עבור לתוכן

Half Life 2 --שאלה לגבי תוכן

Featured Replies

פורסם

משעמם לי ויש שביתה , אז חשבתי לעצמי "דוד , צריך למצוא מה לעשות , אולי תנסה לשחק באיזשהו משחק קלאסי/שיש עליו ביקורות טובות" ... החלטתי לנסות את Fallout 2 האגדי אז "חבר" נתן לי את הדיסק , התקנתי , 3 דקות בשלב הראשון גרמו לי לחשוב למה הוא נחשב לקלאסיקה (אולי כי הוא יצא ב 98 מי יודע) הנקודה היא שוויתרתי אתחילת השלב הראשון (המקדש של משהו). אחר כך נזכרתי שיש את Half life 2 ומה יותר טוב מלשחק במשחק שיש לו עוד 2 המשכים וכול כך הרבה ביקורת טובה? , עוד פעם "לקחתי" מחבר את הדיסק , התקנתי , Node Graph is out of date Rebuilding... מצאתי פיתרון , שיחקתי , נמאס לי מהזומביים , שיחקתי שוב עד היום! היום אני הגעתי לחלק ב SANDTRAPS שבו אתה חייב להגיע לאינשהו בלי לדרוך על החול כי אז יקפצו עליך הדברים המעצבנים (אנטימשהו) אחרי שעברתי קצת וראיתי שעוד נשאר הרבה ולא הבנתי למה אני לא הולך בקו ישר לשמה החלטתי לבטל את ה AI ולהגיע לאן שאני אמור להגיע .... הגעתי ->הפעלתי את ה AI בחזרה -> פגשתי את ה אנטי הענק , הבן אדם החמוד הרג אותו בשבילי אבל מה? הדלת שדרכה אני אמור לעבור "כאילו" סגורה והחייזר לא יוצא כדי לקחת את הדבר הזה מהאנטי הענק המת... "אוקיי סבבה" אני אומר לעצמי , פשוט ננסה להעביר לשלב הבא (קונסול , שם המפה +1 ויאללה לדרך) אבל ממשיך הבילבול ... אני רץ בין העמודים (האלה שנותנים מכות באדמה) כמו איזה מפגר ובסוף מת... כאן כבר התעצבנתי , סך הכול הייתי אמור להגיע לאיפשהו כדי לפגוש את אלכס ולהציל את אבא שלה .. בינתיים אני פשוט מבזבז זמן על לרוץ מפה לשמה , בלי שום סיבה (למה הבסיס של הטובים כול כך רחוק מהבסיס של הטובים שממנו אני יוצא??! למה ביזבזתי עכשיו כמה שעות בלי שום חלק מהסיפור? ולמה העלילה מתקדמת כול כך לאט????!!! אמרתי "FUCK IT!!!!" יצאתי מהמשחק , YOUTUBE --> Half life 2 speed run .... מגיע לחלק האחרון של הספיד רן כדי לגלות שאין לי ממש מושג למה אני אמור להגיע לשמה ולפוצץ את הדבר הזה?... לא הבנתי מה ה G-MAN רוצה ממני ולגלות שכאן נגמר המשחק!

עכשיו אני רוצה להבין , אני לא שיחקתי ב HALF LIFE (כאילו הראשון) ... אבל קראתי את העלילה שלו בויקיפדיה ולפי מה שהבנתי זה לא ממש היה אמור להרוס לי את המשחק , לא הבנתי למה בכלל אני מגיע ל CITY 17 ומה הסיפור של העיר הזאת בכלל...לא הבנתי מה הדוקטור כושי (סליחה אבל אני פשוט לא זוכר איך קוראים לו) פיתח שכול-כך היה עוזר לראש העיר... ובעצם לא הבנתי מה הקטע של המישחק בכלל!! המפתחים החליטו שאני אמשיך לשחק בגלל שיהיה לי רצון לדעת מה יקרה או שהם חשבו שפשוט לא יהיה לי מה לעשות ואני אחליט שאני ממשיך לשחק?

מישהו יכול לשפוך אור על כול הנושא של העלילה?? כי אני אישית מאוכזב .... פאר קרי לדעתי היה מעולה אבל העלילה שלו היית ארוכה מידי אז הפסקתי אחרי האמצע אבל פה אין עלילה בכלל יש פה קטע עלילתי של 5 דקות , 5 שעות של קטע מעבר , עוד חמש דקות של עלילה , 10 שעות של קטע מעבר וככה זה ממשיך

פורסם

פיי.. לכתוב כזאת הודעה יש לך סבלנות אבל להמשיך עוד דקה לא ?

תאמין לי, אני לא סובל משחקים כבדים כאלא עם יותר מידי פאקה פאקה ויותר מידי שוטטות אבל HL2 פשוט משחק טוב...

הבנת את הרקע הכללי שלו ? שקבוצת מדענים פתחו חור בחלל שאיפשר לכל מיני יצורים להגיע ובלה בלה בלה ?

כי אם כן אז כנראה שפשוט זה לא הקטע שלך..

אם אתה אוהב יותר סתם לרוץ ולירות לא חסר משחקים כאלא..

פורסם
  • מחבר

לקח לי 5 דקות לכתוב את זה .....

זה לא שאני נורא אוהב משחקים שיורים בלי תוכן , אבל ב HL2 התוכן פשוט מגיע פעם בשנה....

כן הבנתי את זה שהמדענים פתחו פורטל לאיזה כוכב/איזור XEN ואז הגיעו משמה ופרימן היה צריך להיכנס למקום הזה ולהרוג מישהו שהמשיך לשלוח לארץ חיזרים או משהו... ואז יש את היצוריים האלה עם העין האחת הגדולה ועוד אחת קטנה .... ששולחים חשמל או משהו אז את חלקם שיעבדו וחלק עוזרים לטובים ... ואז בHL2 גורדון חוזר שוב בשביל משהו (לא יודע למה) ומגיע למחתרת , ואז כשמנסים לשלוח אותו לבסיס אז הוא מגיע בלי כוונה לכמה רגעים למשרד של ראש העיר ואז כול העיר מתחילה לרדוף אחרי גורדון ...

פורסם

מממ...

תיראה, אני לא מכיר משחק שהעלילה בו מתקדמת כזה מהר, אין מה לעשות, אם המשחק היה רק עלילה היית משתעמם, או כבר רואה סרט..

בכל מקרה, אם אתה לא אוהב את זה ואתה רוצה המלצה למשהו אחר, רק תגיד ;)

פורסם

גם שאני שיחקתי ב-HL2 לא הבנתי את העלילה, וגם אני עם המון שאלות, ואני מצטרף לבקשה,

איך הגעתי ל-CITY17...? מה זה? איך פרצה המלחמה? מי הוא ה-GMAN?

שיחקתי בHL 1 (לא בכולו) וקראתי בוויקפדיה את העלילה, עדיין לא מובן..

אשמח אם מישהו יועיל לכתוב קצת על זה.

פורסם

אני לא שחקתי את HL1 (לאכזבתי) ואין לי מושג מה הסיפור שלו .. אבל זה ממש לא מנע ממני להנות מהשני ברמות מטורפות. כל מה שידעתי זה שהחבר שלי ברני הזה נכנס לשורות הקומביין והוא עוזר לי בהתחלה להפגש עם אלכס ואביה וביחד אנחנו אמורים להרוס את המבנה הענק הזה של הקומביין ולחבל בתוכנית שלהם להשתלט על כדור הארץ.. (משהו כזה פחות או יותר אל תתפסו אותי בקטנות..)

והאמת , שגם אם לא הבנתי נכון - זה לא אכפת לי . המשחק פשוט מעולה גם בלי קשר להגיון העלילה שלו. הזרימה של המשחק , ה"פאזלים" שיש לפעמים שצריך להבין כדי להמשיך הלאה וכו' וכו'..

אז נכון - אין שם בלאגן של יריות כמו סגנון DOOM או QUAKE אבל זה גם לא מה שאני מחפש. תאמין לי ש HL2 יודע לתת המון אקשן ויריות פה ושם כשזה קשור לעלילה ויהיה לך לא פעם אחת שתלחם נגד סטריידרים וכל מיני ספינות כאלו שלהם ושלל חיילים ומפלצות גם יחד..

ואני לא ממש מתפלא שלא נהנת ממנו - איך אפשר להנות ממשחק כשאתה מפעיל צ'יטים כשאתה קצת מתקשה או לא מבין משהו ? הרסת פשוט את כל הפואנטה. מה קשה פשוט לשבת ולשחק רגיל ? אני סיימתי אותו איזה 4 פעמים עד היום על HARD ואני נפסל שם פעם ב.. רק במקרים קיצוניים של באלאגן או במקומות ממש קשים..

אבל בהחלט ייתכן שאתה פשוט לא בנוי למשחק הזה.. אתה בטוח לא הראשון ולא האחרון שלא אוהבים את המשחק. המשחק הזה בדרך כלל יוצר אחת משתי תגובות אפשריות:

1) מתאהבים בו ורואים בו כאבן דרך בהסטוריות משחקי המחשב וכל משחק שיוצא משווים אותו ל HL2 ,האם הצליח להתקרב לרמה או לא.. (כמוני..)

2) לא מבינים על מה כל המהומה, משתעממים ממנו די מהר ומוחקים אותו (כמו שאר אנשים נחותים שיש בעולם..) סתם סתם זה ממש במצחוק.. ;)

פורסם

הייתי ממליץ לך לשחק קודם בראשון.

אז אולי יתבהר לך משהו.

קודם כל, במשחק הראשון אתה עובד כמדען בבלק מאסה. אתה מגיע לעבודה ואתה צריך להשתתף בניסוי. הניסוי הזה הוא בעצם פתיחת פורטלים לחלל.

הכל טוב ויפה אתה בחדר בו נערך הניסוי ואתה מפעיל דברים לפי איך שהמדענים אומרים לך, אבל ברגע שאתה מנסה לפתוח את הפורטל משהו משתבש וחייזרים מגיעים מהחלל. הנפוצים ביותר הם ה-Headcrabs שהגיעו מכוכב XEN שהם מתחברים למוח של אנשים ואז יכולים לשלוט בגוף (זומבים). הם הכי נפוצים כי רואים אותם גם ב-HL2 וכל החלקים שלו (EP1 ו-EP2). עוד חייזרים שהגיעו שהיו האויבים שלך ב-HL1 הם ה-Vortigaunts, שאלה הם החייזרים שיורים חשמל. ב-HL2 הם לטובתך, אך ב-HL1 הם נגדך כי הם חושבים שאתה האויב. וב-HL1 אתה בעקרון מנסה לברוח מבלק מאסה ובסוף גם משתגר לעולמות האחרים כדי לסגור את הפורטלים. בסופו של דבר אתה מצליח ואז G-MAN (שאגב רואים אותו כל פעם ב-HL1 ו-2) מציע לגורדון פרימן (אתה) להצטרף לכוחותיו ואז נגמר המשחק.

ב-HL2 בהתחלה רואים את G-MAN, נכון? אז הוא משום מה החליט לשלוח אותך ל-CITY 17, ששם הקומביין שולטים (הם לא בני אדם!!).

כן אני יודע עלילה יחסית מורכבת אבל זה בין המשחקים שבהחלט חייבים לשחק בהם. ד"א, אף אחד עדיין לא יודע בבירור מיהו אותו G-MAN שכל הזמן מופיע ונעלם ורוצה לצרף את גורדון אל כוחותיו. עכשיו אבא של אליקס (הכושי הזה :P) הוא היה מבין המדענים שביצעו את הניסוי שקרה ב-HL1.

עכשיו, נחזור לאיפה שאתה כעת, נכון יש את האנטליונס שיוצאים מהחולות? אז שאתה הורג את השומר שלהם (הגדול הזה שרץ אליך במהירות) אז ה-Vortigaunt מוציא ממנו איבר כלשהו שבעזרתו האנטליונס לא יתקפו אותך יותר, ויותר מזה אתה תוכל לשלוט בהם. ואני לא רוצה להרוס לך את ההמשך.

נ.ב:

מקווה שלא חפרתי. :bash:

פורסם

תעשה טובה כנס למשחק ותתחיל לשחק.. אבל בלי צ'יטים... אז מה אם תמות 10 פעמים הכיף הוא כשאתה מצליח לעבור.

יאללה בלי שטויות כנס ושחק! :cool2:

השימוש בביטול AI הוא לא ממש מומלץ כי לפעמים זה יכול לדפוק דברים כמו שלא יפתחו לך דלתות ומקומות חשובים להמשך העלילה.

פורסם

עלילה ארוכה מדי ? זו תלונה ? :smile1:

פורסם
  • מחבר

לכול אלו שלא הבינו

לא השתמשתי בציטים!

פשוט אם אתה לוקח את המשחק מ"חבר " (וירטואלי שנמצא אי שם בשרתי ראפידשר ) אז יש לך בעיה עם ההתנהגות של ה AI ...זאת אומרת שלפעמים כשאתה בשלב מסויים והעלת את המפה הבאה ש AI מנוטרל ואז אתה צריך לכתוב AI_DISABLE 1 כדי להפעיל אותו ....בשום פנים ואופן לא השתמשתי בציטים לאורך המשחק , רק בקטע האחרון שהגעתי אליו כשהמשחק כבר עיצבן אותי - שוב לא כי זה קשה אלא כי זה שיעמם אותי להעביר משטח מסויים מלפני כול הזמן כדי שאני לא אדרוך עליו

פורסם

אתה צריך להשתמש ברובה הגרוויטציה במקום שנתקעת בו כדי ליצור לעצמך דרך למעבר לתוך המשהונובה שמגיע אח"כ.

בערך באמצע השורה שבה אין לך לאן ללכת תראה דלת גבוהה יותר ממך ואליה אתה צריך ליצור לעצמך דרך. ד"א הקטעים הבאמת

טובים של המשחק מגיעים מיד כשאתה נכנס ואח"כ בעיר עצמה.

פורסם

אז כנראה שהמשחק זה לא בשבילך, וזה בסדר ;)

אם אתה משתעמם ממנו אז תעבור למשחק אחר, אחרת זה לא להנות זה לסבול...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים