עבור לתוכן

מס' שאלות ב-C#

Featured Replies

פורסם

היי כלום, חזרתי עם עוד כמה שאלות-

1. יש לי טאב של Settings עם 3 "קבוצות" של radioButtons, הבעיה שבכל פעם שאני מסמן משהו ב"קבוצה" אחת, הסימון נעלם מה"קבוצה" השניה, איך אני קובע לכפתוריי הראדיו את הקבוצות באופן מעשי?

2. עוד בנוגע לאפשרויות...אני רוצה שהכל יישמר בקובץ הגדרות, הדבר היחידי שחשבתי עליו זה ליצור קובץ לכל הגדרה עם 1\0, ובכל פעם שהתוכנה עולה היא קוראת את כל הקבצים...אבל התהליך מסורבל ובזבזן במשאבים, איך אני יכול "לכווץ" את כל ההגדרות בקובץ 1 ושבכל פעם התוכנה תקרא את ההגדרות מהקובץ ותשים את הסימונים ב-radioButtons וכו' בהתאם?

3. חשבתי על אפליקציית עדכון שמורידה מהשרת שלי קובץ עם הגדרות ובודקת האם בקובץ שנמצא אצלה והקובץ שהורד מהשרת זהים ואם כן היא לא עושה כלום, ואם לא היא מודיעה כי יש אפשרות לעידכון חדש, אם המשתמש לחץ על אישור התוכנה מורידה קובץ מהשרת שלי ומפעילה אותו (תלוי בהגדרות). איך אני עושה את זה? - מצאתי לבד, תודה בכל מקרה. ;) אבל עכשיו יש משהו אחר, יש לי ProgressBar, אני רוצה שהוא "ינוע" ביחד עם קצב ההורדה של אותו הקובץ...איך אני עושה את זה? מצאתי גם את זה. תודה.

אז לתמונה קצת יותר ברורה:

מה שהתוכנה אמורה לעשות זה להיות מעין MANAGER של מס' תוכנות המותקנות על המחשב, בכל פעם שיש עידכון לתוכנה היא מורידה אותו בהתאם להגדרות שיש בתמונה שצירפתי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לגבי סעיף 1 לפי התמונה נראה שעשית בסדר, כל קבוצה של radio buttons אמורה להיות תחת קומפוננטה שנקראת GroupBox ואני רואה שיש שם משהו שנראה כך אבל אם זה עדיין לא עובד וודא שוב שהמסגרת סביב כל קבוצה היא מסוג GroupBox

לגבי סעיף 2 אל תגדיר קובץ משלך , .net נותן לך תשתית מוכנה למטרות כאלו, אפשר לשמור הגדרות ברמת ה- אפליקציה כל כל משתמשי התוכנה שלך יראו את אותו ערך וגם אפשר לשמור משתנים ברמת המשתמש כלומר לכל משתמש הערכים של אותו משתנה יהיו שונים פר משתמש.

כשאתה ב- VS תעמוד על הפרוייקט , קליק ימני, properties, לשונית settings, ושם תגלה ממשק להגדרות משתנים שהתכנית שלך יכולה לטעון בעלייה ולשמור, כל המידע נשמר כ- xml אתה לא צריך להתעסק בכלל בכל קישקעס של פתיחת קבצים סגירה כתיבה וכו' , בתוך התכנית שלך תוכל לפנות אל המשתנים הללו באמצעות שם ה- namespace שלך נקודה properties נקודה settings נקודה default נקודה שם המשתנה וכן יש לך שם את המתודות Reload ו- Save כדי לשמור את ההגדרות בזמן ריצה.

אחרי שהגדרת משתנים ב- settings אתה יכול לחזור ל- form ב- design mode ושם לקשור (Application Binding) כל קומפוננטה ל-משתני ה- settings שלך כך שאין צורך בלקודד בכלל

פורסם
  • מחבר

1. זה אכן GroupBox, אני לא מבין היכן הבעיה. :s07:

2. תודה רבה, אני אשתמש בזה ובהגרות Registry.

ועוד דבר שלגביי 3, לא הצלחתי כ"כ כי הקוד שמצאתי פגום. הבנתי שיש צורך בשימוש של Threads, אבל לא הבנתי איך עושים את זה.

"חשבתי על אפליקציית עדכון שמורידה מהשרת שלי קובץ עם הגדרות ובודקת האם בקובץ שנמצא אצלה והקובץ שהורד מהשרת זהים ואם כן היא לא עושה כלום, ואם לא היא מודיעה כי יש אפשרות לעידכון חדש, אם המשתמש לחץ על אישור התוכנה מורידה קובץ מהשרת שלי ומפעילה אותו (תלוי בהגדרות). איך אני עושה את זה? - מצאתי לבד, תודה בכל מקרה. אבל עכשיו יש משהו אחר, יש לי ProgressBar, אני רוצה שהוא "ינוע" ביחד עם קצב ההורדה של אותו הקובץ...איך אני עושה את זה?"

אה ותודה על העזרה! :hi:

פורסם

לגבי 1 תסיר את ה- radio וה- groupbox מה - form תגרור בחזרה groupbox חדש ואז תגרור לתוכו את ה- radio יש לך כנראה שם בעיה שה- studio לא יצר את הקשר בין ה- radio ל- groupbox

לגבי 3 יש לך משהו יותר נחמד שעוטף עבורך את כל ההתעסקות ב- threads וזה קומפוננטה שנקראת BackgroundWorker

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים