עבור לתוכן

מפרט למחשב HTPC (עד 2700 ש"ח)

Featured Replies

פורסם

שלום, לאחר התייעצויות רבות, הנה המפרט הסופי שלי למחשב HTPC, זקוק לאישור סופי על מנת לבצע רכישה:

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.2GHz(E4500) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤684

לוח אם:

ABIT FATAL1TY F-I90HD ¤573

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤189

זיכרון:

CORSAIR 1024MB DDR2 800 CL5 ¤259

מארז:

ANTEC NSK2400 DESKTOP CASE + 380W HE PSU ¤614

הרכבת מחשב:

ללא הרכבה ¤0

מחיר סופי: ¤2742

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

המחשב יתחבר ל-LCD דרך HDMI ואמור להריץ תכני HD. תודה מראש.. :xyxthumbs:

פורסם

לא משהו.

התעקשת על אינטל וזה מייקר את הקניה. מה גם שלא לקחת כרטיס מסך התומך בהאצת HD.

מעבד חזק לא נותן לך כלום.

בקיצור:

AMD X2 3800+

350 שקל.

לוח אם של ASUS:

M2A-VM

עולה 450 שקלים.

חסכת כמעט 500 שקלים.

את הכסף תשקיע בעוד סטיק של זכרון - 2GB עולים סה"כ 400 שקל, אין צורך ביותר מ667 מה"צ, וזה הסטנדרט (או לחילופין בקירור שקט למעבד).

ובנוסף -

HD2400PRO + HDMI

שתומך בהאצת HD בחומרה. עולה 300 שקל.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם כולל יציאת HDMI ובבית יש לי סטיק של 512 שאני יכול להוסיף.. האמת לא לקחתי AMD כי אין לי ניסיון איתם בכלל ואני לא מכיר מעבדים שלהם, לכן אינטל היה הבחירה הטבעית.

בקשר למעבד הזה של AMD, האם הוא חזק וטוב? תודה.

פורסם

זה מעבד מעולה. אינטל היא בחירה טבעית של אנשים מאוד מקובעים. AMD למעשה שולטים בשוק נמוך התקציב עם מעבדים חזקים מאוד שיספקו כמעט כל אחד. אין איתם שום בעיות אמינות, ואין לך מה לחשוש מלקנות מעבד שלהם.

זה שהלוח תומך HDMI לא אומר שכרטיס המסך המובנה תומך בהאצת HD. מומלץ לקנות את הכרטיס שהזכרתי לכל מערכת HTPC שתריץ HD, גם הזולה ביותר.

פורסם

יש להשיג את המארז הזה בחודש הקרוב בארץ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי, זה המפרט הסופי:

מעבד:

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CSBOX - BOX ¤354

לוח אם:

ASUS M2A-VM HDMI ¤419

כרטיס מסך:

SAPPHIRE PCI-EX RADEON 2400PRO 256MB DDR2 64 BIT TV/O HDMI DVI - DX10 - RETAIL ¤300

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423

צורב DVD:

LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤189

זיכרון:

KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 ¤424

מארז:

ANTEC NSK2400 DESKTOP CASE + 380W HE PSU ¤614

הרכבת מחשב:

ללא הרכבה ¤0

מחיר סופי: ¤2723

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

המפרט הזה יריץ סרטי HD ללא קושי?

פורסם

מפרט מעולה!

בהמשך, שקול קניית קירור שקט למעבד.

GOLDEN ORB 2 עולה 160 שקל ברוב החנויות.

בלוג'יק פיסי ברמת גן יש אפילו CNPS800 ב160 שקל.

פורסם

מצטרף לד"ר בהמלצה על המפרט, אך לא על פיתרון הקירור למעבד - הוא רועש מדי למערכת HTPC. במקומו ממליץ על ה-Zalman CNPS7500-AlCu (כ-165ש"ח) - ועל הפעלתו במהירות בינונית ומטה. פתרונות-קירור שקטים אף יותר - בתצורת "מגדל" - ברובם פשוט לא ייכנסו במארזים אופקיים (Desktop).

פורסם

בקניית M2A-VM שים לב שאתה לא קונה את גרסת ה- M2A-VM-HDMI. מדובר אמנם בחיסכון של רק 50 ש"ח, אבל בכל מקרה מדובר בכרטיס הרחבה שלא תשתמש בו שכן אתה קונה כרטיס מסך ייעודי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה לכולם על העזרה. אני אלך על המפרט הזה וקירור למעבד אני אקנה יותר מאוחר במקרה הצורך, כי אני צריך לקנות גם שלט.

ואם כבר מדברים על שלט, אני רוצה לקנות שלט של מיקרוסופט למדיה סנטר, מישהו יודע מה העלות שלו? איפה מחברים אותו?

שוב תודה רבה על העזרה! :xyxthumbs:

פורסם

לא!

דווקא כן צריך לקנות את גרסאת הHDMI של לוח האם כי היא מגיעה עם BRACKET SPDIF חיוני להעברת תוכן אודיו, שלא מגיע בגרסא עם הDVI.

50 שקלים מוצדקים בהחלט. אתה צריך את הברקט הזה כדי לחבר את כרטיס הקול של הלוח לכרטיס המסך הנפרד.

לגבי שלטים - לא הייתי קונה שלט לבד, הייתי קונה שלט עם כרטיס טלויזיה שתומך בPVR - כמו TIVO או YES MAX או HOT MAGIC.

המחירים של הרכיב הזה ברצפה ואפשר לקנות אותו תמורת 350 שקל. הוא מגיע עם שלט למדיה סנטר.

בהתחשב בכך ששלט איכותי כזה עולה 150 שקל, הכרטיס בהחלט שווה את השאר.

פורסם
  • מחבר

יש לנו Yes Max בבית, ככה שזה לא ממש חיוני הכרטיס PVR, וזה כבר נהיה כבד 350 ש"ח..

תגיד, זה שהכרטיס מסך מגיע עם יציאת DVI ולא עם יציאת HDMI יוריד מהאיכות של הוידאו על גבי הטלוויזיה?

עוד שאלה אחרונה בקשר לכרטיס מסך, ראיתי ב-SkyPc שהדגם 2400PRO של SAPPHIRE עולה 342 ש"ח ולעומת זאת של חברת GeCube עולה 269 ש"ח, האם זה משנה של איזו חברה?

מצטער על כל השאלות, פשוט הסכום שאני משקיע משמעותי בשבילי ואני רוצה להיות בטוח שאני משקיע אותו על הדבר הנכון.. תודה רבה לך!

פורסם

האיכות אותה איכות על DVI וHDMI. זה אותו סיגנל.

הבעיות הן יותר טכניות ביצירת החיבורים, בעיות עם אודיו, וכו' -

שורה תחתונה, HDMI עולה גרושים על כרטיס מסך, קונים כרטיס עם HDMI.

פורסם
  • מחבר

כמו מה למשל?

פורסם

HDMI = DVI+DIGITAL AUDIO

יש טלויזיות שאם אתה מחבר להן לHDMI רק סיגנל של תמונה בלי סאונד, לא יכולות להציג סיגנל אודיו ממקור אחר.

אם אתה קונה כרטיס עם DVI שלא יודע להעביר עליו אודיו (כל הכרטיסים של NVIDIA) - זה יכול לעשות בעיות.

למה לשבור את הראש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים