עבור לתוכן

קניית לוח אם למפרט קיים.

Featured Replies

פורסם

היי, הלך לי הלוח אם ואני מחפש אחד חדש.

המפרט שיש לי הוא:

Intel Core 2 Duo E6300 (S775) - 1.8GHz

DDR-2 -1024mb PC5300 * 2 667mhz - CL5-5-5

80GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - SAMSUNG

Seagate 200 gb SATA 2

DVDRW BLACK LG H10N OEM DVD-RAM

5604 2X 120mm Raidmax fan 0.8mm steel FRONT FILTER NO PS YEONG YANG

550W GP-550BP DUAL 12V, PCI-E, BULK P.PFC Glacial tech Power supply

PCIEX Leadtek Geforce 8800GTS 320 mb DUAL DVI Retail Video card

וכרגע מציעים לי

GP31S3L Intel P31 ATXPCIx3 3xPCIE 1x PCIEx16 13334x SATA2 1 xPATA Marvell Gigabit Dual Channell DDR2 800

490 nis

GAG31MX-S2 480 NIS

מה כדאי והאם יש לכם המלצות?

אני חושב לקנות עוד 2 ג'יגה זיכרון, האם הוא חייב להיות מאותה חברה כמו מה שיש לי כבר? והאם לוח האם של מה שרשום פה תומך בזה? הלוח אם הקודם שהיה לי לא תמך ביותר מ 3 ג'יגה (למרות שפיזית היה מקום ל 4) הלוח היה LGA775 Intel945G - ASRock ConRoe945G-DVI 1Y Warranty

פורסם

1. מה התקציב ללוח?

2. מה הדרישות שלך מהלוח (יציאות, OC, תמיכה בתדרים מסויימים, מערכי RAID וכד')?

3. אני רואה שיש לך כרטיס מסך, אז האם אתה באמת צריך לוח עם כרטיס מסך מובנה?

4. האם מתוכנן שידרוג מעבד?

באופן כללי, הלוח הכי משתלם מבחינת יחס ביצועים ותכונות למחיר הוא כרגע ה P35-DS3L של Gigabyte, אבל הוא עולה כ 100 ש"ח יותר מהלוחות האחרים שציינת.

בקשר להוספת עוד זיכרון - הוא לא חייב להיות בדיוק כמו הזיכרון שיש לך כרגע, אבל זה רצוי כדי להיות בטוח שאין בעיות של אי תאימות. סביר להניח שכל זיכרון DDR2 667MHz ב 2 מודולים יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב ללוח?

2. מה הדרישות שלך מהלוח (יציאות, OC, תמיכה בתדרים מסויימים, מערכי RAID וכד')?

3. אני רואה שיש לך כרטיס מסך, אז האם אתה באמת צריך לוח עם כרטיס מסך מובנה?

4. האם מתוכנן שידרוג מעבד?

באופן כללי, הלוח הכי משתלם מבחינת יחס ביצועים ותכונות למחיר הוא כרגע ה P35-DS3L של Gigabyte, אבל הוא עולה כ 100 ש"ח יותר מהלוחות האחרים שציינת.

בקשר להוספת עוד זיכרון - הוא לא חייב להיות בדיוק כמו הזיכרון שיש לך כרגע, אבל זה רצוי כדי להיות בטוח שאין בעיות של אי תאימות. סביר להניח שכל זיכרון DDR2 667MHz ב 2 מודולים יתאים לך.

1. כרגע התקציב לא מוגבל, רצוי לא להגזים

2. רק שיתמוך בחומרה שיש לי עכשיו

3. לא חובה כרטיס מסך מובנה

4. לא מתוכנן שדרוג מעבד

פורסם

אם אתה רק רוצה לוח שיתאים לחומרה הנוכחית שלך, אתה יכול לקנות לוח זהה לזה שהתקלקל. למעשה כל לוח בעל ערכת שבבים 945P אמור להספיק.

אתה גם יכול לנסות לחפש לוח משומש שיתאים לחומרה שלך.

לוח מבוסס 945P סביר יהיה ה 945P-S3 של Gigabyte, שעולה כ 400 ש"ח. יש גם את ה 4CoreDual-SATA2 של ASRock באותו טווח מחיר, אבל הוא יותר לוח מעבר, ולכן פחות מומלץ. אפשר גם לנסות את ה P5LD2 Rev 2 של ASUS, אבל הוא יותר יקר. אם אתה ממש רוצה לחסוך, יש את ה Abit IP-95, שעולה כ 300 ש"ח וכולל כרטיס מסך מובנה, אבל לא יאפשר לך להשתמש בזיכרון במהירות המלאה (הוא תומך עד 533MHz אם אני לא טועה).

אם אתה רוצה לוח חדש, לדעתי עדיף ללכת על לוח מהדור הנוכחי, כלומר בעל ערכת שבבים P35. כמו שכתבתי קודם, כרגע ה P35-DS3L של Gigabyte נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף, אבל שוב - המחיר שלו מתקרב ל 600 ש"ח. אין ממש טעם ללכת כבר על לוחות המבוססים על ה P965, בגלל שמחירם מאד קרוב ללוחות המבוססים על ה P35.

אפשר גם ללכת על ערכת השבבים P31, שהיא אומנם חלשה יותר מה P35 ותומכת בפחות דברים (למשל, אין תמיכה בזיכרון DDR2 1066MHz, או תמיכה רשמית ב FSB של 1333MHz), אבל היא עדיין תספיק לדרישות שלך. במקרה כזה, אתה יכול ללכת על ה P31-DS3L או ה P31-S3L שהציעו לך, שניהם של Gigabyte, שעולים בסביבות ה 500 ש"ח. העניין הוא שאם אתה כבר משקיע 500 ש"ח בלוח, אז לדעתי עדיף כבר להוסיף עוד כמה שקלים וללכת על לוח מבוסס P35, שיהיה עדיף על כל שאר הלוחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים