פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים מה קורה חברה.אני קונה מחשב חדש:Q6600GA-P35PDS3R8800GT2GB RAM 800MHZויש לי התלבטות בקשר לדיסק הקשיח.המוכר בחנות שאל אותי מה יש לי עכשיו אמרתי לו אני לא יודע אם זה IDE או SATA.הוא אמר שחשוב שזה יהיה SATA חדש עם 16MB BUFFER שלא יהיה צוואר בקבוק.קיצר אמרתי לו שאני אבדוק את זה.פתחתי עכשיו את המחשב ואני חייב להודות שאני לא יודע להבדיל בין ATA ל-SATA.יש לי HD אחד שמחובר ב-IDE, 40GB. ויש לי 2 HD שמחוברים בכבל אדום קטן, שניהם 80GB.קיצר אני לא יודע אם האדום הזה זה SATA או ATA, ואם אני זוכר נכון אז שניהם 8MB BUFFER.אז לסיכום: מה ההבדל בין ATA ל-SATA ואיך אני יכול לזהות את זה במחשב שליהאם חובה HD חדש עם 16MB BUFFER ו-SATA למחשב כזה כדי שלא יהיה צוואר בקבוק ?חברה, זה חשוב. HD עם 16MB BUFFER מגיע הכי קטן עם 250GB וזה איזה 400 ש"ח.אני רוצה לדעת אם זה באמת הכרחי לקנות אחד כזה.תודה לכולם על העזרה !
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים בעוד שהמהירות התיאורטית של SATA גבוהה יותר מ-IDE המהירות בפועל היא דומה (שלא לומר זהה), למרות זאת מומלץ לקחת SATA ולו רק בגלל הכבל הקטן שתורם (או שלא ממש מפריע) לזרימת האוויר במארז. תמונות: IDE: כבל: חיבור: SATA: כבל: חיבור:
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים מחבר קודם כל תודה רבה על ההסבר.עדיין אשמח לתשובה על 2 השאלות שלי:1. מה ההבדל בין ATA ל-SATA ואיך אני יכול לזהות את זה במחשב שלי (לא ההבדל בין IDE ל-SATA, אלא בין ATA ל-SATA)2. האם חובה HD חדש עם 16MB BUFFER ו-SATA למחשב כזה כדי שלא יהיה צוואר בקבוק ?
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים 1) IDE ו ATA זה אותו הדבר (כעיקרון).2) עדיף SATA כמובן אבל זה עדיין יהווה צוואר בקבוק, שום דיסק קשיח שבעולם עוד לא פתר את בעיית צוואר הבקבוק במחשבים.
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים 1) IDE ו ATA זה אותו הדבר (כעיקרון).2) עדיף SATA כמובן אבל זה עדיין יהווה צוואר בקבוק, שום דיסק קשיח שבעולם עוד לא פתר את בעיית צוואר הבקבוק במחשבים.כרגע הקשיחים תמיד מהווים צוואר בקבוק נקווה שהמצב ישתנה בקרוב...SATA=SERIAL ATAATA=IDE=PATAתמיד עדיף לקחת SATA ... אלא אם כן יש לך בעייה של חוסר חיבורים בלוח אם
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים מחבר אוקיי תודה רבה קודם כל.עכשיו בעצם השאלה היא:אם יש לי דיסק קשיח 80GB עם 8MB BUFFER וחיבור SATAהאם שווה לקנותדיסק קשיח 250GB עם 16MB BUFFER וחיבור SATAבשביל שיפור ביצועים ?זאת הוצאה של 400 ש"ח ואני לא מתכוון לבצע אותה אם זה לא הכרחי למניעת צוואר בקבוק במחשב החדש שלי.האם ההבדל בין 8MB ו-16MB בבאפר של ההארד דיסק עושה כזה הבדל גדול ??
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים בישביל שיפור ביצועים לא.כי גם אם הוא יהיה אתה לא תרגיש אותו.(לעומת זאת להגדלת הנפח כמובן שכדאי ).
פורסם 2007 בנובמבר 918 שנים מחבר הבנתי.אין שיפור נראה לעין בביצועים בין 8 ו-16 MB BUFFER.תודה רבה.אם כבר SATA, מה זה ESATA ?בסה"כ חיבור SATA חיצוני ?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.