עבור לתוכן

בעייה מוזרה ביותר עם ספק כוח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

ביום שישי האחרון המחשב הותיק שלי (בן 5) התחיל לעשות בעיות. בעיקרון, הוא פשוט לא נדלק. מבחינתו כפתור ההדלקה הוא קישוט למארז.

עכשיו, למחשב יש מערכת אל פסק (גם כן ישנה, מן הסתם), שלא עשתה בעיות עד כה. בנוסף, יש לי כרטיס מסך radeon 9000, מעבד athlon X2400, לוח אם k6 (מסוג דגם שאני לא זוכר).

בכל מקרה, כבר הרבה זמן שהמחשב התחמם יתר על המידה (טמפ' מעבד הגיע לסביבות 70 מעלות כל הזמן, טמפ' מערכת כללית כ-50), והכנסתי למארז שני מאווררים חזקים (באופן זמני, עד שאחליף את כל המאווררים במערכת).

עכשיו, מאז התקלה בשישי החלפתי ספק לספק זמני שהיה לי, שהחזיר את המחשב לחיים. לא עבר יום (באמת, פחות מ-24 שעות!), והתופעה חזרה על עצמה.

כעת המחשב מושבת לחלוטין, ולא מגיב.

אני לא בטוח, אבל לדעתי משהו דפק את הספק(ים)... יש למישהו מושג מה יכול לגרום לזה? (האל פסק? התחממות המערכת במשך השנה השפיעה על אחד הרכיבים שמקצר או משהו כזה? סיבה אחרת?)

תודה רבה על העזרה!

פורסם

מי שמקבל את החשמל מהספק בדרך לשאר הרכיבים הוא לוח האם, על לוחות ישנים יש קבלים ישנים לפעמים אפילו נפוחים ובדרך לסוף חייהם, נשמע כמו משהו שמקצר במערכת, שלח את המחשב לבדיקה במיוחד בגלל שהוא עבר התחממות. האם הרגשת את ההתחממות בביצועים? איך אתה יודע שהמחשב עבר את הטמפרטורות המומלצות על ידי היצרן? לדעתי 70 זה נורמלי, כמעט לכל רכיב במחשב (במצב עבודה כמובן).

פורסם

סתם מזל רע או שה UPS הוא הגורם לבעיה.

פורסם

הגורם הוא מזל רע? אתה בטוח טכנאי או.... קוסם.

פורסם

2 ספקים אחד אחרי השני זה לא מזל רע ?

:bash:

פורסם
  • מחבר

נראה לי שיש פה קצת יותר ממזל רע....

ובכל מקרה, אני מעדיף לשלול תקלות בלוח אם למשל, לפני שאני מהמר על חייו של ספק שלישי...

למישהו יש עוד הצעות בקשר לבעיות שעלולות לדפוק ספקים?

תודה!

פורסם

ספק סביר יש לו הגנות רבות והוא בד"כ לא נידפק בגלל בעיות בעומס שלו.

UPS לעומת זאת ידוע כגורם מקלקל וניזקו לרוב גדול מתועלתו במיוחד בהפסקות חשמל גם רגעיות.

ביום ראשון האחרון היו מספר הפסקות חשמל רגעיות, לפחות באזור השרון.

פורסם
  • מחבר

ההסבר שלך נשמע לי הגיוני למרות שלא היו הפסקות חשמל (מורגשות לפחות) באיזור המרכז בשישי/ראשון.

בכל מקרה, מאחר שהמחשב כן עבד לאחר החלפת הספק הראשון, סביר שלא נגרם נזק ללוח האם, לא כך?

כדאי לנסות לחבר ספק שלישי ללא UPS ולראות אם הוא מצליח לשרוד, או לנסות דברים אחרים קודם?

פורסם

זה בדיוק מה שהייתי עושה, ובמקביל בודק את ה UPS במעבדת היצרן.

פורסם

כל פעם שהולך ספק אתה מסתכן במכת חשמל ללוח האם, תנסה עוד פעם וזה יכול להיות קטלני, אתה צריך לדעתי איש מקצוע שיבדוק את המתחים במערכת כדי לקבוע מי הגורם לבעיה. מקסימום פעם הבאה תפתח ת'רד חדש ותבקש המלצה ללוח אם. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים