עבור לתוכן

צריך עזרה בתימחור חלקי מחשב.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל למכור מס' חלקי מחשב שלי ואני לא בטוח איך לתמחר אותם,אשמח לעזרה.

החלקים:

מעבד : amd athlon xp 2500

ram ddr: 1.5GB

כרטיס מסך: radeon 9600 XT

לוח אם : abit nf7

פורסם

שלום,

הבחור כאן למעלה הוא אחי הקטן, אני אעזור לו ואפרט מעט יותר על הרכיבים :

Amd Athlon Xp 2500+ (Barton)

Abit NF-7

2x256MB Twinmos DDR400

1x1024MB PQI DDR400

Sapphire Radeon 9600XT 256MB

Westren Digital 120GB SATA 7200RPM 8MB Cache

תודה.

פורסם

סך הכל המחשב ימכר בכ-600 שקל.

רכיבים בנפרד:

מעבד - 100-150.

זכרון - 350 - 250 לסטיק של הגיגה, 100 לסטיקים של ה256 ביחד.

כ. מסך - 100-150.

לוח - 100 גג.

דיסק קשיח - מטומטם מי שקונה יד שניה, אבל אם תמצא אחד, לא יותר מ100.

מחיר חלקים גבוה יותר ממחיר מחשב, תמיד, אבל אין הרבה סיכוי שתוכל למכור משהו מהמחשב הזה חוץ מהזכרונות בכל מקרה.

פורסם

כמה ביט הכרטיס מסך?

אני דרך אגב פחות אופטימי מהבחור שפרסם מעליי, וחושב שאם תשיג עליו 600 שקל, תיקח, זה מחיר לא רע בכלל.

פורסם

אני דווקא חושב אחרת לגבי המחיר הכולל:

בד"כ אנשים שמחפשים לקנות מחשב עד 1,000 ומשומש, הם כאלה שלא מתמצאים בתחום המחשבים ובכל מקרה זקוקים לו לאינטרנט ואופיס.

יותר יעניין אותם כמה זיכרון יש לך ואיזה מהירות למעבד- ופה אתה לא נופל.

לכן, תתמחר את המחשב שלך לפחות 200 שקל מעל מה שאתה מעוניין לקבל ותאמין לי- אתה תקבל פניות.

(מכרתי מחשב עם Pentium 4, 512mb ו-5200FX ב-1,200 שקל לא מזמן).

פורסם

אין בעיה, אם אתה רוצה להיות נוכל ולעבוד בעיניים על אנשים תמימים שכל חטאם הוא שאינם בקיאים בחומרת מחשב - לך על זה.

אבל שאלת כמה המחשב שווה, והוא שווה כ-600 שקלים.

הכרטיס הוא 128 ביט, והוא בערך ברמה של 8500GT, אם רוצים להשוות אותו למשהו מודרני.

פורסם

אז נכון, ענית לו שהמחשב שווה 600 שקל ואני מסכים איתך.

אני רק אמרתי לו איך להשיג את ה-600 שקל האלה ואולי 100-200 שקל יותר במקרה שלא יתמקחו איתו (מה הסיכוי...?).

גם אם מישהו יקנה את המחשב הזה ב-800 שקל לא תהיה פה נוכלות, זה ממש כמו חנות שמוכרת מוצר X במחיר של 300 שקל יותר מחנות אחרת.

בשורה התחתונה, נוכלות תהיה פה אם הוא ימכור להם מחשב משומש שלא מתפקד טוב / חלקים שונים ממה שצוין במודעה / יקח רווח בהגזמה לא שפויה.

פורסם

למכור מחשב כזה, ישן ומשומש, במחיר גבוה משווי השוק שלו, למישהו שלא יודע או מבין שאפשר לקנות חדש בסכום דומה זו ההגדרה הנפוצה לנוכלות : "שיטת מצליח" הישראלית... אם לא מצליח - ננסה שוב בפעם הבאה.

הישראלי המכוער במלוא הדרו : נעשה עוד כמה שקלים על מישהו "שלא מבין בזה" ו-"מה כבר יכול להיות ?" ו-"כולם הרי עושים את זה"... פשוט גועל נפש ! גישה כזאת (ובעליה) הם אחד הדברים הכי דוחים ומבישים בתחום הזה - ובכל תחום ! בדיוק בגללה אנשי שירות ומכירות ישרים והגונים (כן כן, יש עוד כמה כאלו) מופתעים כל פעם מחדש כשלא מאמינים לאף מילה מדבריהם.

פורסם
  • מחבר

למכור מחשב כזה, ישן ומשומש, למישהו שלא יודע או מבין שאפשר לקנות חדש בסכום דומה זו ההגדרה הנפוצה לנוכלות : "שיטת מצליח" הישראלית... אם לא מצליח - ננסה שוב בפעם הבאה.

הישראלי המכוער במלוא הדרו : נעשה עוד כמה שקלים על מישהו "שלא מבין בזה" ו-"מה כבר יכול להיות ?" ו-"כולם הרי עושים את זה"... פשוט גועל נפש ! גישה כזאת (ובעליה) הם אחד הדברים הכי דוחים ומבישים בתחום הזה - ובכל תחום ! בדיוק בגללה אנשי שירות ומכירות ישרים והגונים (כן כן, יש עוד כמה כאלו) מופתעים כל פעם מחדש כשלא מאמינים לאף מילה מדבריהם.

אני מקווה ששום דבר לא מופנה אלי כי אני לא אמרתי דבר מאלה , אלו היו רק תגובות בתוך הת'רד שפתחתי.

פורסם

כמובן שלא.

אתה רק תסיק את המסקנות שלך מהדיון ותחליט בעצמך בכמה לתמחר אותו. :)

פורסם
  • מחבר

כמובן שלא.

אתה רק תסיק את המסקנות שלך מהדיון ותחליט בעצמך בכמה לתמחר אותו. :)

אני דווקא די מסכים עם 600 ש"ח שמנהל הפורום פה אמר, נראה לי מחיר הוגן.

תודה.

פורסם

אני דווקא חושב ש600 שקל זה מעט מדי.

אתם אומרים שזה נשמע מחיר הגון, לפי איזה מדד?

מדד שהמצאתם באותו רגע.

אני חושב שמחשב שיכול להיות טוב גם בתור מחשב שני.. אין סיבה שלא למכור אותו ב800 שקל כמו שהציעו פה. כלומר, זה לא מחשב גרוטאה כבר שלא יצליח להחזיק וינדוז.. סך הכל מחשב די טוב.. פשוט לא נועד למשחקים ולתוכנות כבדות.

סך הכל המחשב בן 3 בערך.

פורסם

זו הערכתי לשווים של רכיבי המחשב הנדונים :

מארז וספק-כוח פשוטים - 60ש"ח

לוח-ראשי - 100ש"ח

מעבד-ראשי + פתרון-קירור למעבד - 120ש"ח

זיכרון-ראשי - 120ש"ח (ל-2 רכיבי ה-256MB יחד בלבד)

כרטיס-מסך - 150ש"ח

כונן-קשיח - 100ש"ח

וסה"כ : 650ש"ח (ריאלי להתגמש בטווח של 15%)

* כדאי יותר, לדעתי, להציע את יחידת הזיכרון-ראשי בנפח 1GB למכירה כתוספת ו/או בנפרד - במקום להכליל אותה מראש בסה"כ.

פורסם

אני דווקא חושב ש600 שקל זה מעט מדי.

אתם אומרים שזה נשמע מחיר הגון, לפי איזה מדד?

מדד שהמצאתם באותו רגע.

אני חושב שמחשב שיכול להיות טוב גם בתור מחשב שני.. אין סיבה שלא למכור אותו ב800 שקל כמו שהציעו פה. כלומר, זה לא מחשב גרוטאה כבר שלא יצליח להחזיק וינדוז.. סך הכל מחשב די טוב.. פשוט לא נועד למשחקים ולתוכנות כבדות.

סך הכל המחשב בן 3 בערך.

מחשב חד ליבה עם קילומטרז' של 3-4 שנים.

כרטיס מסך שלא יריץ שום משחק חדש.

בוא נגיד ככה - המדד היחיד הוא מה אתה יכול לקנות היום חדש - וב1200 שקל אתה יכול לקנות X2 3800+ חזק פי אלף, ג'יגה זכרון, לוח עם X1250 מובנה, והארדיסק שלא עבד כבר שלוש שנים.

אז חומרה חלשה ישנה ועם בלאי?

600.

פורסם
  • מחבר

זו הערכתי לשווים של רכיבי המחשב הנדונים :

מארז וספק-כוח פשוטים - 60ש"ח

לוח-ראשי - 100ש"ח

מעבד-ראשי + פתרון-קירור למעבד - 120ש"ח

זיכרון-ראשי - 120ש"ח (ל-2 רכיבי ה-256MB יחד בלבד)

כרטיס-מסך - 150ש"ח

כונן-קשיח - 100ש"ח

וסה"כ : 650ש"ח (ריאלי להתגמש בטווח של 15%)

* כדאי יותר, לדעתי, להציע את יחידת הזיכרון-ראשי בנפח 1GB למכירה כתוספת ו/או בנפרד - במקום להכליל אותה מראש בסה"כ.

אבל אם תסתכל שוב אלו לא הדברים שאני שוקל למכור,הוספת בטעות כמה דברים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים