עבור לתוכן

אופי חלוקת כונן קשיח. וכיצד מחולק הכונן שלכם?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, :hi:

עוד ימים ספורים יגיעו אליי שני כונני Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS.

לעת עתה אתקין Windows XP Home, בהמשך, אני מניח שלאחר יציאת SP1, אעבור לויסטה.

אני יודע ששני כוננים שכאלה יעניקו לי די מקום, אך לשם יעילות עבודה עם המחשב, אשמח לטיפים בנוגע לחלוקת כונן;

1) כמה להקצות למחיצת C, לשם נוחות בהמשך עם ויסטה?

2) האם אתם מתקינים תוכנות / משחקים במחיצות נפרדות, על אותו כונן בו מצויה מערכת ההפעלה?

3) האם כדאי להתקין תוכנות / משחקים בכונן נפרד, בו לא מצויה מערכת ההפעלה?

4) אילו חלוקות יכולות להיות יעילות למהירות עבודת המערכת / תוכנות / משחקים, נוחות פירמוט והתקנה וכו'?

אשמח לטיפים, רעיונות ולדעת כיצד מחולק הכונן שלכם.

ת'רד שיכול להיות שימושי גם לגולשים נוספים...

תודה! :xyxthumbs:

פורסם

מכיוון שדיסקים אלה לא תומכים בRAID, אז יש לך 1TB.

רק שאלה: כמה זיכרון יש לך? זה קשור להקצאת זיכרון וירטואלי שהמערכת מקציבה אוטומטית.

אם למשל יש לך 2GB אז הקצאה סבירה 3 3.5 GB. כלומר הזיכרון שיש לך כפול 1.5 עד 1.7 זה מספיק טוב. אני אישית עושה זאת ידני.

אני ממליץ לחלק כך:

כונן C: שיהיה למערכת הפעלה ולתוכנות

הסבר: כי אם אתה רוצה להתקין מחדש את המערכת הפעלה, זה הכי נוח לפרמט את C וכך שום דבר אחר לא נמחק. את התוכנות גם מוחקים כי רובם מתקינים לספריות של חלונות קבצים, כך שהם לא יעבדו בלי שתתקין אותם מחדש על ההתקנה החדשה של חלונות. את המשחקים הייתי ממליץ להתקין בקונן אחר, כי יש הרבה כאלה שיעבדו גם לאחר שתתקין מחדש את המערכת הפעלה וגם כך לא ימחקו לך השמירות שעשית.

במילים אחרות, בשביל לדעת כמה אתה צריך לכונן C, כך בחשבון: 1. כמה לוקחות התוכנות שתתקין (חשב לבד) 2. הזיכרון הווירטואלי (חשב לבד) 3. המערכת הפעלה עצמה

בשבילך (מכיוון שאין לך בעיה עם שטח הדיסק) הייתי מקצה למערכת הפעלה VISTA מהתחלה ובכמות 30GB (מספיק) עד 50GB

שאר הכוננים לפי בחירתך, רק קח בחשבון שתצטרך למלא אותם לפי קיבולת שלהם ובמקרים מסוימים זה מפריע. לכן הייתי ממליץ לעשות אותם כמה שיותר גדולים או אפילו אחד.

הערה: המשמעות של clusters בכוננים כל כך גדולי כבר זניחה (כמה שיות גדול הכונן, יותר גדול ה-cluster וזה משפיע למשל במקרה והקובץ קטן יותר מ-cluster הוא בכל מקרה יתפוס את כולו, ומקרים אחרים)

פורסם

אני מתקין תוכנות ומשחקים על אותה מחיצה של הוינדוס. זה לא כאילו שאם אני אצטרך לפרמט ולהתקין מחדש את הוינדוס אני אוכל עדיין להשתמש בהם.

קבצים אני שומר על מחיצה נפרדת.

כרגע יש לי 250GB מחולק ל2: חצי לוינדוס, תוכנות ומשחקים וחצי לקבצים. השבוע אני מתכוון להוסיף עוד HD ואז אני כנראה אקצה שליש למחיצה של הוינדוס ו2 שליש לקבצים.

פורסם
  • מחבר

מכיוון שדיסקים אלה לא תומכים בRAID, אז יש לך 1TB.

רק שאלה: כמה זיכרון יש לך? זה קשור להקצאת זיכרון וירטואלי שהמערכת מקציבה אוטומטית.

אם למשל יש לך 2GB אז הקצאה סבירה 3 3.5 GB. כלומר הזיכרון שיש לך כפול 1.5 עד 1.7 זה מספיק טוב. אני אישית עושה זאת ידני.

אני ממליץ לחלק כך:

כונן C: שיהיה למערכת הפעלה ולתוכנות

הסבר: כי אם אתה רוצה להתקין מחדש את המערכת הפעלה, זה הכי נוח לפרמט את C וכך שום דבר אחר לא נמחק. את התוכנות גם מוחקים כי רובם מתקינים לספריות של חלונות קבצים, כך שהם לא יעבדו בלי שתתקין אותם מחדש על ההתקנה החדשה של חלונות. את המשחקים הייתי ממליץ להתקין בקונן אחר, כי יש הרבה כאלה שיעבדו גם לאחר שתתקין מחדש את המערכת הפעלה וגם כך לא ימחקו לך השמירות שעשית.

במילים אחרות, בשביל לדעת כמה אתה צריך לכונן C, כך בחשבון: 1. כמה לוקחות התוכנות שתתקין (חשב לבד) 2. הזיכרון הווירטואלי (חשב לבד) 3. המערכת הפעלה עצמה

בשבילך (מכיוון שאין לך בעיה עם שטח הדיסק) הייתי מקצה למערכת הפעלה VISTA מהתחלה ובכמות 30GB (מספיק) עד 50GB

שאר הכוננים לפי בחירתך, רק קח בחשבון שתצטרך למלא אותם לפי קיבולת שלהם ובמקרים מסוימים זה מפריע. לכן הייתי ממליץ לעשות אותם כמה שיותר גדולים או אפילו אחד.

הערה: המשמעות של clusters בכוננים כל כך גדולי כבר זניחה (כמה שיות גדול הכונן, יותר גדול ה-cluster וזה משפיע למשל במקרה והקובץ קטן יותר מ-cluster הוא בכל מקרה יתפוס את כולו, ומקרים אחרים)

KL-xXx, תודה על תגובתך המפורטת. :)

זה הזיכרון שלי: Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4.

הבנתי שרצוי להקצות זיכרון וירטואלי על כונן נפרד מכונן של מערכת ההפעלה. כך שנראה שכדאי על הכונן השני ליצור מחיצה בגודל 3.5GB, שתהא יעודית לזיכרון הוירטואלי, נכון?

יש סיכוי שאקצה למחיצה C, עם מערכת ההפעלה, 50GB. קראתי באתר של מיקרוסופט, שלויסטה מומלץ 15GB פנוי על כונן של לפחות 40GB. מה דעתך?

http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/editions/systemrequirements.mspx

אני מתקין תוכנות ומשחקים על אותה מחיצה של הוינדוס. זה לא כאילו שאם אני אצטרך לפרמט ולהתקין מחדש את הוינדוס אני אוכל עדיין להשתמש בהם.

קבצים אני שומר על מחיצה נפרדת.

כרגע יש לי 250GB מחולק ל2: חצי לוינדוס, תוכנות ומשחקים וחצי לקבצים. השבוע אני מתכוון להוסיף עוד HD ואז אני כנראה אקצה שליש למחיצה של הוינדוס ו2 שליש לקבצים.

אלימלך אגוז, תודה על תגובתך.

תתחדש על ההארד דיסק. ;)

אשמח לקרוא תגובות, חיזוקים ורעיונות נוספים. :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים