עבור לתוכן

עזרה בהרכבת מחשב לעבודה בגרפיקה (ללא תקציב מוגדר)

Featured Replies

פורסם

הנני לומדת עיצוב וגרפיקה והפנו אותי לפורום הזה.

אני צריכה לעבוד עם תוכנות כגון מאיה ופוטושופ.

אני גם כן מעוניינת במסך widescreen 24 אינצ'

חשבתי בהתחלה ללכת על iMac 24' אבל רציתי לבדוק אפשרויות נוספות לפני

תודה רבה

פורסם

חשבתי בהתחלה ללכת על iMac 24'

דעי כי כיום ההבדלים הלא-עיצוביים בין PC ל-Mac מתמצים בלוח-הראשי (שאיננו בהכרח עדיף על אלו של ה-PC), ובמערכת-ההפעלה (העדיפה בהרבה על Windows, לדעתי).

היתר זהה בכמעט 100%, ל-PC "רגיל", שהינו לרוב הרבה יותר זול - וגם הרבה פחות יקר לתחזוקה במקרה של תקלת-חומרה (ל-Apple מונפול על ייצור חומרת ה-Mac הייעודית - ומכך נובע כי מחיריה נתונים לשיקול-דעתם הבלעדי).

אלו הן שתי האגורות שלי, לבינתיים.[br]פורסם בתאריך: 22.10.2007 בשעה 02:53:19

טוף, אחרי בירור קצרצר, הנה מפרט לדוגמה :

מארז : JSP T-280B (ללא ספק-כוח) - כ-200ש"ח (נאה למראה, וחסכוני במקום)

ספק-כוח : Corsair VX 450W - כ-440ש"ח

לוח-ראשי : Gigabyte GA-N650SLI-DS4 - כ-660ש"ח

מעבד-ראשי : Intel Core 2 Quad 2.4GHz Q6600 Box - כ-1450ש"ח

פתרון-קירור-למעבד : Zalman CNPS-7500AlCu - כ-150ש"ח (מעט גבולי, ייתכן כי עדיף משהו חזק יותר)

זיכרון-ראשי : Kingston 2x1GB 667MHz KVR667D2N5/1G - כ-400ש"ח

כרטיס-מסך - אפשרות 1 : Leadtek nVidia Quadro FX 570 256MB/128bit G84GL-Based - כ-1130ש"ח

כרטיס-מסך - אפשרות 2 : Leadtek nVidia Quadro FX 1700 512MB/128bit G84GL_Ultra-Based - כ-2700ש"ח

כונן-קשיח : WD 320GB 16MB-Cache NCQ S-ATA WD3200AAKS - כ-440ש"ח

כונן-תקליטורים : LG GSA-H62N S-ATA - כ-175ש"ח

מסך : Dell 24' 6ms 2407WFP - כ-3700ש"ח

וסה"כ : בין כ-8745ש"ח לכ-10315ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה)

* מאחר ולא ציינת תקציב, בניתי את התקציב על בסיס מחירו של ה-'iMac 24 בארה"ב (כ-2000$ לפני מס-קניה (.G.S.T)).

פורסם
  • מחבר

תודה, עכשיו יש לי שאלה אחרת, אני באמת צריכה את כל זה? מה ההבדל בין מחשב סטנדרטי ומחשב "מתקדם" לעבודה עם גרפיקה (ברמה שאני אמורה ללמוד)

ולגבי הכרטיס מסך, ישנו הבדל דיי משמעותי במחירים, השאלה היא מה ההבדל מבחינת עבודה או צורך?

תודה רבה!!

נ.ב.

תקציב? אם רציתי לרכוש אי מאק עם 24 אינצ' כנראה זה בסביבות ה 13 אלף, ואני מתכוונת ללכת על הבחירה של הפיסי הרגיל אם זה יצא משתלם יותר.

אגב, האי מאק מגיע עם הR2600HD נראה לי. ישנו הבדל בינו לבין מה שהכרטיס של NVIDIA מספק?

ושוב תודה[br]פורסם בתאריך: 22.10.2007 בשעה 19:28:59

ואני צריכה גם ציוד הקפי (עכבר מקלדת ורמקולים (עדיפות לטובים ולא משהו פשוט ב 50 שקל)) תודה רבה!
פורסם

תודה, עכשיו יש לי שאלה אחרת, אני באמת צריכה את כל זה? מה ההבדל בין מחשב סטנדרטי ומחשב "מתקדם" לעבודה עם גרפיקה (ברמה שאני אמורה ללמוד)

המחשב, מחירו הבסיסי הוא כ-5000ש"ח סה"כ. המסך הוא זה שמקפיץ את המחיר בכ-3700ש"ח. לפיכך, השאלה האמיתית היא, לדעתי, אם את באמת צריכה מסך 24'...

ולמה כוונתך ב-"מחשב סטנדרטי" ? וב-"ברמה שאני אמורה ללמוד" ?

אם בראשון כוונתך היא למחשב לשימושים בסיסיים (כגון : גלישה, דוא"ל, מוזיקה, סרטים, ומשחקים קלי-משקל, וכו') - מפרט למחשב כזה ניתן להרכיב בתקציב ממוצע של כ-1500ש"ח,

וההבדלים עצומים : פחות ממחצית עוצמת העיבוד, כמחצית נפח הזיכרון-הראשי, כרטיס-מסך משולב ו/או חלש (ובהחלט לא מתאים לשימושים המקצועיים שתיארת !), לוח-ראשי דל-תכונות וללא תמיכה ב-2 כרטיסי-מסך במקביל (SLI), כמחצית נפח-האיחסון, ספק-כוח בסיסי וחלש יותר, פתרון-קירור בינוני למעבד (ופחות יעיל), וזהו - בערך.

ולגבי הכרטיס מסך, ישנו הבדל דיי משמעותי במחירים, השאלה היא מה ההבדל מבחינת עבודה או צורך?

תודה רבה!!

ההבדל הוא בכוח-העיבוד של הכרטיס.

לפחות לתקופת הלימודים, ולדעתי, הכרטיס הזול יותר (מבוסס ה-nVidia Quadro FX 570) אמור להספיק לך. מכל מקום, אינני גרפיקאי, כך שממליץ *מאד* להתייעץ בנושא עם צוות ההוראה בקורס - ולחזור לכאן עם המלצותיהם - וממליץ גם לא לבחור משהו זול יותר - משום שרוב הסיכויים שתקבלי משהו מיושן, וחלש במידה משמעותית.

תקציב? אם רציתי לרכוש iMac עם 24 אינצ' כנראה זה בסביבות ה-13 אלף, ואני מתכוונת ללכת על הבחירה של הפיסי הרגיל אם זה יצא משתלם יותר.

אגב, האי מאק מגיע עם הR2600HD נראה לי. ישנו הבדל בינו לבין מה שהכרטיס של NVIDIA מספק?

ושוב תודה

ואני צריכה גם ציוד הקפי (עכבר מקלדת ורמקולים (עדיפות לטובים ולא משהו פשוט ב 50 שקל)) תודה רבה!

כרטיס-המסך : זה שאיתו מגיע ה-'iMac 24 הוא אכן מבוסס AMD-ATi Radeon HD 2600 Pro. ולפיכך *איננו* מיועד לשוק המקצועי, ולכן _לא יוכל_ לסייע בהאצת העיבודים הגרפיים ביישומים שבהם בכוונתך להשתמש.

ומאידך, קצת מוזר ותמוה בעיני שלא ניתן לקנות את ה-iMac עם כרטיס-מסך המיועד לשוק המקצועי.

ציוד היקפי - התקני קלט : מאחר ואלו הם מוצרים שבחירתם תלויה רבות בהעדפתו האישית של המשתמש, המלצתי היא לגשת לסניף אופיס-דיפו הקרוב, ולבקש לראות ולנסות את המוצרים שנראים לך מעניינים, ואז לרשום כאן אילו מוצרים מצאו חן בעינייך (שם-יצרן ודגם-מדוייק) - ואשמח לסייע במציאת העסקה הכדאית ביותר.

פורסם
  • מחבר

וואו, תודה רבה על ההסבר המפורט

אמרת שאתה לא גרפיקאי, אתה (או מישהו) יודע איפה יש פורום שאני כן יכולה לשאול שאלות בנושא? תודה :)

פורסם

בשמחה :)

כאן באתר ישנו תת-פורום העוסק ב-"תצוגה וגרפיקה", אם כי עיון קצר בנושאים הנדונים שם - עשוי ללמד כי עוסקים בו הרבה יותר בתחום הביתי (משחקים), מאשר בתחום המקצועי. ואולי זו פשוט הדרישה הנמוכה יחסית לפתרונות המיועדים לשוק המקצועי, או מיעוט אנשי-המקצוע מהתחום המבקרים כאן ?

מידע השוואתי על כרטיסי-מסך לשוק המקצועי :

nVidia Quadro - http://www.nvidia.com/object/IO_11761.html

AMD-ATi FireGL - http://ati.amd.com/products/workstation/benchmarks2.html

* הערה חשובה : אמנם יחסית פשוט להשוות בין הרמות השונות של כל תוצרת, אך לא כ"כ פשוט עד בלתי-אפשרי להשוות בין שתי התוצרות השונות - מאחר והמבחנים השונים אינם מורצים על מערכת אחידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים