אתה מסכן ממש את המעבד שלך. במצב של התחממות יתר הוא יישרף במקום לבצע כיבוי אוטומטי שלי המחשב.

C1E חשוב לשמור את מהירות המעבד, צריכת הזרם שלו והטמפרטורה נמוכות ככל האפשר במנוחה, כנ"ל EIST .

EIST מבוטל במקרה של OC גבוה מאוד בלבד , אסביר:

כשהEIST מופעל (עם C1E) הוא יוריד את מכפלת המעבד ומתח העבודה שלו. אם נניח תעשה OC ותגיע לבאס של 450 עם מכפלה של 8 לדוגמא, אז במצב עומס המעבד יהיה על 3.6 אבל במצב מנוחה הוא יהיה על 2.7 עם מעט מדי מתח (מאוד תלותי במעבד, לי לא היו בעיות גם פה) ואז מה שתקבל זה חוסר יציבות של המערכת.

אתה מגיע לבאס נמוך, כך שגם כשהמעבד במנוחה, הוא על 2250 - לא רחוק מתדר המקור ואלא אם נפלת על מעבד נוראי, לא יהיו לך בעיות יציבות.

אצלי לדוגמה שלושת האופציות עובדות וגם עבדו כשהגעתי ל4140MHZ עם הQ6600 שלי. זה לא עזר לי כשביטלתי את הEIST ואת הC1E (את הTM2 לא מבטלים).

פורסם
  • מחבר

אם אתה מכבה את הCPU Thermal Monitor 2 אתה מסכן ממש את המעבד שלך. במצב של התחממות יתר הוא יישרף במקום לבצע כיבוי אוטומטי שלי המחשב.

C1E חשוב לשמור את מהירות המעבד, צריכת הזרם שלו והטמפרטורה נמוכות ככל האפשר במנוחה, כנ"ל EIST .

כשהEIST מופעל (עם C1E) הוא יוריד את מכפלת המעבד ומתח העבודה שלו. אם נניח תעשה OC ותגיע לבאס של 450 עם מכפלה של 8 לדוגמא, אז במצב עומס המעבד יהיה על 3.6 אבל במצב מנוחה הוא יהיה על 2.7 עם מעט מדי מתח (מאוד תלותי במעבד, לי לא היו בעיות גם פה) ואז מה שתקבל זה חוסר יציבות של המערכת.

אתה מגיע לבאס נמוך, כך שגם כשהמעבד במנוחה, הוא על 2250 - לא רחוק מתדר המקור ואלא אם נפלת על מעבד נוראי, לא יהיו לך בעיות יציבות.

אצלי לדוגמה שלושת האופציות עובדות וגם עבדו כשהגעתי ל4140MHZ עם הQ6600 שלי. זה לא עזר לי כשביטלתי את הEIST ואת הC1E (את הTM2 לא מבטלים).

הבנתי...תודה על הפירוט :)

אני עוד כמה דקות אנסה את העניין ואבדוק יציבות....נקווה רק שהמערכת תעשה POST....חחחח[br]פורסם בתאריך: 18.11.2007 בשעה 00:00:33

לגבי המתחים בדקתי עכשיו בביוס ויש לי אפשרות כזו:

לשנות את הCPU VOLTAGE CONTROL ל 1.38125 או ל1.38750 (ולא 1.385)

לשנות את הFSB OVERVOLTAGE CONTROL ל0.1 או 0.2 (ולא 0.15)

מה לבחור מבינהם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים