עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי דיסק קשיח נייד

Featured Replies

פורסם

אני רוצה ליקנות ארד דיסק נייד

ואני לא יודע מה עדיף ליקנות ארד דיסק נייד שמגע נייד או ארד דיסק לבד וקופסא לבד

אני רוצה ליקנות ארד דיסק או 320 או 400 או 500 גיגה

טווח מחירים עד 700 750 מקסימום מקסימום 800

יש לי במחשב רק חיבור Usb ובלוח אם יש לי רק ide

אם אפשר לדעת מה יותר עדיף ו לתת לי קישור לקניה

עוד שאלה זה כול כך משנה אם יש לי כפתור או תוכנות גיבוי שאני מקבל עם ה ארד דיסק או הקופסא??

ועוד שאלה יש ל wd ארד דיסק נייד שניקרקא ניראה לי משהו עם book השאלה שלי אם אני יכול להוציא את הארד דיסק מהקופסא שלו ולחבר למחשב אם כן איזה חיבור יש לו תודה זה דחוףףףף

פורסם

אני רוצה ליקנות ארד דיסק נייד

ואני לא יודע מה עדיף ליקנות ארד דיסק נייד שמגע נייד או ארד דיסק לבד וקופסא לבד

אני רוצה ליקנות ארד דיסק או 320 או 400 או 500 גיגה

טווח מחירים עד 700 750 מקסימום מקסימום 800

יש לי במחשב רק חיבור Usb ובלוח אם יש לי רק ide

אם אפשר לדעת מה יותר עדיף ו לתת לי קישור לקניה

עוד שאלה זה כול כך משנה אם יש לי כפתור או תוכנות גיבוי שאני מקבל עם ה ארד דיסק או הקופסא??

ועוד שאלה יש ל wd ארד דיסק נייד שניקרקא ניראה לי משהו עם book השאלה שלי אם אני יכול להוציא את הארד דיסק מהקופסא שלו ולחבר למחשב אם כן איזה חיבור יש לו תודה זה דחוףףףף

* אתה לא יכול להוציא את ההארד דיסק עצמו מהמארז שלו. במקרה שהוא יתקלקל תצטרך לשלוח אותו לתיקון.

זאת בניגוד לאם תקנה הארד דיסק פנימי רגיל, ומארז חיצוני (כמו למשל אלה של Vantec או Cooler Master) שאז תוכל רק להחליף (או לקחת לתיקון, או לממש אחריות) את ההארד דיסק במקרה שהוא מתקלקל, ולא להחליף איתו גם את המארז, מה שיחסוך לך כסף.

* זה לא ממש משנה אם יש תוכנת גיבוי או לא, לי אישית זה לא מפריע (יש לי את ה-My Book Premium 320GB) כי אני מגבה ידנית.

ד"א, הכונן מתנהל כמו כל כל disk on key רגיל, ואפשר להעביר ולהוציא ממנו מה שרוצים.

אם אתה צריך תוכנה אז כן ישנה לך. תוכנה עוזרת לך לגבות את המידע שלך אוטומטית (למשל אתה בוחר מספר תיקיות, וכל פעם שאתה מחבר את הכונן התוכנה מגבה אוטומטית את כל מה שהתחדש בתיקיות מהפעם האחרונה, כך שאתה לא צריך להתעסק עם זה).

לגבי חיבורים, ל-My Book'ים יש את כל החיבורים החיצוניים שיש (Sata, FireWire 400/800, ו-eSATA), אבל זה תלוי בגרסה של הכונן שתקנה:

בגרסאות זולות יהיה רק חיבור אחד (ה-Essential Edition שיש לו רק USB).

בגרסאות קצת יותר מתקדמות יהיו שני חיבורים: ב-Premium הרגיל למשל יש USB ו-FireWire 400 ובגרסת ה-Premium ES יש eSATA ו-USB.

יש גם גרסאות שיש בהן שלוש ואפילו ארבע חיבורים.

ידוע שחיבור ה-eSATA הוא הכי מהיר, אבל לפי מה שהבנתי מההודעה שלך הלוח אם שלך לא תומך בחיבור הזה, ובשביל שתוכל לחבר את הכונן בחיבור הזה תצטרך לקנות כרטיס הרחבה שיעלה עוד כסף, לכן זו לא נראית לי כמו אפשרות טובה.

אז USB היא האפשרות שלך, או FireWire.

אבל לפי ביקורות של כוננים קשיחים חיצוניים, ה-FireWire לא מהיר משמעותית מה-USB, מה שאומר שהפרש הביצועים הוא מזערי, לכן אין צורך להשקיע יותר כסף בכונן שתומך בחיבור הזה (למרות שהמחירים לא יותר מידי שונים אחד מהשני, אבל אני קניתי בארה"ב, אז קשה להשוות לארץ).

בקשר לשאלה הגדולה שלך, מה לקחת, זו שאלה קשה כי זה תלוי מה השימושים שלך.

האם זה יהיה כונן שיפעל 24/7, או כונן שמיועד רק לגיבויים ואחרי זה יחזור למקום אחסון.

אם זו האפשרות הראשונה, אז עדיף שתקנה כונן קשיח רגיל ומארז חיצוני. לסדרת ה-my book אין מאווררים ולכן בפעילות אינטנסיבית (24/7 ואני מאמין גם שפחות) הם יכולים להתקלקל או לגרום לשגיאות במידע.

זה לפי משתמש פה בפורום (אלקס טורובסקי) שהתקלקלו לו שניים כאלה כי הפעיל אותם המון הזמן, וזה כנראה מהחום (וגם מכמה נפילות).

אבל אי אפשר לדעת בדיוק למה, זה יכול לקרות וקורה גם לכוננים קשיחים רגילים.

אני מקווה שעזרתי לך איכשהו עם ההודעה הארוכה הזאת, ואולי גם אלקס יראה את הדיון ויביע את דעתו.

אם יש לך עוד שאלות, אל תפחד לשאול.

:xyxthumbs:

ד"א, יש לך חיבור אינטרנט מטורף. שילמת עוד על האפלאוד, או שזה בא ככה עם החבילה?

פורסם

שמרתי את זה למקרה הצורך (כל יום למעשה יש צורך עם כל השאלות פה בפורום). :xyxthumbs:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=291102.0

נ.ב - שנה את הנושא ל "כמה שאלות לגבי דיסק קשיח נייד". תוכל לעשות את זה ע"י כניסה לעריכה של הודעתך הראשונה, שינוי הנושא ושמירה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה

חשבתי על זה אמרתי

שאני יקנה

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=WDG1SU3200〈=heb&cart=11933883352978478

שזה ארד דיסק נייד של wd External - 320 GB dual interface eSATA and USB 2.0-

שיש לו גם חיבור usb וגם esata ואצלי במחשב אין eata

אז אני יקנה גם את זה

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=A-183&cart=11933883352978478〈=heb

ויש לי עוד שאלה יש לי מאווררים של המארז שלא מחוברים לי אז חשבתי לחבר אחד ל usb ולהצמיד אותו לארד דיסק הנייד זה אפשרי

פורסם

אני אגיד את זה שוב פעם, איני ממליץ על הקופסאות פלסטיק היפות האלה, אין שם קירור אקטיבי. ככה גם תוכל לשנות את הנפח עם הזמן ולהחליף כונן אם יתקלקל.

הזמן מנועה מחשבים את THERMALTAKE MAX4 ACTIVE COOLING שראית בלינק שהבאתי למעלה

אגב, לא אומרים ארד דיסק, זה הארד דיסק HARD DISK, ובכלל תגיד רק "כונן קשיח", הרי אנחנו יהודים ;D

פורסם
  • מחבר

תודה אחי ועוד שאלה אני יכול לחבר דיסק קשיח שהחיבור שלו זה sata2

או שרק sata 1

פורסם

דבר ראשון SATAII לא קיים

זה שם של הוועדה שהקימו בשביל לפתח משהו מעבר ל SATA. הם פשוט המציאו עת הSATA 300 ואת ה ESATA לחיבור חיצוני ומשם כולם מתבלבלים. למעשה גם אין כבלים מיוחדים לזה עקב כך.

דיון מרתק תוכל לקרוא פה:

http://www2.custompc.co.uk/phpbb/viewtopic.php?t=191392&sid=b4a0c53711aff43d040659124746389b

בתכלס? אין כל שינוי וההוכחה הכי טובה לכך בעולם היא שהדיסק שלי, הראפטור 10K הוא בסה"כ SATA רגיל וזהו בלי שום קישקושים על SATA 300.

פורסם

אני חייב לציין שלאחר שימוש אינטסיבי במארז TT ACTIVE COOLING MAX4 אני מרוצה מאוד.

מארז שקט,בעל כל החיבורים הנפוצים כולל ESATA ומגיע גם עם כרטיס ESATA שמתחבר לPCI של המחשב הנייח על מנת ליצור את החיבור המהיר הזה ביניהם.

המארז עובד 24 שעות שבתוכו הWD3200AAKS ועושה אחלה עבודה,מקרר,שקט,ומהיר.

המארז נשאר קר מאוד גם כשנוגעים בו,לעומת מארזים זולים אחרים שמתחממים ומסכנים את הHD.

הקומבינציה שלי עלתה בסביבות 700 שקל.אני אישית גם יותר משתמש בקומבינה הזו בתור נייחת יותר,המארז קצת גדול יחסית לכוננים החיצוניים אבל שווה כל שקל רק בגלל הקירור שלו.

אפשר גם להשקיע פחות כסף במארז ללא הקירור האקטיבי אלא רק עם הפסיבי.

פורסם
  • מחבר

אהה אחי אני מקבל עם המארז חיבור pci to esata

אם כן אז מעולה כי רציתי ליקנות כרטיס ב 180 שקל

פורסם

עם איזה מארז ומה בדיוק מקבלים איתו?

פורסם

בזמנו שחיפשתי מארזים לא נתקלתי במארז חיצוני שמגיע עם יציאת ESATA שלא מגיע מצוייד בכרטיס PCI ESATA.

פורסם
  • מחבר

טוב אחי תודה יום ראשון אני צריך לדבר עם פלונטר לגבי העכבר שלי הוא עושה לי בעיות g7 אני לוקח אותו לחברה שיסדרו לי אז אני יקנה מישם ואני ישאל אותם תודה רבה לכולם

פורסם

ANYTIME :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים