עבור לתוכן

בעיית רעש בכרטיס מסך GeForce FX 5500

Featured Replies

פורסם

היי,

כבר זמן רב יש לי בעייה שהמחשב שלי עושה הרבה רעש יחסית למחשבים אחרים והחלפתי מאווררים לשקטים יותר ועכשיו רק נשאר לטפל במאוורר של הכרטיס מסך.

הכרטיס- Nvidia GeForce FX 5500. לא מזמן קניתי לו מאוורר אחר שבאריזה שלו כתוב רמת רעש 26 דציבל. לא יודע אם זה הרבה, כנראה שכן כי המאוורר הזה עושה יותר רעש מהקודם.

איזה מאוורר יש לכם להמליץ לי שעובד שקט מאוד (מומלץ מאוד שאני בכלל לא ישמע אותו גם כשמארז המחשב פתוח), אם אפשר לדעת גם כמה רעש בדציבל כל מאוורר שאתם ממליצים עליו עושה, והכי חשוב- איפה אני משיג מאוורר כזה.

בתודה, רועי.

פורסם

לא יודע עד כמה באמת שווה להשקיע כסף בקירור כרטיס מסך ישן כזה.

רמת ה-DBA המוצהרת לא תמיד משקפת עד כמה הרעש באמת מפריע מכוון שיש מאוררים שמזמים, בעלי צליל מאוד גבוה או "שריקתי".

בכל אופן, מכוון שזה לא כרטיס מאוד חם ו\או רגיש אתה יכול בכיף לקנות קירור פסיבי (ללא מאורר בכלל), אבל אני ממליץ להשקיע בקירור אונבירסלי שיתאים לך למספר גדול של כרטיסים במידה ותרצה לשדרג את המחשב בעתיד הקרוב ויהיה חבל שתזרוק סתם את הכסף לפח.

בשביל למקד את ההמלצות לדגמים ספציפיים אתה צריך לציין את התקציב שאתה מוכן להשקיע בקירור, ואת החנויות שמהם אתה יכול להזמין.

פורסם
  • מחבר

זה לא לקיחת סיכון להתקין קירור פאסיבי לכרטיס מסך כזה? הוא יכול להישרף. לא עדיף לקנות כרטיס מסך חדש לא יקר (עד 500 ש"ח) עם קירור פאסיבי מובנה שהוא לא פחות טוב משלי? אם קירור פאסיבי מגיע עם כרטיס מסך שאני קונה, זה אומר שהכרטיס מסך לא ישרף איתו?

אני רק רוצה שהמחשב שלי יעבוד בשקט זה הכל, לא שדרוג ולא כלום. יש כמה דברים שאני יכול לעשות:

1) לקנות כרטיס מסך חדש עם קירור פאסיבי\עם מאוורר ולקוות שהוא לא ירעיש (אני מניח שאם זה כרטיס מסך חדש אז המאוורר שלו לא ירעיש...נכון?).

2) להתקין פוטנציומטר במאוורר הנוכחי של הכרטיס מסך כיוון שהוא עובד על פול מהירות וככה עם פוטנציומטר אני יוכל לכוון אותו לחצי RPM ממה שהוא עכשיו אבל זה לקיחת סיכון כי אני יכול לשרוף ככה ת'כרטיס מסך (כי אני לא ידע להעריך מתי הוא מתחמם) וגם זה לא בהכרח יהפוך אותו לשקט לגמרי.

3) לקנות מאוורר חדש שידוע שהוא שקט (אם רשום על הקופסא שלו)\קירור פאסיבי לכרטיס מסך שלי (מה אתם אומרים כדאי או שהוא ישרף?).

4) לקנות מארז שקט למחשב (אומרים שזה עניין של הרבה כסף).

תודהה לכל המגיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים