עבור לתוכן

D 930 3.0 + 8800GT = צוואר בקבוק?

Featured Replies

פורסם

מ 60 ל 80.. אחלה, איך זה עזר לי?

• תגובות 49
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אלא אם כן אתה ב-40FPS.

פורסם

עד שליבת הנחלם תצא יש עוד זמן,מחירה בארץ אינו ידוע

תאמין לי שעד שכול העסק יסתדר (הגעת המעבד לארץ,ירידת מחירים) אתה תאכל את הקירות

קנה כרטיס "פשוט" יחסית בסכום של 650ש"ח גג כדוגמת הX1950GT ותחכה עד שכול העסק יסתדר :)

פורסם

אתם לא מבינים משהו. צוואר בקבוק זה כאשר רכיב לא מנוצל כי רכיב אחר לא מצליח לשלוט בכמות המידע שהרכיב המקורי שולח לו. ככה יש רכיב לא יעיל. למשל, מעבד כמעט ולא נראה ב100% בפעולות DESKTOP כי יש צוואר בקבוק במהירות הIO.

זה שE6600 נותן יותר ביצועים מPD לא אומר שכרטיס מסך X לא מנוצל במלואו בPD!!!! שוב - צוואר בקבוק זה כשרכיב מסויים מגביל רכיב אחר כי הוא איטי מדי בשבילו. במקרה הזה PD כן מגביל 8800GTS ואם נביא מעבד חזק פי שניים אז הביצועים יגדלו אפילו פי שלושה! (כי יש חלק שלא נוצל בכרטיס מסך עם הPD)

פורסם

אתם לא מבינים משהו. צוואר בקבוק זה כאשר רכיב לא מנוצל כי רכיב אחר לא מצליח לשלוט בכמות המידע שהרכיב המקורי שולח לו. ככה יש רכיב לא יעיל. למשל, מעבד כמעט ולא נראה ב100% בפעולות DESKTOP כי יש צוואר בקבוק במהירות הIO.

זה שE6600 נותן יותר ביצועים מPD לא אומר שכרטיס מסך X לא מנוצל במלואו בPD!!!! שוב - צוואר בקבוק זה כשרכיב מסויים מגביל רכיב אחר כי הוא איטי מדי בשבילו. במקרה הזה PD כן מגביל 8800GTS ואם נביא מעבד חזק פי שניים אז הביצועים יגדלו אפילו פי שלושה! (כי יש חלק שלא נוצל בPD)

אני רואה שקראת את מה שכתבתי לפני כמה ת'רדים :)

פורסם

האמתי שלא :hat:

פורסם
  • מחבר

אז כן יהיה צוואר בקבוק :S:S מה לעשות אני לא יכול להמשיך עם הכרטיס מסך הזה ה 6800GS הכל מקרטע .. והיום ה 8800GT שווה מאוד .. עד שכל החברות ישווקו את הכרטיסים שלהן נראה מה יקרה תודה על התגובות

פורסם

זה שE6600 נותן יותר ביצועים מPD לא אומר שכרטיס מסך X לא מנוצל במלואו בPD!!!! שוב - צוואר בקבוק זה כשרכיב מסויים מגביל רכיב אחר כי הוא איטי מדי בשבילו. במקרה הזה PD כן מגביל 8800GTS ואם נביא מעבד חזק פי שניים אז הביצועים יגדלו אפילו פי שלושה! (כי יש חלק שלא נוצל בכרטיס מסך עם הPD)

אממ למה עד פי שלושה ? לפי הבנתי זה עד פי 2

נגיד שהכרטיס מסך מצליח לתת רק 40% שלו בגלל צוואר הבקבוק אז מעבד פי שתיים הוא יצליח לתת רק 80%

הביצועים הכלליים יעלו כי המעבד יותר חזק אבל עדיין הFPS במשחקים לא יעלה פי 3

פורסם

אין קשר בין עיבוד גרפי לעבודה של המעבד.

פורסם

מצתרף לשאלה האים מעבד PD 3.4 יעשה צוואר ממשי לכרטיס 8800GT ואים אני יעשה אובר קלוק למעבד זה יעזור?

פורסם

אין קשר בין עיבוד גרפי לעבודה של המעבד.

O RLY?

בזמן משחק העיבוד מתחלק ל2 :

עיבוד פיזיקלי של הCPU

עיבוד גרפי ועצמים של הGPU

זו מן נדנדה :

[attachment deleted by admin]

פורסם

זה לא רק עיבוד פיזיקלי. למה למשל הCPU שלי 100% תפוס רק בMENU של UT3?

פורסם

צוואר בקבוק זה כאשר גורם אחד משפיע באופן ניכר על גורם אחר.

במקרה הזה למעבד אין שום קשר לעיבוד הגרפי של הכ.מסך אלא יש לו את הבעיות שלו לפתור.

בהתאם לזאת שאין קשר בין שני הגורמים הם לא משפיעים זה על זה מה שגורם לירידה בFPS זה אי יכולת לבצע חישובים פיזקליים ועוד כמה במהירות גבוהה.

כמובן שזה לא מה שיפיל את המערכת דרסטית, מה גם שככל שמעלים את כל גרפיקיה(רזולוציה הצללה וכו') רוב העבודה נופלת יותר על הכ.מסך ופחות על המעבד... תסיק מסקנות לבד.

אנשים פה משתמשים במושג צוואר בקבוק בקלות דעת. מעבד כפול ליבה כלשהו יפסיק אפילו לעוד שנתיים+(זה הרכיב האחרון שיכול לגרום לצוואר בקבוק).

פורסם

לא, אתה טועה. אמרתי את זה כבר. אולי אני אתן דוגמא מהחיים? דמיין כביש מהיר עם 5 נתיבים, נוסעים בו הרבה מכוניות בכל רגע, והוא מחזיק את כולם (כרטיס מסך חזק מאוד). אבל מה קורה כשהמכוניות צריכות להגיע למקום אחר, צר יותר? יש פקק! התפוקה של הכרטיס מסך, הכביש המהיר, לא נראית, כי רכיב אחר = הכביש הצר יותר מגביל אותו!

אפילו אצטט מתוך ויקיפדיה :

צוואר בקבוק הוא המשאב או גורם הייצור המאלץ (או המגביל), במערכת בעלת אילוץ פנימי. למשאב זה קיבולת (יכולת ייצור) קטנה מזו הנדרשת, כך שהוא אינו מסוגל לבצע את כל המשימות המוטלות עליו, ומגביל את ביצועיה הכוללים של המערכת. התפוקה הכוללת של מערכת זו תהיה שווה לתפוקת משאב צוואר הבקבוק.

פורסם

SweeT_EviL, הגאומטריה נוצרת ע"י ה-CPU.

טרנספורמציות, ראסטר, שיידינג, מפות גובה, MM, AA... על כל אלה אחראי ה-GPU, נכון. אבל לא על בניית הסצנה עצמה. עם CPU חלש מדי, האופה לא יקבל מספיק בצק ללוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים