עבור לתוכן

מחפש מסך 20"

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה,

אני מחפש מסך 20" רגיל (4:3)

כשהרעיון הוא שיהיה לו יחס ניגודיות גבוהה (עדיף יחס סטטי)

אם אין בנמצא אז אולי 19..

המלצותיכם ?

פורסם

DELL 2007FP

פורסם

לא ציינת תקציב, לא פירטת שימושים, לא הסברת למה דווקא יחס ניגודיות הוא הפרמטר החשוב לך. קשה להמליץ ככה על מסך.

פורסם

במחיר כזה כבר עדיף ה DELL, האסוס מסך TN שאין בכלל מה להשוות ...

עדיף כבר פיליפס 200W6CS שעולה 1500 שקל.

פורסם

במחיר כזה כבר עדיף ה DELL, האסוס מסך TN שאין בכלל מה להשוות ...

עדיף כבר פיליפס 200W6CS שעולה 1500 שקל.

הדל עדיף על EIZO?

זה אותו מחיר.

גם לכם האתר עובד זוועה?

פורסם

ה- Dell, כאשר קונים אותו עם מטריצת S-IPS, עדיף מבחינת יציבות צבעים בעת צפייה במסך מזוויות קיצוניות. יש לו גם עדיפות מבחינת שטח עבודה נרחב יותר כתוצאה מרזולוציה גבוהה, וכפועל יוצא מגודל הנקודה הזעיר גם טקסט פחות מפוקסל. הטקסט אמנם זעיר יחסית, אבל ניתן להגדלה באמצעים שונים, שניתנים לבחירת דרך לוח הבקרה של חלונות או הזומים בתוכנות למיניהן.

EIZO מיישמים במסכים עם פנל VA* מנגנון ניהול בהירות וניגודיות שונה לחלוטין מ-Dell באופן כזה, שגם אם מורידים את הבהירות אפילו לרמת בהירות נמוכה מזו של CRT, יחס הניגודיות ממשיך להישאר באותה רמה מקסימלית של 1200:1. כך מתאפשרת שמירה של עומק הצבעים לצד צבע שחור חזק, וגוונים מסויימים בתמונות לא מתמזגים זה בזה או נעלמים. מסיבה זו איכות התמונה ב-EIZO מאפשרת תענוג צרוף של ממש לעריכת וידאו וגרפיקה, כמו גם לכל שימוש אחר.

ב-Dell יש חיסרון של נפילה דרסטית של יחס הניגודיות כאשר רוצים להפחית מבהירות ברירת מחדל לנוחה יותר לראייה האנושית. אומנם אם משתמשים בשיטת ההפחתה המקבילה של ערוצי RGB ומשאירים את הבהירות על 50 ניתן לצמצם במידה מסויימת את היעלמות הגוונים הכהים, אך בכל זאת כאן יחס הניגודיות צונח בחריפות - ובהשוואה ל-EIZO זה ממש לא נעים לחוות את זה, מניסיון אישי. ממה שקלטתי ממאמרים, דווקא ה-2707WFP ו-3007WFP מצליחים לשמור על יחס ניגודיות ברמה קבועה כפונקציה של השינוי בבהירות.

פורסם

ה- Dell, כאשר קונים אותו עם מטריצת S-IPS, עדיף מבחינת יציבות צבעים בעת צפייה במסך מזוויות קיצוניות. יש לו גם עדיפות מבחינת שטח עבודה נרחב יותר כתוצאה מרזולוציה גבוהה, וכפועל יוצא מגודל הנקודה הזעיר גם טקסט פחות מפוקסל. הטקסט אמנם זעיר יחסית, אבל ניתן להגדלה באמצעים שונים, שניתנים לבחירת דרך לוח הבקרה של חלונות או הזומים בתוכנות למיניהן.

EIZO מיישמים במסכים עם פנל VA* מנגנון ניהול בהירות וניגודיות שונה לחלוטין מ-Dell באופן כזה, שגם אם מורידים את הבהירות אפילו לרמת בהירות נמוכה מזו של CRT, יחס הניגודיות ממשיך להישאר באותה רמה מקסימלית של 1200:1. כך מתאפשרת שמירה של עומק הצבעים לצד צבע שחור חזק, וגוונים מסויימים בתמונות לא מתמזגים זה בזה או נעלמים. מסיבה זו איכות התמונה ב-EIZO מאפשרת תענוג צרוף של ממש לעריכת וידאו וגרפיקה, כמו גם לכל שימוש אחר.

ב-Dell יש חיסרון של נפילה דרסטית של יחס הניגודיות כאשר רוצים להפחית מבהירות ברירת מחדל לנוחה יותר לראייה האנושית. אומנם אם משתמשים בשיטת ההפחתה המקבילה של ערוצי RGB ומשאירים את הבהירות על 50 ניתן לצמצם במידה מסויימת את היעלמות הגוונים הכהים, אך בכל זאת כאן יחס הניגודיות צונח בחריפות - ובהשוואה ל-EIZO זה ממש לא נעים לחוות את זה, מניסיון אישי. ממה שקלטתי ממאמרים, דווקא ה-2707WFP ו-3007WFP מצליחים לשמור על יחס ניגודיות ברמה קבועה כפונקציה של השינוי בבהירות.

אז 2,300 ללכת על EIZO עדיף לא?

פורסם

אולי עדיף, אולי לא. תלוי בשימושים. man of orleans סיכם הכל בצורה מצוינת. אין מסך שהוא הכי טוב לכל שימוש. אם אתה מצפה שמישהו ייתן לך את "המסך האולטימטיבי" שיותר טוב מכל השאר בהכל - שכח מזה.

פורסם

אולי עדיף, אולי לא. תלוי בשימושים. man of orleans סיכם הכל בצורה מצוינת. אין מסך שהוא הכי טוב לכל שימוש. אם אתה מצפה שמישהו ייתן לך את "המסך האולטימטיבי" שיותר טוב מכל השאר בהכל - שכח מזה.

שמע , בוא תגיד לי אתה מה היית בוחר .

משחקים כבדים , סרטים . איכות טובה יותר מהממוצע. טקסטים בעיקר קריאה ארוכה .

טלוויזיה. הכל על המסך.

DELL או EIZO?

יש פה רשימה של מסכים, על מה היית הולך?

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=299509.0

לי אמרו דווקא NEC 20WGX2

אתה מסכים עם זה?

פורסם

אצלי זה הרבה יותר פשוט - אני לא אגיד לך מה הייתי בוחר, אני אגיד לך מה בחרתי - בחרתי את ה-DELL. כי לי היה חשוב לקבל מסך יותר גדול ובעל רזולוציה גבוהה יותר (יותר שטח עבודה). זו הייתה הסיבה העיקרית. לא רציתי לקנות מסך שהרזולוציה המקסימלית שלו (1280X1024) נמוכה יותר מזו של המחשב הנייד שלי (1400X1050).

הבעיה עם יחס הניגודיות של ה-DELL אינה כה נוראית בעבודה עם טקסט, ובסרטים/משחקים אפשר להעלות את הבהירות. כמו שנאמר גם, ה-IPS של DELL פחות רגיש לזוויות מאשר ה-VA של EIZO, למרות שזה הבדל קטן. גם קניתי את ה-DELL יותר זול מה-EIZO. למרות שאני בהחלט אנשים שמסיבה זו או אחרת יעדיפו את ה-EIZO, לי זה פשוט לא התאים.

את ה-NEC 20WGX2 לא הייתי לוקח בשום מקרה, כי הוא עולה 1000 שקל יותר מה-DELL ולא נותן שום דבר עדיף מלבד ציפוי מבריק (שאולי נותן הרגשה של ניגודיות גבוהה יותר).

פורסם

somsomlo כבר פירטת את השימושים שלך למעלה שניהם מעולים לכולם. לסרטים הייתי מעדיף EIZO בגלל שהניגודיות בו מאפשרת חוויה יותר מציאותית.

אם לומר את האמת, העצה הטובה ביותר, לאחר שראית EIZO בחנות (האם ראית S1931 או דגם אחר?) , היא להתרשם מה-Dell 2007 באחת החנויות (ב-LCDTV התאפשר לכמה אנשים לעשות זאת) ולתת לעיניך לשפוט מי יהיה מועדף עליך.

פורסם

somsomlo כבר פירטת את השימושים שלך למעלה שניהם מעולים לכולם. לסרטים הייתי מעדיף EIZO בגלל שהניגודיות בו מאפשרת חוויה יותר מציאותית.

אם לומר את האמת, העצה הטובה ביותר, לאחר שראית EIZO בחנות (האם ראית S1931 או דגם אחר?) , היא להתרשם מה-Dell 2007 באחת החנויות (ב-LCDTV התאפשר לכמה אנשים לעשות זאת) ולתת לעיניך לשפוט מי יהיה מועדף עליך.

אני לא פותח השרשור.. אז איפה פירטתי את השימושים שלי למעלה?

בכל אופן ראיתי כמעט את כל המסכים שיש בשוק. וראיתי גם את הדל . מבחינת התרשמות בחנות . EIZO עולם אחר... תראה כעיקרון התמונה בכל ה EIZO היא אותה תמונה..

זה לא שכל אחד משהו אחר.. רק יש גדלים שונים.

פורסם

שמע , בוא תגיד לי אתה מה היית בוחר .

משחקים כבדים , סרטים . איכות טובה יותר מהממוצע. טקסטים בעיקר קריאה ארוכה .

טלוויזיה. הכל על המסך.

^ ואלה לא הדברים שאתה כתבת תחת שם המשתמש שלך? די בלבלת אותנו...

אם אתה כבר ראית את המסכים של שני היצרנים, ואתה אומר שה-S1931 הציג לך בפועל איכות תצוגה טובה יותר משמעותית שמוצאת חן בעיניך, אז לך עליו.

רק קח בחשבון שממיר של הוט/יס לא ניתן לחבר אליו להבדיל מה-2007FP שבו יש כניסת S-Video וקומפוזיט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים