עבור לתוכן

איך אפשר להפוך את המחשב למהיר יותר?

Featured Replies

פורסם

ממש לא כדאי לשדרג את ה- HD מ- 5400 ל- 7200, וזה בגלל שאין הרבה הבדל בין הביצועים וצריכת החשמל בנייד תעלה באופן ניכר (גם טמפ' עבודה כללית תעלה ובעקבותיה הבלאי), אם היה לך 4200 אז היה מומלץ לשדרג ל- 5400 או שאם לא אכפת לך ממה שציינתי אז ל- 7200 וזה היה גם משתלם יותר מבחינת התשלום. אם אתה מתלבט בין שדרוג הזיכרון לבין שדרוג ה- HD אז כמובן שעדיף לשדרג את הזיכרון.

• תגובות 32
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

NEMESIS,קובץ SWAP לא אמור לשפר דווקא את הביצועים?אם אני מבטל אותו ברגע שיש לי נגיד 2 ג'יגה עם XP השיפור בביצועים יהיה יותר גדול אם אני אבטל את הסוואפ?

פורסם

בוודאי.

אם אתה בטוח שלא תחצה את רף ה-2 ג'יגה, בטל את הקובץ ותקבל עבודה נעימה יותר.

פורסם

אני לא קיבלתי שום הבדל כשכיביתי את ה swap, יש לי 3gb.

פורסם

לא ייתכן.

חלונות XP תמיד מעבירה דברים שמשתמשים בהם פחות ל-SWAP אפילו אם יש ים של זכרון פיסי פנוי.

ברגע שאין SWAP, חלונות לא יכולה לעשות את זה, וכל המערכת מגיבה יותר מהר כיוון שלא צריך להעלות חזרה דברים מהדיסק הקשיח.

פורסם

אז זה לא שיפור ביצועים כללי...

זה שיפור לתוכניות שלא נגעו בהם הרבה זמן..

אני אשאיר את cubase פתוח כל הלילה ואגיד לך אם זה מהיר..

פורסם

יואב, ערב טוב לך..

יכול להיות שזה שההרד דיסק הוא 5400 ולא 7200 כלכך משפיע על המהירות?

בנוגע לבעיה שהצגת למעלה יותר אין קשר למהירות סל"ד (RPM) כנראה ה דיסק קשיח שלך נדפק.

הסבר קצר על ההבדלים בין 5400RPM ל-7200RPM:

זוהי מהירות סיבוב הדיסק (מהירות תגובת לקבצים והעברתם), יש טעם לקחת 7200סל"ד רק אם אתם מעוניינים להעביר קבצים גדולים מאוד,

רק אז זה יהיה משמעותי ותרגישו בהבדלי מהירות וגם אם אתם מעלים תוכנות כבדות כמו עריכת וידאו או גרפיקה, כיום אפשר להכניס לקטגוריה הזאת גם משחקים כבדים.

אני אישית, אם אתם לא כאלה 'פאנטים' אז אין טעם להשקיע על דיסק קשיח כו מהיר..

בברכת שבת שלום, דימי

פורסם

NEMESIS, ולבטל את קובץ הSWAP לWINDOWS VISTA זה מומלץ? (2GIGA זכרון)

ואתה מכיר את האופציה להשתמש בDOK בתור זכרון פנימי נוסף?

פורסם

אי אפשר, כי זה לא RAM אלא פלאש.

פורסם

יש אופ' שנקראת READYBOOST אם אני לא טועה או משהו בסגנון.מחברים את הDOK והויסטה משתמשת בזכרון של הדיסק כדי לתת פוש לויסטה,ממה ששמעתי ב2ג'יגה כבר לא מרגישים בשיפור כלשהו.

פורסם

ההבדל היותר קריטי בין דיסקים 5,400 לבין 7,200 הוא בזמן הגישה שמתקצר פלאים.

בכלאופן, מתחושה אישית שלי ויסטה דווקא מנהלת מעט יותר טוב את הקובץ Swap ולא מצאתי צורך מהותי לכבות אותו, בעיקר בהתחשב בעובדה שויסטה זוללת זכרון (במיוחד ב-64 ביט), ו-2 ג'יגה זה כבר לא כל כך הרבה. אם היה 4 ג'יגה, הייתי מבטל גם.

האופצייה להשתמש ב-DOK כדי לשפר את הביצועים בויסטה לדעתי לא שווה כלום. לקנות תוספת זכרון עדיף משמעותית.

פורסם

תחבר לו נייטרו.......

בדכ זה עוזר....

:silly:

פורסם

ומה עם לחבר DOK של 4GIGA, לא ייתן תוספת כלשהי???

(תארו לכם לחבר בכל USB פנוי 4 GIGA :) 16-24GIGA חחחח

פורסם

אני עדיין בספק אם זה עובד,

אבל אם זה בכ"מ עובד, בטח יש הגבלה לכמה שאתה יכול לשים, או שזה סתם יהיה איטי :smile1:

פורסם

ומה עם לחבר DOK של 4GIGA, לא ייתן תוספת כלשהי???

(תארו לכם לחבר בכל USB פנוי 4 GIGA :) 16-24GIGA חחחח

חיבור USB שעובד ב 10MB/s במקרה הטוב לעומת זכרון פנימי שעובד על 6.4GB/s ?

אני מתאר לעצמי... ובא לי למות.

כל הready boost למיניהם די דורשים ממך לקנות זכרון פלאש מהיר מאוד וגם יקר מאוד. היתרון היחיד שאתה יכול לצפות לו זה שיפור זניח בזמני טעינה והוא יהיה יותר ויותר זניח ככל שיהיה לך יותר זכרון.

אם כבר בא לך להתרגש מפתרון מבוסס פלאש אז יש את זה http://www.fusionio.com/

רק חבל שזה עולה 20000 דולר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים