עבור לתוכן

צריך מפרט ב3K-4K לסטודנט כולל מסך

Featured Replies

פורסם

נכון להיום אני לא משתמש במחשב לשום דבר חוץ מאינטרנט וסרטים. אבל חשוב לי שאני אוכל לשדרג אותו בעתיד כדי שאני אוכל להשתמש בו גם למשחקים.

עוד דברים שאני צריך:

-מקלדת ועכבר אלחוטיים, כי השולחן מחשב שלי הוא גם השולחן עבודה/כתיבה.

-דיסק קשיח גדול (לסרטים, מוזיקה).

ראיתי את המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/view/122/

אם הכרטיס מסך מובנה זה אומר שאי אפשר בעתיד לשדרג אותו?

ואם אפשר גם המלצה לחנות.

פורסם

אתה סטודנט ולא משתמש ביישומים משרדיים? רק סרטים ואינטרנט?

אני דווקא הייתי מנחש שרוב העבודה שלך היא מול טקסט, לא?

אם כן, הייתי ממליץ על מפרט דומה אבל עם מסך VP930 שיהיה עדיף משמעותית מבחינת איכות טקסט, תמונה וארגונומיה (PIVOT)...

אם לא, עדיף ללכת על מסך 22' רחב שיהיה עדיף לסרטים ומשחקים שם חסרונות הפאנל שלו (TN) פחות מורגשים.

לא תהיה לך כל בעיה להוסיף ללוח האם הזה בהמשך כרטיס מסך מפלצתי ולשחק בכיף.

חנות? רק מניסיוני האישי ומחברים קרובים - זיגזג, IQPC, SKYPC ואינפוסרוויס אם אתה בב"ש במקרה. לי עם נועה היתה קניה מצויינת אך לא לכולם...

מעבד:

AMD ATHLON 64 4200+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 - 2.2GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX - BOX ¤414

לוח אם:

ASUS M2A-VM HDMI ¤419

מסך:

VIEWSONIC 19" VP930 8ms PIVOT DVI ¤1611

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189

זיכרון:

CORSAIR 1024MB (512MB X2) DDR2 667MHz DUAL CHANNEL KIT ¤265

מארז:

COOLERMASTER CENTURION 532 REV1.3 : RC-532-SKR1 + 380W CM PSU ¤437

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 7220 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 - SILENT PRODUCT LINE ¤55

הרכבת מחשב:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤118

מחיר סופי: ¤3931

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, אם אפשר עוד הסברים לגבי ההבדלים בין המסכים, אני לא ממש מבין מה המושגים האלו אומרים (TN,PIVOT...)

פורסם

קצרה היריעה מלהכיל - יש מאמר מצויין של ארז ובר בדף הראשי באתר... גש לקרוא (שני חלקים).

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b/

בקצרה - TN הוא הפאנל עליו מבוססים רוב המסכים הזולים ביחס לגודלם. נחות בעיקר מבחינת איכות טקסט, דיוק צבעים וזויות צפיה - בהשוואה למסכים מבוססי פאנל VA או IPS

PIVOT זה סיבוב המסך ב-90 מעלות כך שמתקבל מסך במצב portrait במקום landscape - נוח מאוד בעבודה עם מסמכים שרובם בפורמט הראשון.

פורסם
  • מחבר

עוד דבר לגבי המארז: עשיתי חיפוש קצר ובמארז שרשמת הכניסות USB הם מלמעלה, מאחר ואני מתכוון לשים את המחשב מתחת לשולחן זה יכול להיות בעיה. אפשר בבקשה מפרט עם מארז מתאים שיש בו כניסות USB מהחזית.

פורסם

דווקא זה יתרון - לא צריך להתכופף! תסתכל שוב בתמונות שלו ותראה שזה לא ממש בעיה.

פורסם
  • מחבר

ראיתי באשכול אחר שכתבתם לסטודנט שצריך להריץ MATLAB שהוא צריך מעבד חזק בשביל זה, האם המפרט הנ"ל מספיק חזק בשביל זה?

ועוד דבר לגבי חנויות: מהרשימה למעלה אין חנות שנמצאת באיזור שלי מה שאומר שאני אצטרך להזמין המחשב במשלוח. ראיתי לעומת זאת שנעה נמצאים בנשר (אני עובר לשם השבוע), האם זה שווה לקנות קרוב לבית במחיר של מוניטין מפוקפק ומחירים יקרים יותר (לפי מה שראיתי ההבדלים הם משמעותיים 50-100 לרכיב), ולא לקנות מחנות אמינה שבכלל לא קרובה אלי (מה אני יעשה במקרה של תקלה?)

פורסם

ה-2X4200 יריץ MATLAB בלי בעיות, רק הוא לא יהיה מהיר כמו E6750 + OC כמובן.

אני הרצתי אותו בזמנו בפנטיום 3 ועד היום הוא רץ אצלנו בעבודה על P4-3.0GHZ יפה מאוד... ה-2X4200 חזק מהם משמעותית ויספיק בהחלט לסטודנט.

בתקציב שלך לא משתלם ללכת על מפרט אינטל אך אפשר לרדת במארז/ספק ל- JSP 100C ולעלות במעבד ל-2X4800.

לא הייתי ממליץ לרדת במסך כי המסכים שזולים ממנו משמעותית גם נחותים ממנו משמעותית ומאוד לא מומלצים לעבודה ממושכת עם טקסט - ראה הוזהרת. לא אחד ולא שניים ממכרי אמרו לי "כל מסך LCD יהיה עדיף על ה-CRT המעאפן שלי" וקיללו אח"כ 1000 פעם על המסך שהם קנו ב-1100 ש"ח... מניסיון עם כמה וכמה מסכים זולים - איכות הטקסט שם פשוט עלובה!

אני יודע שזה לא פופולרי, אבל אם אתה באמת מתכוון להריץ סימולציות כבדות (MATLAB או C למשל) אפשר לקחת CRT טוב בסביבות 1000 ש"ח ואת ה-600 ש"ח שחסכנו להשקיע על E6750+לוח אינטל טוב.

לדעתי ה-2X4200 יספיק לךבהחלט כסטודנט ואין צורך דוחק לשנות את המפרט... באיזה מסלול אתה לומד?

לגבי נועה - לי יש ניסיון דווקא מצויין איתם, אבל קניתי מהם רק כמה פריטים קטנים (עכבר, שלט וכדומה). יש גם חוות דעת שונות פה בפורום... לא יכול להחליט בשבילך.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני אדבוק במפרט שהמלצת מקודם, מסך CRT הוא לא אופציה בגלל שהוא תופס יותר מידי מקום.

אגב, אפשר מפרט בנועה (לא הצלחתי למצוא את כל הרכיבים). ואני מתחיל פיסיקה בטכניון.

פורסם

גם אני עובד על הרכבת מפרט.

יש לי מספר שאלות שעולות בהקשר המפרט שהוצע בשרשור זה:

1. התוכלו להציע לוח אם קצת יותר גדול? ATX Form-factor, יותר סלוטים להרחבה. (המוצע כולל רק כניסת PCIex1 בודדת)

2. מהו מעבד האינטל ששווה ערך בביצועים ל-2X4200 בתצורה המוצעת?

3. מה גבול הביצועים הגרפיים של X1250? כלומר, מה לצפות מראש שלא אוכל להפעיל כראוי על בסיס כרטיס המסך המובנה?

בתודה,

ilil

פורסם
  • מחבר

מקפיץ, אני צריך מפרט מנועה (אין את כל הרכיבים שבמפרט שם) ואם אפשר אם מארז אחר, המארז הספציפי הזה לא מתאים לי לשולחן (מדדתי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים