עבור לתוכן

4 סטיקים-נפילה במהירות

Featured Replies

פורסם

שלום חברה,

כתבתי לא מזמן על אפשרות של נפילה במהירות של הזכרון, אם יש 4 סטיקים. אני חפשתי את הנושא ולא מצאתי, ולכן אני פותח אחד חדש.

ובכן, קבלתי את הזכרונות החדשים. היו לי 2 סטיקים של 512 וקניתי עוד 2 של 512. כל ה-4 הם אותו דגם, אותה חברה. ממש אותו הדבר. בנושא הקודם הייתה אפשרות שהלוח אם אכן ישמור על 400MHZ מהירות, אבל לאחר ששמתי את ה-2 סטיקים הנוספים, זה ירד ל-158MHZ זאת אומרת, 316MHZ. יש לי כרגע 2 ג'יגה על 316MHZ ו-CL2.5, האם זה בסדר? לא אמורה להיות בעיה?

קצת פרטים טכניים-

AMD 4200+ X2 Toledo

GigaByte GA-K8A Pro-SLI

SuperTalent 512X4 400MHZ DDR Dual Channel

תודה רבה,

חיים.

פורסם

תנסה לשנות את תדר הזיכרון ידנית ל 400MHz בביוס.

אם זה לא יעבוד - תאפס את הביוס ותחזור להגדרות ברירת המחדל. כנראה שהמעבד או הלוח פשוט לא יאפשרו לך לעבוד עם 4 מודולי זיכרון בתדר של 400MHz.

הסיבה שתדר הזיכרון ירד ל 158MHz ולא ל 166MHz היא בגלל שהמעבד מגביל אותך לתדר זיכרון של 333MHz, אבל המעבד יודע לעבוד רק עם מחלקי זיכרון שלמים. במקרה שלך המחלק הכי קרוב שנבחר הוא 14, ולכן תדר הזיכרון הוא 2200/14 = 157.142MHz, כלומר תדר של כ 315MHz. אם המחלק שהיה נבחר היה 13, תדר הזיכרון המתקבל היה 2200/13 = 169.23MHz, כלומר תדר של כ 340MHz, ומבחינת המחשב זה כבר יהיה OC לזיכרון.

אתה גם תמיד יכול לנסות OC קטן ל HTT (על אחריותך כמובן), כך שתדר הזיכרון יעלה חזרה לתדר הרגיל שלו, אבל הלוח והמעבד יהיו ב OC.

פורסם
  • מחבר

שלום,

לפי מה שאני רואה ב-CPU-Z המכפלה היא 11...?

ואיך מאפסים ביוס?

בכל מקרה, האם זה ממש קריטי שזה ירד?

תודה,

חיים.

פורסם

מכפלה זה של המעבד ואת הלא יכול לשנות את זה

מחלקים זה היחס בין המהירות עבודה של המעבד לזיכרון (דרך הבאס)

בכל מקרה לי למשל בלוח של אביט ה NF7-S המהירות עבודה של שני סטיקי של זיכרון היא עד 400 עם מוסיפים שלישי זה יורד ל 333

יכול להיות שגם אצלך יש הגבלה דומה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים