עבור לתוכן

שדרוג מעבד P4 Prescott ומארז

Featured Replies

פורסם

בהמשך להודעה הזו-

הגעתי להחלטה לקנות גם מעבד P4 שאינו מסדרת Prescott וגם מארז חדש.

לוח האם הוא IS7-G של אביט [לרקע כללי...]

המעבד הנוכחי שלי הואIntel Pentium IV 3.0GHz 800MHz Socket 478 Tray CPU , הוא פולט המון חום. (וזה לא מאהבה...)

אני משתמש במאווררZalman CNPS7000B-Cu LED שלא בדיוק מונע מהמעבד להגיע כבר בהפעלה ראשונית ל55 מעלות ולטפס לכיוון ה70 כשאני מפעיל יותר מתוכנה אחת.

אומנם המחשב כרגע לא נקי מאבק, אבל עם מאוורר שולחני שיושב מולו והמאוורר הנוכחי על המעבד- הטמפ' הללו לא בדיוק אומרות דברים טובים.

בקיצור-

מה האפשרויות העומדות בפני מבחינת מעבדי P4 [במהירות 3GHZ זה מספק] שמתאימים ללוח האם שלי ולא מתחממים כמו הprescott[glow=red,2,300]?[/glow]

אילו מארזים זולים וטובים יכולים להעניק יכולת אוורור וקירור טובה למפרט הקטן שנתתי[glow=red,2,300]?[/glow]

האם ניתן להפעיל על המחשב הזה מערכת שפעלה עד כה על מחשב P3[glow=red,2,300]?[/glow] והאם מערכת שפעלה על הP4 הנ"ל תפעל גם על Due[glow=red,2,300]?[/glow]

אלפי תודות לכל עונה ומגיב :)

פורסם

נורTHווד.

מה התקציב למארז?

פורסם

כדאי לך לשקול לוח חדש תומך DDR1 ולשים בו מעבד E2140 או משהו כזה.

אסרוק:

‏4CoreDual-SATA2 s775 Conroe, VIA PT880 Ultra, PCI-E, AGP‎

פורסם

חחחחח גם לי יש PRESCOOT 3.2 וגן זלמן בדיוק כמו לך

גם הוא 55 בIDLE וכ70 במשחקים כבדים.

פורסם

כשהיה לי פרסקוט בתושבת 478 סבלתי מההתחממות שלו, ועוד היה לי E0 שהיה אמור להיות על הנייר טיפה יותר קריר מהישנים יותר.

איך שיכולתי החלפתי לנורטווד ללא עלות כספית בכלל ורק נהניתי מהתוצאות מעבד קריר יותר בהרבה, ביצועיסט טוב יותר וכמעט בהכל טוב יותר מהפרסקוט.

אפשר להגיד שהפרסקוט הוא מעבד לחורף כי בקיץ הוא פשוט.... :pissed:

אם אתה יכול להחליף מבלי להוציא יותר מידי כסף אז לך על זה אם לא אז תיקח את ההצעה לקנות כפול ליבה תקציבי כי באמת חבל להשקיע הרבה כסף על מערכת שכבר עשתה את שלה.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק העניין, שהחלטתי לא לשדרג למעבד כפול ליבה.

יש לנו שני מחשבים בבית, האחד הוא P3 והשני הוא P4 (הפרסקוט).

את הP3 אני אפנה לשימושים אחרים ואת הP4 אני אשדרג רק מבחינת המארז והמעבד. הלוח יישאר אותו לוח והמחשב יופנה לעבודה משרדית נטו...

כל מה שאני מחפש זה מעבד P4 נורמלי שיתאים ללוח הנוכחי שלי ולא ישמש אותי גם כתנור לחורף :-X

פורסם

אם זה לעבודה משרדית, למה שלא תשים סלרון?

פורסם
  • מחבר

מבחינת ענייני תאימות ללוח זה יכול לעבוד?

מעבר לזה שאני פשוט מעדיף תמיד פנטיום על סלרון... לא יודע למה. אולי גם בגלל עניין ההתחממות...

פורסם

עד כמה שאני רואה, אין בעיה להכניס סלרון. לא ראיתי כמה זיכרון יש לך, אבל כדאי תמיד לשים עוד.

פורסם

אם תכניס סלרון תסבול מירידה חדה בביצועים!

כדאי שתחפש לרכוש איזה נורתווד משומש ותאמין לי שתהיה מרוצה. היום הם לא אמורים לעלות הרבה בכלל. אם לא בארץ בטח תוכל למצוא אחד ב EBAY בגרושים. אם תוכל להשקיע קצת יותר ולקבל ביצועים חזקים מאוד תנסה לחפש איזה P4 EE בתדר 3.2 או 3.4, אני לא יודע אם הם קרים כמו הנורתווד אך הם חזקים מאוד ולא אמורים לעלות הרבה.

פורסם

ביישומים משרדיים הוא לא ירגיש שום ירידה בביצועים.

פורסם

ביישומים משרדיים הוא לא ירגיש שום ירידה בביצועים.

לא בטוח בכלל, בעבודה אני סובל מסלרון 2.4 גה"ז עם 768 מ"ב זיכרון על XP ואני עוסק רק בעבודה משרדית ותאמין לי שאני מרגיש בהבדל בין סלרון לפנטיום 4.

פורסם
  • מחבר

אני גם מפחד מאותם דברים בכל הנוגע לסלרונים...

אז סגרנו על נורתווד. השאלה היא- מה זה ואיפה קונים את זה בזול? ???

פורסם

הלוח אם שלך הוא Socket 478, שזה אומר עתיק במונחים של היום. לא תמצא מעבד חדש מכל סוג ללוח זה לדעתי, בטח ל אNORTHWOOD.

ובכלל, לא שווה לך להשקיע ב NORTHWOOD שאומנם יותר קריר, אבל יתן לך את אותם ביצועים בערך.

אם מישהו מוכן להחליף עבורך ל NORTHWOOD זהה בחינם, אז סבבה. אבל איך שלא יהיה, זה לא נקרא שידרוג.

שום מעבד שניתן להשים בלוח שלך, לא יתן לך ביצועים עדיפים במחיר סביר.

מצד שני, הקיץ כבר נגמר, ותיהיה בטוח שעכשיו המעבד יעבוד קריר יותר.

אבל אם אתה בכל זאת רוצה להשקיע במשהו שקט יותר, תעלה לך יותר זול ערכת קירור חדשה ועדיפה.

כל השקעה מעל 200-300 ש"ח במחשב זה , לא משתלמת לדעתי.

פורסם
  • מחבר

מערכת קרור לבדה לא תעזור לי כאן, כי אני אזדקק למשהו מפלצתי.

שתי האופציות היחידות העומדות בפני, כפי שאני רואה את זה הן-

א. להחליף את המארז ולשפר את הסירקולציה ואת סינון האבק, דבר שלא יוביל לירידה משמעותית כל כך בטמפ' המעבד.

ב. להישאר עם המארז, לנקות אותו בצורה קבועה ופשוט להחליף את המעבד למעבד קריר יותר.

אני מדגיש- אני לא מחפש ביצועים יותר טובים או מחשב יותר שקט (הוא שקט דיו כבר עכשיו), אני מחפש דרך זולה להיפטר מהחום!

לכן נראה לי הגיוני לבחור באופצייה השנייה, הזולה יותר והידידותית יותר... אני חושב.

שמישהו יתקן אותי אם אני טועה, אבל אני חושב שהאופצייה הראשונה תסתכם ב700 שקלים כשהאפשרות השנייה יכולה להיפטר ב~400!

אני לא מומחה, אבל זה הגיוני ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים