עבור לתוכן

מה אתם אומרים על המפרט הבא לעריכת ווידאו תקציב 8K רק מחשב?

Featured Replies

פורסם

אחרי קריאה בפורומים והצלבות מידע מחברים, אני גאה להציג את המפרט שלי לעריכת ווידאו. מה אתם המומחים אומרים?

התקציב 8K +- (עדיפות ל - :lol:)

Motherbord Gigabyte GA-P35T-DQ6 Intel® Core 2 Duo

CPU Intel Core 2 Duo Quad Q6600 2.4GHz 8MB 1066MHz Box

Memory Crosair DDR2 4Gb Kit (2G x 2) 800MHz CL5

Case Gigabyte GZ-FSCA1 3D AURORA BLACK

Power supply Thermaltake Toughpower W0116 750W

CPU cooling system Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310

Hard Disc RAID 5 - 4 X Seagate Barracuda ST3250410AS 250GB SATA2 16MB 7200Rpm

DVDRW LiteOn LH-20A1S X20

DVD ?

כרטיס מסך אני מקבל מחבר. נראה לי X1950XT או משהו כזה (לא רלוונטי).

יש לי שני מסכי LCD 19 של סאמסונג בבית תומכי DVI.

כמה שאלות ברשותכם:

האם ה RAID ישפיע על המהירות?

האם ה HD שבחרתי טובים?

איזה DVD לקחת?

תודה רבה!!!

פורסם

האם ה RAID ישפיע על המהירות? בהחלט כן. מערך RAID1/0 בהחלט ישפר את המהירות + יספק גיבוי לעבודות.

מממ כמה שינויים.

מעבד בגרסת G0.

לוח מיותר לחלוטין. DS4 לדעתי יהיה עדיף (התקציב מרשה כנראה, לוח מדהים).

זכרונות 667 יהיו מספיקים.

ספק - הקורסאייר 520 תהיה בחירה הרבה יותר חכמה. ספק מדהים.

אם לא מתוכנן OC אין צורך להשקיע 300 שקל בקירור. אבל אם בכל זאת, הV1 לדעתי יהיה עדיף.

לגבי המערך הארד דיסקים, 4 דיסקים של WD בגרסת הRAID לדעתי יעשו תעבודה מצויין.

צורב תחליף לLG62.

מארז הייתי לוקח אפולו, מאוורר, מצויין, וזול.

או בקיצור:

מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box

¤1461

http://skypc.co.il/product.asp?pid=Q660-G0

לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS4

¤979

http://skypc.co.il/product.asp?pid=39214

כונן קשיח Western Digital WD2500YS 250GB

(ארבעה דיסקים קשיחים כאלה!)

¤391

http://skypc.co.il/product.asp?pid=2500YS

זכרון OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL4 Gold GX XTC

(שים לב, הסט הזה כפול שתיים!)

¤419

http://skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ26672048ELGEGX

צורב LG GSA-H62N X18 DVD

¤174

http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-H62N

מארז ללא ספק NZXT Apollo

¤422

http://skypc.co.il/product.asp?pid=NZApolloB

ספק כח Corsair CMPSU-520HXEU 520W

¤654

http://skypc.co.il/product.asp?pid=CMPSU-520HXEU

קרור למעבד Thermaltake V1

¤274

http://skypc.co.il/product.asp?pid=CL-P0401

סה"כ מחיר לכל המוצרים:6366¤

המפרט הורכב באתר:http://skypc.co.il

המחיר הסופי כולל את כל מה שהערתי בצבא אדום,

מחשב מדהים!

תתחדש ;)

פורסם

זה יהיה לך קצת יותר עדיף :

קטגוריות מוצרים מחיר כמות

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤ 817 1

מארזים Thermaltake Eureka Silver VC8000SWA ¤ 844 1

קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤ 245 1

ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 615 1

זיכרונות Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 6400 ¤ 1713 1

קשיחים למחשבים שולחניים Samsung 320GB Sata II 16MB Buffer HD321KJ ¤ 430 4

צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 180 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 5 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 7594

הורכב באתר של http://tms.co.il

* מעבד G0 קריר יותר ופוטנציאל OC במידה ואתה מעוניין, לוח אם זול יותר, לקחת P35T-DQ6 לא יתן לך כלום כי תמיכה ב DDR3 לא תשנה לך, אתה לא תזרוק 4גיגיה זיכרון בשביל להחליף לDDR3 שיתן לך שיפור של 5% במקרה הכי טוב (מדובר על מקסימום מהירות 1333 והתזמונים גבוהים!!)

* מארז עדיף - גדול ומרווח, זרימת אוויר מושלמת, שקט לאללה

* ספק כוח מצויין - לא צריך להשקיע ב TT TP 750W שיש לך מערכת שבקושי מנצלת 30A - גם הספק שהצעתי פה הוא OVERKILL ואתה יכול לרדת אפילו לליברטי 400 בראש שקט - זה עוד 200שח פחות

* קשיחים - שמתי לך את הסמסונג שהם שקטים יותר, בתאכלס עדיף לך לקחת 3 של WD 500GB ABYS אבל זה יצור לך חריגה קטנה, גם תקבל יותר נפח וגם קשיחים אמינים בהרבה.

לגבי השאלות שלך - RAID STRIPPING או RAID 5 יתן לך שיפור בביצועים מבחינת זמני גישה אבל לא משהו מהפכני.

צורב DVD שמתי לך מצויין של LG - תשאר איתו

HD שבחרת סבבה אבל מה ששמתי לו פחות טוב ועניתי לך למעלה מה אני ההיתי עושה.

פורסם

אפתח בשתי בשורות משמחות : הזיכרון שבחרת *איננו* מתאים להתקנה בלוח-הראשי שבחרת, וספק-הכוח שבחרת הוא כמעט כפול מצרכי המפרט הנ"ל.

ולחלק התכליתי :

מארז : CompuCase 6A19B (ללא ספק-כוח) - כ-170ש"ח

ספק-כוח : Corsair VX 450W - כ-440ש"ח

לוח-ראשי : Gigabyte GA-P35C-DS3R - כ-720ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 1 : Intel E6550 2.33GHz 4MB-Cache 1333MHz-FSB Box - כ-940ש"ח

מעבד-ראשי - אפשרות 2 : Intel E6750 2.66GHz 4MB-Cache 1333MHz-FSB Box - כ-1060ש"ח

פתרון-קירור למעבד : Zalman CNPS-8700 - כ-250ש"ח

זיכרון-ראשי - אפשרות 1 : Kingston 2x1GB 667MHz KVR667D2N5/1G - כ-390ש"ח

זיכרון-ראשי - אפשרות 2 : Kingston 2x1GB 800MHz KVR800D2N5/1G - כ-540ש"ח

כרטיס-מסך : Leadtek nVidia GeForce 8400GS PX8400GS - כ-270ש"ח (לשם שלמות המפרט בלבד)

כוננים-קשיחים : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS + WD 2x 500GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD5000AAKS - כ-440ש"ח + כ-1280ש"ח (סה"כ : כ-1720ש"ח)

כונן-תקליטורים : LG GSA-H62N - כ-175ש"ח

וסה"כ : בין כ-5075ש"ח לכ-5345ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה)

* הכוננים-הקשיחים מיועדים לחלוקה כזו : כונן ה-320GB מיועד למערכת-ההפעלה ולאיחסון קבוע של חומרים, וזוג כונני ה-500GB מיועדים למערך RAID-0 ולאיחסון (זמני) של חומרים במהלך העבודה עליהם.

פורסם

זה יהיה לך קצת יותר עדיף :

קטגוריות מוצרים מחיר כמות

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P ¤ 817 1

מארזים Thermaltake Eureka Silver VC8000SWA ¤ 844 1

קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤ 245 1

ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 615 1

זיכרונות Corsair 4GB Kit (2GBX2) XMS2 DDR2-800 CL5-5-5-15 6400 ¤ 1713 1

קשיחים למחשבים שולחניים Samsung 320GB Sata II 16MB Buffer HD321KJ ¤ 430 4

צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 180 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 5 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 7594

הורכב באתר של http://tms.co.il

ביצועים זהים לשלי. ב1300 שקלים יותר.

מה שכן, ה-DS3P הוא החלטה נכונה.

קח את המפרט שלי רק תחליף את הלוח לDS3P. ככה תחסוך עוד 200 שקלים (מה שגורם להבדל של 1.5K בין המפרטים שלנו - ביצועים זהים לחלוטין).

hw_joe - מארז ברמה מאוד נמוכה בשביל תקציב שכזה.

ספק בסדר גמור.

לוח שאני אישית לא אוהב אבל נגיד. לדעתי ה-DS3P עדיף.

מעבד Q6600 הוא די חובה בכזה מפרט (מבחינת צרכים ותקציב). בהחלט ינוצל בתוכנות עריכה.

קירור - V1 עדיף בהרבה.

זכרונות - 667 יספיקו.

כרטיס מסך - הוא אמר שהוא דואג לזה כבר.

כוננים קשיחים - מערך RAID 0+1 עדיף בהרבה. 4*250 של WD (גרסת YS) יהיו עדיפים. יספקו מהירות + גיבוי.

לא בא מתוך שחצנות או משו כזה, לדעתי המפרט שלי עדיף. רק תחליף לוח ל-DS3P ותתחדש ;)

פורסם

hw_joe - מארז ברמה מאוד נמוכה בשביל תקציב שכזה.

מעבד Q6600 הוא די חובה בכזה מפרט (מבחינת צרכים ותקציב). בהחלט ינוצל בתוכנות עריכה.

קירור - V1 עדיף בהרבה.

כוננים קשיחים - מערך RAID 0+1 עדיף בהרבה. 4*250 של WD (גרסת YS) יהיו עדיפים. יספקו מהירות + גיבוי.

מארז : אה ? רמה נמוכה ? אתה בטוח שאתה מתכוון לאותו מארז שציינתי ?

לא חייבים ישר לשרוף למישהו לפחות 450ש"ח על מארז נוצץ ומקושט במיוחד - אפילו כשהתקציב מאפשר.

ישנם לא מעט מארזים מעולים באיכותם גם בכ-1/3 המחיר, וברוב המקרים אותו מישהו יעדיף - אם תינתן לו האפשרות לבחור - לחסוך את אותם 300+ש"ח מאשר להשקיעם דווקא במארז כאמור.

ומי שרוצה מארז מיוחד - בבקשה !

מעבד-ראשי : עריכת-ווידאו היא בעיקרה פעולה תלויית I/O - אם Disk-I/O ואם Memory-I/O, כך שלדעתי אין צורך במעבד אימתני כל כך בעבורה - וזאת למעט אם מתכוונים גם לבצע דחיסת-ווידאו לא מועטה, אשר עשויה להרוויח מכל ליבת-עיבוד זמינה נוספת.

פתרון קירור למעבד : רצוי להתייחס לעובדות - ולא להפריח טענות בעלמא.

הנה למשל השוואה מעניינת של פתרונות קירור למעבד : http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2144&page=5 .

כוננים-קשיחים : מערך RAID 1+0 איננו עדיף, לדעתי, וזאת בשל יחס העלות-תועלת הנמוך שלו. ומלבד זאת, ניתן תמיד להשתמש ברמת-RAID *לא-תקנית* של Intel Matrix Storage, על זוג כונני ה-500GB, ולחלק אותם לאיזור RAID-0 ולאיזור RAID-1. למידע נוסף בנושא, ר' : http://en.wikipedia.org/wiki/Non-standard_RAID_levels#Intel_Matrix_RAID

פורסם

ביצועים זהים לשלי. ב1300 שקלים יותר.

מה שכן, ה-DS3P הוא החלטה נכונה.

קח את המפרט שלי רק תחליף את הלוח לDS3P. ככה תחסוך עוד 200 שקלים (מה שגורם להבדל של 1.5K בין המפרטים שלנו - ביצועים זהים לחלוטין).

סורי אבל לא מסכים איתך

אתה לא יכול להשוות 4 זיכרונות של 1גיגה ל2 זיכרונות של 2גיגה מבחינת תאימות וזמני עבודה, נכון שזה מקפיץ את המחיר אבל הבחור שם את זה במפרט המקורי שלו ככה שהוא מודע לזה ומוכן להשקיע.

4 קשיחים של 320 מול 4 קשיחים של 250

איך אתה משווה בכלל אפולו לאוריקה, הם אפילו לא צריכים להיות באותו משפט

אפולו - מצועצע, עשוי פח זול יחסית ופלסטיק מקדימה, קטן יחסית למה שבחור רוצה לשים פה (אי אפשר בכלל לחבר בו 4 קשיחים כי יש מקום רק ל3), הזרימת אוויר תהיה גרועה, לעומת אוריקה אלומיניום מלא, גדול, מרווח, זרימת אוויר מהטובות שיש,

אתה רשמת פה לJOE שהמארז ברמה נמוכה בשביל התקציב הזה, אז אני ארשום לך המארז שהצעת הוא ברמה נמוכה בשביל התקציב והשימושים.

אני לא אכנס איתך לקטנות ואני מסכים שאפולו הוא מארז סבבה אבל לא למקרה הזה, בחור נתן פה רמה מסויימת למחשב ואתה כדי להראות סכום יותר נמוך הורדת אותו לרצפה!!

אחרי שתעשה את השינויים האלו נראה כמה ההבדל נשאר.

בחייאת פיטר! :)

לא יפה לזרוק מספרים באוויר.

פורסם

סורי אבל לא מסכים איתך

אתה לא יכול להשוות 4 זיכרונות של 1גיגה ל2 זיכרונות של 2גיגה מבחינת תאימות וזמני עבודה, נכון שזה מקפיץ את המחיר אבל הבחור שם את זה במפרט המקורי שלו ככה שהוא מודע לזה ומוכן להשקיע.

תאימות וזמני עבודה? על מה אתה מדבר?

אני אשמח אם תוכל להביא הוכחות שמראות ש4 סטיקים של 1 פחות טובים מ2 של 2.

הסיבה היחידה לקחת היום 2 של 2 היא שמירה על סלוטים ריקים בשביל שידרוג עתידי / אוברקלוק קיצוני. לא יותר.

4 קשיחים של 320 מול 4 קשיחים של 250

לא מוצא סיבה לעלות מ250 ל320. הבן אדם לא אמר מילה על הגודל של ההארדיסקים. כל עוד הוא לא צריך יותר מ0.5TB מקום -> חבל על הכסף.

איך אתה משווה בכלל אפולו לאוריקה, הם אפילו לא צריכים להיות באותו משפט

אפולו - מצועצע, עשוי פח זול יחסית ופלסטיק מקדימה, קטן יחסית למה שבחור רוצה לשים פה (אי אפשר בכלל לחבר בו 4 קשיחים כי יש מקום רק ל3), הזרימת אוויר תהיה גרועה, לעומת אוריקה אלומיניום מלא, גדול, מרווח, זרימת אוויר מהטובות שיש,

לא השוואתי בינייהם. פשוט אני בדעה שכסף לא גדל על העצים. וחבל לבזבז אותו סתם.

כי תכלס, מארז זה מארז. וכל עוד הוא לא ממש זבל, כולם יעשו את העבודה בצורה פחות או יותר זהה.

נכון, שיש עוד כסף בתקציב, אבל חבל. מארז ב850 שקל זה בזבוז של כסף!

אתה רשמת פה לJOE שהמארז ברמה נמוכה בשביל התקציב הזה, אז אני ארשום לך המארז שהצעת הוא ברמה נמוכה בשביל התקציב והשימושים.

זכותך לחשוב ככה, אבל עדיין 850 שקלים למארז שישב מתחת לשולחן זה הרבה יותר מדי כסף!

אני לא אכנס איתך לקטנות ואני מסכים שאפולו הוא מארז סבבה אבל לא למקרה הזה, בחור נתן פה רמה מסויימת למחשב ואתה כדי להראות סכום יותר נמוך הורדת אותו לרצפה!!

בכלל לא בא להראות סכום נמוך, אבל עם כמה שהתקציב מרשה והכל לדעתי אין צורך להגזים.

כל עוד ביצועי המחשב ישארו זהים חבל להשקיע סתם במסביב כסף מיותר.

אחרי שתעשה את השינויים האלו נראה כמה ההבדל נשאר.

בחייאת פיטר! :)

לא יפה לזרוק מספרים באוויר.

hw_joe - המארז לדעתי הוא כן, ברמה נמוכה. מארז בסיסי מאוד. שלא מציע יותר מדי. תקציבי למדי, ואין סיבה לקחת אותו אלה אם התקציב לוחץ.

מעבד - אין מה לדבר בכיוון הזה. השקעה במרובה ליבה, במיוחד במעבד לעריכת וידאו זאת השקעה מעולה. במיוחד למחיר הנמוך שהמעבד הזה מוצע היום בשוק.

יקצר משמעותית את זמן הרינדורים / קידודים, ויתן מענה מצויין לעבודת עריכה וידאו.

קירור - אני יכול רק לדבר מההתנסות שלי עם קירור של זמלמן (9700) מדובר בקירור שרחוק מלהיות שקט לגמרי. מקרר לא רע, אבל עדיין.

הניסיון שלי איתם לא היה טוב במיוחד, בגלל זה אני מעדיף לא להמליץ בכיוון - להוריד אנשים מהרעיון.

כוננים קשיחים - מערך RAID0+1 אולי לא בעל היחס עלות/תועלת הכי טוב בעולם, אבל במקרה הזה הוא דווקא מתאים.

מערך שלדעתי הוא מעולה! ומי שיכול, שלא יחשוב פעמיים לעשות אותו. מדובר בלהנות משתי העולמות! מהירות + גיבוי 100% של המידע שלך!

אמממ די אמרתי את שלי,

יש פה כמה דעות מעניינות בתארד הזה. לקחתי לתשומת ליבי.

פיטר ;)

פורסם

אין כל אפשרות שה-Zalman CNPS-9700 יהיה "רועש" : הואיל ומותקן בו מאוורר בקוטר של 110mm - במהירות שבין 1250 ל-2800 סל"ד (הניתן כמובן לבקרת-מהירות ידנית) - ובעוצמת-קול שבין 19.5dbA ל-35dbA בלבד ! המשמעות היא כי אדם בעל שמיעה רגילה לא יוכל לשמוע את המאוורר הזה עובד, נקודה.

וכנ"ל לגבי ה-8700 שעליו המלצתי : מאוורר בקוטר 92mm - במהירות שבין 1150 ל-2300 סל"ד - ובעוצמת קול שבין 17.5dbA ל-33dbA בלבד... כלומר שקט אף יותר מה-9700 הנ"ל.

וכפי שציינתי בעבר, סדרת ה-CNPS מתוצרת Zalman מתוכננת במיוחד להפחתת רעש המחשב, עם גופי-קירור בעלי שטח-פנים גדול במיוחד, ומאווררים שקטים - עם אפשרות לבקרת-מהירות ידנית.

והנה מובאה מהאתר היצרן :

"Zalman affixes a Computer Noise Prevention System (CNPS) mark to all components used for noiseless computers"

ולא רק זו, אלא שלתוצרת Zalman התקן-עיגון בין הטובים והיציבים ביותר בנמצא - הנועל את גוף-הקירור במקומו ללא כל אפשרות לתזוזה או להינתקות מקרית (ומכך לגרימת נזק גדול למחשב).

* גילוי נאות : אין לי מניות בחברת Zalman, ואף אינני ממוצא קוריאני ;)

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה רבה לכל המגיבים!

פתחתם לי את הראש בכמה נושאים....

עם המעבד והזיכרון שבחרתי אני נשאר. לגבי הספק, קיבלתי את המלצתכם אני יורד ל OCZ 500.

לגבי המארז, אני מעדיף לא לחסוך. לא צריך מארז יפה כי זה לא מענין אותי, יותר מענין אותי שיהיה מרווח מספיק כדי לא להתעצבן בשידרוגים :-)

נראה לי שאני נשאר עם ה GIGABYTE.

לגבי הדיסקים - פה אני בבעיה. קראתי המון על RAID. כמה שאלות: מה יותר מהיר (יותר מהיר - ממוצע של קריאה, כתיבה וזמן גישה) RAID5 RAID1+0 או כונן רגיל לבד (לשם ההשוואה). האם ב RAID5 וב RAID0+1 אני אוכל לחלק את הכונן ל C ול D (מחיצות) כדי להקל על אירגון הנתונים (מבלי לפגוע במהירות)?

אני יודע שיכעסו עלי בשאלה כזו (אני נותן פתח לטרולים) אבל החנות שאני קונה ממנה אכזבה אותי ואני מחפש חנות באזור חולון ראשון. יש הצעות?

שוב תודה לכל המשיבים, תמיד יש מה ללמוד מכם!

פורסם

SKYPC - בראשל"צ.חלק נכבד מהמפרטים שמוצעים כאן נבנו שם - שירות מצויין,מחיר די נמוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים