עבור לתוכן

מפרט למחשב איחסון / גיבוי, תקציב 2-3k ש"ח

Featured Replies

פורסם

מבקש מפרט למחשב איחסון וגיבוי עבור סרטים, מוזיקה, תמונות ומסמכים חשובים. המחשב יחובר ברשת מחשבים - LAN חוטית ויכלול שני הרד - דיסקים, 500G כל אחד. אחד ישמש לאיחסון החומר כולל כתיבה קריאה ישירה מ-1 עד 4 משתמשים, השני ישמש לגיבוי הראשון בריצת לילה אוטומטית או משהוא כזה. חשובה לי מהירות תגובה לקריאת הסרטים והמוזיקה למחשב HTPC המחובר אף הוא לרשת ובאופן כללי אמינות המערכת. יכול להיות שלצורך גיבוי עדיף ליצור התקן גיבוי חיצוני מחוץ למחשב זה ?

אביזרים לא נדרשים: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר. ללא OC, כרטיס מסך הפשוט ביותר (המחשב לא מיועד להציג כמעט דבר למעט בתהליך התקנה / Troubleshooting.

תודה

פורסם

תקציב?

פורסם
  • מחבר

מצטער, הנה הפרטים החסרים:

תקציב בסביבות 2000 ש"ח.

אביזרים לא נדרשים: מסך, מקלדת, רמקולים, עכבר, ללא OC, כרטיס מסך הפשוט ביותר (המחשב לא מיועד להציג כמעט דבר למעט בתהליך התקנה / Troubleshooting.

תודה

פורסם

מצויין :xyxthumbs: - אנא השתמש בכפתור העריכה כדי לעדכן את הפוסט הראשון שלך ואת הכותרת לפי הפרטים הנ"ל.

אני מניח שהמחיר לא כולל את שני ה-HDD של 500G שציינת, נכון? אחרת התקציב זעום לדעתי.

חשוב שקט? עד כמה?

LAN חוטית או אלחוטית?

תקציב "בסביבות 2000" - עד כמה אפשר לחרוג ולאיזה מטרות?

למה אתה מתכוון ב-"גיבוי אוטומטי ביניהם"? לי זה נשמע כמו סיטואציה אידאלית למערך RAID.

למה כל כך חשוב הגיבוי? מבחינת שרידות מידע תמיד עדיף לגבות למחשב אחר או לכונן חיצוני ולא ל-HDD באותו מחשב.

פורסם

ה HD לבד עולים איזה 1K.

אם אתה רוצה מחשב עם איזה סלרו/סמפרוןן ועוד כמה חלקים פשוטים, אז דבר.

פורסם

האמת, שלצרכים שלו גם סמפרון יספיק...

הוא רק צריך גיבוי וסטרימינג אם אני מבין נכון. אם היו הרבה משתמשים בו זמנית אז היה צריך מעבד חזק וזיכרון רציני. בשביל 2-3 משתמשים אין בעיה.

פורסם

אני ממליץ לך:

1. תן יותר מידע (כמו שימושים, רמות תעבורה וכיו"ב).

2. שדרג את התקציב למינימום 2.5K ואז יהיה אפשר לבנות איזה משהו מינימלי (מתקרב לנורמל)...

פורסם
  • מחבר

הוספתי ועידכנתי פרטים לגבי השימוש ב POST הראשון. סה"כ אני מתכוון למקם את המחשב בחדר משק בנפרד מאיזורי המגורים בבית (מעין מחסן/מזווה). הוא יהיה מחובר כל הזמן למתח ולרשת ה -LAN הביתית (10/100),

תודה

פורסם

מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ

0 9147 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 400W V.2 Case 420.00 ₪ 1 420 ₪

1 10478 Intel Core2 Duo 2.00GHz 2MB E4400 Box CPU 670.00 ₪ 1 670 ₪

2 8255 WD WD5000AAKS 500GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 634.00 ₪ 2 1268 ₪

3 9058 ASUS P5LD2SE/C Intel 945P 775 Motherboard 439.00 ₪ 1 439 ₪

4 9086 Samsung 1024MB DDR-II DDR 667 Memory 190.00 ₪ 1 190 ₪

5 10808 LG GSA-H62N 18 x Black SATA Bulk DVD±R/RW 180.00 ₪ 1 180 ₪

3167 ₪

סוג תשלום: מזומן 1 -2%

הובלה: 0.00 ₪

7 3103.66 ₪

אפשר לשים כ.מ מובנה ועלות בלוח אם אתה צריך את זה.

למרות שמה ששמתי פה מספיק בהחלט.

(צריך לעשות ללוח עדכון ביוס (בקש מהמוכר).

פורסם

אז ככה... אני מבין ש:

* זה גם בעצם שרת קבצים

* התקציב כולל את הדיסקים

* לא חשוב שקט

* גיבוי לא חייב להיות ONLINE

* יש עד 4 משתמשים בו זמנית

הבנתי נכון?

אז הקווים המנחים הם:

1. מעבד אינו צוואר בקבוק אבל צריך להיות מסוגל לטפל בכמה משימות במקביל (לא אופייני לרוב לגיבוי, אבל זה בעצם גם שרת קבצים).

2. זמן גישה מהיר לקבצים + נפח אחסון גדול.

3. מפרט אמין מאוד ל-24/7 (לוח אם, מארז/ספק, קירור).

4. כדאי ללכת על גיבוי חיצוני לטובת שרידות מקסימלית. מכיוון שכונן חיצוני יקר אפשר פשוט לשים אחד משני הכוננים במחשב אחר ולגבות אליו.

פורסם
  • מחבר

Nakash5 תודה על ההצעה. יש לי שאלה ...

האם אוכל להשתמש בביצועים נמוכים יותר כגון מעבד בסיסי E2140 ולוח תואם ?[br]פורסם בתאריך: 17.10.2007 בשעה 18:47:03

tmpusr תודה. הבהרת לי את הכיוון. נראה לי שהיות ודיסק לבד יעלה כ - 600 ש"ח, כדאי לקנות דיסק חיצוני בחיבור USB המחובר לשרת הקבצים לגיבוי מעת לעת. הנה לינק: http://www.zap.co.il/ratemodel.asp?model_id=412418

מה אתה אומר ?

פורסם

כמובן שתוכל אבל זכור:

הרכיב שלרב נשארים עד שאתה מעיף את המחשב / נשרפים / מתקלקלים הם הלוח והמעבד.

זיכרון אתה יכול להוסיף, HD אתה יכול להוסיף (זה לא שלוח ומעבד אי אפשר כן), אבל כשאתה מחליף נגיד מעבד לחדש יותר אתה צריך לוח אם יותר טובת יש מבין?

אז אני בדעה שלקנות עכשיו משהו סביר (ונגיד להתפשר על HD 0.5TB אחד - אם יש בעיה של תקציב, ועם הזמן להוסיף).

בנוגע לחיצוני:

אני חשבתי לכיוון RADI בין שני הHD, הלינק שנתת הוא לHD חיצוני מאוד אמין ואם אני לא טועה יש לו גם תוכנת גיבוי אוטומטית (לא בטוח אל תתפוס אותו במילה).

השאלה למה אתה זקוק יותר: (מבין אלו):

1. זמן גישה מהיר, ושימוש רק ב0.5TB.

2. זמן גישה פחות מהיר מ1 ושימוש בכל ה 1TB.

3. גיבויים (ד"א מה אתה מתכוון לאחסן שם).

ערב טוב. :)

פורסם
  • מחבר

מתוך האלטרנטיבות המוצעות: אני מעדיף

1. זמן גישה מהיר ל 500G

2. כונן גיבוי חיצוני 500G יכול להיות איטי אך צריך להיות אמין

3. אני לא זקוק ל RAID כי אם אני מבין נכון אין לי צורך בשמירת משתמשים פעילים במעבר לדיסק הגיבוי - סה"כ שימוש ביתי, מכסימום נאתחל שוב.

פורסם

כך אחד חיצוני ואחד פנימי של 500GB ונגמר הסיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים