עבור לתוכן

בעיית (?) רעשים בדיסק הקשיח

Featured Replies

פורסם

מה המצב אנשים ?..

יש לי הארד דיסק שעובד אחלה אבל הוא עושה רעשים כאילו כמו צורב בצריבה אבל הוא עובד טוב ... והוא מגיע לי ל - 48 מעלות במאמץ לפעמים ובמנוחה 38-42 ... לפי הרעשים שהוא עושה + הטמפרטורה זה אומר שהוא לא טוב ?.. אני לא יודע למה הדיסק הקשיח שלי מגיע לטמפרטורות כאלו גבוהות ועוד קריר אצלי במארז ... ויש לי אחלה מארז ... ניסיתי לשים מעליו מאוורר 80 מ"מ וזה לא עזר ... אז שמתי את המאוורר מתחתיו וגם לא עזר ... יעני בדקתי עם Everest והטמפרטורות לא ישתנו כששמתי את המאוורר למעלה וגם לא ישתנו כששמתי את המאוורר מתחתיו =\

אם אני שם מאוורר במקום שיש בציור מרובע בצבע אדום אז המאוורר שבציור הוא מרובע ירוק לא "מעיף" את האוויר שהמאוורר האדום מוציא אל הארד דיסק ?..

הציור בחתימה שלי ...

הכרטיס מסך (x1950 Pro 512 של Sapphire) שלי ארוך מדי ואני לא יכול להעלות את הארד דיסק ממש למעלה אלא רק שלב אחד ... ככה שהמאוורר שאני חושב לשים מתחתיו לא יהיה בטווח מרחק סביר ולא יאוורר את כל השטח של הארד דיסק אלא קצת יותר מחצי ...

למה יש לי רעשים כאלה בדיסק הקשיח + איך אני יכול לקרר את הדיסק הקשיח ?..

תודה מראש,

משה

[attachment deleted by admin]

פורסם

כמה חודשים/שנים כבר יש לך את הדיסק קשיח הזה?

באיזה דיסק קשיח בדיוק מדובר? בעקרון זה טמפרטורת מנוחה נורמלית לדיסק קשיח אם 3 פלטות או יותר או אפילו

אם פחות פלטות אם ממש חם ,בכל אופן אל תצפה מהדיסק קשיח שיהיה בטמפרטורה נמוכה יותר מטמפרטורת החדר

תשמע זה ממש לא הגיוני שהמאורר לא השפיע על הטמפרטורות בכלל,אז לדעתי

או שהתוכנה (everest) לא מדווחת תטמפרטורה נכון או שיש לדיסק קשיח חיישן טמפרטורה פגום

בכל אופן אני אצלי שמתי מאורר 80MM קשור אם חוטים מהצד השמאלי דרך החורים במפרץ הכוננים של הקשיחים,מכניס אוייר

האם אתה 100% בטוח שהרעש בא מהדיסק קשיח ולא מאחד המאוררים?

אולי כדאי שתבדוק אותו אם התוכנה של היצרן

פורסם
  • מחבר

כמה חודשים/שנים כבר יש לך את הדיסק קשיח הזה?

באיזה דיסק קשיח בדיוק מדובר? בעקרון זה טמפרטורת מנוחה נורמלית לדיסק קשיח אם 3 פלטות או יותר או אפילו

אם פחות פלטות אם ממש חם ,בכל אופן אל תצפה מהדיסק קשיח שיהיה בטמפרטורה נמוכה יותר מטמפרטורת החדר

תשמע זה ממש לא הגיוני שהמאורר לא השפיע על הטמפרטורות בכלל,אז לדעתי

או שהתוכנה (everest) לא מדווחת תטמפרטורה נכון או שיש לדיסק קשיח חיישן טמפרטורה פגום

בכל אופן אני אצלי שמתי מאורר 80MM קשור אם חוטים מהצד השמאלי דרך החורים במפרץ הכוננים של הקשיחים,מכניס אוייר

האם אתה 100% בטוח שהרעש בא מהדיסק קשיח ולא מאחד המאוררים?

אולי כדאי שתבדוק אותו אם התוכנה של היצרן

יש לי אותו כבר חודש פחות או יותר ... תראה מה כתוב באתר של החברה שממנה קניתי אותו ...

מומלץ הדגם החדש 1600AAJS ששקט יותר מתחמם פחות ובעל ביצועים טובים יותר !

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_79_1664&products_id=18272

פורסם

לא עניתה על השאלות, בכל אופן מה שרשום שמה לגמרי לא נכון,הדגם היותר חדש זה AAKS והוא אכן יותר שקט

הAAJS זה הישן ויותר רועש

עריכה : בעצם אולי אני טועה בקשר לזה כי לא מצאתי 160 של וסטרן אם AAKS

אולי זה נכון רק בקשר לדיסקים קשיחים הגדולים יותר שלהם,או שפשוט לא טרחו

לייצר 160 אם KS

פורסם
  • מחבר

לא עניתה על השאלות, בכל אופן מה שרשום שמה לגמרי לא נכון,הדגם היותר חדש זה AAKS והוא אכן יותר שקט

הAAJS זה הישן ויותר רועש

עריכה : בעצם אולי אני טועה בקשר לזה כי לא מצאתי 160 של וסטרן אם AAKS

אולי זה נכון רק בקשר לדיסקים קשיחים הגדולים יותר שלהם,או שפשוט לא טרחו

לייצר 160 אם KS

כן אני בטוח ב - 100% שהרעש בא מהדיסק הקשיח ...

פורסם

בעקרון יש כמה דברים שאתה יכול לעשות

1) לכל הדיסקים קשיחים המודרנים יש תמיכה בaam כלומר automatic acoustic management

אם אתה מפעיל את זה אז הוא יהיה שקט יותר אבל הזמן גישה יהיה קצת יותר גבוהה כלומר שהוא קצת יואט

אתה יכול להדליק את זה אם hitachi feature tool ,אם התוכנה לא מזהה לך תדיסק קשיח אז כנראה הבקר

SATA מוגדר בביוס למצב AHCI ,צריך שיהיה במצב רגיל יעני אמולוציה של IDE כדי שהתוכנה תזהה אותו

כמובן שזה לא יעשה אותו שקט ב100% אבל זה עוזר

2) דבר אם החנות,תגיד להם שרועש ותגיד שאתה רוצה שיחליפו לך לדיסק קשיח של חברה אחרת (עד כמה שידוע לי סמסונג וסיגייט הכי שקטים)

אם לא ירצו להחליף לך אז מכור אותו וקנה חדש

פורסם
  • מחבר

בעקרון יש כמה דברים שאתה יכול לעשות

1) לכל הדיסקים קשיחים המודרנים יש תמיכה בaam כלומר automatic acoustic management

אם אתה מפעיל את זה אז הוא יהיה שקט יותר אבל הזמן גישה יהיה קצת יותר גבוהה כלומר שהוא קצת יואט

אתה יכול להדליק את זה אם hitachi feature tool ,אם התוכנה לא מזהה לך תדיסק קשיח אז כנראה הבקר

SATA מוגדר בביוס למצב AHCI ,צריך שיהיה במצב רגיל יעני אמולוציה של IDE כדי שהתוכנה תזהה אותו

כמובן שזה לא יעשה אותו שקט ב100% אבל זה עוזר

2) דבר אם החנות,תגיד להם שרועש ותגיד שאתה רוצה שיחליפו לך לדיסק קשיח של חברה אחרת (עד כמה שידוע לי סמסונג וסיגייט הכי שקטים)

עזוב חבל לי לעשות מה שהצעת לי לעשות בהצעה מס' 1 ... בקשר ל - 2 אני מעדיף במקום שיחליפו ואני יצטרך שוב להתקין את המערכת הפעלה + כל מה שיהיה לי במחשב שיהיה לי את הרעש הזה ... הוא לא מפריע כל כך ... תודה בכל זאת על המאמץ והטרחה שלך לעזור לי :xyxthumbs:

פורסם

SeaGate יש לה את הדיסקים הקשיחים אוליי אומרים שהם שקטים אבל הם לא, וגם הסידרה שלהם גרועה אלפי מישתמשים בעולם היתלוננו על בעיות של איטיות, מדובר על הדגם שיש לי במיפרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים