עבור לתוכן

בעיה במחשב לאחר ניקוי ההיטסינק של המעבד+החלפת משחה טרמית - לא ממש יודע ממה הבעיה

Featured Replies

פורסם

אז ככה: החלטתי שה- P4 הגרוטאה שלי חייב ניקוי די רציני של ההיטסינק, וכן החלפת משחה טרמית (עברו משהו כמו 4 שנים מאז עבר ניקוי באזור זה).

זו פעם ראשונה שיוצא לי לנקות את חלק מחשב זה, לכן השתמשתי במדריכים הנמצאים באתר וכן, במדריכים הנמצאים באתר של Arctic Silver, להחלפה יעילה של המשחה.

ניתקתי את כבל החמשל שמגיע לספק, ניתקתי את כל הרכיבים המחוברים ללוח האם (זיכרונות, כ.מסך), ניתקתי את כל הכבלים וניגשתי לעבודה.

לאחר מלחמה לא פשוטה עם התושבת המעצבנת של ה- P4 (קליפסים מכל צד אפשרי) הצלחתי לגשת למעבד, ניקיתי אותו בעדינות מירבית, וכן את היטסינק, מרחתי את המחשה הטרמית והחזרתי למקום.

עכשיו צצה לי בעיה קטנה, נכון יש את הכבלים שבאים מקדמת המארז? להדלקה, ריסט, הרמקול המובנה, כבלי ה-USB וכו' - לא ממש ידעתי איך לחברם.

הסתכלתי בחוברת של לוח האם, חיברתי לפי הבנתי, וניסיתי להדליק את המחשב.

המחשב נדלק, אין שום צפצופים, אבל אין שום תגובה מצד המסך! המחשב פשוט לא עולה?! בעעע, לחצתH על ה- Caps Lock במקלדת והוא נדלק וכבה.

בדקתי את הכ.מסך, הוא עובד - כ.מסך מסוג FX5200 עם קירור פסיבי - חם לאללה, כך שבטוח שהוא עובד נכון?

לאחר מכן עברתי לדיסק הקשיח - גם חם, מעיד על כך שעובד לא? אני מקווה שכן :P.

ואחרון חביב, למעבד, בסיס ההיטסינק אכן התחמם, אז אני מקווה שהמעבד עדיין עובד.

עשיתי ריסט לביוס, פעמיים, כדי ליהיות בטוח.

מישהו יכול לעזור במשהו? אני לא ממש יודע מה לעשות כבר.

עברתי על החלק המבלבל של הכבלים מקדמת המארז כמה וכמה פעמים, ואני בטוח שחיברתי אותם נכון, חוץ מאת כבלי ה-USB.

לוח האם הוא- PT880-Neo מתוצרת MSI, אין כ.מסך מובנה בלוח.

פורסם

בדוק שחיברת את שני הכבלים מהספק אל הלוח אם (20 \24 פינים +4 פינים).

שחק קצת עם הזכרונות, הוצא אותם, החזר אותם, החלף סלוטים, חבר רק אחד (במידה ויש יותר מאחד) ודווח על תוצאות.

פורסם
  • מחבר

אכן חיברתי את שני הכבלים עליהם אתה מדבר, ובקשר לכ.הזכרון, יש לי "תא" בצבע סגול עם סלוט אחד, ועוד "תא" בצבע ירוק עם עוד שני סלוטים, ניסיתי את כולם.

שום תגובה :(.

ערכה: בדקתי את הלוח עוד פעם, אני לא רואה שום בעיה בחיבורים, אין שום קבלים נוזלים או משהו בסגנון...אני אבוד >.<

פורסם

תנסה להכניס ולהוציא את הכרטיס מסך ואת החיבור שלו מאחור,כנראה אין אות פשוט :smile1:

עם זה לא עוזר אז תנסה לנתק הכל (חוץ ממעבד חחחח)ולחבר רק כרטיס מסך זיכרון בלי קשיח ולראות עם זה יעזור .

פורסם
  • מחבר

תנסה להכניס ולהוציא את הכרטיס מסך ואת החיבור שלו מאחור,כנראה אין אות פשוט :smile1:

עם זה לא עוזר אז תנסה לנתק הכל (חוץ ממעבד חחחח)ולחבר רק כרטיס מסך זיכרון בלי קשיח ולראות עם זה יעזור .

ניסיתי, לא עוזר.

חיברתי את המחשב רק עם המעבד, כ.מסך, זיכרון, דיסק קשיח, מקלדת ועכבר.

ניסיתי גם בלי דיסק קשיח פעם אחת, פעם שניה בלי זיכרון, פעם שלישית בלי זיכרון ובלי דיסק קשיח.

מישהו יכול להגיד לי בבקשה מה קורה כאשר המעבד לא עובד? המחשב לא עולה כלל וכלל או שהוא עולה ופשוט לא מגיב?

עוד רעיונות לתיקון הבעיה יתקבלו בברכה, אני די נואש.. :s07:

פורסם

תמיד יש לחזור למקום הפשע.

שחקת עם המעבד ועכשיו הוא מת.

מה קורה בדיוק, מה עשית לא נכון, מה עקמת או מה שרפת וכד אי אפשר לפתור בעצות בפורום.

המעבד שלך לא עובד ולכן גם אין ביוס פעיל.

חזור למקום הפשע, הוצא והכנס את המעבד ללוח ואולי תגלה שם מה לא בסדר, בהנחה שהמעבד

לא ניזוק ומת סופית.

פורסם

שים לב האם גוף המעבד יצא לך קל או שהיה דבוק בגוף המעבד חזק ופתאום השתחרר, למה אני אומר לך ?,כי מרב הזמן המשחה מתקשה

כמו דבק שלא מאפשר להוציא את הגוף ......ואז מה שקורה הגוף קרור מרב עוצמת המשיכה מוציא גם את המעבד דבוק בו למרות שהוא נעול

בזרוע הביטחון שלו מצליח לצאת וגם לפעמים נישבר רגל של המעבד ולא שמים לב לכן אתה חייב לבדוק זאת וראיתי את המקרים האילו מספר פעמים

פורסם
  • מחבר

כן, זה באמת היה דבוק אחד לשני, אבל הצלחתי להפרידם ללא הוצאת המעבד ממקומו.

בדקתי את כל הפינים, הם כולם ישנם, אבל הבחנתי באיזה פס אפור-שחור על בסיס אחד מהם, אני חושב שהוא אכן נצלה.

זה הזמן לוותר ליהיות חכמולוג ולקחת אותו למעבדה :D.

פורסם

יכול להיות שנגרם נזק למעבד ע"י קצר, האם המשחה התרמית ששמת נגעה אפילו קצת בפינים של המעבד? מצב כזה יכול לגמור את המעבד תוך שניה.

פורסם
  • מחבר

מרחתי את המשחה כפי שמצויין באתר של Arctic Silver.

שמתי טיפה במרכז, ואז בעזרת ההיטסינק "השטחתי" את זה, כך שאני בספק..אבל לך תדע :S.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים