עבור לתוכן

מחשב נייד לשימושים מגוונים, עד 7000 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי לכל צרכי המחשוב שלי. לצערי ההבנה שלי בנושא אינה גדולה ולכן אני אשמח אם תוכלו לעזור לי.למען הנוחות אני אתייחס לכל הסעיפים שהוצגו בת'רד של החוקים.

1. מה התקציב?

התקציב שלי בעקרון הוא עד 7000 שקל בערך. אני מעדיף כמובן שזה יהיה פחות, משהו בסביבות 5500-6000 יהיה מאוד נחמד. במילים אחרות אם יש איזשהו מחשב שעונה על כל מה שאני אומר, והוא עולה פחות מ-7000 שקל, אין צורך לפנק אותי מעבר לזה :). מצד שני ההבנה שלי במחירי ניידים לא גדולה, כך שאם אין מחשב במחיר הזה שתואם למה שאני מבקש, אני ייאלץ להתפשר כנראה...גם אם זה יותר 7000 שקל.

2. מטרות המחשב?

מה שאני צריך במחשב זה את הצרכים הרגילים: גלישה, Office, סרטים וכ"ו. מעבר לכך אני גם גיימר ברמה כזו או אחרת, ולכן אני מעוניין גם במחשב שיכול להריץ (לאו דווקא ברמה הכי גבוהה שיש כרגע), את המשחקים הכי חדשים שיש עכשיו. אני לא חייב שזה יתמוך ב-Directx 10 כי עד כמה שהבנתי ייקח זמן עד שזה יתפוס בשוק. אם אתם חושבים שאני טועה אשמח אם תתקנו אותי, כי אני מתכנן להישאר עם המחשב הזה לכמה שנים.

3. גודל המסך?

לא ממש משנה לי. כאן המקום להסביר שאני רוב הזמן יהיה עם המחשב בדירה שלי, ואני מתכנן לחבר את המחשב לטלוויזיה רוב הזמן לצרכי בידור (לסרטים בטוח, וגם למשחקים אם אפשר לעשות דבר כזה - כלומר אם המסך של הטלוויזיה הוא חד מספיק.). אני מאוד מקווה שיש חיבור סטנדרטי כזה לרוב המחשבים הניידים. לכל שאר הצרכים היומיומיים, אין לי העדפה מיוחדת לגודל של המסך.

4. משקל רצוי?

כמו שאמרתי, המחשב רוב הזמן בבית, אז זה לא עקרוני.

5. האם נדרש זמן סוללה ארוך?

המצאות המחשב בבית עונה על זה אני מניח, אם כל מחשב נייד נורמלי מחזיק כמה שעות אז זה בסדר גמור.

6. יציאות מיוחדות?

כמו שאמרתי, האפשרות לחבר את המחשב ולראות את המסך דרך הטלוויזיה חשוב לי. אני עושה את זה כרגע במחשב הנייח שלי, נדמה לי שזה דרך יציאת ה-TV Out של הכרטיס מסך או משהו כזה.

7. בלוטות?

לא חשוב

8. גודל מינימלי של כונן קשיח?

אני די חסכן במקום, אז גם כאן זה לא עקרוני יותר מדי.

9. צורב DVD?

רצוי

6. האם נדרשת אחריות בינלאומית?

לא יודע מה ההבדל בין אחראיות בינלאומית לבין סתם אחראיות, אני לא מתכנן לעזוב את הארץ אם זה רלוונטי. בכל מקרה, משהו סטנדרטי. שנה או יותר אני מניח.

7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ?

לא

סה"כ כמו שאמרתי אני רוצה מחשב שיישב בסלון של הדירת שותפים שלי, ויהיה אפשר לחבר אותו לטלוויזיה כדי לראות סרטים וסדרות ולשחק, וגם לעשות בו שימוש רגיל. אני צריך נייד בעיקר כי בסופי שבוע אני חוזר לבית האמיתי שלי, וזה גם נחמד, כל הניידות הזו. עיקר הקץ' כאן לדעתי זה שאני רוצה מחשב נייד שיכול להריץ ברמה סבירה משחקים חדשים. מה שכן אולי לא הזכרתי, בגלל שאני עובד כמתכנת והסביבות עבודה של תכנות הן די כבדות, 2 ג'יגה זכרון זה משהו שאני אצטרך, אפילו אם זה רק בצורה של אפשרות להרחבה.

תודה רבה על העזרה!

• תגובות 36
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

2 אפשרויות מאוד בולטות בפורום הזה.

מומלץ להשקיע קודם בהרחבת זכרון ל2 ג'גה אם אתה נשאר עם ויסטה,אם אתה עובר לאקס.פי אפשר להשאר עם ג'יגה זכרון.

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1520.htm

שים לב - יש שם 2 דגמים עם GF8400GS ו1 עם 8600GT,החזק יותר כמובן זה האחרון.מגיעים עם 3 שנות אחריות.תצוגה מלאה בחנות עד 22:00 בלילה.

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4683

דגם שווה לו מבית HP זהים בהכל חוץ מזה שהHP בא עם שנה אחריות ויש לו גם חיבור HDMI.אחרי הרחבת זכרון ואחריות הם יוצאים בערך אותו מחיר.

אתה יכול לעשות בדיקה בזאפ - אולי יש אותו יותר זול.או להשוות מול החנות הזו הצעה זולה יותר-הם אמורים לתת את הזול ביותר(עפ"י הפרסום).

אתה יכול לבדוק בלינק של KSP - דגמים של LG שגם יעשו את העבודה E500 וR405.

לא עולה לי עוד מחשב סביר בתקציב שלך עם כ.מסך טוב שאתה יכול להכניס גם הרחבת זכרון ואחריות אם צריך.

פורסם

אני זה שכתב את הביקורת בזאפ, ואני ממליץ אך ורק על HP DV6514EJ לתקציב שלך ופחות מזה . . .

להלן הביקורת, אני עומד לכתוב אחת חדשה כי באמת שמאז שכתבתי אותה יש עוד הרבה מה לכתוב.

============

חוות דעת:

החלטתי לעבור לנייד הראשון בחיי, ואני חייב לומר שאני לא מצטער בכלל.

המלחמה הייתה בין שני דגמי-על במחיר שפוי של סביבות 7 אלף שקל (לי זה עלה פחות כי אני גם ככה עובד עם רשת מחשבים כולשהי שעשו לי מחיר טוב (אגב, מי שקונה מחשב חדש, דברו איתי, אני מפנק את הקהילה שלנו:)).

אלה שני המתמודדים שהשתתפו בקרב של מחשב "מחליף מחשב שולחני" בפלטפורמת Santa Roza במחיר שפוי:

HP Pavilion dv6514

מול

Toshiba Satellite A200-1GB

אמנם לToshiba היה את היתרון המרכזי של כרטיס המסך האימתני שלו :

ATI Mobility HD2600 256MB

אבל לבסוף כל היתרונות של ה HP Pavilion dv6514 היטו את הכף לטובתו :

1)עיצוב פשוט מהמם , הדבר הכי חשוב בשבילי במחיר הזה.

2)מעבד: Intel Core 2 Duo T7500 2.2GHz

3)כונן אופטי: DVD Writer Double Layer LightScribe

4)מצלמת אינטרנט מהדור החדש המותאמת לצילום בתאורה נמוכה ומאפשרת צילום עד 24 פריים בשנייה!

5)שלט רחוק אינטגראלי

הרחבתי אחריות ל 3 שנים ובנוסף הרחבתי עוד יותר לאחריות של שליח עד הבית שאם יש לי תקלה מגיע אליי שליח של HP לוקח את המחשב וגם מחזיר לי אותו בסיום התיקון, לדעתי אפשרויות האחריות שלהם מדהימות.

עוד שלושה יתרונות משמעותיים ששכחתי (הנייד הזה פשוט אלוהי) . . .

1) הרמקולים הם פאקינג ALTEC LANSING ואני בשוק מאיכו שלהם אחרי ששמעתי רמקולים של ניידים אחרים.

2)יציאת HDMI לצפייה באיכות חבל"ז ב סרטים בטלוויזיה בסלון, בתוספת השלט המובנה של הנייד הזה

3) האםשרות לשים SKINS על הנייד באיכות גבוהה ביותר חפשו בגוגל

HP SKINIT

יתרונות:

1) עיצוב מהמם

2)רמקולים איכותיים

3)צורב LIGHTSCRIBE

4)יציאת HDMI

5)כונן קשיח במהירות 5400 של 200 ג'יגה

6) שלט רחוק

7) SKINS

פורסם

אני חולק עליך ידידי...ה6515(5480 שקל) נותן תמורה יותר גבוהה יחסית לעלות מה6514(6520).

אם אתה לוקח את ה6514 שמצוייד בעוד 40 ג'יגה HD אבל במהירות נמוכה יותר 4200RPM שמשפיעה משמעותית,ונכון שיש לו 2 ג'יגה זכרון,ומהירות מעבד גבוהה בקצת..זה לא מצדיק הפרש של 1000 שקל.

אם כבר, אפשר לחכות לדגמים החזקים יותר בסדרת 66XX פביליון.

פורסם

קניתי את המחשב הזה ב6660 ש"ח מחשב מדהים..

של HP DV6690EJ

Microprocessor 2.20 GHz Intel Core 2 Duo processor T7500 featuring Intel Centrino Duo mobile processor technology

Microprocessor Cache Level 2 cache 4 MB

Memory 2048 MB (2 x 1024 MB)

Memory Max Up to 2 GB DDR2

Video Graphics NVIDIA GeForce 8400M GS

Video Memory Up to 895 MB (128 MB dedicated)

Hard Drive 250 GB (5400 rpm)

Multimedia Drive Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support

Display 15.4 WXGA High Definition BrightView Widescreen (1280 x 800)

Fax/Modem High speed 56K modem

Network Card Ethernet 10/100BT integrated network interface

Wireless Connectivity Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection

Bluetooth wireless networking

Sound Altec Lansing speakers

3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated

פורסם

אינטגר,קנית אותו פה בארץ?אם כן איפה?

פורסם

אני יודע שנכנסים דגמים חדשים לארץ. סדרת ה 6620/30/60 וזאת הסדרה החלשה

אמורים להגיע דגמי ה 9960/70/90 או 70/80/90 לא יודע אם זה 60 או 70, כי לא מצאתי אותם באתר של HP בכלל (יש להם אתר מיוחד בשבילנו שבו בכלל אין את סדרת ה 6XXX עדיין . . .).

בכל מקרה אין שום צורך לחכות להם כי המחירים יהיו גבוהים, וההבדל רק ב 50 ג'יגה נוספים בהארד דיסק. ולכן אני ממליץ לקנות עכשיו ולא לחכות

פורסם

כן קניתי אותו בארץ באייבורי... אחלה מחשב... חברה שלי קנתה את אותו מחשב בחו"ל ב4500 ש"ח (לפי שער של 4.02 שקל לדולר)

פורסם

כמה חדשות:

לאתר של HP עלו הדגמים החדשים, ללא ציון הדגם עצמו ולכן רק אם לוחצים על הלינק אפשר לראות את 6670 6680 6690 והדגמים החלשים יותר

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF02a/1090713-1116641-1540303.html

דבר שני - באייבורי ישנו רק מחיר של DV6690EJ, כרגע דיברתי עם מישהו בפנים.

מחיר - 6800 או 6660 מזומן.

עכשיו השאלה היא למה הם הכי זולים בארץ, ומה קורה עם השירות, והתלונות . . .

http://tluna.co.il/companies/company.asp?CompanyID=295

פורסם

המחירים נכונים יש להם עוד דגמים... קצת יותר חלשים אם אני לא טועה היה אחד באתר שלהם...

לגבי השירות זה ממש לא משנה, קיבלתי את המחשב ובזאת נסתימה מערכת היחסים שלי עם אייבורי הם לא נותנים את האחריות למוצר

ולמען האמת הם אפילו מחתימים אותך כשאת מקבל את המחשב שאתה יודע שהשירות למוצא לא יתבצע אצלהם. אז ככה שאין בעיה.

אני קיבלתי את המחשב יומיים אחרי שרכשתי (יום שני הוזמן יום רביעי קיבלתי).

פורסם

עדיין HP מתבססת בסדרת פביליון המצויינת שלה 65XX\66XX על כרטיסי ה8400GS.אין עדיין תשובה לגרסא של דל עם ה8600GT או של טושיבה.

פורסם

נכון, אבל זה משנה רק למי שמשחק.

מי שקונה DV6514EJ או את הדגם המקביל לו מהסדרה החדשה (תכלס עדיין עדיף לקנות 6514EJ ביותר זול מי שלא רוצה עוד 50 ג'יגה בדיסק בקשיח) מקבל כל כך הרבה יתרונות שזה ממש לא משנה שאין 8600GT. גם ככה זה היה לוקח סוללה ומקצר את זמן ההפעלה הDEFAULTי לשעה.

אפילו אני שקניתי את הסוללה היחידה בארץ כנראה של 12 תאים יכול להגיד שבשימוש של 100% בהירות מסך זה מגיע ל 5 שעות של אופיס 2007 פתוח וזהו (השארתי WORD פתוח במשך הבדיקה).

אגב ב DOCKING STATION שנמכרת בBUG יש שני רמקולים גדולים יותר של ALTEWC LANSING שכשחיברתי אותם בבית הייתי בשוק מהאיכות ומהעוצמה, יחסית ל DOCKING STATIONS של IBM\LENOVO לדוגמה. לא יודע לאיזה חברות עוד יש כאלה

פורסם

אלכס,אתה יכול לתת לינק בבקשה של תחנת העגינה שאתה מדבר(כפי שהבנתי היא מגיעה עם רמקולים של אלטק נפרדים?)

חוץ מזה אתה לא מרגיש בהבדל של HD 200 ג'יגה ב4200 RPM לעומת ה160 ג'יגה 5400 RPM של ה6515EJ?

פורסם

אלכס,אתה יכול לתת לינק בבקשה של תחנת העגינה שאתה מדבר(כפי שהבנתי היא מגיעה עם רמקולים של אלטק נפרדים?)

חוץ מזה אתה לא מרגיש בהבדל של HD 200 ג'יגה ב4200 RPM לעומת ה160 ג'יגה 5400 RPM של ה6515EJ?

זאתי תחנת העגינה (נכון לעכשיו קניתי את האחרונה בארץ לפי מה שאמרו לי בבאג) אז מצטער :smile1:

http://bug.co.il/fpage.asp?c=296&t=16

ולא, לא יודע מאיפה אנשים מקריצים שזה HS איטי יותר . . . בקושי מרגישים הבדל בין 7200 ל ראפטור שלי של 10K RPM במחשב הנייח שלי אז אתה חושב שמרגישים הבדל בין 5400 ל 4200 בנידיים? :lol:

לא. VISTA טס אצלי כמו גדול עם ציון 4.3

פורסם

איך הצלחת לקבל 4.3?סה"כ הציון נקבע לפי הפרמטר החלש ביותר,ובמקרה של הניידים שלנו זה כ.המסך,אצלי הוא מקבל 3.4.

ד"א הלינק שבור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים