עבור לתוכן

Q6600 B3 OC 2.6 חם מידיי?! :cool2:

Featured Replies

פורסם

שלום אני חדש בנושא ההמהרות - לפי מה שקראתי הכלים איתם אני אני בודק המהרה הם Prime95 (בשביל העומס)

וכלים שבודקים טמפרטורה כגון CoreTemp SpeedFan

עכשיו ישנם כמה תופעות לא הגיוניות - הטמפרטורה המדווחת בשני הכלים לא תואמת... אני רוצה לדעת למי להאמין.

ובכלל בבדיקה שעשיתי הגעתי לטמפרטורות שאני לא יודע אם מותר למעבד שלי להגיע אליהן.

אני מצרף תמונה שתבהיר את הכל.

סה"כ המהרתי את המעבד ל2.6Ghz במקום 2.4... אני לא מבין למה הוא מתלהט כ"כ!?

יש לי קרור BIG TYPHOON VX

ומארז UBER CHAKRA...

אם הטמפרטורה שמופיע שם כן נכונה למי מהתוכנות להתיחס? ומה בכלל הטמפרטורה המקסימלית (והבטוחה) אליה מותר להגיע עם המעבד שלי?

[attachment deleted by admin]

פורסם

50-60 מעלות לB3 במאמץ מלא וOC קטן זה די סביר.

תנסה להעלות את המהירות של המאוורר

פורסם
  • מחבר

אבל למי להתיחס?

כפי שראית CoreTemp נותן לי טמפרטורה של 66° בעוד שSpeedFan נותן קריאה של 54° אבל גם נותן לי אייקון של שרפה(!)

התוצאות נראות לא הגיוניות? למה ששתי תוכנות שנחשבות לאמינות יתנו קריאה שונה של טמפ'!? 12° הבדל?!

אומנם הפוטנציומטר על המאוורר יושב על כמעט מינימום... אבל אני קראתי פה בפורום שבעלי Q6600 B3 הגיעו לתוצאות OC היסטריות של מעל ל3Ghz

אני עשיתי OC קטן והקרור שלי הוא לא הכי טוב שיש היום אבל הוא אמור להחזיק OC של 2.8-2.6Ghz נכון?!

תקנו אותי אם אני טועה?

ושוב למי מהתוכנות להתיחס? ומה היא הטמפרטורה המקסימלית בטווח הבטוח אליה אוכל מותר לי להגיע עם מעבד זה?

פורסם

תוריד TAT ותלך עם הרוב ^^

לפי דעתי CORETEMP הוא זה שצודק, ואצלו אתה יכול להגיע עד 80 בלי לדאוג וSPEEDFAN הולך ככה ש70 זה המקס...

פורסם

חסר הרבה נתונים.

אני מציע שתעדכן את המפרט בשימוש קודם בחתימה מצד ימין.

פרטים חשובים שחסרים:

סוג הלוח, זכרונות ,ספק....

מתחים בשימוש והגדרות שנתת בביוס.

פורסם

אם אתה רוצה להמשיך לאוברקלוק יותר רציני אתה תצטרך לקנות גוף קירור למעבד...

ולשפר את האיוורור במארז...

בנתיים אני מאמין שתוכל להגיע עד ל3.0 עם קירור סטוק אבל הטמפ' תהיה באיזור ה70 (speedfan) ולא הכי מומלץ לעבור את ה65.. (70 מקסימום אם אתה רוצה שיעבוד קצת יותר משנתיים)

פורסם
  • מחבר

תוריד TAT ותלך עם הרוב ^^

לפי דעתי CORETEMP הוא זה שצודק, ואצלו אתה יכול להגיע עד 80 בלי לדאוג וSPEEDFAN הולך ככה ש70 זה המקס...

מה זה TAT? זו תוכנה אחרת לבדיקה? אשמח לקבל את המלצתכם לתוכנות שאיתן לבצע את הבדיקות.

חסר הרבה נתונים.

אני מציע שתעדכן את המפרט בשימוש קודם בחתימה מצד ימין.

פרטים חשובים שחסרים:

סוג הלוח, זכרונות ,ספק....

מתחים בשימוש והגדרות שנתת בביוס.

צודק הינה עידכנתי את המפרט.

לגבי מתחים בשימוש? אני מניח שכרגע המתח ה 1.25V

לגבי הגדרות הביוס:

Advanced>JumperFree configuration

AI Overclockng=Manual

FSB Freq=289

כל השאר על AUTO

תודה!

אם אתה רוצה להמשיך לאוברקלוק יותר רציני אתה תצטרך לקנות גוף קירור למעבד...

ולשפר את האיוורור במארז...

בנתיים אני מאמין שתוכל להגיע עד ל3.0 עם קירור סטוק אבל הטמפ' תהיה באיזור ה70 (speedfan) ולא הכי מומלץ לעבור את ה65.. (70 מקסימום אם אתה רוצה שיעבוד קצת יותר משנתיים)

כפי שציינתי יש לי את הBIG TYPHOON VX - ראה מפרט

לגבי התוכנה SPEED FAN.... ברגע שהוא מגיע לטמפ' של 50 מעלות האייקון משתנה לשריפה - האם להילחץ מזה?

פורסם

CORETEMP היא התוכנה שמראה את הטמפ' הנכונה

ולא מומלץ לעבור את ה70 מעלות...

פורסם

הצעה ראשונה:

הורד את CORETEMP המעודכן - יש לך גירסא ישנה יותר אשר היו בה בעיות.

ב CORETEMP החדש כל עוד אתה מתחת 70 מעלות - זה עדיין תקין ובטוח.

לגבי תוכנת מאמץ....2 הרצות של (אחת לכל 2 ליבות) ORTHOS או PRIME 95 על כל 4 הליבות.

TAT לא כל כך מתאימה....בודקת רק 2 ליבות ולא 4. (מעולם לא ניסתי ואינני יודע אם ניתן להריץ אותה פעמיים במקביל אחת לכל 2 ליבות.)

פורסם
  • מחבר

לגבי הCoreTemp:

כתוב באתר שהגירסא האחרונה היא מה שיש לי 0.95

ויש בטא גירסא 0.95.4

אתה ממליץ להוריד את הבטה!?

אגב כמה זמן כדאי להריץ את בדיקת העמסה?

פעם שעברה הרצתי 5 דקות.

לגבי ההמהרה שעשיתי:

האם ההגדרות שהכנסתי בביוס טובות? או שיש עוד משהו שאני צריך לעדכן? מתי מתחילים לשנות את הזרם?

ושוב האם נראה לכם הגיוני שעם מפרט וקרור כמו שלי הוא יגיע לטמפ' האלה עם המהרה כ"כ קטנה?!

פורסם

לגבי הCoreTemp:

כתוב באתר שהגירסא האחרונה היא מה שיש לי 0.95

ויש בטא גירסא 0.95.4

אתה ממליץ להוריד את הבטה!? כן

אגב כמה זמן כדאי להריץ את בדיקת העמסה?

פעם שעברה הרצתי 5 דקות. - לבדיקת יציבות סופית צריך להריץ את הבדיקה מספר שעות. - 5 דקות בהחלט לא מספיק.

לגבי ההמהרה שעשיתי:

האם ההגדרות שהכנסתי בביוס טובות? או שיש עוד משהו שאני צריך לעדכן? - לא מכיר את הלוח על בוריו - אם יש אפשרויות של SPREAD SPECTRUM יש לבטל אותם.

מתי מתחילים לשנות את הזרם? - משנים מתחים כאשר מגיעים לחוסר יציבות - יש לזכור שכל תוספת מתח למעבד גורמת לעליה בטמ"פ. - יש "לשחק" בעדינות עם המתחים ולא קפיצות גדולות - יותר מידי מתח גם יכול לגרום לחוסר יציבות.

ושוב האם נראה לכם הגיוני שעם מפרט וקרור כמו שלי הוא יגיע לטמפ' האלה עם המהרה כ"כ קטנה?! - ה B3 ידוע כמתחמם הרבה יותר יחסית ל G0. - אבל יש לשלול גם בעיות חיווט, בלוק שאינו מותקן כמו שצריך, סתם אבק ועוד סיבות שיכולות לתרום לחימום. במידה וגם טמ"פ לוח האם גבוהה יש בהחלט לשלול סיבות אלו.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקי הורדתי את הגירסא החדשה.

אני כבר מריץ את הבדיקה מעל לחצי שעה והטמפ' נעות בית נעות סביב ה62 מעלות.

אז לפי מה שהבנתי אני יכול להמהיר עוד את המעבד כל עוד הוא לא מגיע ל70 מעלות?

אני רק מצרף תמונה שמוודא שאכן אני קורא נכון את הטמפרטורות של CORETEMP

יש שם 4 ליבות (אני פשוט מתייחס למי שהכי חמה) או שיש דרך אחרת לקרוא את זה...

נ.ב.

אתה ציינת שצריך להעלות זרם כאשר המערכת לא יציבה.

מה זה אומר לא יציבה?

נתקעת? BSOD? במה זה בא לידי ביטוי?

סימנתי בתוכנה Prime95 את האופציה Round of checking שלפי מה שהבנתי בודקת אם יש שגיאות - האם זה יכול להיות אומדן טוב ליציבות?

שוב תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אבל למי להתיחס?

תתייחס ל CoreTemp .

כפי שראית CoreTemp נותן לי טמפרטורה של 66° בעוד שSpeedFan נותן קריאה של 54° אבל גם נותן לי אייקון של שרפה(!)

ה SpeedFan נותן אייקון כזה ונראה ככה בשאר האייקונים כי הוא לא מוגדר נכון, תקרא את קובץ התקנה ביסודיות ותגדיר על פיו.

התוצאות נראות לא הגיוניות? למה ששתי תוכנות שנחשבות לאמינות יתנו קריאה שונה של טמפ'!? 12° הבדל?!

אומנם הפוטנציומטר על המאוורר יושב על כמעט מינימום... אבל אני קראתי פה בפורום שבעלי Q6600 B3 הגיעו לתוצאות OC היסטריות של מעל ל3Ghz

אני עשיתי OC קטן והקרור שלי הוא לא הכי טוב שיש היום אבל הוא אמור להחזיק OC של 2.8-2.6Ghz נכון?!

תקנו אותי אם אני טועה?

ושוב למי מהתוכנות להתיחס? ומה היא הטמפרטורה המקסימלית בטווח הבטוח אליה אוכל מותר לי להגיע עם מעבד זה?

כדאי לא לעבור 70 מעלות.

פורסם

אוקי הורדתי את הגירסא החדשה.

אני כבר מריץ את הבדיקה מעל לחצי שעה והטמפ' נעות בית נעות סביב ה62 מעלות.

אז לפי מה שהבנתי אני יכול להמהיר עוד את המעבד כל עוד הוא לא מגיע ל70 מעלות? -כן, אבל יש להתחשב גם בזכרונות ולראות אם אתה ממהיר אותם גם כן.

אני רק מצרף תמונה שמוודא שאכן אני קורא נכון את הטמפרטורות של CORETEMP

יש שם 4 ליבות (אני פשוט מתייחס למי שהכי חמה) או שיש דרך אחרת לקרוא את זה...- ההבדל בין הליבות כאן ניראה תקין - כן תתיחס לליבה הכי חמה.

נ.ב.

אתה ציינת שצריך להעלות זרם כאשר המערכת לא יציבה.

מה זה אומר לא יציבה?

נתקעת? BSOD? במה זה בא לידי ביטוי? - אם תעשה את ה-OC בסבלנות סביר יותר שתיתקל בהודעת שגיאה באחד מהחלונות של PRIME - הוא יהפוך אדום, יודיע על שגיאת חישוב ויפסיק את הבדיקה של הליבה אשר ביצעה את השגיאה. אבל גם BSOD יכול להתקבל.

סימנתי בתוכנה Prime95 את האופציה Round of checking שלפי מה שהבנתי בודקת אם יש שגיאות - האם זה יכול להיות אומדן טוב ליציבות? - לא בטל את האופציה הזאת. אני בד"כ מתחיל בבדיקות SMALL FFTS - שמאמצת את המעבד בעיקר - אבל לאחר תוצאה תקינה אני חוזר על הבדיקות במצב BLEND ו LARGE.

שוב תודה.

מציע שתוריד גם את CPUZ.

בנוסף - הייתי מקבע את המתח למעבד ידנית וכן את המתח והתזמונים לזכרונות.

תצטרך לבחור מחלק מתאים לזכרונות - בשלב זה לא הייתי ממהיר את הזכרונות - ע"מ שתוכל לבדוק בדיוק להיכן אתה מגיע עם המעבד.

תוודא שוב שביטלת את ה- SPREAD SPECTRUM למיניהם.

פורסם

ושוב אדגיש, אתה יכול לקרר עוד את המאוורר ע"י הגברת מהירות הסיבוב של המאוורר של המעבד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים