עבור לתוכן

התלבטות בין כמה דגמי Creative למערכת 2.1 למוסיקה...

Featured Replies

פורסם

היי

אני רוצה רמקולים חדשים לחדר, בעיקר בשביל מוסיקה! אני כל היום שומע מוסיקה

ואמרו לי שבגלל שזה בשביל מוסיקה מהמחשב - מומלץ מערכת 2.1 (זה נכון דרך אגב?)

אז אם ככה, אני יודע שכולם מתלהבים מה ATP3 .. ומהJBL Creature II

אבל בכל זאת הייתי רוצה דעות על כמה דגים של CREATIVE (בעיקר בגלל שיש להם "שלט חוטי-רחוק" שמאפשר שליטה בווליום ובבאס..)

מזפזופ קצר בזאפ (משחק מילים שכזה..) מצאתי את אלה:

Inspire M2600:

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=501318

Inspire 2500:

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=24891

Inspire T3000:

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=151636

מה אתם אומרים? אפשר להשוות אותם לATP3? (שאני ממש לא מתלהב מהם מזה שהם נדלקים עם הווליום ועוד כל מיני שטויות)

תודה רבה על כל עזרה :yelclap:

פורסם

Inspire זה חרטא, תתרחק כמו מאש.

פורסם
  • מחבר

או קיי.. אפשר להסביר למה במקום רק להגיד שזה חרטא? :\

תודה צריך עוד תגובות\דעות

פורסם

הדגם השני מעולה היה אצלי כמה שנים ועכשיו אם אצל חבר שלי גם או נהנה מהם

פורסם

תוסיף ותהנה

http://www.ksp.co.il/hmain.php

K.S.P. Israel, 1-599-555-700

יש חנויות יותר "מומלצות" אבל במסגרת התקציב ( שלא נכתבה )

מלבד זאת תחליט מה עדיף לך נוחות ( שלט ) או איכות שמע (מינימלית)

עריכה :קישור לדף

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=1587

זה במסגרת התקציב שלך

פורסם
  • מחבר

התקציב הוא בערך כמו הדגמים שהבאתי.. 300-350.

David הלינק שהבאת מוביל לKSP רק, בתחתית העמוד של הדגם שנכנסת יש "לינק לעמוד מוצר זה" (או משו דומה)

תעתיק ותשים פה שנדע איזה דגם באמת :P

וTNT על איזה שני אתה מדבר? ה 2500 או T3000?

פורסם

ה-INSPIRE T3000 הם אחלה רמקולים ויש להם על השלט LINE-OUT וגם LINE-IN, שלא נדבר על שליטה על הבאסים.

ה-2500 דגם מיושן ולא מי יודע מה בכלל. ה-M2600 כנראה משהו באמצע.

שים לב שמתוך המערכות שהבאת רק ל-T3000 יש שליטה על הבאס בשלט, אם זה חשוב לך.

ה-VS4121 שהומלצו אמורים להיות טובים מאוד גם כן. אולי אפילו יותר טובים, וכשההפרש הוא רק 30 ש"ח הייתי אולי הולך עליהם (למרות שלא הייתי לוקח מ-KSP, אז אולי ההפרש גדול יותר). גם להם יש שליטה נפרדת על הווליום, הבאס ואפילו הטרבל, ויציאת אוזניות שאין ב-ATP3.

פורסם

טוב אז ככה..

מה שאתם עומדים לקרוא הוא דעתי ואני מבקש לחסוך ממני תגובות מיותרות..

המקולים AL-VS4121 גרועים ביותר הם לא שווים 330 שח.. אני קניתי אותם לפני 3 שבועות עקב המלצות ויש להם צליל מחריד.

איכות סאונד דומה אולי טיפה יותר טובה מהרמקלים של 30 שח.. (לכל מי שעבר בצהל או שם אז הרמקולים שבאים עם ה IBM לדוגמא)

אם אומרים שה 4121 מחליפים את הATP3 ויותר טובים מהם, אני חסר מילים כי הצליל שלהם מתכתי הבאס מתפוצץ ואתה לא מרגיש אותו רק שומע אותו בדיוק כמו שתקח מקל מתתחיל לדפוק על קופסאת שימורים.

ניסית לשחק עם הבאס וטראבל של הרמקולים ועם עם האיקוליזר במחשב והאיכות עדיין מחרידה.

בנוסף כאשר הרמקולים דלוקים ואין משהו מתנגן יש רעש של "WWWWW" מהסאב, מעצבן לאללה.. כי כל פעם צריך לכבות ולהדליק אותם.

בשבילי אלו 3 קופסאות פליסטיק שבקושי נראות יפה על הכורסא שלי בחדר.. אם הייתי יכול להחזיר אותם ממזמן הייתי עושה את זה אבל החנות שרכשתי אותם ממנה תתן לי 2 בעיטות (_.K.S)

אנשים דיי להציע דברים לפי שמועות .. מדובר פה בכסף של אנשים אשר עבדו בשבילו.. הרמקולים האלו על הפנים אני אישית לא הייתי נותם עליהם יותר מ100 שח.

אם אתה אוהב מוסיקה תעשה לעצמך טובה ותקנה משהו יותר טוב.. אתה לא תצטער

פורסם

מחזק על המסקנה של לקנות משהוא יותר טוב וכל מי שמעוניין באיכות שמע יאמר את זה גם ( שאלה של תקציב )

לעיניננו: הייתי ממליץ לך לא לשחק עם האיקוליזר ולשים אותו על איפוס

אותו דבר עם הבאס וטראבל לשים אותם על אפס - אני כותב שנית אפס

שלישית נסה לנגן קובץ באיכות גבוהה וב- 25% עד 30% מיכולת ההגברה של הרמקולים

יש את שאלת המיקום של הרמקולים ( המרחק אחד מהשני ויחס הוופר והכול ביחס לצורת החדר וגודלו ) אשר תפתור לך בעיה של עירבול צליל

אני מקווה שתשנה את דעתך

פורסם

גם אני בזמנו חקרתי את העניין וקראתי המלצות של "רק Creature 2 או ATP3", הכי טוב זה ללכת לחנויות שמאפשרות לך לשמוע את הצליל של הרמקולים בתצוגה, למשל כמו באג.

אחרי ששמעתי החלטתי ללכת על ה-Creature 2 גם בגלל העיצוב המרהיב והיום אני לא מסתכל אחורה.

רמקולים יותר ממדהימים, איכות נפלאה עבור מחיר שלא בשמיים.

אז אני אמליץ לך רק על מה שאני יכול מנסיון:

1) Creature 2 ן-ATP3 אכן רמקולים מומלצים.

2) תיגש לחנות לבחון מערכת שאתה מעוניין בה כדי להחליט.

פורסם

מחזק על המסקנה של לקנות משהוא יותר טוב וכל מי שמעוניין באיכות שמע יאמר את זה גם ( שאלה של תקציב )

לעיניננו: הייתי ממליץ לך לא לשחק עם האיקוליזר ולשים אותו על איפוס

אותו דבר עם הבאס וטראבל לשים אותם על אפס - אני כותב שנית אפס

שלישית נסה לנגן קובץ באיכות גבוהה וב- 25% עד 30% מיכולת ההגברה של הרמקולים

יש את שאלת המיקום של הרמקולים ( המרחק אחד מהשני ויחס הוופר והכול ביחס לצורת החדר וגודלו ) אשר תפתור לך בעיה של עירבול צליל

אני מקווה שתשנה את דעתך

מה לא ניסיתי.. הכל.. האיכות של הרמקול גרועה.!

נראה לי שהמבנה שלהם גורם לזה + החלטה של קיצוץ עלויות ב AL שמיצרת את הרמקולים שלה מחומרים דרג ז'

אגב היחידות במרחק של 1.3 מ' (בערך) אחת מהשניה והסאב ממוקם בפינה ("גם הוא חתיחת בלוק לא קטן" - ועל זה נאמר הגודל לא קובע! )

ניגנתי קובץ flac בכדי להיות בטוח.. כלום,

אני לא יודע מה אתה שומע אבל כשניגנתי קובץ של טראס הוא נשמע לא רע יחסית. אבל רוק זה סיפר אחר.. הרגשתי שהראש שלי עוד רגע מתפוצץ ונקרע לי עור התוף.. הגיטרה החשמלית הייתה כלכך צורמת באוזן והתופים היו בכלל זועתיים.

פורסם

בלי לדעת את גודל החדר שלך - המרחק בין הרמקולים גדול מידי - יהיה לך עירבול של הצליל חבל"ז ( שים אותם במרחק של 80 סמ' אחד מהשני - את הסאב שים מתחתם במרכז ( יפריע ברגליים ) אפס את המחוונים באס וטראבל עוצמת שמע שליש תחתון נגן קובץ נקי שב בנקודת המרכז בינהם וכוון את האימג' ( דמות המוזיקה שתהיה מולך - כלומר שמע את המוזיקה מתחוללת מולך , אתה יכול לקרב את הרמקולים יותר כדי להגביר את איכות הצליל .

הרמקולים טובים ביחס לכסף שמשלמים עליהם .

1. מקם אותם נכון

2.אני יודע שזה מפתה אבל הגדר אותם על אפס באס ואפס טראבל

פורסם

אני אנסה את זה ואחזיר תושבה הוגנת לגבי איכות הסאונד

לרקורד: אני לא מתכוון לשמוע בהם יותר, מרוב האכזבה כבר יש לי מערכת אחרת.

פורסם

בהצלחה

אפשר להשתמש בהם לסראונד או למכור אותם -( רק ביומיים האחרונים ראיתי איזה שלושה דיונים שמבקשים המלצות לרמקולים בטווח המחיר הזה )

הם נשמעים טוב יותר במוזיקה אקוסטית/ג'אז ( טווחי אמצע ) מאשר היפ הופ או מוזיקת כאסח

פורסם

טוב להלן המסכנות :

אך לפני הכל למכור זו לא אופציה כי אני לא נראה לי שמישהו יתן לי יותר מ 200 שח גג.

וכן במוזיקה שיש בה "בלאגן" כמו infected או מוסיקה רגועה הם לא רעים . ובסולו של santana קיבלתי חום.

מסכנות:

אחרי שצמצמתי את המרחק בין שאני האלמנטים + סאב באמצע.. (למרות שאני לא מכיר מישהו שיש לו סאב בין הרגליים, ואם כן אני לא רוצה לדעת למה)

איכות הסאונד השתפרה כאשר אני נמצא ממש באמצע (בין שני האלמנטים) במרחק של 1.5מ' לפחות, אם מתקרבים אז הצליל ממש צורם כמו ספיקר שהיו במחשבים לפני עשור. ( ככה שאם מישהו שם אותם בקו ישר עם המסך שלו הצליל שהוא ישמע יהיה ממש לא נעים).

בקשר לתפקודו של הסאב הוא עדיין לא "מורגש" אין ווברציות אפילו קלות ביותר למרות שהוא גדול יחסית. הצליל שהוא מפיק אינו עמוק בכלל אלא נשמע כמו פיצוצים.

בקשר לטראבל הוא מצויין כאשר שמים אותו בדיוק באמצע. אם מסיטים את החוגה שמאלה או ימינה או שיש אובר מטורף או חוסר..

אבל תמיד מה שמפריע לי הוא קול ה"wooooo" שבוקע מהסאב כאשר מוסיקה לא מתנגנת..

לצורך השוואה חיברתי את ה creative Inspire 2500 מהמחשב השני שלי והאמת שהצליל שבוקע מהם יותר איכותי והבאס עמוק ומורגש..

*** אני מאוד אוהב להרגיש את הבאס למשל אצלי במערכת יש סאב 12 אינצ' שמרעיד לי את הקירות של החדר, לכן כאשר חיפשתי רמקולים הסאב הגדול של ה4121 משך אותי.. אך זה מוטעה. ב2500 הסאב קטן משמעותית אך מפיק צליל הרבה יותר עמוק ונעים בנוסף הציליל שנובע מהאלמנטים גם במרחק קצר ביותר של 35 ס"מ לא רע בכלל בניגוד 4121.

לסיכום העצה שלי היא 4121 למרות כל ההילולים לא שווים את המחיר שלהם וכן הם מחברה טובה וכן הם אמורים להחליף דגם שאומרים שהוא מצויין (שאותו לא שמעתי) כיום אני לא הייתי קונה את הסט במחיר של יותר 100 שח.

הייתי מוסיף עוד 100 -200 שח וקונה סט יותר איכותי. (כלומר 500-600 שח )

אני לא יודע אם עניתי על הכל אבל אם למישהו יש שאלות אני מוכן לענות בשמחה.

עריכה: גם לסראונד הם לא טובים כי לרמקול שיש בו את הפאנל לשליטה על ווליום, טראבל ובאס יש מחבר עם 5 פינים. בשני יש RCA (אז אפשר להשתמש בו כסנטר קידימי או אוחרי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים