עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PHP או ASP? ומה זה COLDFUSION?

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת קצת על ההבדלים בין PHP ל ASP ומה זה COLDFUSION ?

פורסם

בעיקרון שתיהם תוכנות צד שרת.

Active Server Pages - זאת היא תכנולוגיה שפותחה על ידי חברת Microsoft ויצאה שנת 96. השפה בנויה מכ 12 אובייקטים שהפ אובייקיטים שמבצעים פעולות מצד השרת ושולחים או מקבלים מידע מהדפדפן. ברירת המחדש של ASP היא שפת VBScript ביגלל שזאת היא שפת סקריפט של מיקרוסופט אבל אפשר ליכתוב גם ב JavaScript, Perl, Jscript... כיום הגירסה הכי חדשה של השפה היא 3 למרות שיש כבר תכנולוגיה יותר מתקדמת בשם ASP.NET (קבצים בעלי סיומת aspx י. זאת השפה שמלמדים הים את תלמדי מגמת מחשבים בישראל אשר לומדים תיכנות בסביבת אינטרנט. רק משתמשי מערכת ההפעלה של מיקרוסופת למניהם (xp pro, Server 2000 וכו) יכולים להשתמש בשפה ובמנוע שלה IIS אשר נימצא בדיסק ההתקנה של מערכת ההפעלה (מ200 ומעלה לא כולל XP Home) לשפה יש תמיכה מלאה בעיברית.

PHP: Hypertext Preprocessor - הבסיס של השפה פותח על ידי משהו בשם רזמוס רודולף ושמש בעיקר לעבודה עם טפסים. השפה הייתה שונה לגמרי מה PHP של היום (היא הייתה הרבה יותר מיושנת ואפשרה פי כמה וכמה פחות אפשרויות). לאחר מכן 2 מפתחים הטכניון השתמשו בבסיס של השפה אבל שינו אותה בתכלית מקצה לקצה ושינו את הרשי תיבות של PHP מ (Personal Home Pahe) לPHP Hypertext Preprocessor. יש לציין שהשפה היא שפת צד שרת הראשונה שהומצאה. 2 המפתחים הישראלים ממשיכים את הפיתוח של השפה בטכניון והם אלה שהוציאו את גירסה 4. לPHP בניגוד ל ASP יש סקריפט יחיד (דומה לשפות כמו PERL) ואי אפשר ליבחור שפת סקריפט. עוד דבר חשוב, PHP היא שפת קוד פתוח אשר ניתנת להורדה (אפצג'י המנוע להרצת השפה) בחינם וכל מתכנת יכול לתקן באגים שמיתגלים.גם ל PHP יש תמיכה מלאה מעיברית היות והפיתו הוא כחול לבן.

אז זה מה שיש לי לומר אתה תיבחר מה יותר מתאים לך

פורסם

אני רק רוצה לציין ש-ASP3, הקלאסית, היא שפה שאין טעם ללמוד ולפתח איתה מערכות מ-0 נכון להיום. אם ההתלבטות היא בין ASP ו-PHP - למרות ש-ASP נחמדה ודי פשוטה תחבירית, אין ספק בכלל מה עדיף - PHP.

אם אתה מתלבט בין ASP ל-PHP, ההתלבטות צריכה להיות בין ASP.NET לבין PHP. פה באמת יש "תחרות" וככל הנראה ASP עדיפה בקו התחתון (אני יכול לתת לך לינקים ללא מעט ויכוחים של אנשים "מקצועיים" בפורומים שונים).

פורסם

אכן asp.net עדיפה במקצת

למרות שאני כמתכנת פרל מעדיף את התחביריות של php שזה ממש ממש ממש דומההה לפרל

פורסם
  • מחבר

ההתלבטות היא בין ASP.NET 2 ל5.2 PHP.

הבנתי ש PHP הרבה יותר יעילה וגם ניתן להריץ אותה על שרתי לינוקס שהם זולים יחסית.

פורסם

כן אפשר

ואחי שמע

זה עיניין של העדפה

איזה אמצעים יש ברשותך וכו'....

תעשה אנ דן דינו

מה שיוצא תתחיל ללמוד

חבל על לפתוח פה עוד נושא מטומטם שמסביר מה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

זה לא "מה שיוצא" זה מה ישרת את הצרכים שלי טוב יותר?

אני עוד לא 100% בטוח מה אני צריך אבל אני מניח ש האתר יוכל לעמוד ב 500 לקוחות בו זמנית

עם כ 2000 לקוחות ב DB

וכל זה תוך ניצול של מינימום משאבים

----------------

Now playing: ['83 061] Laura Branigan - How Am I Supposed To Live Without You

via FoxyTunes

פורסם

אתר בסדר גודל כזה הוא לא גדול אם כי לא ממש קטן, שתי השפות יהיו טובות.

ASP.NET יותר קשה ללמידה בגלל שאתה תצטרך ללמוד בשביל זה שפםת .NET כלשהי (בד"כ C# או VB.NET), אבל מצד שני - יכול מאוד להיות שתחסוך המון זמן בכתיבת התוכנית.

פורסם
  • מחבר

אני כבר יודע ASP 3 C# C++ C JS VB ועד שעניתם לי כבר למדתי את 5PHP (זה ממש אבל ממש כמו C!) ולמדי איך עושים AJAX ואי איזה רעיון מגניב זה :)

פורסם

ברגע שאתה שולט בשפת .NET המעבר ל-ASP הוא מאוד פשוט.. תנסה, או שתלך ל-PHP חזרה.

וד"א, אי אפשר ללמוד שפה תוך יומיים.. לקרוא את המידע ולכתוב 3.5 דפים זה לא נקרא ללמוד.

פורסם
  • מחבר

כן, כוונתי שאני יודע את יסודות השפה ולאן לפנות ב REFERENCE כשאני צריך.

בכל מקרה רק שאלה אחת קריטית, איך התמיכה של ASP2.NET בדפדפנים שהם לא IE אני צריך תמיכה גם בדפדנים אחרים כי אני אישית עובד ב FF ויותר חשוב לי תאימות ל FF מאשר ל IE.

פורסם

יש תאימות עם FireFox, דוגמא לכך זה האתר של Micsrosoft

פורסם

הבעיה בתאימות היא הצד השרת כיוון שאי אפשר להריץ .NET על שרת שהוא לא מבוסס פלטפורמה של MS..

מחינת צד לקוח אין שום בעיה (כמובן שאם תכתוב קוד JS או HTML לא תקין עלולה להיווצר בעית תאימות, אבל כעיקרון לא צריכה להיות בעיה כזו, וגם אם כן זה אשמתך ולא אשמת השפה... ד"א, אם עובדים עם העורך הגרפי של ה-WEB DEVELOPER הוא יוצר קוד XHTML1 תקני לחלוטין).

פורסם

microsoft visual web developer 2005 (או כל גרסא אחרת לצורך העניין)..

היא באה כחלק מחבירת ה-Visual studios..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.