עבור לתוכן

נדרש נתב אלחוטי עם QoS עד 400 ש"ח

Featured Replies

פורסם

דרישות:

1. הגדרת IP סטטי לפי MAC

2. הגבלת רוחב פס (גם Upload וגם Download) לפי משתמש קצה (IP או MAC)

3. אלחוטי

4. התחברות לכבלים בעזרת L2TP

5. תמיכה ב-PPPoE

תודה רבה :)

פורסם

יש לך בעיות בלהתקין קשוחת צד שלישי?

פורסם
  • מחבר

לא, בתנאי שהצד ג' תומכת ללא שום בעיה ב-L2TP כפי שהוא מיושם בארץ.

פורסם

כל מה שאתה מבקש קיים ב-Edimax BR-6204Wg, שעולה פחות מ-250 ש"ח ברוב החנויות.

כדי לקבל את (1) ו-(2) צריך גרסת קושחה עדכנית (החדשה ביותר ניתנת להורדה מהאתרים של Pikok או Edimax).

יש לי הנתב הזה, והוא עובד מצוין בכל השיטות. רק עם ה-QoS לא ניסיתי מספיק לשחק כדי לדעת האם הוא עובד טוב או לא.

גם הממשק של ה-QoS לא הכי ברור (להבדיל מהממשק של שאר הנתב, שהוא אינטואיטיבי ונוח מאוד).

פורסם

איך ה- Edimax BR-6204Wg מבחינת קליטה? אייכותי?

הוא לא מגיע עם יציאות USB נכון?

אני עומדת לקנות טלפון סלולארי תומך WI-FI (כנראה זה יהיה ה- N95) ואולי גם לפטוף (איני יודעת איזה) האם בגביל זה כדאי ראוטר שתומך גם במימו (דוגמת ה- BR-6216MG) או שאין צורך בכך?

אגב, במה ה- WRT54GL או ה- NP27G, NP28G טובים ממנו? בדירה רגילה (קומה אחת) יש טעם להוציא יותר ולקנות אותם?

פורסם

אצלי ה-6204 עובד מעולה מבחינת שידור וקליטה. ונכון, אין לו USB.

לדעתי אין במקרה שלך צורך בנתב משוכלל יותר (MIMO וכדומה).

ה-WRT54GL לא יותר טוב ממנו בשום דבר, מעבר לאפשרות לשדרג לקושחות צד שלישי עם פיצ'רים יותר מתקדמים (ולא ממש נחוצים). ה-NP27G/28G הם כבר סיפור אחר - היתרון שלהם הוא בכך שיש להם שרת קבצים/מדפסות מובנה (דרך USB), ולכן הם גם עולים בהתאם. ל-EDIMAX יש דגם מקביל עם פיצ'רים דומים - ה-6215SRG - ניתן להשיגו בסביבות ה-400 ש"ח. אם אין לך צורך בשרת קבצים/מדפסות, הדגמים האלה לא נותנים ערך מוסף.

פורסם

תודה QttP

אם כך, אתה אומר שבדירה רגילה (אם כי מרובת מעברים כאשר הראוטר ישב באחד הקצוות) הקליטה של הראוטר הזו מספיק טובה ואין לי צורך במשהו חזק יותר.

אגב, הוצע לי לקנות במחיר נמוך את ה- Edimax 6114WG המיושן - משומש כמובן. יש טעם לשקול את זה (האם נותן במקרה IP קבוע, אולי גם QOS )

האם בהנחה שאשתמש רק בחיבורים הקווים יש טעם לשקול את זה

מה לגבי חיבורים אלחוטיים (תומך ב- N ב- G)?

מה קורה איתו לגבי התנתקויות?

פורסם

אם כך, אתה אומר שבדירה רגילה (אם כי מרובת מעברים כאשר הראוטר ישב באחד הקצוות) הקליטה של הראוטר הזו מספיק טובה ואין לי צורך במשהו חזק יותר.

כן. המצב שלי הוא בדיוק כזה. הנתב יושב בקצה אחד, והדירה היא יחסית גדולה, ואין בעיות קליטה.

אגב, הוצע לי לקנות במחיר נמוך את ה- Edimax 6114WG המיושן - משומש כמובן. יש טעם לשקול את זה (האם נותן במקרה IP קבוע, אולי גם QOS )

האם בהנחה שאשתמש רק בחיבורים הקווים יש טעם לשקול את זה

מה לגבי חיבורים אלחוטיים (תומך ב- N ב- G)?

מה קורה איתו לגבי התנתקויות?

מה זה מחיר נמוך? 50 שקל? יותר מזה לא הייתי נותן על דגם מיושן ומשומש.

ספציפית הדגם 6114WG הוא לא הכי מומלץ - לכמה חברים שלי היה נסיון די רע איתו - ניתוקים (גם בחיבור קוי), עד מוות פתאומי של הנתב. הוא תומך ב-G (מובן שלא ב-N) ואין לו לא QOS ולא IP סטטי. אם המחיר הוא באמת כ"כ נמוך כמו שאמרתי, אפשר לקחת את הסיכון ולנסות, אבל אני הייתי מתרחק ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים