עבור לתוכן

קובץ שאלות לוח-אם ASUS P5K SE

Featured Replies

פורסם

החלטתי לקבץ את כל השאלות לגבי לוח האם שלי יחדיו. תכינו את עצמכם נפשית, הנה זה בא:

1) באופן כללי, מידת החום שמשוייכת ללוח האם (נניח באוורסט) - איזה רכיב זה משקף? אולי הצ'יפסט? למה אין חיישן חום על הצ'יפסט? למה?

2) לוח האם הזה(אסוס פי חמש קיי אס אי - ראה כותרת), אני מוכרח להודות, נוח להפליא והופך אוברקלוקינג לחוויה מרנינה. פונקציית הAI BOOSTER עובדת נהדר, לא צריך לאתחל את המחשב כל הזמן, וזה נוח להפליא. עד עכשיו העליתי את תדר ה-FSB ל-360 (המקורי 333), והמכפיל של כל העסק הזה הוא 7.0=2520Mhz (המעבד הוא אינטל CORE DUO E6550 2.3). בכל בדיקות היציבות המעבד לא עובר 40 מעלות צלזיוס (ונדיר לראות אותו מגיע לשם). הוא יכול לקבל עוד - בכיף. השאלה שלי היא: האם להמשיך ולהעלות את תדר ה-FSB או לשחק עם המכפיל? מה תהיה ההשפעה של כל אחד מהגורמים האלה?

3) כדי לעשות אוברקלוקינג (בלי לערער את היציבות של המחשב), הוצאתי את השליטה על תדר הPCI-E מידי הAUTO MODE, וקבעתי אותו על 100Mhz. הלוח מאפשר עד 150. הכרטיס שלי הוא GIGABYTE GEFORCE 8600GT 256MB שעוד מעט יקבל מאוור קטן שייצמד אליו ויעזור להיטסינק הענקי וחסר התועלת שלו לפזר קצת חום (ועד אז אין מה לדבר על אוברקלוקינג לPCI או לכרטיס מסך). האם כדאי לשחק עם התדר הזה - כשיהיה קירור מתאים לכרטיס המסך?

תודה מראש לנותני התשובות. תבוא עליכם הברכה.

• תגובות 37
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דרך איזו תוכנה אתה בודק את הטמפרטורה של המעבד?

כי התוכנה של אסוס לא מדוייקת בעליל. (מראה אצלי 15 מעלות פחות מהטמפרטורה האמיתית)

פורסם
  • מחבר

אוורסט.

אגב טמפרטורות: יכול להיות מצב שבו ליבה אחת של המעבד עומדת על 39, ליבה שנייה על 37, והחום של הCPU הוא 27? משום מה, מתמטית לא מסתדר לי....

פורסם

החלטתי לקבץ את כל השאלות לגבי לוח האם שלי יחדיו. תכינו את עצמכם נפשית, הנה זה בא:

1) באופן כללי, מידת החום שמשוייכת ללוח האם (נניח באוורסט) - איזה רכיב זה משקף? אולי הצ'יפסט? למה אין חיישן חום על הצ'יפסט? למה?

2) לוח האם הזה(אסוס פי חמש קיי אס אי - ראה כותרת), אני מוכרח להודות, נוח להפליא והופך אוברקלוקינג לחוויה מרנינה. פונקציית הAI BOOSTER עובדת נהדר, לא צריך לאתחל את המחשב כל הזמן, וזה נוח להפליא. עד עכשיו העליתי את תדר ה-FSB ל-360 (המקורי 333), והמכפיל של כל העסק הזה הוא 7.0=2520Mhz (המעבד הוא אינטל CORE DUO E6550 2.3). בכל בדיקות היציבות המעבד לא עובר 40 מעלות צלזיוס (ונדיר לראות אותו מגיע לשם). הוא יכול לקבל עוד - בכיף. השאלה שלי היא: האם להמשיך ולהעלות את תדר ה-FSB או לשחק עם המכפיל? מה תהיה ההשפעה של כל אחד מהגורמים האלה?

3) כדי לעשות אוברקלוקינג (בלי לערער את היציבות של המחשב), הוצאתי את השליטה על תדר הPCI-E מידי הAUTO MODE, וקבעתי אותו על 100Mhz. הלוח מאפשר עד 150. הכרטיס שלי הוא GIGABYTE GEFORCE 8600GT 256MB שעוד מעט יקבל מאוור קטן שייצמד אליו ויעזור להיטסינק הענקי וחסר התועלת שלו לפזר קצת חום (ועד אז אין מה לדבר על אוברקלוקינג לPCI או לכרטיס מסך). האם כדאי לשחק עם התדר הזה - כשיהיה קירור מתאים לכרטיס המסך?

תודה מראש לנותני התשובות. תבוא עליכם הברכה.

:welcomeani:

ברוך בואך לפורומים.

בקשר לשאלותיך.

1. ישנו חישן ע"ג הלוח - מיקומו משתנה בהתאם ללוח בשימוש.

2. את המכפיל ניתן רק להוריד במעבד שלך. לקבל OC מקסימלי תתרכז בתדר FSB.

מציע לנטר את הטמ"פ עם תוכנת CORETEMP

http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/CoreTempBeta.zip

כמו שוודאי קראת - לא ניתן למדוד את הטמ"פ האמיתית של הליבות - רק את המרחק מה T JUCNTION - מומלץ להשאר 15-20 מעלות מתחת לערך הזה.

3. אין צורך לשחק עם תדר ה PCI-E - מספיק לקבע אותו על 100.

לאחר עיון קצר במפרט שלך - לא ברור לי באיזה זכרונות אתה משתמש כרגע.

על פניו ניראה כי יתכן ותרוויח מהרצת הזכרונות במצב אסינכרוני - אך זאת נדע לאחר שנקבל יוצר פרטים על ה-OC שלך.

מאחל לך אוברקלוקים נעים, בטוח, קריר ומוצלח! :)

פורסם
  • מחבר

בעניין הזכרונות: זה די מבאס אותי, הם די ג'נריים. לא זוכר ת'פירמה המדוייקת, חברה בת של חברה ידועה, לייף-טיים וואראנטי והכל - אבל אני מחליף לקורסייר בהזדמנות הראשונה. הם אמורים להיות 1066 Mhz.

אני אשמח להסבר (או הכוונה למאמר כלשהו) על הרצת זכרונות במצב א-סינכרוני.

באשר לטמפ' - אני כבר משתמש בCORE TEMP, אכן עצה ברוכה. השאלה שלי לגבי התוכנה היא: התוכנה מראה את ערך הTjunc כ100 מעלות. אני יודע שזה לא הערך האמיתי, אבל האם עליי להתייחס לערך הזה כערך הTjunc או להחסיר ממנו 25 מעלות ולהחשיב את מה שהתוכנה מכנה "85 מעלות" כערך ה-TJunc האפקטיבי למעבד שלי? (כן כן, המאמר על מדידת הטמפרטורה במעבדי CORE DUO קצת בילבל אותי)

אגב - למה הכוונה ב"יותר פרטים על ה-OC שלי"? איזה פרטים צריך בדיוק?

פורסם

תוכל לעלות תמונות מ- CPU-Z מטאבים memory ו SPD?

כשנימורוד אמר עוד פרטים אני משער שהוא התכוון - מתחים , מחלקים , תיזמונים... (*ואני מוסיף - עם דגש על מתחים)

פורסם
  • מחבר

אני ילד טוב אני..... עושה מה אומרים לו....

[br]פורסם בתאריך: 5.11.2007 בשעה 12:19:35

אגב, נמרודים, לפי התגובה שלך בת'רד "האמת על קריאות טמפ' במעבדי קור דואו" אני מבין שאם אני רוצה להיות הרפתקן - אזי עליי להקשיב לטמפ' הTjunc שמציינת CORE TEMP. אם אני קונסרבטיבי (ובוא נודה בזה - קצת פחדן) - להפחית 25 מעלות מערך הTjunc של התוכנה ולעבוד לפי זה.

לאיזו אסכולה אני משתייך? אני מאלה שמפחדים על המעבד אבל לא יכולים לעמוד בפני עוד שיפורים ושכלולים למחשב. החודש זה אוברקלוקינג, חודש הבא זה בטח יהיה משהו אחר.... אז קרוב לוודאי שאני אעלה הודעה מהמקינטוש מתישהו החודש: "חברים, נשרף לי המעבד של הפי.סי... מישהו יודע איך עושים אוברקלוקינג לאייבוק?" ;)

[attachment deleted by admin]

פורסם

ניראה יפה מאוד. :xyxthumbs:

כמו שאתה רואה כרגע ב CPUZ בלשונית של הזכרונות אתה מריץ אותם אסינכרונית, כלומר לא ביחס 1:1 אלה ביחס 5:6 במהירות של 492 כפול 2.

מציע לוודא שבביוס ביטלת את ה SPREAD SPECTRUM למעבד וPCIE.

אתה כרגע עובד אם תיזמונים של 5.5.5.18 שזה לא רע בכלל למהירות של 984 לזכרונות.

האמת ש CPUZ לא נותן אינפורמציה במיקרה שלך לגבי היצרן של הזכרונות שלך.

אבל אם המערכת יציבה ועוברת MEMTEST למ"ס שעות - אז אני לא רואה סיבה לדאגה.

רציתי לדעת אם השארת את C1E ו INTEL SPEED STEP \ EIST במצב ENABLED?

פורסם

ואל תחליף את הזכורונות, הם יתנו לך כל מה שאתה צריך ב OC....

עריכה:

ואיך אתה בודק יציבות...?

פורסם

ואל תחליף את הזכורונות, הם יתנו לך כל מה שאתה צריך ב OC....

מחזק! ;)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, SPREAD SPECTRUM - אני יודע מה זה (או לפחות יודע איך להגיע לשינוי ההגדרות - זה לא אומר שאני באמת יודע מה זה)

מה זה אומר: " C1E ו INTEL SPEED STEP \ EIST במצב ENABLED"?

באשר לבדיקות יציבות - אם זה למעבד ולמערכת אני משתמש בכמה דברים:

System stability test - Everest

S & M

Memetest +86

יש משהו אמין יותר לבדיקת יציבות?

ואני מוכרח להגיד שירדה לי אבן מהלב לגבי הזכרונות. זה החלק היחיד במחשב שלא הייתי בטוח לגביו, והרגעתם אותי שאכן מדובר במשהו לפחות איכותי למחצה. האם יש טעם לקנות גופי קירור לזכרונות כאמצעי מנע (עוד לפני שאני סובל מתופעות התחממות זכרונות) או שאין טעם בקונפיגורציה שלי?

פורסם

יש לך זכרונות של 1066 שכרגע עובדים על 984 , במידה ואתה מגיע למצב שגם הם נכנסים לOC אז אולי כדי לשקול היטסינק.. כרגע אתה לא צריך..

אני משתמש בתוכנת ORTHOS לבדיקת יציבות שלי , אבל גם שלך מעולות לזה..

C1E ו EIST זה פונקציה שמורידה מכפלות כשהמעבד נח וככה חוסכת בחשמל ובחום..

INTEL SPEED STEP - מאפשר את זה...^

פורסם
  • מחבר

C1E ו EIST זה פונקציה שמורידה מכפלות כשהמעבד נח וככה חוסכת בחשמל ובחום..

INTEL SPEED STEP - מאפשר את זה...^

אז כן, זה מופעל אצלי. אחרי חיטוט קצר בביוס גם מצאתי איפה מפעילים ומכבים את זה. במצב מנוחה המכפלה שלי היא 6 ולא 7. זה עניין קריטי? עדיף לכבות את זה (לפחות לבדיקות יציבות)?

אגב, שכחתי לומר שגיליתי את ORTHOS לפני יומיים וגם היא משמשת אותי :)

בנוגע לSPREAD SPECTRUM - זה היה מופעל קודם, במצב AUTO גם למעבד וגם לPCI-E. כשהפסקתי את זה פתאום המחשב קצת מאבד יציבות (לא יודע אם אתם מכירים את לוח האם הזה, אבל מה כשקורה כשמרסטטים עם אוברקלוקינג לא יציב, זה עוצר באמצע הPOST, וישר אח"כ מעלה הודעה על אוברקלוקינג לא יציב, ומבקש שתיכנס לביוס לסדר את זה או שתלחץ F2 לחזרה להגדרות דיפולט). אני אשמח להסבר קצר על הפונקציה הזאת - מה בעצם היא עושה.

פורסם

אם ככה זה עובד וזה יציב תשאיר את זה, השאלה היא מה עכשיו..?

רוצה להמשיך לטפס למעלה..?

תוכל להמשיך באותו יחס זיכרון מעבד לפחות עד באס של 468.. זה יתן לזכורונות תדר של 555 שהם מסוגלים לעבוד בו (ע"פ CPU-Z..)

מעבר לזה תמיד אפשר להוריד מחלק ל 1:1 ורק המעבד או הלוח יעצרו אותך.. (והטמפרטורה שתלך שם..)

פורסם

אז כן, זה מופעל אצלי. אחרי חיטוט קצר בביוס גם מצאתי איפה מפעילים ומכבים את זה. במצב מנוחה המכפלה שלי היא 6 ולא 7. זה עניין קריטי? עדיף לכבות את זה (לפחות לבדיקות יציבות)?

לא תשאיר את זה מופעל. - אם אתה משנה מכפלות אז יתכן ותצטרך לבטל אותם. כל עוד אתה משתמש במכפלה של 9 לא אמורה להיות בעיה.

הורדת המתח והתדר של המעבד במצב מנוחה רק תורמת לטמ"פ נמוכות יותר במצב IDEAL -ואין בכך שום דבר רע. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים