עבור לתוכן

מחשב נייד לא מצליח להתחבר בצורה אלחוטית.

Featured Replies

פורסם

קניתי ראוטר של EDIMAX 6204WG, חיברתי אותו בצורה קווית למחשב נייח, הגדרתי את הרשת והכל עובד יפה.

אבטחה לבנתיים, לא שמתי. אפשרות של wireless בנתב פעילה.

אני מנסה לחבר את המחשב הנייד לרשת באלחוטי, אבל כשהוא מנסה להתחבר אליה מקבל הודעה "קישורית מוגבלת או חסרה", כשהוא מחובר לרשת אבל לא גולש (ואין ממנו פינג לאתרים).

איך אני יכול לפתור את זה?

פורסם

תדוק האם מוגדר סינון עפ"י Mac Address ותשלול בעיות בקליטה(שינוי ערוץ למשל).

בנוסף תנסה לעבוד עם התוכנה שהגיעה עם המחשב הנייד שלך ולא עם התוכנה של

ה- win.

פורסם
  • מחבר

סינון לפי כתובת מאק לא פעיל כרגע, מבחינת ערוץ ניסיתי לשנות לכמה ערוצים שונים אבל זה לא עוזר (הנייד כרגע ליד הראוטר עצמו אגב, קליטה גבוהה).

זה נייד ששייך לאחותי, ולא מצאתי לה שם תוכנה שיכולה להחליף את המקורית של ווינדאוס, כנראה שלא מותקנת אחת.

הכרטיס האלחוטי הוא של intel 945, לא מצאתי תוכנה להורדה משם. או שמדובר בתוכנות כלליות בלי קשר לחברת הכרטיס?

דרך אגב, עד לפני כשבוע היא התחברה על הרשת של השכן ולא הייתה לה בעיה עם זה. ניסיתי כרגע לבדוק, אבל הוא שם סיסמה :silly:

פורסם

הנייד מקבל כתובת IP מהראוטר בDHCP (והאם הוא בכלל מוגדר בנתב)?

האם על הנייד מוגדר IP קבוע תDNS קבוע?

פורסם
  • מחבר

בנייד לא מוגדר איפי ידני או DNS.

אם הוא מקבל DHCP מהראוטר, אני משער שהוא אמור, אבל לא מצליח אז נותן קישורית מוגבלת....ומה הכוונה אם הנייד מוגדר בנתב? אני אמור להגדיר אותו שם?

אני די גרוע ברשתות :-X

פורסם

השאלה לא היתה האם הנייד מוגדר בנתב, אלא ה אם הDHCP מוגדר בנתב

בדוק בהגדרות כרטיס הרשת האלחוטי איזהIP הוא מקבל, אם בכלל.

זו אינדיקציה לכך שהוא מדבר/לא מדבר עם הנתב

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון, אתה מבקש לבדוק אם אופציית ה-DHCP פעילה בנתב? בדקתי בלוח בקרה שלו, "DHCP Server" במצב פעיל, לזה הכוונה?

מבחינת האיפי בנייד, הוא מקבל קישורית מוגבלת או חסרה, אז האיפי הוא 169.254...

[attachment deleted by admin]

פורסם

משום מה הראוטר לא מקצה לנייד כתובת.

נסה אולי לתת לנייד כתובת ידנית כמו :

IP:192.168.2.100

Subnet:255.255.255.0

Gateway:192.168.2.1

DNS:192.168.2.1

אם אחרי השינוי הגלישה עדיין אינה אפשרית אנא בדוק שוב שאפשרויות האבטחה בנתב בDisabe.

פורסם

אני די גרוע ברשתות :-X

לא היית תומך טכני באיזו ספקית...?

בכל מקרה, נסה את הפרוצדורה הבאה:

נסה את זה

כנס לחיבורי הרשת

תן קליק ימני על כל אחד מממשקי הרשת שלך ותעשה להם DISABLE ("בטל")

(ממשקי רשת - Local area connection , בלוטות'ים ו-1394 למיניהם... WIFI CONNECTION וכו')

אם יש עוד חייגנים, או עוד חיבורי רשת כלשהם, מחק ובטל אותם בהתאם.

כנס להתחל-הפעלה

רשום את הפקודה

netsh int ip reset netshlog.txt

תן אישור, חכה שהחלון השחור ייפתח וייסגר

עכשיו באותה דרך הרץ את הפקודה

netsh winsock reset

הפעלה מחדש למחשב (זה חשוב)

שים לב, זה קריטי למחוק את החייגנים לפני זה, ולנטרל את ממשקי הרשת, כמו שאמרתי.

ואז (אחרי ההפעלה מחדש למחשב)

להפעיל מחדש את ה LAC/WC של כ.הרשת החוטי/אלחוטי שלך, ולראות אם הוא מושך אייפי עכשיו.

אם לא עובד, תסיר את ההתקנה של כרטיס הרשת (דרך מנהל ההתקנים)

ותתקין לו מחדש דרייבר מאתר היצרן של הלפטופ.

אגב, הלפטופ הוא היחיד שלא מצליח להתחבר באלחוט לנתב הזה?

כי אם עוד ציוד לא מתחבר, אולי הבעיה בנתב, ושווה לעשות לו HARD RESET קטן ולהגדיר אותו מחדש (עניין של 5 דקות)

פורסם
  • מחבר

צודק, ויש סיבה שלא עברתי לתמיכת רשתות כי אני לא מבין בזה כלום ולא בא לי ללמוד.

עשיתי NETSH והתקנה מחדש לכרטיס רשת על ההתחלה כבר, ולא עזר :P.

משום מה הראוטר לא מקצה לנייד כתובת.

נסה אולי לתת לנייד כתובת ידנית כמו :

IP:192.168.2.100

Subnet:255.255.255.0

Gateway:192.168.2.1

DNS:192.168.2.1

אחרי שהגדרתי לו איפי ידני ו-DNS, הנייד מצליח ישר להתחבר לרשת ולגלוש.

השאלה היא, אם אחותי תיגש לרשתות אחרות, תהיה לה בעיה להתחבר אליהם עם האיפי וה-DNS שמוגדרים ידנית?

פורסם

עשיתי NETSH והתקנה מחדש לכרטיס רשת על ההתחלה כבר, ולא עזר :P.אחרי שהגדרתי לו איפי ידני ו-DNS, הנייד מצליח ישר להתחבר לרשת ולגלוש.

השאלה היא, אם אחותי תיגש לרשתות אחרות, תהיה לה בעיה להתחבר אליהם עם האיפי וה-DNS שמוגדרים ידנית?

תהיה.

מה שאתה יכול לעשות זה לשים את ההגדרה על אוטומטי, ואת ההגדרה הידנית לשים ב-ALTERNATE CONFIGURATION. כך הידנית תופעל רק במצב שבו האוטומטית תיכשל.

פורסם

סביר להניח שכן, מן הסתם, לא כל רשת עובדת בטווח שהגדרת סטטית, וגם אם כן, ה IP אולי תפוס כבר.

(עריכה: או שתיישם את העצה הנכונה של QTTP... :) )

בכל מקרה, אם הנתב לא מחלק כתובות IP, למרות שמוגדר לו, וקביעת כתובת סטטית כן עוזרת,

אתה עדיין יכול לנסות את:

אולי הבעיה בנתב, ושווה לעשות לו HARD RESET קטן ולהגדיר אותו מחדש (עניין של 5 דקות)

פורסם
  • מחבר

עשיתי ריסט, הגדרתי מחדש את הראוטר כי הכל חזר לברירת מחדל, אבל שוב הנייד לא מצליח לקבל איפי מהראוטר ועובד רק אם אני מגדיר לו איפי ידני.

ניסיתי את הפיתרון של QttP, שמתי על איפי אוטומטי, וב-alternate configuration שמתי את האיפי/מסכת רשת/שער ברירת מחדל/DNS, אבל כשהמחשב הנייד מתחבר לרשת ומקבל "קישורית מוגבלת או חסרה", הוא לא מנסה להפעיל ישר את האיפי הידני שהגדרתי!

ליתר ביטחון, בדקתי במיקרוסופט אם עשיתי משהו לא נכון, ולפי המדריך שלהם הכל הוגדר כמ שצריך (לא שיש פה יותר מדי להגדיר :-\). אני לא שמתי Preferred and alternate WINS server כי לא היה לי מושג מה זה, אם זה משנה משהו.

איך אני יכול לסדר את הנייד שכן יפעל על האיפי ידני, במידה ולא מצליח עם האוטומטי ומקבל 169.254?

עריכה:

במידה ולא יהיה פיתרון, אני פשוט אראה לה איך מגדירים איפי ידני, כך שכל פעם שהיא בבית היא תגדיר את האיפי, וכשתרצה רשת אחרת תשים על אוטומטי.

פורסם

מוגדרת לך שם איזושהיא הצפנה? אולי הססמא שאתה מכניס בנייד שגויה? כי בד"כ במצב הזה מקבלים קישוריות מוגבלת מנסיון שלי.

כך או כך, הייתי בודק עוד מחשבים אלחוטיים (ובלי הצפנה בכלל) בשביל להבין אם הבעיה נובעת מהנתב או לא.

אם הבעיה נובעת מהנתב > תממש אחריות.

ובכל מקרה, אם כלום לא עוזר (ואם אין אחריות)

יש תוכנות רבות שיודעות לנהל פרופילים לכרטיסי הרשת (בית/עבודה/לימודים, וההגדרות ה IP על הכרטיס משתנות בהתאם)

(אין לי המלצה ספציפית, אישית לא משתמש, אבל יודע שיש, רק לחפש בגוגל)

פורסם
  • מחבר

הצפנה לא פעילה.

אני אנסה לקחת מחשב נייד מחבר לבדוק באמת את מקור התקלה, ומשם אני כבר אתקדם הלאה...

תודה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים