עבור לתוכן

מפרט ל HTPC עד 4K עם דרישות מיוחדות

Featured Replies

פורסם

אז ככה, החלטתי לקנות HTPC לסלון, אני מבקש את עזרתכם בבניית המפרט, חשובים לי מספר פרטים:

מערכת הפעלה תהיה ויסטה - כנראה ULTIMATE, לא צריך לכלול במחיר, כבר יש לי.

1. אם הדבר אפשרי מבחינת הVISTA אז אני רוצה את האפשרות לחבר שני כרטיסי טלוויזיה, כלומר אפשרות לצפות בשני מקורות במקביל ואפילו להקליט אם זה אפשרי.

אגב, הכוונה לשני טיונרים, ולא להקלטה מהטיונר וצפייה דרך VIDEO IN

2. מארז שוכב שנראה סביר , לא חייב את הטופ - אנד.

3. שלט רחוק + מקלדת ועכבר אלחוטים.

4. דיסק קשיח - 500GB - ABYS.

5. צורב DVD.

6. שלא ירעיש יותר מידי (לא חייב FANLESS )

מאוד חשובה לי האפשרות הראשונה שציינתי, אשמח לשמוע תגובות ממישהו שכבר התנסה בנושא.

פורסם

בנוגע לשני כרטיסי טלוויזיה אין לי שמץ תחכה לתגובות אחרות

מskypc

מחשב מבוסס מעבד INTEL

מקט שם מוצר מחיר כמות

INT-CP-E6550 מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box 929 1

BLKDG31PR לוח אם INTEL BLKDG31PR PEARL CREEK 424 1

2500AAKS כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB 359 1

OCZ26671024V זיכרון OCZ DDR2 1024MB 667Mhz CL5 167 2

NCH2400XT-256 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD2400XT HDMI 256MB PCIe 435 1

WIN-PVR150 כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE 388 1

GSA-H62N צורב LG GSA-H62N X18 DVD 174 1

0761345-00240-0 מארז כולל ספק Antec NSK2400-EC 380W 600 1

CL-P0220 קרור למעבד Thermaltake Golden Orb II 174 1

920-000092 סט מקלדת ועכבר אלחוטי Logitech Cordless Desktop Deluxe 650 185 1

10 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 79 1

סה"כ 4081 ¤

עריכה:

לאחר שראיתי את כל מה שרצית ממליץ בחם לעבור לAMD

מחשב מבוסס מעבד AMD

מקט שם מוצר מחיר כמות

AMD1174 מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 BOX 548 1

31520 לוח אם ASUS M2N-X 346 1

5000AAKS כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 595 1

OCZ26671024V זיכרון OCZ DDR2 1024MB 667Mhz CL5 167 2

NCH2400XT-256 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD2400XT HDMI 256MB PCIe 435 1

WIN-PVR150 כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE 388 1

GSA-H62N צורב LG GSA-H62N X18 DVD 174 1

0761345-00240-0 מארז כולל ספק Antec NSK2400-EC 380W 600 1

CL-P0220 קרור למעבד Thermaltake Golden Orb II 174 1

967561-0119 סט מקלדת ועכבר אלחוטי Logitech Cordless Desktop EX 110 225 1

10 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) 79 1

סה"כ 3898 ¤

פורסם

מארז וספק-כוח : Antec NSK2400/NSK1300 w/ 380W/300W HE PSU - כ-650ש"ח בממוצע

לוח-ראשי : Asus M2A-VM-HDMI AMD-690G-Based - כ-440ש"ח (שים לב לבחור בגירסה עם מתאם ה-HDMI - ולא בגירסה הזולה בכ-50ש"ח - שבה אינו נכלל !)

מעבד-ראשי : AMD Athlon64 X2 4000+ 2.1GHz 65nm Box - כ-380ש"ח

פתרון-קירור-למעבד : Zalman CNPS-7500AlCu - כ-150ש"ח (http://www.tamlil2100.co.il/product.asp?pID=7276&cID=916)

זיכרון-ראשי : Kingston 2x1GB 667MHz KVR667D2N5/1G - כ-390ש"ח

כרטיסי-טלוויזיה : Hauppauge 2xWinTV-PVR-150 MCE - כ-700ש"ח (http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3851)

כונן-קשיח : WD 500GB 16MB-Cache WD5000AAKS - כ-570ש"ח

כונן-תקליטורים : LG GSA-H62N - כ-175ש"ח

וסה"כ : כ-3475ש"ח (לא כולל הרכבה ו/או בדיקה)

** תודה ל-cold fire על ההארה בעניין התמיכה ב-HDMI **

** ההמלצה לכרטיס(י)-הטלוויזיה עודכנה בעקבות המידע שסיפק creed111 **

פורסם

hw_joe

תבנה מפרט מחנות אחת ממש לא שווה לפצל את הקנייה מכמה חנויות

למה לקחת כרטיס טלוויזיה ב1500 ש"ח?

גם חרגת ב200 שש"ח וגם המערכת ללא בדיקה והרכבה...

במערכת כמו זו עדיף כרטיס מסך נפרד שיתמוך בהצגת סרטי HD יחד עם יציאת HDMI

(אם אין על הלוח אם)

פורסם

לא שווה לפצל את הקנייה מכמה חנויות

דווקא כן, לדעתי : אם לא מגזימים (נאמר 2-3 חנויות), זה עשוי לחסוך כ-5% בממוצע מסך ערך המפרט (לא מעט ב-4K). בנוסף, כך גם לא חייבים לבחור רק ממגוון הציוד המוגבל שחנות אחת מסויימת מוכרת.

למה לקחת כרטיס טלוויזיה ב1500 ש"ח ?

בחרתי אותו בעיקר משום שהוא מתאים לדרישות מבקש המפרט - בהכילו 2 טיונרים, ו-2 מקודדי-MPEG בחומרה.

פורסם

אני לא מתמצא בעניין עריכת ווידיאו אבל אין כרטיסים יותר זולים

אחרי הכל כבר שווה לקנות שניים ולחסוך כמעט אלף שקל...

פורסם

שני כרטיסים זולים-יחסית עם מקודדי-MPEG בחומרה, כגון ה-PVR-150, אכן יעלו כ-750ש"ח פחות בסה"כ, אך לא בהכרח ייתמכו לשימוש במקביל על-ידי התוכנה שבה הוא מתעתד להשתמש - רצוי מאד לברר נקודה חשובה זו קודם לרכישת החומרה.

פורסם

פשוט שיפתח שירשור בפורום המתאים אם כי עדיין נראה לי ש2 כרטיסים יהיו עדיפים על הכרטיס

שהמלצת ב1500 ש"ח...

פורסם
  • מחבר

קודם כל , תודה על העזרה :xyxthumbs:

מספר הבהרות:

אני ממש לא רוצה הרכבה של המחשב, אני מרכיב בעצמי, ככה שאין טעם לכלול את אזה במחיר בכלל.

בנוגע לסכום, אני מוכן לחרוג טיפה בשיל הדרישה המיוחדת של האפשרות לצפות ולהקליט משני מקורות במקביל.

אני רוצה להבין משהו בנוגע ל PVR150, ראיתי שממליצים רק עליו פה, יש סיבה מיוחדת לזה?

בנוגע לדיסק הקשיח, אני מעוניין אך ורק ב ABYS 500GB.

HDMI לא קריטי לי, כי אין לטלויזיה חיבור כזה, ואם אני אצטרך בעתיד אני אוכל לשדרג את הכרטיס מסך.

תודה!

פורסם

ל-Hauppauge יש מוניטין טובים (וגם תמיכה לא רעה תחת לינוקס - כמדומני), זו הסיבה להמלצה.

ממליץ מאד גם על תוצרת Leadtek, אלא שלהם, לפחות למיטב ידיעתי - ובלי לבדוק שוב, אין פתרון עם 2 טיונרים ומקודדי-MPEG-בחומרה בכרטיס אחד.

פורסם

אין לי הרבה ניסיון עם כרטיסי לכידה אחרים מלבד ה -p150 (חוץ מהרפתקאה קצרה עם כרטיס של avermedia) , אבל לאחר הרבה קריאה וכן שימוש אישי בו -הוא פשוט המוצלח ביותר - גם מבחינת איכות ההקלטה וגם מבחינת זה שהוא נתמך ע"י כל תוכנה שתבחר לעבוד איתה (אני מניח שאם אתה מתקין ויסטה, כנראה שתשתמש ב- vmc).

אין שום יתרון ל - p500 על פני 2 כרטיסים של p150.

קח בחשבון שאם אתה רוצה אפשרות של הקלטת שני ערוצים שונים, או הקלטה בערוץ אחד וצפייה באחר תצטרך לייעד ממיר נפרד לכל אחד מהכרטיסים.

אם אתה לקוח של הוט ניתן להשתמש בכניסה של טיונר לכל אחד מהם, אך עדיין שניהם צריכים להיות מחוברים למקור וידאו נפרד.

מלבד המגבלה הזו, כל תוכנות ה -pvr הרציניות (mce, vmc, mediaportal, gb-pvr...) תומכות בעבודה מול מספר כרטיסים במקביל.

פורסם

אין לי הרבה ניסיון עם כרטיסי לכידה אחרים מלבד ה -p150 (חוץ מהרפתקאה קצרה עם כרטיס של avermedia) , אבל לאחר הרבה קריאה וכן שימוש אישי בו -הוא פשוט המוצלח ביותר - גם מבחינת איכות ההקלטה וגם מבחינת זה שהוא נתמך ע"י כל תוכנה שתבחר לעבוד איתה (אני מניח שאם אתה מתקין ויסטה, כנראה שתשתמש ב- vmc).

אין שום יתרון ל - p500 על פני 2 כרטיסים של p150.

קח בחשבון שאם אתה רוצה אפשרות של הקלטת שני ערוצים שונים, או הקלטה בערוץ אחד וצפייה באחר תצטרך לייעד ממיר נפרד לכל אחד מהכרטיסים.

אם אתה לקוח של הוט ניתן להשתמש בכניסה של טיונר לכל אחד מהם, אך עדיין שניהם צריכים להיות מחוברים למקור וידאו נפרד.

מלבד המגבלה הזו, כל תוכנות ה -pvr הרציניות (mce, vmc, mediaportal, gb-pvr...) תומכות בעבודה מול מספר כרטיסים במקביל.

אהלן ומצטער שאני נדחף אבל זה נושא שדיי חשוב לי בנוגע לקנייה עתידית של HTPC.

אתה אומר את הדברים על סמך ניסיון וידע?

בעיקרון אתה אומר שצריך שני PVR150 כדי לצפות בערוץ אחד ולהקליט באחר?

ולכל אחד לחבר ממיר משלו? :o

אני לקוח יס.

האם לא כבר עדיף לקנות משהו כמו P500 שציינת ואישית לא שמעתי עליו הרבה ובכך גם למנוע סרבול?

בואו לא נשכח לציין שה-PVR150 מגיע עם שלט נחמד מאוד לאפשרויות המדיה סנטר.

בנוגע לויסטה אולטימייט, יש לי חבר שקנה לא מזמן HTPC ברמות המחירים האלו ותחקרתי אותו בנושא :smile1: והבנתי ממנו שלאחר מחקר קטן שעשה הגיע לכך שהום פרימיום עדיפה יותר מהאולטימייט. תבקש בפרטי ואתן לך מסנג'ר שלו.

Ym.

פורסם

ym92 - אם אתה לקוח של יס אז אתה חייב שני ממירים כדי לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר. המידע של יס מוצפן וחייבים ממיר שיפענח אותו, לכן אי אפשר לחבר כבל אנטנה פשוט ישירות לכרטיס.

לקוחות של הוט יכולים לחבר כבל אנטנה פשוט ישירות לכניסת הטיונר שבכרטיס ובכך להמנע ממספר רב של ממירים. כמובן שאיכות הצפיה בחיבור טיונר פשוט נופל מהחיבורים האנלוגים - קומפוזיט (הבננה הצהובה הרגילה) וכמובן מ -s-video

היתרון היחיד של ה- p500 על פני שני כרטיסים נפרדים הוא שהוא תופס רק סלוט אחד על הלוח אם. רכישה של שני p150 חוסכת כמה מאות שקלים ואני לא חושב שההתקנה שלהם מסורבלת. מעל שני כרטיסים כבר שמעתי שיש בעיה עם פליטת החום שלהם, אבל זה לא משהו שהתנסיתי איתו באופן אישי.

ולגבי השאלה הראשונה ששאלת -

לא ניתן לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר דרך המחשב אם יש ברשותך רק כרטיס לכידת וידאו אחד!

פורסם

לא ניתן לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר דרך המחשב אם יש ברשותך רק כרטיס לכידת וידאו אחד!

חשבתי על זה גם בעצמי - וזו אחת מ-2 הסיבות העיקריות לכך ששיניתי את ההמלצה ל-2 כרטיסים נפרדים, הסיבה השניה היא פשוט הפרש המחירים האסטרונומי.

פורסם

חשבתי על זה גם בעצמי - וזו אחת מ-2 הסיבות העיקריות לכך ששיניתי את ההמלצה ל-2 כרטיסים נפרדים, הסיבה השניה היא פשוט הפרש המחירים האסטרונומי.

אולי לא התנסחתי ברור, ה- p500 הוא יוצא דופן - זה כרטיס אחד שמכיל שתי כניסות וידאו נפרדות, לכן אם יש לך אותו אתה כן יכול לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר. אך עדיין יש לספק לכרטיס זה שני סיגנלי וידאו נפרדים - שני ממירים או 2 חיבורי אנטנה או שילוב של השניים.

ועוד הבהרה - אם רוצים לצפות בערוץ מסוים ולהקליט אחר, אין צורך בשני כרטיסי לכידה. ניתן לחבר ממיר אחד לטלויזיה ולצפות ישירות דרכו מבלי לעבור דרך המחשב, ולהקליט את הערוץ האחר במחשב. בקונפיגורציה כזו עדיין צריך ממיר אחד (או חיבור אנטנה) לטלויזיה, וממיר נוסף (או חיבור אנטנה) לכרטיס הלכידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים