עבור לתוכן

מפרט למחשב עריכה גרפית 7k~

Featured Replies

פורסם

לדעתי ההאצה החומרתית של כרטיס-מסך המיועד לשימוש מקצועי בהחלט שווה את ההפרש במחיר בכל מקרה של שימוש מקצועי - וגם לצרכי לימוד ! (ואז ראוי להחשיב את זה כהשקעה - כמו שכר-לימוד, ולא כצריכה - כמו כרטיס-מסך לשימוש ביתי)

גם מבחינה כלכלית, לא כדאי להשקיע תחילה כ-500ש"ח בכרטיס-מסך בינוני המיועד לשימושים ביתיים (ולא לשימושים מקצועיים - שם הוא לא יוכל לסייע כמעט בכלום !), ואחר-כך כשיתברר שהוא איטי - ובכלל לא מתאים לשימושים מקצועיים, להשקיע לפחות כ-1100ש"ח נוספים בכרטיס-מסך המיועד לשימוש מקצועי, וגם לקוות שמישהו יהיה מוכן לקנות את הכרטיס הישן שהוחלף...

ואפילו לסטודנטית יהיה הרבה יותר כיף להתנסות וללמוד : לומדים הרבה יותר טוב כשנהנים.

• תגובות 32
  • צפיות 1.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האם קניית 4 זכרונות זהים של 1GB יעבדו יחד ליצירת זכרון מחשב 4GB? או 2 קיטים של 2GB? מה מבין השניים עדיף? (כפי שנראה במפרט יצאתי מנקודת הנחה שאכן הם יעבדו יחד...) האם עדיפים לי 2GB של חברה מוכרת או עם 800MHz

האם יש הבדל בין כרטיסי המסך במפרטים השונים? האם הם יהלמו את המערכת ?

האם עדיף לי להשקיע במארזים אחרים (קירור+ספק) על פני חלקים אחרים בהם אני יכול לחסוך?

כן רכישת 4 זיכרונות של 1גיגה יתנו לך פעולה מלאה של 4גיגה, אין העדפה בין 4 בודדים ל2 קיטים, אבל כן יש העדפה ל2 של 2גיגה

עדיף להשאר עם 4גיגה במהירות 667 מאשר 2גיגה במהירות 800 (לדיגמה יש סטיק של 2גיגה ב400שח http://tms.co.il/product_info.php?cPath=57_60_251&products_id=3523 - קנה 2 כאלה = 800שח)

אין הבדל בין הכ.מסך חוץ מהזיכרון שלהם והוא לא קריטי.

המארז + ספק הם חשובים אבל לא הכי חשובים, בהם אתה אפילו יכול לחסוך, אין לך סיבה לקחת משהו מעבר למה שכבר לקחת - סונטה 3, אפשר אפילו לרדת לכיוון ה 6A19 + 400TRT ולחסוך 400שח אם זה קריטי.

פורסם
  • מחבר

לדעתי ההאצה החומרתית של כרטיס-מסך המיועד לשימוש מקצועי בהחלט שווה את ההפרש במחיר בכל מקרה של שימוש מקצועי - וגם לצרכי לימוד ! (ואז ראוי להחשיב את זה כהשקעה - כמו שכר-לימוד, ולא כצריכה - כמו כרטיס-מסך לשימוש ביתי)

גם מבחינה כלכלית, לא כדאי להשקיע תחילה כ-500ש"ח בכרטיס-מסך בינוני המיועד לשימושים ביתיים (ולא לשימושים מקצועיים - שם הוא לא יוכל לסייע כמעט בכלום !), ואחר-כך כשיתברר שהוא איטי - ובכלל לא מתאים לשימושים מקצועיים, להשקיע לפחות כ-1100ש"ח נוספים בכרטיס-מסך המיועד לשימוש מקצועי, וגם לקוות שמישהו יהיה מוכן לקנות את הכרטיס הישן שהוחלף...

ואפילו לסטודנטית יהיה הרבה יותר כיף להתנסות וללמוד : לומדים הרבה יותר טוב כשנהנים.

אני מסכים... אבל לצורך השימושים כעת (דו מימד) כרטיס טוב לא נחוץ (זיכרון+מעבד). אני בונה על זה שעוד שנתיים, כשהיא באמת תזדקק להם, יהיו כרטיסי מסך טובים יותר (וגם אני לא אצטרך להשקיע בכל כך הרבה דברים אחרים ואתרושש כמו עכשיו- חריגה של 500 ש"ח מהתקציב אומר פחות אוכל בחודש הבא ;))

תודה רבה על העזרה ronib.

בקשר למסך Eizo, הוא מגיע עם פאנל VA. על אף שהוא אמור להיות מסך מעולה, האם עדיף מסך עם פאנל IPS? או שקיים פאנל כזה ל- Eizo ?

הדגש כאן הוא על צבעים (ועבודה ממושכת מול המסך)

פורסם

הנה ההצעה שלי :

מארז - אפשרות 1 : CompuCase 6A19B-NPS SECC (ללא ספק-כוח) - כ-190ש"ח

מארז - אפשרות 2 : CompuCase 6AR6-AL Aluminium (ללא ספק-כוח) - כ-350ש"ח

ספק-כוח - אפשרות 1 : Enermax EG425P-VE 420W - כ-360ש"ח

ספק-כוח - אפשרות 2 : Corsair VX 450W - כ-440ש"ח

לוח-ראשי : Intel Dragontail Peak P35-Based - כ-520ש"ח

מעבד-ראשי : Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600 Box - כ-1450ש"ח

פתרון-קירור למעבד : Zalman CNPS-8700 - כ-260ש"ח

זיכרון-ראשי : Kingston 2x1GB 667MHz KVR667D2N5/1G - כ-340ש"ח

כרטיס-מסך : Leadtek Quadro FX 570 - כ-1120ש"ח

כונן-קשיח : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-440ש"ח

כונן-תקליטורים : Samsung SH-S203B - כ-175ש"ח

וסה"כ : החל מכ-4855ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או התקנה)

* מסך : Dell 20.1' 2007WFP - כ-2285ש"ח (מבוסס LCM מסוג S-IPS)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה. עם זאת הייתי מעדיף להפחית בכרטיס המסך כרגע. דווקא ההשקעה במארז (לשימור רכיבים ושימשיך איתי הלאה)- מועדפת עליי כרגע. בנוגע למסך, ציינתי אותו במפרטים הראשונים, אבל הומלץ לי על ה- Eizo ע"י חבר שמתעסק בגרפיקה בעצמו. הופניתי לפורום גרפיקה ל-thread של מישהו שקנה מסך כזה או דומה (לא רחב) של dell וקיבל בהירות בפינות... לפי מה שהבנתי שם- יש אפשרות שהמסך יגיע עם עד 6 פיקסלים שרופים ואף אחד לא יעזור לי (וזה מסך לעבודה גרפית ממושכת לסטודנטית). גם המסך יישאר איתי עד סופו המוחלט.

אני פשוט מבקש להבין אם ההבדל בין הפאנלים קריטי דיו (עבור עבודה גרפית), עד כדי החלפת מסך לדגם/חברה אחרת.

הסברים והמלצות יתקבלו בברכה.

פורסם

הייתי מעדיף להפחית בכרטיס המסך כרגע. דווקא ההשקעה במארז (לשימור רכיבים ושימשיך איתי הלאה)- מועדפת עליי כרגע.

איזון נהדר : להשקיע בפח ובפלסטיק, ולא בציוד תכליתי. בקיצור, הבנתי אותך. וכמו שאומרים : שיהיה בהצלחה ;)

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש בעניין של התנצחויות. אני לא זלזלתי כלל בדיעה שלך (להיפך, שמתי לב גם שאתה מבין בכרטיסי מסך לפי עדכון המפרט הראשון ב- thread), פשוט כרטיס מסך אני אוכל לשדרג עוד שנתיים- בעצמך כתבת "תכליתי" (שיש לו מטרה). כל מה שאני מחפש זה קצת עזרה ותשובות לשאלות. אם תסביר לי מדוע וכיצד ה- Leadtek Quadro FX 570 משרת את המטרות שלי כרגע, זה יעזור לי יותר מאלף התחכמויות... ולכן המטרות: עבודה עם תוכנות גרפיות דו מימדיות כגון פוטושופ, אילוסטרייטור ופלאש כרגע ועבודה עם מאיה בעוד שנתיים. כתבו כאן לפני שאכן ה- Quadro מנוצל היטב על ידי מאיה. אך גם כתבו לי שכרגע אין לי טעם בכרטיס המסך הזה.

בנוסף, אשמח אם תסביר לי למה לא כדאי לי להשקיע במארז- אני אשמח לחסוך כסף.

אני שמח שהבנת אותי- מראש כתבתי שאני ירוק בזה... כל מה שאני מתחשב בו הוא דיעות של אנשים שאני סומך כי הם מבינים יותר ממני- כמוך. הייתי רק שמח יותר אם היית מסביר לי את טענותיך הלקוניות כדי שגם אוכל להחכים (תן לבנאדם דג- הבאת לו ארוחה. למד אותו לדוג...).

מקווה שהבהרתי את עצמי יותר כעת.

ובל נשכח:

מסך Eizo, הוא מגיע עם פאנל VA. על אף שהוא אמור להיות מסך מעולה, האם עדיף מסך עם פאנל IPS? או שקיים פאנל כזה ל- Eizo ?

אני פשוט מבקש להבין אם ההבדל בין הפאנלים קריטי דיו (עבור עבודה גרפית), עד כדי החלפת מסך לדגם/חברה אחרת.

תודה רבה מראש.

פורסם

טוב אז לפי מה שרשמת עכשיו בפירוט :

לגבי כרטיס מסך - אין לך צורך בquardro לגמרה תקח את הפשוט יותר ששמת במפרט הראשוני [חח כן הרבה דפים אחורה ]

בהחלט הייתי משקיע במארז נחמד אבל לא יותר ממשהו כמו הapollo / P150 חבל סתם לשפוך כסף

שיותרום בקרור ושמירה על החומרה כמו שרשמתה..

מקווה שעזרתי

junior_mg

ליאור

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

רק שאלה אחרונה שנותרה ללא מענה:

מסך Eizo, הוא מגיע עם פאנל VA. על אף שהוא אמור להיות מסך מעולה, האם עדיף מסך עם פאנל IPS? או שקיים פאנל כזה ל- Eizo ?

תודה רבה מראש.

פורסם

ל-EIZO יש מסכים עם פנל S-IPS בסידרת CG (למעט CG241W שהוא עם S-PVA) בעלי אפשרות לתיכנות פתוח של טבלאות LUT ע"י מכייל חומרתי. הם מהמעולים בסגמנט של מסכים מקצועיים לגרפיקה, אבל הם יקרים מאוד המחיר ל-19" מתחיל בכ-6600 ש"ח.

מתי IPS הופך להיות חשוב לגרפיקאי / מעצב? במיוחד כאשר הרבה פעמים הוא צריך להציג את המיזמים שלו לממונים עליו או ללקוחות. אם הוא עובד לבד ולא מראה את הפרוייקטים לאחרים פנל VA יכול להספיק לצרכיו. ה-EIZO S1931 שבעל פנל VA ללא מכייל בהשוואה ל-2007 של דל מניב דיוק גבוה יותר בצבעיו, ובעל יכולת לשמירת יחס ניגודיות סטטי גבוה בכל קביעה רצויה של בהירות. הוא מוכן בצורה טובה לעבודה מהקופסה, אם כי אני ממליץ לרכוש בשלב מאוחר יותר מכייל. בכל מסך, גם EIZO, הצבעים משתנים לאיטם בחלוף הזמן.

פורסם

מעבד:

INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1443

לוח אם:

GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566

מסך:

EIZO FLEXSCAN LCD 19" S1931S ¤2450

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX RADEON 2400PRO 256MB DDR2 64 BIT TV/O HDMI DVI - DX10 - RETAIL ¤296

דיסק קשיח:

WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤379

צורב DVD:

PIONEER DVDRW DVR-212BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤197

זיכרון:

CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤364

מארז:

ANTEC P182-B ADVANCED SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤926

ספק כוח:

CORSAIR VX Series, 450W CMPSU-450VXEU ¤441

קרור למעבד:

ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ¤115

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤117

מחיר סופי: ¤7294

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

מסך 19" איכותי ביותר, EIZO, מומלץ לגראפיקאים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המפרט, נראה טוב... רק כמה שאלות:

בנוגע לכרטיס מסך, אמרו לי שלא כדאי לי לרדת יותר מה- HD2600 כרגע... האם יש סיבה, או שהכרטיס שהצעת יספיק לי?

מה ההבדל (חוץ מהמחיר) בין ה- s1930s וה s1930sh או שזה אותו מסך, רק מצאת לי דיל מעולה ;)?

אני חייב לציין שיש דיעות מכל מגוון הקשת, ואני כאחד טרי קצת מבולבל: מצד אחד אני מקבל עיצה (לא מנומקת) שלא כדאי לי להשקיע במארז

להשקיע בפח ובפלסטיק

ומצד שני אני מקבל עיצות לשדרג מארז ל- ANTEC P182-B

או לחליפין :

בהחלט הייתי משקיע במארז נחמד אבל לא יותר ממשהו כמו הapollo / P150 חבל סתם לשפוך כסף

אז מה אני עושה??? יתרון חזק לקניית מארז טוב הוא שלא משנה מה (לדעתי, ותקנו אותי אם אני שוגה) המארז ימשיך איתי לכל אורך הדרך אלא אם טכנולוגיית המחשבים תשתנה בצורה דרסטית...

בכל מקרה אני לא ממש מבין ב- cost efficiency שלהם, ולא בהתאמתם לצרכי.

בכל מה שקשור למסך, זה די סוגר לי את כל הקצוות והנושאים מסביב...

ל-EIZO יש מסכים עם פנל S-IPS בסידרת CG (למעט CG241W שהוא עם S-PVA) בעלי אפשרות לתיכנות פתוח של טבלאות LUT ע"י מכייל חומרתי. הם מהמעולים בסגמנט של מסכים מקצועיים לגרפיקה, אבל הם יקרים מאוד המחיר ל-19" מתחיל בכ-6600 ש"ח.

מתי IPS הופך להיות חשוב לגרפיקאי / מעצב? במיוחד כאשר הרבה פעמים הוא צריך להציג את המיזמים שלו לממונים עליו או ללקוחות. אם הוא עובד לבד ולא מראה את הפרוייקטים לאחרים פנל VA יכול להספיק לצרכיו. ה-EIZO S1931 שבעל פנל VA ללא מכייל בהשוואה ל-2007 של דל מניב דיוק גבוה יותר בצבעיו, ובעל יכולת לשמירת יחס ניגודיות סטטי גבוה בכל קביעה רצויה של בהירות. הוא מוכן בצורה טובה לעבודה מהקופסה, אם כי אני ממליץ לרכוש בשלב מאוחר יותר מכייל. בכל מסך, גם EIZO, הצבעים משתנים לאיטם בחלוף הזמן.

תודה רבה, מנומק ומפורט למשעי, אני אשאר עם ה- s1931sh, וארכוש מכייל בהמשך על פי הצורך.

פורסם

אני לא חושב שיש הבדלים בין הS ל SH בתצוגתם, אני חושב שההבדלים הם, רגלית, לא רגלית, רמקולים מובנים, או לא, וכדומה, אני לא חושב שיש הבדל בתצוגה.

בקשר לכרטיס, אני לא יודע במה יש לעלות אם לא משחקים, נתון לשיקולך.

זה הפרש של 200 שקל, אינני יודע למה ומדוע :D

לשיקולך, :xyxthumbs:

פורסם

בעיקרון לדגם S1931 יש המון ואריאציות בשני צבעים אפור ושחור עם אותו פנל זהה. האות S מסמלת את קיומם של רמקולים עם חיבור לאוזניות ומייקרת את המסך (הייתי מעדיף לקנות ללא רמקולים ולרכוש איכותיים יותר בנפרד).

מבחינת רגליות A, H ו-E, לכולם יש אפשרות לסיבוב על ציר אנכי, H - Height adjustable מאפשר מצב Pivot כיוון זוויות הטייה ושינוי גובה בטווח של 10 ס"מ, A - ArcSwing לא מאפשר שינוי גובה או Pivot, אלא הרכנה לכיוון פני השולחן להדמיית קריאת ספר וכיוון זוויות הטייה, ו-E - EzUp מציע שילוב הכי ורסטילי הרכנה, Pivot, זוויות הטייה ושינוי גובה בטווח של 17 ס"מ כמעט עד כדי נגיעה כמעט בפני השולחן כמו במסך Dell 2007FP. הייתי ממליץ על E.

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות, מה היתרון בהטיית המסך?

בקשר לכרטיס, אני לא יודע במה יש לעלות אם לא משחקים, נתון לשיקולך. זה הפרש של 200 שקל

אכן לא משחקים כלל. אני מעדיף לחסוך כמה שיותר מבלי שיפגעו הצרכים (עבודה עם התוכנות, מערכת הפעלה). אם זה מספיק לי- קנית אותי.

חזרה על שאלה אחרונה-מה לעשות מבחינת מארז?

להשקיע בפח ובפלסטיק

לא להשקיע?

להשקיע ב-

או להעלות רמה ל-

ANTEC P182-B ADVANCED SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤926

תודה על כל העזרה,

נועם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים