עבור לתוכן

Q6600 B3 OC 2.6 חם מידיי?! :cool2:

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
מציע שתוריד גם את CPUZ.

בנוסף - הייתי מקבע את המתח למעבד ידנית וכן את המתח והתזמונים לזכרונות.

תצטרך לבחור מחלק מתאים לזכרונות - בשלב זה לא הייתי ממהיר את הזכרונות - ע"מ שתוכל לבדוק בדיוק להיכן אתה מגיע עם המעבד.

תוודא שוב שביטלת את ה- SPREAD SPECTRUM למיניהם.

הורדתי את CPUZ.. למה השימוש שלה חוץ מלתת לי אינפורמציה לגבי הלוח הזכרונות והמעבד?

למה להשים לב?

לגבי הקיבוע של המתח והתזמונים למעבד והזכרונות.. אני לא יודע עכשיו באיזה תזמונים הכל רץ אז אני מעדיף להשאיר על AUTO.. מה בעצם זה יעזור לי אם אקבע אותם?

ביטלתי בביוס את הCPU SPREAD SPECTRUM והPCIE SPREAD SPECTRUM.

מה זה אמור לשנות לי?

המהרת הזכרונות? אני לא מכיר את המושג הזה.. מצטער על זה שאני NEWBE.. אם אני ממהיר את הזכרונות זה ייתן תוצאות גבוהות יותר למעבד?

במה זה בעצם יבוא לידי ביטוי?

כפי שציינתי במפרט יש לי זכרונות טובים... - ויש לי מאוורר לזכרונות שקיבלתי יחד עם המחשב.. השאלה איך אני ממהיר אותם - איך ההמהרה תבוא לידי ביטוי?

אגב רק עכשיו שמתי לב שאתה המהרת את הB3 שלך ל3.6Ghz זה מטורף! וואו! כמה עלה לך הקירור הזה? אולי כדאי לי לחשוב על בתרונות כמו שלך?

ושוב אדגיש, אתה יכול לקרר עוד את המאוורר ע"י הגברת מהירות הסיבוב של המאוורר של המעבד!

כן טיפה הגברתי את הסל"ד.. 1740RPM לפי מיטב זכרוני.. במידה SPEED FAN אכן מדווחת נכון...

פשוט מן הסתם אני לא מגביר את הסיבוב ליותר כי זה מתחיל להיות רועש...

יש לי שני מחשבים וגם ככה הכל רועש...

פורסם

הורדתי את CPUZ.. למה השימוש שלה חוץ מלתת לי אינפורמציה לגבי הלוח הזכרונות והמעבד?

למה להשים לב? - CPUZ יכול לתת תך אינפורמציה על מהירות הזכרונות לדוגמא.

לגבי הקיבוע של המתח והתזמונים למעבד והזכרונות.. אני לא יודע עכשיו באיזה תזמונים הכל רץ אז אני מעדיף להשאיר על AUTO.. מה בעצם זה יעזור לי אם אקבע אותם? - יותר שליטה וידע על מה שאתה עושה בדיוק.

ביטלתי בביוס את הCPU SPREAD SPECTRUM והPCIE SPREAD SPECTRUM.

מה זה אמור לשנות לי? - עוזר לקבל OC יותר גבוה ויותר יציב.

המהרת הזכרונות? אני לא מכיר את המושג הזה.. מצטער על זה שאני NEWBE.. אם אני ממהיר את הזכרונות זה ייתן תוצאות גבוהות יותר למעבד?

במה זה בעצם יבוא לידי ביטוי? תפתח את ה TAB של MEMORY ב CPUZ והעלה תמונה...נדע בדיוק איזה תדר ותיזמונים הזכרונות שלך.

כפי שציינתי במפרט יש לי זכרונות טובים... - ויש לי מאוורר לזכרונות שקיבלתי יחד עם המחשב.. השאלה איך אני ממהיר אותם - איך ההמהרה תבוא לידי ביטוי?

אגב רק עכשיו שמתי לב שאתה המהרת את הB3 שלך ל3.6Ghz זה מטורף! וואו! כמה עלה לך הקירור הזה? אולי כדאי לי לחשוב על בתרונות כמו שלך? - אני מניח שלא התכוונת אלי - לי יש GO והוא הומהר עד 4.1 אבל בשימוש יומיומי אני משתמש ב 3.6.

כן טיפה הגברתי את הסל"ד.. 1740RPM לפי מיטב זכרוני.. במידה SPEED FAN אכן מדווחת נכון...

פשוט מן הסתם אני לא מגביר את הסיבוב ליותר כי זה מתחיל להיות רועש...

יש לי שני מחשבים וגם ככה הכל רועש...

מחכה לראות תמונות של CPUZ על מנת שנדע איפה אנחנו עומדים עם הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אני מצרף תמונה מקווה שהיא תבהיר הכל.

כפי שתשים לב אני המהרתי ל2.7Ghz ע"י שינוי הFSB ל300 כל השאר עדין על AUTO... שוב כי אני עדיין לא יודע אילו ערכים להכניס כאשר אני מעביר לMANUAL בביוס.

בבדיקת עומס של כשעה הטמפ' היו סביב ה63 מעלות. התמונה המצורפת צולמה במצב רגיל (IDLE).

לגבי ההמהרה שלך.. אני יודע שG0 מאפשר המהרה גבוהה יותר... אבל עדין זה מכובד מאוד.. לכן שאלתי איזה קירור יש לך וכמה הוא עלה? אולי כדאי לי לחשוב על פתרון שונה ממה שיש לי..

[attachment deleted by admin]

פורסם

כמו שאתה רואה ע"פ CPUZ מהירות הזכרונות שלך כרגע היא 720=360 כפול 2.

אתה משתמש במחלק של 5:6 כלומר תדר מעבד של 300 נותן בחישוב הבא 300 כפול 6 לחלק ל 5 שווה 360.

התיזמונים שלך הם 5,5,5,18

ע"פ חישוב קל אפילו אם תמהיר את המעבד עד 333 FSB שזה נותן 3GHZ , הזכרונות עדיין לא יהיו באוברקלוק - כלומר עדיין יהיו במהירות של עד 800.

אם אתה רוצה אתה יכול בנתיים להשאיר את המתח והתיזמונים לזכרונות על AUTO בביוס, או לקבוע אותם ידנית.

על פניו ניראה כרגע שאתה יכול להמשיך אם ה OC עד FSB 333 מבלי לדאוג לזכרונות - אבל תוך ניטור של הטמ"פ בזמן בדיקה עם PRIME.

פורסם
  • מחבר

למרבה הפלא די הבנתי מה שאמרת ;D

אבל לגבי ענין הזכרונות, אני צריך להבין עד הסוף...

לפי מה שאתה אומר, במידה ואני הולך להמהיר יותר מ3GHZ (מה שלא נראה לי שיקרה בגלל הטמפ' הגבוהה)

אבל במידה ותיאורטית אני רוצה לעבור את ה3GHZ אז אני צריך להתחיל להמהיר את הזכרונות גם?

כרגע אני יושב על 2.7GHZ - אולי אבדוק אח"כ גם את 2.8GHZ

שוב תודה רבה!

פורסם

זה לא עד כדי כך חם

פורסם
  • מחבר

אם אתה מתייחס לתמונה האחרונה הטמפ' שמוצגות שם (45 מעלות) זה במצב IDLE.. כאשר הפעלתי את הPRIME זה הגיע גם ל65! הבנתי שאם אגיע ל69 זה עדין בטווח הבטוח למעבד...

אני אנסה להגביר מהירות הלילה..

פורסם

אפילו עד 75 אתה יכול להיכנס

פורסם

למרבה הפלא די הבנתי מה שאמרת ;D

אבל לגבי ענין הזכרונות, אני צריך להבין עד הסוף...

לפי מה שאתה אומר, במידה ואני הולך להמהיר יותר מ3GHZ (מה שלא נראה לי שיקרה בגלל הטמפ' הגבוהה)

אבל במידה ותיאורטית אני רוצה לעבור את ה3GHZ אז אני צריך להתחיל להמהיר את הזכרונות גם?

כרגע אני יושב על 2.7GHZ - אולי אבדוק אח"כ גם את 2.8GHZ

שוב תודה רבה!

אם תשתמש במחלק הזה אז כן אתה תמהיר את הזכרונות.

מאוד סביר שניתן להמהיר את הזכרונות ללא בעיות מיוחדות.

אבל קיימת עוד אופציה לשנות את המחלק ל 1:1 כך שבעצם שוב אתה לא ממהיר את הזכרונות אפילו אם תגיע עם המעבד עד 3.6 GHZ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים