עבור לתוכן

אני ולינוקס (מנקודת ראיה של טכנאי מחשבים)

Featured Replies

פורסם

היי.

כפי שניתן לראות מימן, אני עובד בחנות מחשבים בתור "טכנאי רץ", מה שאומר בעיקרון שאני זה הטיפוס החלקלק שאימא או סבתא שלכם מתקשרת אליו כאשר המחשב שלה נתקע ולכם אין את העצבים לשבת ולהסביר לה בפעם המאה שהמדפסת צריכה להיות דלוקה בכדי להדפיס...

אהם... בכל מקרה, אם נעבור לטון רציני יותר, מה שבאתי לכתוב כאן זה ההשגות שלי לגבי לינוקס, מאז ההיכרות הראשונית שלי איתה דרך מאמר בhardocp ועד לנקודה שהתחלנו להציע מחשבים למכירה מותקנת איתה:

1.פחות עבודה בשבילי- במקום להתעסק בהורדת דרייברים והתקנות ארוכות ללא צורך של windows xp בשיעמום הולך וגובר ותלישת שערות, אני יכול להתקין מערכת לינוקס שמישה לחלוטין תוך חצי שעה, ולשרוף עוד שעה וחצי שהיתה לוקחת התקנה נורמלית של xp בשתיית קפה (וכמובן לגבות גם על זה זמן מעבדה... ::))

2. פחות עבודה בשבילך- כל לקוח שמגיע לחנות שלנו או עוזב אותה קיים בסכנה ויראלית (וירוסים). לפעמים בגלל הסימביוזה המעוותת של אנשים מסויימים עם האנטי וירוס (זה מדהים מה אנשים מסויימים יכולים לעשות לnorton במהלך ההאיבקות שלהם עם הסירבול שהוא מביא איתו), ולפעמים בגלל סופר וירוסים, כגון הsmitfraud וצאצאיו הרבים מספור. בלינוקס זה לא קיים, ולכן מבטל מבחינתי את כל הקריאות בנוגע לוירוסים אצל לקוחות עם לינוקס. וכל זה בלי לדבר כמובן על המערכת היפיפיה לניהול תוכנות, כפי שהיא מוטמעת באובונטו, שמתקשרת גם לנקודה הבאה.

3. אלגנטיות- לינוקס היא אישה יפה ואינטיליגנטית עם כמה אלרגיות חריפות. זה ההשקפה שלי על לינוקס. אם אני בונה מערכת שמורכבת מחומרה שאני יודע שלינוקס אינה "אלרגית" אליה כרגע, אני יודע שלא יצוצו בה בעיות למשך שנים. זה מצמצם את הבעיות של הלקוחות משתמשי הלינוקס שלנו לבעיות חומרה כמעט בצורה אקסלוסיבית. זה מה שנקרא אלגנטיות בתכנון. ומבחינה חיצונית, אני לא צריך להגיד כלום, כי compiz מהווה מענה שגורם לכל מערכת הפעלה בשוק פרט ללינוקס להיראות כמו כלב מוכה צרעת...

מן הסתם יש כאן כמה מינוסים מבחינתי גם כן, בעיקר הקטע עם הפחות עבודה בשבילי, אבל מצד שני אני עדיין מפיק הנאה מהמקצוע הזה פרט לעשיית כסף (לעזור לאנשים).

נ.ב.

המשפט האחרון היה רציני.

באמת.

אל תצחקו.

פליז?

• תגובות 82
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ואיך הלקוחות מסתדרים עם לינוקס?

אני מניח שאתה נותן להם סוג של הדרכה לגבי ניהול חבילות ועידכונים?

פורסם

איזה סוג של לקוחות בעיקר יש לך? עסקיים או אנשים פרטיים? והמחשבים אתה יכול להעיד על השימושים שלהם? משרדיים? גרפיקאים? גיימרים?

כי אני לא רואה איך גיימר מסתדר עם LINUX..

פורסם
  • מחבר

@קרפד: בעיקרון אין יותר מדי צורך להדריך אותם, כי את רוב המאפיינים של ה-ui הם מכירים מ-xp, פרט כמובן למערכת החבילות וכן הלאה אבל שוב, בסוף היום, לפי נקודת הראייה שלי, ubuntu מפשטת את כל העניין לרמה שבה באמת כל אחד כמעט יכול להתחיל לעבוד עם איתה לאחר תקופת "אימון" קצרה מאוד...

בקיצור, הם מסתדרים לא רע עם לינוקס ואני מספק כל הדרכה נחוצה, שזה לא הרבה ברוב המקרים.

@arik100: כרגע כל הלקוחות שלנו שמשתמשים בלינוקס הם פרטיים, והם משתמשים בלינוקס כמובן למטרות אחרות מלבד גיימינג.

ברור גם שרוב הלקוחות שלנו הם לא "גיימרים", ולרוב לא מוכנים להוציא את הכסף הדרוש לבניית מחשב גיימינג. אבל זה מעבר לנקודה.

המטרות העיקריות שמשמשות מערכות המחשב שלנו הבאות עם לינוקס הן בעיקר כתיבת עבודות, גלישה באינטרנט וכמובן, מדיה סנטר.

גרפיקאים, מוזיקאים וכל שאר האמנים למיניהם שמשתמשים במחשב לצורך עבודה ברוב המקרים אינם מסוגלים או רוצים להגר עם התוכנות שלהם ללינוקס או לעבור לתוכנות אחרות, הזמינות ללינוקס, ולכן בתחום זה אין בכלל אחיזה של לינוקס.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טכנאי חמוד

אני מעריץ אותך על סבלנותך , ואת היכולת לעבוד מול לקוחות שמשגיעים אותך.

2. כל מה שנאמר לעיל לגבי לינוקס , לא נשמע מספק משכנע כיוון שכולם רגילים לאקס פי.

ולממשק האופיס.

תהיה בריא וחזק

פורסם

טכנאי חמוד

אני מעריץ אותך על סבלנותך , ואת היכולת לעבוד מול לקוחות שמשגיעים אותך.

2. כל מה שנאמר לעיל לגבי לינוקס , לא נשמע מספק משכנע כיוון שכולם רגילים לאקס פי.

ולממשק האופיס.

תהיה בריא וחזק

אני כאדם שהיה ספץ בכל הקשור לוינדוס ושעבדתי עם לקוחות עסקיים שנים עם וינדוס

כיום אני בלינוקס לצמיתות

פשוט התאהבתי

אני אוהב שהמערכת מתוכננת לפי מה שאני רוצה

ולא רק זה

גם אתה יכול לערוך הכול במחשב

זה אדיר עם כוח רציני

אני מכור ללינוקס

ווינדוס? אני לא יכול להסתכל עליה בכלל

הכל עניין של הרגל

פורסם

אני לא מבין מה תעשה כאשר הלקוחות יקראו לך בטענה ש "הורדתי ICQ והוא לא עובד!".

פורסם

חכה לגרסא הבאה של אובונטו - רק להכניס את הדיסק וזה מתקין

ובגרסא אחרי, רק לחשוב על אובונטו וכבר מארק יבוא ויתקין לך

וברצינות, כן, זה תענוג להתקין לאנשים לינוקס, לוקח זמן ללמד אותם איך להשתמש במנהל חבילות [למרות שאני פשוט מתקין לרוב האנשים את כל החבילות שהם צריכים ולכן אני לא תמיד מסביר להם] אבל זה פשוט תענוג - אין וירוסים אין מערכת איטית אין דאגות

פורסם

אין מה לדאוג בנוגע להתקנת אופיס (מלבד רכישתו החוקית)

אין ספק ש-CrossOver עולה פחות ממערכת Windows שלמה...

לגבי הגיימרים שנאמר כאן קודם, אז אומנם זה לא הפיתרון האידיאלי אבל זה יותר טוב מכלום - Cedega

אל תשכחו שגם למיקרוסופט היתה גירסא 1.0 והיא לא מוצלחת כמו XP או מוצלחת בכלל

גם ללינוקס יש תקופת חלוציות, הבעיה היא חוסר התיאום, ברגע שזה ייפתר יוקל לכולנו

פורסם

באמת כל הכבוד ...

יפה שאתה אומר את זה ...

אני חושב שזה מאוד מאוד חשוב שהיה תכנאים שיודעים את מערכת הפעלה הזו ...ולעזור לאנשים ץ....שרק רוצים לגלוש ולשמוע מוזיקה ...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

תראה מצד אחד אתה משבח את לינוקס ומצד שני לא משתמש בה

בקשר לאבונטו ניסיתי להתקין אותו בזמנו וההתקנה לא עברה

רק את SUSE הצלחתי להתקין בסדר

ובאמת זה מערכת מצוינת

כן יש לי בעיות של חדש בלינוקס אבל לפעמים אני בלינוקס ולפעמים בחלונות

אני רוצה לילמוד הרבה יותר על לינוקס בשביל שאני ידע איך להתאים אותה יותר לצרכים שלי

כמו שאני יודע להתאים את פירפוקס

אבל בכללי אין לה הרבה חסרונות מול חלונות

כן יש צורך ללמוד אותה

ומוזר לי איך לקוחות רגילים מוכנים ללמוד על מערכת הפעלה אחרת

בדרך כלל אלו אנשים בלי הרבה סבלנות

פורסם

אני חייב להשתמש בלינוקס כדי להגיד שהיא טובה?

ובקשר ללמוד, אם אתה סתם משתמש בה, אין לך מה ללמוד יותר מדי, רק לדעת איך להתקין חבילות וזהו בעיקרון, כל השאר הוא מובן מאליו [מעבר להגדרה הראשונית שיכולה בחלק מההפצות להיות קצת מסובכת]

פורסם

זה לא נכון

כי למרות שלינוקס קלה מאוד יש בעיות למורגלי חלונות

לדוגמה בעכבר שלי יש כפתורי צד שכן מזוהים בלינוקס

אבל בחלונות הם אוטומטית מוגדרים כקדימה \אחורה בדפדפן

בלינוקס הם לא מוגדרים ככה וכרגע אני בודק איך להגדיר

יש גם כל מיני קיצורי מקלדת שונים שצריך ללמוד

בקיצור זה לא קל כמו שאתה עושה מזה

למרות שאם מישהו היה מתחיל אם אחת מהמערכות מ0 ידע בטח היה לו קל יותר ללמוד הפצה ידידותית של לינוקס

פורסם

העכבר, עד כמה שאני יודע, יש הפצות שכן מגדירות מראש פרופילים של עכברים ואם לא אז חיפוש קטן בגוגל ואתה מוצא את התשובה, בידיוק כמו שיש לך בעיה בלינוקס או מסך כחול רק שמשום מה כשאתם בלינוקס זאת פתאום בעיה מסובכת ולא יודעים מה עושים ואף אחד לא יכול לעזור כשכל מה שצריך לדעת זה סה"כ העתק הדבק, לא יותר

פורסם
גרפיקאים, מוזיקאים וכל שאר האמנים למיניהם שמשתמשים במחשב לצורך עבודה ברוב המקרים אינם מסוגלים או רוצים להגר עם התוכנות שלהם ללינוקס או לעבור לתוכנות אחרות, הזמינות ללינוקס, ולכן בתחום זה אין בכלל אחיזה של לינוקס.

אני ממש לא מסכים

אני יוצר גרפיקה ומוסיקה בלינוקס ומסתדר אם התוכנות הפתוחות כמו lmms הרבה יותר טוב ממה שאני זוכר מחלונות מלפניי כמה שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים