עבור לתוכן

מה הגבול של היכולת?!

Featured Replies

פורסם

אני זוכר פעם שהיה לי מחשב 486.......

בזמן הזה אני זוכר כמה זמן היה עובר עד שהיו משדרדים משהו... אני זוכר את הפנטיום 166 שהיה לי ואז שהגיע הפנטיום 2!!! 200 מגה הרץ! מי זוכר את זה.... היום יש מעבדים של 2000 מגה הרץ וגם יותר, היפנים הצליחו לעשות אוברקלוק לפנטיום 4 והגיעו ל3630 מגה הרץ!!!! מה הגבול????

אותו דבר לגבי רוב הדברים, אולי יגיע זמן שכל זה לא יהיה הכרחי??? שימציאו משהו שיהיה אי אפשר לעבור אותו??? חבר'ה מה יהיה????????

פורסם

יהיה בסדר

פורסם

אני זוכר פעם שהיה לי מחשב 486.......

בזמן הזה אני זוכר כמה זמן היה עובר עד שהיו משדרדים משהו... אני זוכר את הפנטיום 166 שהיה לי ואז שהגיע הפנטיום 2!!! 200 מגה הרץ! מי זוכר את זה.... היום יש מעבדים של 2000 מגה הרץ וגם יותר, היפנים הצליחו לעשות אוברקלוק לפנטיום 4 והגיעו ל3630 מגה הרץ!!!! מה הגבול????

אותו דבר לגבי רוב הדברים, אולי יגיע זמן שכל זה לא יהיה הכרחי??? שימציאו משהו שיהיה אי אפשר לעבור אותו??? חבר'ה מה יהיה????????

::), הכי טוב היה אם היינו נשארים תמיד עם 486, ומשחקים כמו פק-מן, שני מגה-בייט של ראם?

וכמו שאמר ג'קאס, אני מקווה שיהיה בסדר.

פורסם

מה איכפת לך ??

תגיד תודה ותחייך !

פורסם

מה טוב

כל החברות עושות מעבדים יותר טובים וכרטיסי מסך יותר טובים במצבים שעוקפים את הדרישות בהרבה רק כדי למכור משהו ביוקר ולהיות תמיד מעודכן

פורסם

תגידו מה יהיה ב2010 איזה AMD יהיה (או פנטיום) איזה גי-פורס יהיה ??(בתך 11 ;D)

לפני 4 שנים ב98 שקניתי את ה300MHZ שלי זה היה השיא אז ....LOL

ועכשיו זה סתם דרעק צולע

מעניין מה יהיה בעוד 3-4 שנים אם גם עד אז המבירות תהיה מוכפלת ב10 או ב100???

פורסם

Moore's Rule: A doubling of processing power every 18 months, for the same price

פורסם

חוק שלי

תהיו בשקט שנתיים ואז תעשו קפיצה גדולה של 2 ג'יגה או משהו במקום כל חודשיים להוציא מעבד קטן

פורסם

הבעיה היא שכן יש גבול... ואנחנו מתקרבים אליו:

אורכי גל קטנים... הפרעות משונות (זה מתקרב להיות כל כך קטן שאפשר אפילו להשתמש בנוסחאות מתורת הקוואנטים)... חום... חומר לייצור... וכו'....

אני מאמין שנגיע בשנים הקרובות לגבול של הטכנולוגיה הקיימת... ואז נצטרך מתמטיקה יותר טובה עד לפיתוח טכנולוגיה חדשה...

פורסם

בתך

איך אתם מצליחים לכתוב עם שתי טעויות כתיב במילה של 3 אותיות ???

פורסם

חוק מור לדעתי כבר לא תקף... המהירות מכפילה את עצמה הרבה יותר מהר מ18 חודשים.

בסדר, היום תדירות הפיתוחים הטכנולוגיים גבוהה הרבה יותר מאשר לפני 10 שנים, אז פשוט צריכים לעדכן את חוק מור... ;D

פורסם

הבעיה היא שכן יש גבול... ואנחנו מתקרבים אליו:

אורכי גל קטנים... הפרעות משונות (זה מתקרב להיות כל כך קטן שאפשר אפילו להשתמש בנוסחאות מתורת הקוואנטים)... חום... חומר לייצור... וכו'....

אני מאמין שנגיע בשנים הקרובות לגבול של הטכנולוגיה הקיימת... ואז נצטרך מתמטיקה יותר טובה עד לפיתוח טכנולוגיה חדשה...

זה נכון, חלקית. הגבול עוד די רחוק... נגיע למהירויות מדהימות עם שימוש בטרנזיסטורים שהם לא שונים מהותית ...

הגל הבא הוא בכלל לא מהירות שעון! הוא מעבד מטריצה!

עד היום מעבדים ביצעו את הפעולה שלהם בצורה קווית פחות או יותר - שפקודות נכנסות בצד אחד ויוצאות בצד שני.

הרעיון הבא הוא משהו יפה - במקום קוו אחד של ביצוע פקודות - קוביה. קוביה שמחולקת לריבועים כמו קוביה רומנית

אשר פקודות נכנסות מכל הצדדים וכל קוביה קטנה שמרכיבה את הקוביה היא יחידת ביצוע שעושה משהו חישבו עשרוני, חישוב

שלם, פיענוח, וכו' ככה פקודות נכנסות מכל 6 הפיאות של המרובע והולכות במסלולים שונים בתוך הקוביה כדי להתפענח ולבצע

את המ שהם אמרוים לבצע... תחשוב על איקס-מיקס-דריקס רק תלת מימדי - וכל קוו שמושלם מצד אחד של הקוביה לבד השני

הוא כמו מעבד אחד... ככה אפשר להכפיל פי כמה את מספר הפעולות שמעבד יכול לעשות בלי להגדיל את מהירות השעון - כלומר

אלקטרונים לא יצטרכו לנוע מהר יותר כדי שהרבה יותר פקודות יתבצעו.

כמובן שהבעיה היחידה עם זה זה החום הארור...

פורסם

כמו שאמרתי: "ואז נצטרך מתמטיקה יותר טובה עד לפיתוח טכנולוגיה חדשה..."

וחוצמזה שיש כבר המון דברים בתאורייה... מחכים למימון...

פורסם

חום ? יצרנים יעדיפו לשים היטסינק גדול יותר (ראה מקרה הג'י פורסים החדשים), בלי למצוא פתרונות אמיתיים, ואני בהחלט לא רואה שינויי קרוב...

פורסם

חוק מור לדעתי כבר לא תקף... המהירות מכפילה את עצמה הרבה יותר מהר מ18 חודשים.

חוק מור תקף בהחלט. עד עכשיו הוא לא מאכזב. פשוט המהירויות יותר גדולות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים