פורסם 2007 בנובמבר 1118 שנים הנה המצב.יש לי מחשב עם 2 HD בחיבור RAID עם MIRROR בגודל 250GB כ"א.כמו כן נשאר לי רק חיבור SATA אחד פנוי על לוח אם (זה nforce4, ואני מריץ win xp).אני רוצה לקנות 2 HD חדשים בגודל 500GB, וליצור מהם mirror raid array חדש.האם אפשר לעשות את זה?1) להכניס HD500 ל-SATA הפנוי.2) להעתיק הכל אליו.3) לנתק את הHD250 הישנים.4) להכניס את ה-500 השני.5) לבנות דרך ה-BIOS את ה-mirrored set.האם שלב (5) לא הורס את את כל מה שהעתקתי בשלב (2)?אופציה אחרת:1) להוציא אחד מה-250.2) להכניס את ה-500 ולבנות מהם mirrored set.3) להעתיק מה-250 שנשאר את המידע לraid array.4) להוציא את ה-250 השני.האם ניתן להעתיק מידע מ-array חלקי? (אני מזכיר שמדובר ב-mirror).
פורסם 2007 בנובמבר 1218 שנים האופציה השניה שציינת עדיפה. אתה צריך להיות בטוח שמדובר במירור RAID1 - נתק דיסק אחד ובדוק שכל הנתונים זמינים - אל תכתוב במצב זהכדי שלא תצטרך לסנכרן.אם יעבוד - תמשיך כמו שתיארת באופציה 2, אם לא אז אופציה 1 תעבוד גם כןבהצלחהאה כן, אם זה מירור, אז אין שום בעיה גם עם מערך חלקי
פורסם 2007 בנובמבר 1218 שנים מחבר תודה. אני אקנה וננסה, ואודיע אם זה עבד.באותו נושא (?):אני רוצה לקנות WD 500GB. האם יש הבדל בין ה-"raid edition" לגרסת SATA2 רגילה?(WD 500GB-16MB YS - 7200RPM S-ATA - RAID EDITION עולה כ-200 שקל יותר מהדגם:WD 500GB-16MB AAKS - 7200RPM S-ATA II) עריכה: הנה תשובות למי שמחפש:http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=243106.0http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=291959.0תודה.
פורסם 2007 בנובמבר 1318 שנים מלבד החלק באנגלית יש בתשובות המון בלבול ואי דיוקיםגרסת RAID נותנת 3 דברים 1. אחריות מורחבת2. התייחסות לרעידות (RAFF) מכיוון שבמארזי RAID יש הרבה דיסקים ויש השפעה הדדית של הרעידות שלהם - מה שאין במערכת ביתית3. קיצור זמן לכישלון (TLER) - כונן רגיל מנסה מאוד חזק להתאושש משגיאות - וזה לוקח זמן. בRAID יש בקר שממילא תפקידו לטפל בתקךות כךשרוצים שהכונן יחזיר כשלון מהר ויתן לבקר הזדמנות לעשות את העבודה שלו - במקום להתייאש לגמרי מהדיסק ולסמן אותו כתקול לגמריאני לא חושב שיש הצדקה לדיסקים כאלו למשתמש ביתי
פורסם 2007 בנובמבר 1618 שנים מחבר תוצאות:השתמשתי בשיטה השניה - (להוריד אחד מה-250, לבנות סט של שני 500, ולהעתיק הכל מה-250 הבודד לזוג ה-500). זה היה קל, ועד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיה מיוחדת, נראה שהכל עובד.כמה דברים קטנים שכדאי לדעת למי שמנסה:1) בביוס של ה-nforce 4 כל ערוץ SATA יכול להיות עם או בלי RAID. אם מופעל עליו RAID, אז בקר RAID יראה אותו אבל ה-BIOS לא. אם לא מופעל RAID אז בדיוק להיפך. אצלי אחד היה מופעל ואחד לא - וחשבתי שיש לי הרדיסק דפוק בהתחלה.2) אל תשכחו להחליף את האותיות של כונן ה-RAID ב-disk management של winxp. 3) קניתי את הגרסה הרגילה של הדיסקים (לא RAID EDITION).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.