עבור לתוכן

התלבטות, 3Gb זכרון על winXP או 4Gb על ויסטה??

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות מחשב מרובע ליבה (Q6600) עם 4Gb זכרון (1Gb לכל מעבד) אבל הבעיה היא שאני מעדיף להישאר עם winXP

ולא להתקין ויסטה שלמרות התמיכה ב-64 ביט היא מערכת הפעלה יותר תובענית מבחינת זיכרון.

ואילו עם winXP גירסת (32bit) אין אפשרות לשים 4Gb זכרון - כלומר הוא לא קורא את כל הזכרון, כך שעדיף למעשה לקנות רק 3Gb זכרון.

השאלה היא כזאת , האם כדאי לקנות מחשב עם 3Gb זכרון ו-winXP (מה שיפגע בדואל צ'אנל של הזכרונות, נראה לי)

או 4Gb ו-וויסטה, ודרך אגב, המחשב מיועד לא למטרות משחקים וכדומה, אלא בעיקר לחישובים מדעיים, matlab וכו'.

מה דעתכם?

נ.ב. האופציה להתקין מע' הפעלה winXP 64bit לא עומדת על הפרק מאחר והיא ידועה כמערכת הפעלה בעייתית למדי.

פורסם

אני ממליץ על 4 גיגה יותר קל לעבור אח"כ לכול מערכת הפעלה ומה שכן הזכרונות במחיר ריצפה עכשיו

אם תשים 3 סטיקים זה יפגע בדואל צ"אנל מה שאומר בעצם ביצועים פחות טובים ( לא משהן קריטי לדעתי)

לכן 4 גיגה הפתרון בשבילך .

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לקנות מחשב מרובע ליבה (Q6600) עם 4Gb זכרון (1Gb לכל מעבד) אבל הבעיה היא שאני מעדיף להישאר עם winXP

ולא להתקין ויסטה שלמרות התמיכה ב-64 ביט היא מערכת הפעלה יותר תובענית מבחינת זיכרון.

ואילו עם winXP גירסת (32bit) אין אפשרות לשים 4Gb זכרון - כלומר הוא לא קורא את כל הזכרון, כך שעדיף למעשה לקנות רק 3Gb זכרון.

השאלה היא כזאת , האם כדאי לקנות מחשב עם 3Gb זכרון ו-winXP (מה שיפגע בדואל צ'אנל של הזכרונות, נראה לי)

או 4Gb ו-וויסטה, ודרך אגב, המחשב מיועד לא למטרות משחקים וכדומה, אלא בעיקר לחישובים מדעיים, matlab וכו'.

ויסטה ב-64 ביט עובדת מעולה, דרישות הזכרון שלה עובדים בצורה שונה ממערכת XP, ותוצאה מכך זה נראה שהמערכת זוללת זכרון! בפועל זה ממש לא ככה.

פורסם
  • מחבר

לכאורה אתה צודק ו-4Gb זה הפתרון, אבל מערכת ההפעלה לא קוראת 4 ג'יגה אז לא עדיף כבר 3 ג'יגה.

עד כמה יש אני ארגיש בפגיעה בביצועים אם הדואל צ'אנל ייהרס?

הנושא קצת יותר מורכב מזה - המצב האופטימלי מבחינתי הוא להתקין ויסטה שתומכת ב-64 ביט עם 4 ג'יגה זכרון ומטלב 64 ביט-

מה שיעיץ את קצב העבודה וביצוע החישובים,

אז אני כנראה אאלץ להסתפק ב-winXp שתומכת רק ב-32 ביט עם 3 ג'יגה זכרון (כי היא כאמור לא קוראת 4 ג'יגה זכרון) ומטלב 32 ביט...

דרך אגב, urib. מה זאת אומרת "בפועל זה ממש לא ככה??"

אין לי התנסות אישית עם ויסטה - הכל רק מביקורות ומהפורומים, ובלי יוצא מהכלל התלונות היו על זלילת זכרון....

פורסם

נכון היא לא קוראת 4 גיגה אבל היא קוראת 3.5 גיגה לשיקולך מבחינת כסף לא תחסוך הרבה גג 250 שקל

פורסם

לכאורה אתה צודק ו-4Gb זה הפתרון, אבל מערכת ההפעלה לא קוראת 4 ג'יגה אז לא עדיף כבר 3 ג'יגה.

עד כמה יש אני ארגיש בפגיעה בביצועים אם הדואל צ'אנל ייהרס?

מי אמר שהדואל צאנל יהרס ?

אתה יכול לעשות כמו אצלי 2X1024 + 2X512

3GB בדואל צאנל

למרות שאני לא רואה כל כך הרבה הבדל בעבודה בין 2GB ל 3GB אז אני לא יודע מה תתן התוספת ל 4

פורסם
  • מחבר

4 ג'יגה דווקא מאוד הכרחי ליישומים שאני מריץ (עד כה 2 ג'יגה זכרון לא הספיק)...

שאלה נוספת - ה-Q6600 מתומחר כמו ה-E6850, אני לא מתכנן לעשות OC בכלל.

איזה מהם עדיף? האם יש יתרון ל-4 ליבות כשמתמשים במטלב 2007 או שאני לא ארגיש בהבדל?

אשמח לראות בנצ'מרקינג בנושא - בכל בנצ'מרקינג שראיתי לא נתקלתי ביישומים שמריצים במטלב,

בד"כ זה לרוב כולל משחקים וכדומה.

תודה מראש.

פורסם

אולי כרגע אין שימוש לארבע ליבות אין לי מושג איך זה במאטלאב

בכל מקרה לדעתי זו הקניייה הנכונה והמעבד הכי משתלם כיום

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, אבל האם מישהו מכם נתקל בבנצ'מרק של מטלב 2007 בין עבודה ב-2 ליבות לבין 4 ליבות??

זה לא העניין שה-Q6600 הוא הקניה הנכונה או הכי משתלמת, פשוט המחשב הזה מיועד לצרכים ספציפיים,

ואם אין יתרון לריבוי ליבות, אז ה-E6850 יציג ככל הנראה ביצועים טובים יותר..

פורסם

אני בטוח כמעט לגמרי שיש במטלב ניצול מסוים של ריבוי ליבות, אבל אין לי מושג עד כמה הוא יעיל ואין לי בנצ'מרקים.

אני מאמין שQ6600 יהיה יותר טוב. מה גם שבגרסאות הקרובות שיצאו סביר להניח שרק ישפרו את השימוש ב-4 ליבות יותר כי זה הופך להיות נפוץ.

פורסם

כל תוכנה מיקצועית שאני מכיר, המנצלת כל כך הרבה זכרון, מנצלת גם ריבוי ליבות בצורה טובה.

לגביי התוכנה הזו צפציפית, לא ידוע לי. אבל כפי שאמרתי, אני מעריך שכן. תנסה לבדוק זאת בפורומים הרשמיים של היצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים