עבור לתוכן

איבוד צביון יהודי במדינת ישראל

Featured Replies

פורסם

יהודי הוא לא ערבי ולא רוסי. הוא יהודי.

יהודי יכול להיות גם ערבי וגם רוסי.

• תגובות 234
  • צפיות 21.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא , יהודי זה יהודי , כמו שרוסיה או עירק זה עם , ככה יהודי זה מעם ישראל . בין אם עכשיו במאה ה21 בין במאה ה 5 לפני הספירה .

אנחנו העם העתיק ביותר בעולם .

פורסם

לא זה לא. ברוסיה חי העם הוסי, בעירק העם העירקי ובישראל העם הישראלי.

פורסם

זה מה שאתה אומר . למה אנחנו נקראים עם ישראל אתה יודע ?

יעקב נקרא ישראל , ובניו נקראים בני ישראל ----> עם ישראל .

אנחנו יכולים לגור גם באלסקה ועדיין ניהיה עם ישראל , עם ישראל ---> בני יעקב נקודה .

פורסם

לא זה מה שאתה אומר. אני כבר הסברתי לך. למה? כי ככה החלטתם שקוראים לכם. מאוד פשוט, זו לא הפעם הראשונה "שהעם היהודי" לא הולך לפי ההגדרות של "הגויים" ובגלל זה הגעתם למצבים כאלו.

אנחנו ישראלים, יש קבוצת מיאוט שחושבת שהיא "העם היהודי" אז שתחשוב לה. הרי החרדיים(שהשטן יקח אותם כבר)חושבים על הרבה מאוד שטויות, אז שיחשבו.

פורסם

אנשים פה מבלבלים כל הזמן בין 2 דברים חשובים מאוד-

יהדות זו דת

יש בעייתיות עם הגדרות כמו "העם היהודי"

לדוגמה, יהודי שעלה מעיראק-

הדת שלו- יהדות

הלאום שלו- עיראקי

האזרחות/הזדהות שלו- ישראלי.

פורסם

אנשים פה מבלבלים כל הזמן בין 2 דברים חשובים מאוד-

יהדות זו דת

יש בעייתיות עם הגדרות כמו "העם היהודי"

לדוגמה, יהודי שעלה מעיראק-

הדת שלו- יהדות

הלאום שלו- עיראקי

האזרחות/הזדהות שלו- ישראלי.

היהדות היא הגדירה את עם ישראל , זה לא מופרד אחד מן השני . מה אתה חושב שעם ישראל נוצר לפני 50 שנה ??!!

אני יכול להביא לך ספרים שנכתבו מלפני 4000 ,3000 ,2000 ,1000, 500, 200 שנה .... שמתעדים כל רגע ורגע בעם ישראל

פורסם

ויש מלפני 6000 שנה וכתבים עתיקים אף יותר.אז מה?

"עם ישראל" לא קיים. זה מושג דתי ,אפל ומעוות שמשמש אנשים אפלים וחשוכים אחרים.

יש ישראלים ויש יהודים ויש את כל השאר.

פורסם

"עם ישראל" .... זה מושג דתי ,

ישמעו אזניך מה שפיך מדבר ;):D

פורסם

היהדות היא הגדירה את עם ישראל , זה לא מופרד אחד מן השני . מה אתה חושב שעם ישראל נוצר לפני 50 שנה ??!!

אני יכול להביא לך ספרים שנכתבו מלפני 4000 ,3000 ,2000 ,1000, 500, 200 שנה .... שמתעדים כל רגע ורגע בעם ישראל

היהדות לא הגדירה, היהדות עיצבה.

ואם אני לא טועה (ולא, אני לא טועה, זה כתוב בספר שהרגע דיברת עליו) המושג "עם ישראל" הופיע אלפים של שנים לפני המושג "יהודי"

עם ישראל לא נוצר לפני 60 שנה (המדינה כבר לא בת 50 אתה יודע), אבל ההגדרה הרשמית של הלאום "ישראלי" כן נוצרה לפני 60 שנה.

וכאן הבעייתיות- לא קיים עוד עם בעולם שהיה מפוזר בכל חור על פני כדור הארץ כ"כ הרבה זמן, ולכן אין לו הגדרה מסודרת של "עם", וההגדרה של העם מזוהה יותר מדי עם ההגדרה של הדת.

ישראלי לא אומר יהודי, ויהודי לא אומר ישראלי.

פורסם

ישראלי לא אומר יהודי, ויהודי לא אומר ישראלי.

לפי חוקי המדינה אתה צודק , לפי ההלכה אתה טועה .

פורסם

לפי ההלכה קיים "אלוהים", אז מה?

פורסם

יש לנו מזל גדול שהמדינה לא פועלת לפי ההלכה. אתה רואה בדיוק מה קורה במקומות שהחרדים מנסים לכפות את חוקי ההלכה על חוקי המדינה.

אנחנו כבר לא מפוזרים, יש לנו מדינה, צבא, מוסדות, וכל מה שהיה צריך להיות.

אי אפשר להשתמש בהגדרה של "ישראלי" כהגדרה של "עם" לנצח.

נכון לעכשיו, אחרי שביססנו את עצמנו במדינת ישראל, "ישראלי" זה הלאום שלנו, "יהודי" זו הדת שלנו. אם נפעל בצורה אחרת- ניפול מהר.

IG- אל תיכנס לאיזור הזה, איש באמונתו יחיה.

שים לב שלמרות הדעות שלי בכל הנושא של דת/מדינה/לאום, אני מחשיב את עצמי ליהודי, ומאמין באלוהים. למה? פשוט כי כל עוד אתה לא פנאט, זה יכול רק להועיל לך, בטח שלא לגרוע ממך משהו.

פורסם

אני לא התחלתי עם זה. מצידי שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה- אבל הצגה של ההלכה בתור משהו שקובע הגדרות שכביכול רלוונטיות אלי ולמצב היום בכלל גובלת בכפייה דתית.

פורסם

אז בוא נתעסק במה שרלוונטי- חוקי ההלכה ביחס לחוקי המדינה, הקשר ביניהם, למה אתה חושב שאסור לערב ביניהם, ובקיצור- דעתך בנושא.

בוא לא ניכנס לדיונים סתמיים של "יש/אין אלוהים".

גם לדעתי כפיית חוקי ההלכה על חוקי המדינה, וחיוב של כל אזרח לציית להם זה לא גובל- זו כפיה דתית חד וחלק, ולכן זה לא מתקיים- חופש הדת והחופש מדת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים