עבור לתוכן

האם חיבור לאלחוטי במקביל לחיבור קווי הוא בעייתי?

Featured Replies

פורסם

יש לי למחשב הנייד גם תחנת עגינה אשר מחוברת בחיבור קווי לראוטר.

המחשב הנייד בעת העגינה מחובר גם דרך הכרטיס רשת החוטי לאותו ראוטר שהוא מחובר אליו גם באלחוטי.

כתוצאה המחשב מקבל מאותו ראוטר 2 כתובת IP שונות.

מה משמעות חיבור כזה?

האם קו הרשת שהמחשב מקבל הוא כעת יותר גדול כי הוא מחובר בשני דרכים?

האם יכול להיות ששני החיבורים בעצם יפגמו במהירות של אחד השני ואקבל בסופו של דבר חיבור יותר איטי?

ברור לי שהאינטרנט לא יהיה יותר מהיר כי צוואר הבקבוק כאן הוא חיבור האינטרנט עצמו.

האם יש טעם לטרוח לבטל את החיבור אלחוטי כל פעם שאני עוגן עם המחשב?

פורסם

מניסיון, בד"כ זה עובד ללא בעיות. לא מצאתי דרך אמינה לגרום למחשב להעדיף חיבור אחד על משנהו, כך שלפעמים הוא יגלוש באלחוטי, ולפעמים בחוטי.

כמו שאמרת, לגלישה זה לא משנה, כי האינטרנט הוא צוואר הבקבוק.

מקום אחד ויחיד שבו ראיתי חיבור כזה עושה בעיות (לפעמים) זה ב-UPNP עבור תוכנות כמו EMULE/TORRENT. לפעמים פתיחת פורט הייתה נכשלת, ואם הייתי מבטל את אחד החיבורים - זה היה עובד יופי.

פורסם
  • מחבר

גם מסנג'ר וחבריו עשויים לפתוח פורט. לא?

פורסם

נקודה טובה. לא נתקלתי בבעיות עם תוכנות כאלה, אבל אולי לא בדקתי את זה מספיק.

פורסם

אם אתה עובד עם UPNP (לדעתי ממש לא מומלץ) אז מסנג'ר, ICQ וכל אלו עלולים לפחות פורטים.

בגדול רוב התוכנות הללו יודעות כיצד לעקוף את הNAT בעזרת שימוש כל מיני שיטות. ככה שלא באמת צריך לפתוח להם פורט ססטי או לתת להם להשתולל על הUPNP.

עוד הערה קטנה, עדיף בגדול (למרות שבדר"כ זה כן עובד ככה) לא להיות "מחובר" בשני ממשקים. אם אתה עוגן אותו פשוט תכבה את הכרטיס האלחוטי. במחשבים ניידים עם כרטיס אלחוטי מובנה יהיה כפתור על גבי המחשב אז זה פשוט ללחוץ עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים